BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe fondul pandemiei, am ales sa facem o iesire mai scurta la vecinii Bulgari. Pana acum am mers pe litoralul lor apropiat de Vama Veche: Durankulak, Krapetz, Ezeretz, Shabla. Aceste locuri deja au devenit pentru multi romani, mai familiare decat statiunile Olimp, Venus si Saturn.
Ce au ele in plus fata de litoralul romanesc? In primul rand spatiu si aerisire – litoralul romanesc are vreo 100 de km pe cand bulgarii au un tarm de 350 de km plin de plaje mari. In al doilea rand inca au o multime de plaje boeme, semisalbatice, unde poti merge cu cortul, in afara statiunilor deja consacrate pentru all-inclussive-ul la standarde decente. Iar mai apoi vin la pachet preturile mai mici, faptul ca poti manca o farfurie de midii fara sa te lepezi de jumate din bugetul saptamanii, parca apa e mai bleu si mai fara alge, lumea parca e mai cu bun simt, iar bulgarii mereu sunt prietenosi si omenosi cu oaspetii, in timp ce la noi se cam ia pielea pe bat omului care cauta o cazare decenta si o masa cat de cat.
Singurul dezavantaj al bulgarilor este ca ei sunt in urma noastra la dezvoltare economica si zonala, asa ca o data ce treci granita si incepi traversarea tarii, parca ai un iz de Romania anilor ’90 spre 2000, cu toate ca in ultimii 15 ani multe lucruri s-au schimbat in bine.
Eu am prins mare drag de vecinii nostrii Bulgari: noi latini, ei slavi…. noi cu UE, ei inca sub usoara influenta ruseasca, noi anglofili – ei tamaie, dar aici pe malurile Dunarii… am invatat sa ne spunem Dobar Den si Blagodarie sau Buna ziua si Multumesc! Prin urmare iubesc calatoriile in aceasta tara si in fiecare an ajung pe litoralul sau prin muntii lor. Anul acesta am vrut sa ajungem cat mai departe, tocmai la granita cu Turcia, unde se afla satucul Rezovo.
Fiindca suntem din Bucuresti, Waze ne-a configurat drumul prin Vama Giurgiu. La 6 dimineata am plecat din oras iar 6 ore mai tarziu am ajuns la destinatie. Este foarte important sa plecati devreme pentru ca fiecare ora in plus se va transforma in ore de stat in vama, mai ales in cazul iesirilor din wd.
Pentru Vigneta, am folosit plata online (scuteste timp inutil pierdut pe la cozile de la gheretele din vama) – 15 leva (acesta este site-ul web.bgtoll.bg -- alegeti din dreapta sus limba romana)
Pentru schimbul valutar as dori sa fac o avertizare legat de casele de schimb de dupa vama: inainte practicau un curs de 1 Leva =2.5 lei; Acum cursul este 1 Leva =2.7 lei iar dc nu esti atent iti calculeaza de fapt 2.8 lei/Leva si nu dau nici bon. Este mai sanatos sa schimbati undeva unde stiti un curs ok sau sa scoateti direct de pe card.
Zona in care am mers noi face parte din “judetul” Burgas, care acopera jumatatea de sud a litoralului bulgaresc si mai specific din obstina Tsarevo, unde sunt localitatile Rezovo si Sinemoret, ultimile redute inainte de Semiluna.
La ce ne putem astepta de la o iesire in septembrie in partile acestea:
Marea este calda si scaldatul este inca o placere
Soarele nu arde puternic si nu te ia cu lesin dupa stat cu orele pe plaja
Noptile sunt calde si placute – noaptea erau 23-24 de grade iar ziua 29-30
Este perioada in care dau in parg smochinii si toate curtile si marginile de sate sunt pline de smochini si rugi de mure.
Fiind o zona mai departata de zonele urbane… noaptea se vede un cer incredibil de incarcat de stele si e o placere de petrecut timpul sub cupola de astre cu briza si vocea marii alaturi
Rezovo este ultimul sat din sudul litoralului bulgar, aflat chiar pe granita cu turcii, unde raul cu nume omonim desparte hidrografic cele 2 tari. Aceasta este singura calitate a acestei localitati, dar este suficient ca sa atraga vizitatori in mod constant.
