ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 08.07.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

O zi perfectă!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Republica Dominicană este singura țară din lume care are imaginea Bibliei pe steag.

Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, oras ce a fost considerat prima capitala americana. Cand spui Republica Dominicana, te gandesti la exotismul unei vacante de vis in mijlocul Caraibelor. Cea mai ”populara” tara din aceasta mult dorita destinatie, Republica Dominicana a devenit cunoscuta turistilor din intreaga lume datorita plajelor sale fantastice, ”asortate” unor resorturi all-inclusive care ofera servicii de calitate. Prin urmare, localitatile Puerto Plata, Punta Cana, La Romana si Samana atrag ca un magnet vizitatori din toata lumea. Ghida ne-a spus ca all-inclusive, aici a aparut pentru prima oara.

Santo Domingo e cel mai vechi oras din Lumea Noua, iar locuitorii lui au avut inspiratia sa-i conserve foarte bine valorile istorice. Orasul este port la Marea Caraibelor, la gura de varsare a raului Ozama.

In capitala Republicii Dominicane e musai sa vizitezi zona istorica, numita Zona Colonial, in care te vei plimba pe stradutele de piatra si vei admira arhitectura coloniala spaniola. Aici se afla prima catedrala a Americii, Muzeul Caselor Regale si Alcazar de Colon, palatul ridicat in secolul 16 de catre fiul lui Cristofor Columb, a avut prima universitate din Lumea Noua, prima catedrala ridicata in stil gotic si primul castel Alcazar de Colon, localizat in zona coloniala a orasului. Castelul face azi parte din mostenirea culturala a lumii, fiind in patrimoniul UNESCO.

Poti incepe cu statuia lui Cristofor Columb, aflata in parcul cu acelasi nume. Tot aici poti hrani porumbeii.

In calea ta o sa intalnesti ruinele Spitalului Sfantul Nicolae, construit in 1503. In 1911, acesta a fost distrus in urma unui uragan.

Alcazar de Colon, cunoscut drept palatul familiei Columb, a fost construit de fiul lui Cristofor Columb, Diego.

Santo Domingo nu-i cel mai frumos loc al Republicii Dominicane. Punta Cana sau penisula Samana sunt locuri mult mai exotice.

Santo Domingo se afla in patrimoniul UNESCO din 1990.

Orasul are istorie si cultura, zona coloniala are de toate: cladiri de secol VI impresionante, stradute ramase la fel de secole, biserici, prima catedrala din Lumea Noua si mai multe piatete.

In Santo Domingo intalnesti o combinație de culturi formate din Africa, Spania și popoarele indigene Taino din Caraibe.

Localnicii iubesc cântatul și dansul și îmbrățișează ritmurile merengue și bachata. Stilul de muzică ‘merengue’ a fost inventat în Republica Dominicană.

Iar baseball-ul este sportul lor national. Au un mare jucator de baseball Jose Reies, care are o casa ca un castel pe o colina in muntii Loma de la Sierra.

Golful, o alta atractie pentru care un numar mare de turisti viziteaza anual aceasta destinatie, se organizeaza turnee mondiale... ne-a spus ghida!

Artizanatul dominican este de asemenea motiv de mare mandrie nationala. Influentele aborigene, europene si spaniole au conturat o viziune artistica particulara. Am cumparat trei panze pictate, una mie, de un farmec aparte... sper sa le placa baietilor, le voi pune sub brad...

Am admirat in vitrinele lor piatra lor norocoasa – Larimar, care se gaseste numai aici, in Rep. Dominicana. Culoarea variaza de la alb la albastru-verzui profund.

Alimentele stradale pot fi găsite în fiecare colț al orașului. Mancarea dominicana respecta “Bandere Dominicana”, adica steagul dominican compus din orez alb, fasole fiarta si un tip de carne (porc, pui sau vita); magu, un piure de pastai verzi; sancocho, supa de cartofi cu carne... puiul are o piele groasa de zici ca-i sorici...

Bananele fripte sunt un must try, toti localnicii mentionandu-le printre felurile de mancare preferate... n-am stiut cum sa merg mai departe, nu-mi placea nici mancarea de gutui sau prune care o facea mamaie!

Berea nationala se numeste El Presidente, iar lichioarea care este pe post de tratament universal se numeste Mamajuana. Eu am cumparat trei sticle de suc NONI, cica e bun pentru sanatate... are un gust de mori...

Moneda locala este pesosul... imparti la 50 si afli cati dolari dai pe ce cumperi!

Am pornit in plimbare din parcul Colon, printre porumbei mi-am facut loc sa ajung la statuia lui Cristofor Columb si apoi ne-am indreptat spre prima catedrală construită în America. Construita la începutul anilor 1500 și finalizat în 1540, numele său real este Catedrala Basilica din Santa María la Menor, este functionala.

Mi-ar fi placut sa stam mai mult sa ascultam muzicienii si sa admiram artistii stradali, sa-mi continui plimbarea pe straduta pietonalala in ritmul meu... oricum eu mi-am vazut de treaba mea si ghida de multe ori se intorcea sa ma recupereze.

Apoi am vizitat Muzeul Casei Regale, am fost incantata de curte si de plimbare pe Calle Las Damas!

