GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In perioada 26-30.04.2019 am plecat in vacanta in Serbia eu si sotul meu. Ne-a costat 2200 lei cu cardurile senior voyage cu tot. Am fost cazati 3 nopti in Belgrad si o noapte in Nis la hoteluri de 3 stele.
Pe 26.03 ne-am imbarcat in autocarul [...] mic si inghesuit si am pornit spre Drobeta TrSeverin. Noi am nimerit pe ultimile locuri din spatele autocarului. Pe drum am avut neplacerea sa-l avem pe d-l ghid de trista amintire G. C. care a reusit sa ne strice cumva placerea vacantei. Am mers vreo 12 ore cu autocarul timp in care tot aerul rece venea peste mine si sotul meu. Am inghetat la propriu. Din jumate in jumate de ora ceream oprirea aerului conditionat. Eram inghesuiti de bagajele unor calatori care nu mai avusesera loc la cala autocarului pt ca era foarte prost compartimentat. Pe la ora 19 ne-am cazat la hotelul din Belgrad. Am pornit apoi sa exploram zona in care era situat hotelul. Ne-am asezat la terasa Premier si am comandat o portie de ćevapčići (adică mititeii lor). Am comandat o portie pt ca prietenii ne spusesera ca portiile sunt imense si nu poate manca o singura persoana totul. Au venit 10 mititei la farfurie. Au fost suficienti. Am mai avut o salata buna, cafele, lemonade, vin. La final nota de plata a fost undeva la 70 lei in banii nostrii.
Pe 27.03 ne-am trezit de dimineata si am servit micul dejun. Apoi ne-am urcat in autocar si am pornit intr-o vizita a Belgradului. Am vizitat parcul Kalemegdan, apoi catedrala Sf Sava si mausoleul lui Tito. Apoi trebuia sa mergem prin centru pt. shoping insa vremea a fost urata, a inceput o ploaie zdravana si am fost dusi la hotel. Am mobilizat o parte a grupului si inarmati cu umbrele si pelerine de ploaie am hotarat sa pornim intr-o expeditie pe cont propriu. Am luat masa la terasa Premier unde servisem masa in seara anterioara si am comandat o supa crema cu carne de vita si o plescavita. Apoi am aflat ca autobuzul 37 este exact ce ne trebuie pt a ajunge in centrul orasului. Am mers la sofer sa platim biletul, insa acesta a fost dragut si, dandu-si seama ca suntem turisristi a decis sa nu ne ia banuti pt calatorie. Am coborat in centru si am inceput sa hoinarim. Ne-am asezat in piata Republicii la o terasa si am servit cate o prajitura si o cafea buna. Seara am revenit la hotel plini de voie buna. Pe la ora 23 ne-am imbarcat in autocar si am mers in grup la Slujba Invierii din catedrala Sf Sava
Pe 28.03 am pornit la o excursie spre Voievodina. Costul acesteia a fost de 20 de euro/pers. Am oprit in orasul Sremski Karlovici. Ajungem la catedrala ortodoxa Sf Nicolae si la seminarul teologic situate in centru.
Apoi ne-am indreptat pe malul Dunarii la km 1255 si in umbra cetatii Petrovaradin se gaseste un oras cu o vechime de peste 300 de ani, atestat documentar in anul 1694, orasul Novi Sad. Acest oras este capitala provinciei Voivodina si are un trecut istoric destul de interesant. Asezarea sa intre raurile Dunarea si Tisa pe drumurile comerciale dintre est si vest au facut ca zona sa fie un loc cu numeroase confruntari intre cultura vestica si estica, intre ortodoxie, catolicism si islamism.