Pe granita exista o mica piateta cu steagul bulgarilor iar in partea cealalta, cel al turcilor pt a marca locul, precum si un mic monument dedicat acestui punct administrativ. Tot acolo este o mica dugheana ochioasa unde se pot servi bauturi si ceva hamsii prajite. Daca se coboara cele cateva trepte spre nord se ajunge la o plaja minuscula si neamenajata, dar acum invadata de niste alge negre ca putregaiurile (chiar si asa erau oameni ce faceau plaja aici) Pe ambele tarmuri exista baze militare de unde vecinii se tin sub observatie reciproc. Satucul acesta este saracut, cu multe case parasite cu smochini, insa are 2 taverne care inca erau deschise acum: Panorama (goo.gl/maps/7AQfwy9KwDX4yn868) si "Morska Gradina" (goo.gl/maps/NVxRZubpfj8tb7mEA). Noi am mancat la Morska si a fost ok meniul.
Ca o recomandare de suflet, am venit in Rezovo la apusul soarelui si a fost tare frumos.
Iar ca o atentionare, este indicat sa fie setate telefoanele manual pe reteaua bulgarilor, pentru a nu intra automat semnalul din Turcia.
Noi am stat in Camping Silistar (10 Leva/noapte/pers), aflat la 7 km nord de Rezovo: campingsilistar.com/index ... p/en/contact-us.
Campingul este amenajat intr-o padurice de copaci cu trunchiuri zvelte si coroane inalte, unde tot timpul este umbra si racoare, iar canicula nu te va goni din cort cand se ridica soarele. Noi l-am gasit destul de aerisit, avand si o suprafata generoasa. Locurile de cort nu sunt delimitate, fiecare punand tabara unde doreste. Pe jos este pamant, nu iarba sau pietris. Are numeroase vetre de foc la care oaspetii seara se aduna sa stea la povesti cu prietenii. De asemenea are un mic butic ce vinde chestii de baza, cum ar fi Berea rece, dar si 2 lazi frigorifice unde se pot pune produsele perisabile. Din camping pana la plaja sunt numai 5 minute de mers pe jos. Seara este iluminat pana pe la orele 24:00, cand se da stingerea.
Acestea fiind partile frumoase ale campingului, trebuie mentionate si dezavantajele:
Cea mai mare problema, semnalata de toata gasca noastra a fost mirosul de la fosele septice. Nu exista un singur complex de bai si dusuri, ci sunt amenajate in mai multe puncte din camping cate o toaleta si un dus, cu conditii minime (arata curatel si au hartie igienica, detergent, sapun), dar fosele lor de colectare sunt prost izolate, astfel incat in functie de cum bate vantul, o parte a taberei se poate trezi inundata de mirosuri nu tocmai imbietoare – acesta este si motivul pentru care noi am hotarat sa ne mutam dupa 2 zile.
Daca ar investi in construirea unei zone de bai si dusuri ca la carte, ar fi un loc minunat. In lipsa lor, secretul este sa ti pui cortul cat mai departe de bai.
Dusurile sunt micute si destul de rudimentare dar la utilizare intensiva nu prea fac fata sistemele de incalzire a apei si te poti trezi ca faci baie cu apa calaie spre rece
Pana in dreptul campingului se vine pe soseaua asfaltata care duce la Rezovo, dar ultimii 200 m se fac pe un drum forestier destul de hodorogit si trebuie avuta un pic de grija la inaintarea cu automobilul (eu am Logan si asta il bagi oriunde)
In dreptul campingului exista o mica bifurcatie: la dreapta se intra in curtea acestuia iar la stanga se continua un drum de tarana pana la plaja, atata ca este un nene care percepe taxa pentru parcare la capatul drumului. Cei care se cazeaza la camping nu platesc taxa (5 Leva)
Pentru aprovizionarea cu alimente sau alte lucruri trebuie mers in urmatoarea statiune, Sinemoret, campingul fiind o asezare izolata, fara magazine, farmacii, samd
Semnalul de telefon este slab in camping, dar excellent pe plaja
Intre Rezovo si Silistar nu exista decat o zona de paduri si tarmuri stancoase, astfel ca cea mai sudica plaja a litoralului este Golful Silistar, un semicerc de vreo juma de kilometru cu nisip fin si fara impuritati. Are laturile pazite de pereti stancosi si paduri care brodeaza tarmurile dincolo de nisipuri.
