ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

950 de ani si un sfant – Biserica Sf. Mihail, Southampton

TIPĂREȘTE URM de aici

Normal, @mishu nu putea sa rateze o intalnire cu tizul ???? adica Sf Mihail, asa ca Biserica Sf. Mihail era de vazut in planurile mele, nu stiam insa daca planu imi va si iesi. Dupa cum va povesteam in articolul anterior vezi impresii am aflat despre existenta romanilor si a saxonilor in oras, pentru ca mai apoi prin venirea normanzilor in 1066 sa inceapa o alta perioada in viata orasului. Biserica Sf Mihail este cea mai veche cladire si loc de cult din Southampton, si a fost construita in 1070 cand prezenta normanda era deja ceva mai semnificativa.

La inceput biserica era mult mai mica, cu un turn aflat in mijlocul unei constructii mici in forma de cruce. In afara turnului biserica a fost reconstruita in secolul XII prin adaugarea a doua capele, apoi fiecare secol a adaugat pe rand cate ceva.

Biserica a fost printre putinele constructii care a rezistat bombardamentului din 1940 care a distrus o mare parte din oras, dar si ferestrele bisericii, astfel incat noua fereastra (vitraliile) din partea de est a bisericii comemoreaza cele cinci biserici care existau in perioada medievala in Orasul Vechi si din care doar biserica Sf Mihail a supravietuit.

Un alt set de vitralii reprezinta scene din Noul Testament, sau in alte vitralii este infatisat Arhanghelul Mihail invingand diavolul (reprezentat de un dragon).

Poate ca nu am facut multe poze, asta din jena (sa spunem), aici atmosfera era una de calm, o liniste interioara te cuprindea, la tot pasul vezi in podea tot felul de morminte medievale peste care nu iti venea sa calci, insa nu iti dadeai seama nici foarte bine ce reprezinta (mai bine zis pe cine reprezinta), printre cele mai vechi find un sicriu din secolul XIII nu se stie insa al cui, sau mormantul unui judecator din secolul XVI.

Aici sunt o multime de locuri pentru rugaciune si sunt “personalizate” cu pernute pe care parca le vedeam pe batranele care le lucrasera, si tot o batranica era si doamna care ingrijea una alta prin biserica.

O alta piesa importanta in aceasta biserica este reprezentata de pupitrul in forma de acvila si care a fost recuperat din ruinele bisericii Holly Rood aflata in apropiere si distrusa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Plecand de la biserica Sf Mihail, am trecut si pe langa ruinele acestei biserici si care avea si o banca foarte interesanta la intrarea in curte (o sa vedeti in poze).

Exista de asemenea o organizatie de caritate “Prietenii Sf Mihail” care organizeaza activitati cu rol de strangere de fonduri necesare bisericii. Se organizeaza concerte de orga unele cu bilete, altele pe baza doar de donatii. Exista si “concerte” sustinute de clopotele din biserica si mai jos aveti un astfel de exemplu bbc.co.uk/sounds/play/m000gksz

In concluzie, o bisericuta care merita sa ii calcati pragul pentru istoria pe care o prezinta.

Alegeri inspirate sa aveti si sa ne reintalnim sanatosi.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 08.04.20 18:43:29
Validat / Publicat: 08.04.20 19:47:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.

VIZUALIZĂRI: 820 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Biserica Sf. Mihail - Sobra si impunatoare pentru ca stiam ca este veche
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

krisstinnaPHONE
[09.04.20 07:44:47]
»

@mishu:  Contrar ideii mele de a nu mai citi rw despre biserici, pe ăsta am reușit și l-am citit deoarece nu e încărcat cu date obositoare, istorice, e " împănat" cu cuvintele și trăirile tale, adică e turistic, fix ceea ce mă interesează pe mine, un om obișnuit, un turist care se plimbă, admiră și simte încărcătura unui loc.  

mishuAUTOR REVIEW
[09.04.20 07:54:07]
»

@krisstinna:  Multumesc frumos pentru randurile scrise, cam asta gandesc si eu, nu ne pricepem nici unii la biserici ca sa putem scrie " stiintific" deci informatiile sunt culese de pe surse. Un mic istoric este util, in rest conteaza ce si cum vezi. Asa cum spuneam, mi-era jena sa fac si poze pentru ca aceasta biserica nu-mi dadea impresia de " obiectiv turistic" si batranica care ingrijea locul chiar imi dadea o stare de liniste.

Desi biserica este destul de micuta, imi dau seama cat de mica era la inceput daca acum este varianta " extinsa" .

In orice caz, am plecat din Southampton cu bucuria ca l-am vizitat, un orasel mic, linistit, in care timpul parca s-a oprit in loc.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri. ​​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dorina9, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Southampton și ținutul Hampshire:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054453134536743 sec
    ecranul dvs: 1 x 1