Fortareata Petrovaradin a fost construita in timpul stapanirii Imperiului Roman pentru ca in jurul ei sa se dezvolte actualul oras Novi Sad. Am facut numeroase fotografii pentru ca peisajul este divin. Ei toate bune si frumoase. Pana acum am avut neplaceri numai cu autobuzul si cantitatea de aer rece. Apare si momentul neplaceri cauzate de d-l ghid. Ne-a abandonat in centru Novisadului pe la ora 12 si ni s-au alocat 2 ore pt plimbare si masa fara nici o recomandare. Fiind Pastele cam peste tot era inchis. Am intrebat ce ne recomanda ca si restaurant si ne-a zis sa ne descurcam. Am gasit cu dificultate un restaurant si, fiind 11 persoane a durat mult comanda. A mai durat si servirea mesei si calculul cotei-parti ce revenea fiecaruia din facture care fusese facuta la comun. Am depasit cu jumatate de ora timpul alocat. Am anuntat la telefon intarzierea. Era o situatie neprevazuta, nimeni nu-si dorise asa ceva.
La revenirea la autocar a incepul o artilerie de jigniri elegante si voalate la adresa noastra a celor intarziati. La telefon am fost amenintati ca vom fi lasati acolo daca nu aparem de urgenta. Ni s-au citit obligatiile contractuale. Am fost urecheati ca la carte. Un individ grobian si gretos.
Am revenit in Belgrad pe la ora 18. O parte a grupului a mers la o seara traditionala la restaurantul 3 Palarii unde costul a fost 25 de euro/pers. Am facut bine ca nu n-am dus pt ca am inteles ca nu au servit mare lucru, au stat inghesuiti pe la masa, nu s-a putut dansa si toata lumea a venit nemultumita.
Eu si sotul am preferat sa parcurgem la pas Belgradul si sa facem o sesiune foto.
Pe 29.03 am pornit spre Nis. Am vizitat cetatea si am luat masa in centrul orasului. Apoi ne-am indreptat catre Orasul Diavolului. Este considerate o minune a naturii, o rezervatie naturala dominate de formatiuni de roca ciudate, sculptate de mana unui artist nevazut. La iesirea din rezervatie am rugat pe sotul meu sa-mi ia si ie un ceai si... ce sa vezi? D-l C, faimosul ghid s-a gandit sa se ia de viata mea si sa ma acuze ca am antecedente in a face grupul sa intarzie, ca iar fac acelasi lucru. Intentia mea era sa iau ceaiul si sa urc in autocar, deci nu incurcam cu nimic... dar teroristul nostrum ce sa priceapa?
Nu mi-am pus mintea sa ma cert, insa am ajuns la concluzia ca o reclamatie am sa-I fac acestui domn. Scrisul doare mai tare.
Seara am fost cazati la hotelul Alexander. Conditii bune. La trei stele sarbii se prezinta foarte bine.
In finl, ultima zi 30.05, luam micul dejun si ne imbarcam spre Bucuresti.
O prima oprire o facem la lagarul de concentrare nazist perfect conservat, unde au fost ucisi intre 1941-1946 partizanii sarbi, evreii si romii. Aici iar gafeaza d-l ghid si ne spune ca nu costa nimic intrarea. Cand colo era 200 de dinari. Noi cheltuisem denarii pentru ca nu doream sa mai avem banii sarbesti in portofel la intoarcerea spre casa. Am vrut sa platim cu ero dar nu ni s-a permis. Iata cum tot grupul a vazut lagarul numai la exterior, datorita iscusintei si bunei informari a stimabilului domn G.
Pornim catre urmatorul popas pe teritoriul sarbesc si anume cetatea romana Felix Romuliana, important centru militar si administrativ al provinciei romane Dacia Ripensis. Domn G iar gafeaza. La intrare costul biletului era 3 euro de persoana. Din nou… habar nu avea. Strange banii de la toti cei care doreau sa viziteze, insa nu vede nimeni nici o chitanta.
Revenim la autocar si intram apoi in Bulgaria, trecem Dunarea pe la Vidin si ajungem la Craiova. Nenea G opreste la Mc Donald’s sa luam masa. Pe bune? Fast food? Toti ii cerusem un restaurant sa luam si noi masa ca oamenii. Nimic. Am avut o jumatate de ora sa inghitim nemestecat ce se gasea pe acolo si basta.