Apa se adanceste usor si destul de mult in larg, fiind potrivit si pentru copii
Plaja este neamenajata, asa ca fiecare sa vina cu umbrelele si cearceafurile din dotare
Este bine adapostit si cum noi am nimerit o perioada cand toate plajele aveau valuri mari si stagurile rosii ridicate, aici puteam la orice ora sa ne avantam in mare la balaceala.
Apa este foarte curata si limpede, iar daca sunt si alge (alta specie decat cele de la noi) acestea se strang mai degraba in nordul plajei, sudul ei fiind aproape neafectat)
Are serviciu de salvamari care sunt f atenti si prompti in cazul celor care se avanta prea mult in larg
Langa parcarea masinilor este o dugheana unde se vand bauturi si mancaruri de baza (hamsii prajite, peste, carnati, chiftele, cartofi prajiti, etc) – intr-un cuvant dc nu esti pretentios, nu mori de foame. Mie personal imi place la nebunie combinatia de hamsii prajite cu bere – are un farmec aparte pe malul marii. Sunt si cateva bancute unde poti savura Berea la umbra de copaci.
Tot in zona parcarii exista si cosuri de gunoi si 2 toalete ecologice.
Bonus: in acest golf, in zona micilor dune de nisip, cresc niste flori deosebite si protejate, numite Crini de Nisip – eu ii consider o minune a naturii - si in septembrie inca am mai gasit unii infloriti. Bucurati-va de ei si parfumul lor familiar, dar nu ii rupeti fiindca nu cresc decat in sudul Bulgariei (arealul lor incepe de aici si continua pana in Cipru, unde I-am mai vazut cu ani in urma)
Pentru noi acest mic golf a fost locul cel mai indragit, aici ne am balacit in fiecare zi, aici am asteptat rasaritul si apusul, aici ne-am intins pe nisip noaptea sa privim stelele. Oricat de rudimentar este campingul, am savurat ceasurile de pe malul marii din Silistar.
De la Silistar spre nord, urmatoarea statiune este Sinemoret – aici deja lucrurile sunt animate si aceasta locatie se bucura de nu mai putin de 3 plaje. Important de notat este ca intre Sinemoret si Rezovo soseaua trece de la 2 benzi la 1 banda jumate’, astfel incat masinile cand se intersecteaza pe drum, trebuie sa incetineasca pt a-si face loc. Insa acesti kilometri de drum ingust si unduit traverseaza o padure foarte frumoasa prin care coroanele copacilor creaza un coridor foarte fotogenic.
Sinemoret (care inseamna “Locul cu apa albastra” ) este o statiune foarte animata, are o zona centrala unde inainte era doar un sat, azi transformata in zona de plimbare cu magazine, tarabe de suveniruri, pensiuni, taverne si zonele limitrofe, unde au inceput sa se construiasca intensiv hoteluri si pensiuni mari. Aici am luat masa de 2 ori si am fost f impresionati de meniul de la o taverna cu iz meditarean „Синеморска среща” (goo.gl/maps/WdzuiNFWUygt6wQH7) - au mancare f buna si o terasa la etaj cu ceva priveliste draguta peste case si mare. O recomand calduros. De asemenea dimineata ne-am infruptat si de pe la patiseriile cu bunatati proaspat scoase de la cuptor si din smochinii parguiti cu crengi incarcate.
Cele 3 plaje din jurul Sinemoret sunt: Veleka, Butamyata si Lipite.