Urmatoarea oprire a fost la Panteonul Național al Republicii Dominicane este ceva intre o biserica si-un mausoleu. Interiorul este frumos, cu morminte de marmura de-a lungul peretilor, arcade, un tavan decorat, ornamentat si un candelabru in stil gotic. Inaintea intrarii, la capatul unui covor rosu lung, o flacara vesnica se ridica de pe podea. Am prins schimbarea garzii, emotionant!

Plaza España este o piata foarte mare si deschisa la marginea Zonei Colonial, langa Rio Ozama. Tot aici se afla Alcazar de Colón, fosta resedinta a lui Cristofor Columb.

Muzeul Choco Santo Domingo o placere, ghidul m-a facut atenta, m-a chemat si-am gustat si-am tot gustat o bautura de ciocolata... o licoare care m-a incantat... parfumata, niste gusturi, niste miracole in gura mea... mi-am luat trei pungi mari si pentru acasa! Am aflat istoricul si operatiunea de uscare si prelucrare a semintelor de cacao.

Cum bauturile preferate ale localnicilor sunt berea si romul nu puteam pleca din acest frumos oras pana nu vizitam Muzeul Romului! Cel mai cunoscut cadou dominican este, desigur, "romul". Bauturile alcoolice din trestia de zahar, care sunt legate in mod inexplicabil de tema piraților și a pirateriei. Piratii au folosit romul, principalul motiv pentru consum nu era deloc o dorinta pentru "sarpele verde"ci pentru ca apa din insulele Caraibelor nu era de cea mai buna calitate, era in mod necesar amestecata cu romul pentru dezinfectare. Romul a fost ales tocmai datorita producției sale în masa, deoarece a fost cultivată o mulțime de trestie de zahar.

Ghidul ne-a spus:

"Numărul de branduri rom (rum) din Republica Dominicană este de câteva sute. Rum poate fi fie lumină (aproape transparentă), fie întuneric (maro). Adesea, condimentele se adaugă la rom, ceea ce mărește varietatea soiurilor acestei băuturi.

Deși nu există o diferență serioasă între romul "ușor" și "întuneric", se consideră că romul "întunecat" este destinat consumului în formă pură sau cu gheață. "Lumina" rom este pentru cocktail-uri.

De asemenea, în Republica Dominicană puteți cumpăra rom cu gust și aromă de fructe diferite, cele mai populare fiind soiurile de banane și de nucă de cocos.

Prețul romului original din Republica Dominicană poate varia de la 5 la 100 USD, în funcție de brand și de calitatea băuturii.

Cel mai faimos rom este Brugal. Această marcă este considerată a fi națională în Republica Dominicană. Compania produce băuturi alcoolice încă din 1888. "

Am degustat si-am ales sa cumpar doua feluri de rom cu gust si aroma de scortisoara si de fructul pasiunii... mi-a placut si dupa atata degustare eram binedispusa si chiar fericita!

Eu am vizitat centrul istoric al capitalei Santo Domingo, centrul modern este altceva, cu zgaraie nori, cu fite!

Uitandu-ma in jur, oamenii erau relaxati si veseli, oricat de grea le-ar fi fost viata. Poate fi o lectie de viata!

Drumurile sunt pline de gropi, oamenii traiesc in case foarte mici cu gratii la ferestre si usi.

Nu va recomand sa inchiriati o masina! Nu au semne de circulatie, nu au limita de viteza... au niste catarage de masini, cele de la fier vechi sunt de lux... au pricepere, curaj si noroc!

Pe autostrada, la punctul de taxare sunt sodati inarmati, taxa e de pana-n 1$.

Se spune ca, intr-un anumit moment al vietii, orice localnic si-ar fi dorit sa devina jucator de baseball.

Invata cativa pasi de merengue. Acest tip de dans originar din Republica Dominicana te va face sa te simti ca un adevarat localnic!

v-as ruga sa postati youtube

Multumesc!


[fb]
---
Trimis de balasa violeta in 07.12.18 21:10:06
Validat / Publicat: 07.12.18 22:57:14
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CARAIBE

VIZUALIZĂRI: 2514 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Republica Dominicană este singura țară din lume care are imaginea Bibliei pe steag.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47000 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[07.12.18 22:04:35]
»

@balasa violeta:

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[07.12.18 23:02:22]
»

@balasa violeta: Start vot! Frumoasa poveste si spusa de tine capata si mai multa frumusete. Ti-am urmat pasii virtual si mi-a placut.

Felicitari, votat cu mare drag.

Dan&Ema
[08.12.18 00:48:24]
»

@balasa violeta:

Ce destinatie atractiva dar si atat de indepartata! Felicitari pentru articol!

Nu stiam nici de biblia de pe steag spre rusinea mea.

DOINITA
[08.12.18 15:23:55]
»

Frumoasa plimbare printr-un loc prin care, deocamdata, ma plimb insotindu-te. Mi-a fost tare drag sa fac aceasta "plimbare" alaturi de tine.

Felicitari, pentru excursie, dar si pentru review!

balasa violetaAUTOR REVIEW
[09.12.18 14:17:46]
»

Va multumesc pentru ca m-ati citit!

Va doresc sarbatori cu bucurie alaturi de cei dragi si multe calatorii!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, Dan&Ema, DOINITA, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Santo Domingo:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076618909835815 sec
    ecranul dvs: 1 x 1