Am ajuns la Bucuresti si m-am simtit eliberata si de nefastul ghid si de troaca de autocar.
Trimis de xenna in 05.05.19 23:12:50
- A fost prima sa vizită/vacanță în SERBIA
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (xenna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”Am fost cazati 3 nopti in Belgrad si o noapte in Nis la hoteluri de 3 stele.
- Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
=
Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
=
ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE
Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@xenna:
”Am facut numeroase fotografii pentru ca peisajul este divin
Și nouă nu vrei să ne arăți niciuna? păcat...
”Am oprit in orasul Sremski Karlovici
De fapt, Sremski Karlovci - locul unde în 1699 s-a semnat Pacea de la Karloviț, urmare a încheierii războiului Imperiului Creștin Roman cu Imperiul Otoman. Pe locul unde s-a semnat tratatul de pace, acum e o capelă (Capela Păcii) - pe o colină din oraș cu o priveliște superbă. Păcat că nu ați fost duși și acolo. Și să nu uităm și de faptul că acest oraș a fost locul unde Andrei Șaguna a fost „uns” episcop.
De fapt, multe locuri din Serbia sunt, într-un fel sau altul, împletite cu istoria noastră. În cetatea Kalemegdan e o piatră comemorativă ce vorbește despre cum a apărat cetatea Ioan de Hunedoara.
”Fortareata Petrovaradin a fost construita in timpul stapanirii Imperiului Roman pentru ca in jurul ei sa se dezvolte actualul oras Novi Sad
de fapt, fortăreața a fost construită pe malul opus celui pe care s-a format Novy Sad; abia în vremurile moderne cele două municipalități s-au unit. Asta, după ce la finele sec. XVII „orașul nou” apăruse în momentul când sârbilor ortodocși li s-a interzis să mai locuiască în cetatea Petrovaradin.
Despre Niș, orașul natal al lui Constantin cel Mare sau Orasul Diavolului (un loc cu adevărat deosebit) - doar un singur paragraf (două fraze)...
Slab, subțire, păcat. Serbia e o țară ce merită mult mai mult. Iar un singur articol, cu siguranță nu poate acoperi toate detaliile. Ce ar fi să încerci să redai în articole separate, fiecare la „locul său”, fiecare vizită în parte?
Cu siguranță ai reuși să convingi mai mulți oameni să îți urmeze pașii și să vadă cu ochii lor acele locuri frumoase.
PS 1 eu am fost în Serbia imediat după Paști acum câțiva ani și pot să îmi imaginez cam cum arăta natura în acest timp - e mare păcat că nu ai pus nicio poză.
PS 2 la „3 pălării (Tri šešira) ”, pe Skadarska, am fost și eu. Aia (în opinia mea) nu e crâșmă în care să mergi să dansezi - fizic nu prea e loc! Dar spectacolul oferit de lăutari, mâncarea bună și atmosfera boemă fac toți banii, în opinia mea.
@Dragos: eu zic sa numarati si virgulele... Mi se pare asa o lipsa de respect sa puricati asa un articol. Eu am povestit asa cum m-am priceput eu cele vazute. Eu va recomand sa va plimbati, sa va traiti viata si sa fiti mai putin critic
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Serbia Centrală în 4 zile - un circuit maraton — scris în 13.01.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Mănăstirea Studenica - simbol al ortodoxiei sârbe — scris în 08.01.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 In tranzit prin Serbia — scris în 22.08.16 de cristic66 din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 La Cetatea Ram — scris în 08.09.14 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2012 Ghid sumar de calatorie in Serbia — scris în 09.08.12 de nils1 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Prin Serbia, inspre Croatia — scris în 19.09.11 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Aceasta experienta ne-a fost suficienta! — scris în 08.02.11 de romanitzaa din EFORIE NORD - nu recomandă