Noi am mers la Veleka si despre aceasta pot oferi informatii detaliate:
Pentru a ajunge la aceasta plaja se iese din oras si se vireaza pe un drum de pamant un pic mai la nord (google maps e de mare ajutor: goo.gl/maps/S3VJ2odXZJA4HQXT8); Acest drum forestier este in stare deplorabila, nu il recomand sub nicio forma masinilor cu garda joasa – Loganul duce; are denivelari mari, pante acute, bolovani, cratere – tot ce poate fi mai rau.
La capatul drumului este o parcare neamenajata pt care nu se percepe taxa
Plaja isi ia numele de la raul Veleka, al carui curs se varsa in mare in nordul tarmului, formand un ISTM (o minunatie de forma georgrafica in care o fasie de nisip, in acest caz, are pe o latura marea iar pe cealalata undele blande ale raului.
In cazul zilelor cu vant si valuri mari, prezenta raului va salveaza dorinta de balaceala, pt ca in timp ce noi nu puteam intra in mare nici pana la glezne fara ca valurile ce veneau din larg sa ne tranteasca si sa ne perpeleasca peste nisip, de partea cealalta la rau, apa era ca un lac, in care ne puteam desfasura in voie.
Marea se adanceste destul de repede iar raul este mai lin. Apele marii sunt mai calde, pe cand ale raului un pic mai reci.
Plaja are un nisip gronjos, cu scoici mici si pentru cine are talpi mai sensibile recomand papuci de plaja.
Exista zone amenajate cu sezlonguri si cateva beach-bar-uri care ofera bauturi si gustari.
Este prezent si un centru de sporturi de apa, pentru cei care vor sa descifreze tainele paddleboard-ului, caiacului samd (in functie de vant lectiile se dau pe mare sau dc nu se poate, pe lac)
In sudul plajei sunt amenajate dusuri si toalete
Plaja Butamyata (goo.gl/maps/6kZM8H73rmUEhpX26) are acces facil direct din oras, este o plaja mare si cea mai amenajata dintre cele 3, fiind incarcata de beach-baruri si zone de sezlonguri, ce alterneaza cu zonele libere. Parcarea e gratuita si incapatoare. Aici parea ca sunt cele mai mari valuri asa ca nici nu ne am apropiat, dar pe vreme buna este una dintre plajele foarte cautate de turisti.
Din capatul sudic al plajei Butamyata porneste o poteca de vreun kilometru care duce la plaja Lipite (goo.gl/maps/spTcSA4mT1xqgVdD7). Aceasta este o plaja salbatica si neamenajata, recomandata celor boemi si amatorilor de nudism, care nu vor sa fie deranjati de tumultul modernitatii si muzica teraselor. Toate plajele sunt maricele, cu nisip si se adancesc destul de repede. Marea este curata si foarte frumoasa.
Zona Sinemoret este foarte ofertanta dpdv al cazarilor si de aici se poate usor ajunge si la Golful Silistar si la o mica vizita in Rezovo.
Ultima noastra zi de vacanta era dedicata unei imersiuni culturale si anume orasul Sozopol (goo.gl/maps/goug8Vz6Qb3ZHZdWA). Orasele Nessebar si Sozopol sunt bijuteriile medievale ale litoralului bulgaresc, fiind protejate si promovate pentru arhitectura lor traditionala.
Sozopol este la o ora nord de Sinemoret si la 5 ore de Bucuresti. Orasul vechi, unde se afla cladirile vechi protejate este situat pe o mica peninsula, inconjurata de orasul nou cu cladiri moderne, zone de promenada, parcuri si magazine. Inainte de a ajunge la portile orasului vechi, se poate lasa masina intr-una dintre parcarile cu plata si apoi per pedes, se poate explora in voie in toate partile (coordonatele pt parcarea unde am lasat noi masina: 42.411909,27.699321 - paznicul nu era acolo asa ca nu a fost cu plata)
Strada centrala din orasul vechi este transformata in zona de promenada cu magazine si ceva taverne, seara este animata si are farmec, dar ziua as recomanda mai degraba sa va pierdeti pe stradutele dosite, pentru a descoperi arhitectura frumoasa a caselor vechi, gradinile cu palmieri si poame exotice (smochini, rodii, fructul pasiuni, kaki, kiwi) si colturile amenajate boem de catre localnici.
Peninsula pe care este asezat orasul vechi se ridica deasupra marii cateva zeci de metri pe un promotoriu stancos si spectaculos. Pe partea aceasta majoritatea caselor care dau spre mare au fost transformate in restaurante romantice cu terase orientate spre spectacolul valurilor izbite de malurile dure. Pentru a va bucura de freamatul marii impletit cu stancile, puteti merge la capul Skamni, ultimul bastion spre mare al orasului. La iesirea din orasul vechi spre sud se deschide plaja centrala in paralel cu care exista o promenada incarcata de taverne traditionale cu mancare buna, baruri, tarabe de suveniruri, tot felul de chioscuri si tonete cu de toate pt toti, un loc special pt mine fiind o zona cu street food de unde am luat niste caracatite si midii pane dementiale. Aceasta promenade e locul de mers daca vreti sa mancati cu gasca, iar daca sunteti intr-o escapade romantica atunci recomand restaurantele aruncate peste falezele inalte din orasul vechi.
In jurul Sozopolului sunt dezvoltate zone generoase de cazare, existand un cartier intreg, numit Sozopolis cu unitati de cazare mai rasarite. Dintre toate as dori sa mentionez o locatie care noua ni s-a parut Wow si anume Art Complex Anel g.page/ArtComplexAnelSozopol?share sau anelsozopol.com/en Este un concept de cazare incredibil care imbina arta si confortul intr-un melanj architectural si peisagistic care ne-a uimit. Curtea generoasa a complexului este transformata intr-o galerie de sculptura in aer liber, deschisa oricui doreste sa le treaca pragul, oaspete au ba.
In jurul Sozopolului, sunt mai multe plaje astfel incat ai putea sta o saptamana si in fiecare zi sa mergi in alt loc. Noi am ales plaja Kavatsite, aflata la 10 minute cu masina de oras si ne-am cazat in campingul cu acelasi nume de pe malul marii. Plaja Kavatsite este mare, are vreo 2 kilometri de nisip galbui si fin, cu beach-bar-uri mai rarute si zone libere largi. Primaria a lasat si zone de sezlonguri din partea municipalitatii, cu ocazia pandemiei, incercand astfel sa tina lumea distantata. Plaja este amenajata in partea nordica iar spre sud este lasata libera. De-a lungul ei exista multe unitati de cazare si 2 campinguri Smochini si Kavatsite.
Campingul Kavatsite (15 Leva/noapte/pers) este dedicat in special rulotistilor si celor care vor sa inchirieze casute, dar are si o zona destinata celor care vin cu cortul. Parcelele sunt delimitate de garduri vii inalte, creand iluzia unei oarecare intimitati intre vecini (asta daca nu fraternizezi cu ei si incingi petreceri romano-bulgare cu schimb de experienta pe partea de bautureala si muzichie de joc). Exista o parcare generoasa la intrarea in camping, dar se poate aduce masina si in interior. Baile sunt accesibile doar cu chei speciale, pt a le face disponibile doar oaspetilor si nu intregii plaje. Atat zona de toalete cat si cea de dusuri este amenajata ingrijit si curata – nu a lipsit apa calda nici noaptea tarziu, nici dimineata devreme. Campingul are un aer usor darapanat pe alocuri, dar o data familiarizat e de-a dreptul primitor cu ingramadeala de forme de cazare, garduri vii, casute in culori spalacite si arborii mari, pe fundalul unei mari zbuciumate ce inchide orizontul rasaritean.
Acesta a fost micul nostru periplu pe litoralul sudic bulgaresc si sper sa foloseasca tuturor care vor cauta informatii despre aceasta zona.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Rezovo - Silistar - Sinemoret - Sozopol
Trimis de miha48 in 17.09.20 23:02:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Durankulak, Krapetz, Shabla, Ezeretz, Dalboca, Nessebar, Ambaritsa, Bansko, Ruse, Veliko-Tarnovo, Melnik, Sofia
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (miha48); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
===
Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@miha48: Excelent articolul cu date și informații de actualitate foarte utile celor ce vor ajunge acolo!
Nu am ajuns încă în Bulgaria, doar am trecut prin ea, pentru mine sunt informații foarte bune și cred că și pentru alții ce vor să viziteze zona...
Citești articolul, cauți pe site-urile afișate de tine și îți propui să ajungi și tu acolo...
Frumoși Crinii de Nisip, frumoase poze!
@mprofeanu: Multumesc mult pentru aprecieri! Bulgaria este foarte draga mie, are o multime de locuri incantatoare. In anturajul meu de prieteni e deja traditie sa mergem an de an minim o data pe litoralul bulgaresc, tocmai fiindca au atatea statiuni, majoritatea aerisite, boeme si decente la preturi. Sper sa dati o sansa zonei Sinemoret, fiindca o merita. De asemenea recomand calduros vizite in Nessebar (care este si sit UNESCO) si in Sozopol, fratele mai mic. Multa sanatate si calatorii minunate!
Și noi facem potecă la frații bulgari. De ani de zile avem o întâlnire cu gașca lărgită (40-50-60 de persoane) pe litoralul lor, dar facem și multe escapade fiecare de capul lui. Nu i-am ocolit nici anul acesta, am fost deja într-o vacanță de 8 zile la munte și sper să mai prindem un week-end măcar.
N-am auzit de stațiunea de care ne-ai spus dar am notat-o, mai ales că Sozopol este de mult și pe lista noastră.
Și mi-a plăcut foarte mult articolul, exact cu informațiile care contează și cum îmi place să citesc. Felicitări și te mai așteptăm să ne povestești, o faci foarte frumos.
@Aurici: Multumesc frumos! Poate voi reusiti sa va organizati sa stati in Sinemoret si sa profitati si de celalalte 2 plaje pe care noi nu am mai avut ragaz sa stam; Asteptam update si completari frumoase. Din auzite... cica Lipite e faina tare!
Un articol bine documentat si util celor interesati de aceasta optiune. Felicitari!
A propos de camping: e fain, mi-a placut viata la cort mult. Au trecut ani de cand nu mai dorm la cort desi ceva imi spube ca voi repeta curand experienta. Ce nu e agreabil intr-adevar e
”Cea mai mare problema, semnalata de toata gasca noastra a fost mirosul de la fosele septice
. Bravos! Numai bine! ????
@miha48: Minunat articolul si mi-ai facut o pofta teribila sa merg acolo. Foarte frumos descris totul si ca sa nu uit de articolul tau am sa il trec la favorite, cine stie, poate ca ii va veni randul.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Multumesc! Cred ca se poate sta o saptamana in zona si in fiecare zi profiti de alta plaja: o zi se poate sta la Veleka, apoi dupa masa la taverna, te muti la plaja Butamyata, a doua zi se merge dimineata la Lipite si dupa masa ramai din nou la Butamyata, a treia zi se poate sta la Silistar, cu apusul vazut la Rezovo, iar ulterior te poti muta mai la nord spre Sozopol (dar pt asta, va urma o noua explorare din partea noastra la anu' )) ))
Excelent articol! Ma gandeam la inceputul verii sa ma duc singur intr-un camping, apoi am citit reviewurile de pe Google si m-am razgandit, iar acum ca sotia are totusi concediu si s-a hotarat si copilul sa vina cu noi, am ales un hotel.
Viata la cort este deosebit de frumoasa, mai ales daca e pe malul marii, ceea ce nu prea gasesti in Bulgaria, sau nu am gasit eu pe harti.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Splendida stațiune Sinemoreț — scris în 23.06.24 de pretorian_29 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2011 Sinemoretz, un colt de rai — scris în 29.12.11 de Cristina42 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Sinemorets - relaxant... — scris în 22.07.11 de Delphinash din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Ahtopol - o destinatie pentru romantici — scris în 22.07.11 de Delphinash din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Sinemorets - sintacolo.ro... :) — scris în 03.07.11 de little_angel din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Plajele din Sinemorets — scris în 17.08.10 de molko* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Rezovo -ultimul pamant bulgaresc — scris în 18.08.10 de yo3gdi din BUCURESTI - RECOMANDĂ