GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Aventuri incredibile în jungla amazoniană – ZILELE 3 si 4
Dimineata de azi este insorita si se anunta o zi foarte calda. Mancam micul dejun si purcedem in sir indian la explorarea junglei. Pas dupa pas ne infundam in padure ghidati de Abel si de baiatul mai smecher. Azi vom invata multe lucruri noi din lumea plantelor si a animalelor. Pacha Mama spiritul planetei ne-a daruit aceasta farmacie naturala si noi nu stim sau nu dorim sa o folosim. Voi impartasi cu dumneavoastra cateva din secretele junglei. Ei bine daca aveti probleme cu POTENTA, aici veti gasi remediul. Exista acest palmier care are niste excrescente care aduc foarte bine cu organul sexual masculin. Oamenii junglei taie aceste excrescente, le fierb si beau fiertura de cate ori au nevoie. Se spune ca face minuni.
Pe un copac intalnim o colonie de omizi.
Daca ti se face FOAME, Pacha Mama nu te va lasa flamand. In jungla vei gasi COPACUL DE LAPTE. Abel a crestat scoarta unui palmier cu maceta, a luat o frunza curata si a inceput sa stranga in ea laptele ce curgea din crestatura. Am gustat si este foarte bun. Branza nu se face! Dupa ce am muls copacul am continuat prin jungla.
Undeva mai incolo intalnim PALMIERUL DE CIOCOLATA. Fructele lui nu erau coapte dar Abel ne-a aratat dintre cele cazute pe jos. Nu il confundati cu ARBORELE DE CACAO. Sunt chestiuni diferite.
In multitudinea de copaci gazduiti de jungla exista si COPACUL DE FIER. Acesta are un lemn atat de tare incat atunci cand il lovea cu maceta suna precum fierul si nu avea nici o zgarietura.
Tot aici traieste si ARBORELE DE CAUCIUC.
Acestea sunt doar cateva (foarte putine) specii de copaci minunati din jungla. Timpul petrecut acolo a fost extrem de scurt pentru a descoperi toate tainele ei. Cred ca nici o viata intreaga nu ar fi suficienta pentru o asemenea operatiune.
Dupa-masa a fost dedicata unei vizite la apele termale ale junglei. Ne-am echipat si am fost dusi cu barcile pana la un izvor cu apa foarte fierbinte ce curgea fix pe malul raului rece. Iarasi am avut parte de distractie maxima stropita cu bere vanduta acolo de o doamna care isi facea veacul pazind baltoaca fierbinte. Seara baietii ne-au facut o alta surpriza, de parca nu ne facusera destule. Au gatit pentru noi 2 torturi fenomenale!!! Nu stiu daca voi chiar pricepeti ce va spun: undeva in inima junglei unde nu exista curent electric, gaz, cuptor cu microunde si alte facilitati, o mana de baieti au gatit pentru noi tort! Cum or fi facut minunea numai ei stiu! Stiu ca noi am fost impresionati la maxim. Am hotarat sa le lasam un bacsis zdravan asa ca am strans banuti pentru toti cei 10 baieti care aveau grija de noi si le-am facut si noi o surpriza. Au meritat din plin. Era ultima seara petrecuta in padurea amazoniana. Maine dimineata vom pleca in jur de ora 3 ca sa vedem papagalii.
Ne trezim cu noaptea in cap pe la ora 3 ca sa traim una dintre cele mai emotionante aventuri peruane. Mergem cu noaptea in cap pentru a vedea papagalii la CLAY LICK.
In fiecare zi papagalii au nevoie de argila pentru digestie. Prin urmare de aduna dimineata devreme pentru 10-20 de minute la un deal de argila si il ciugulesc. Sincronizarea noastra trebuie sa fie perfecta. Nimeni nu stie la ce ora doresc papagalii sa apara la Clay Lick si nici cat binevoiesc sa ramana acolo asa ca este necesar sa ajungi oarecum inaintea lor ca sa ii prinzi cateva minute la “lucru”. Majoritatea oamenilor nu au norocul sa se nimereasca exact in acel interval. Noi hotaram sa incercam.
Este intuneric. Jungla freamata plina de sunete. Ne indreptam spre barca noastra si aruncam bagajele in ea. Pornim in amonte pe raul cel furios. Este greu. Motorul tureaza la maxim. Curentul puternic ne trage inapoi. Dupa vreo ora incepe sa se crape de ziua. Rasaritul este roz-portocaliu si nu ne mai saturam sa il privim. In sfarsit ajungem la o insulita de nisip si pietricele in mijlocul raului si ne ascundem sub un soi de umbrar din plante. Mai sunt 2 turisti langa noi. Scoatem binoclurile. Ghidul nostru scoate aparatul de marit. Ne fixam cu totii privirile, binoclurile si aparatele pe un deal de argila aflat destul de departe. Deodata se aud tipetele cunoscute de acum ale papagalilor. Inima ne pompeaza cu putere. AU VENIT!!! CHIAR AU VENIT!!! CHIAR II VOM VEDEA!!! Privim cu nesat cum se cearta intre ei si cum se joaca in timp ce ciugulesc argila. Imi vine ideea sa ii filmez prin aparatul special al ghidului si culmea, REUSESC!!!
Nu vreau sa mai spun nimic, vreau doar sa impartasesc cu dumneavoastra aceasta experienta unica. Nici acum nu imi vine sa cred ca am reusit sa filmez asa ceva! Am apucat sa filmez cateva secunde, dupa care pasarile s-au speriat de un uliu si au fugit fara sa se mai intoarca. Aceste imagini vor ramane vesnic imortalizate si oricine se va putea bucura de experienta noastra unica. (Vezi filmuletul atasat)
Am primit micul dejun pe aceasta insulita si am pornit la drum lung, initial cu barca, apoi cu autocarul, cred ca vreo 12 ore pana la Cusco. Tarziu, pe la 2 noaptea, am ajuns la hotelul din Cusco si ne-am prabusit in pat. Maine vom avea o zi intreaga dedicata vizitarii unor situri arheologice superbe de langa Cusco.
Rog webmasterul sa adauge urmatorul film:
https://www.youtube.com/watch?v=9KZzVNA6RZI
Trimis de buterfly* in 31.01.17 12:59:39
- A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA de SUD
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Bună ziua, scriitorule!
Foarte frumoasă descrierea, m-ai plimbat prin junglă dar... am rămas undeva la primul copac pe care l-ai descris. Super-tare copacul!
Felicitări pentru articol!
O zi deosebită!
@Utube: Multumesc, scriitorule, pentru vizita si aprecieri! Eram sigura ca acolo se va opri multa lume. E un copac de-a dreptul interesant nu-i asa?!
@buterfly: Daca baietii tot s-au oprit la primul copac cred ca si-au pu si intrebarea (plina de invidie ) daca cineva si-a facut provizii.
Mai e nevoie sa spun ca mi-a placut la fel de mult ca tot ce ai povestit pana acum? In mod sigur nu mai e nevoie, dr o fac, deoarece este minunat totul si avem astfel parte de ceva foarte frumos si deosebit.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: multumesc pentru vizita si aprecieri! Nu si-a permis nimeni sa taie din copac si oricum aveam o singura maceta care era la ghid. S-au uitat la el cu atentie, au inghitit in sec si au plecat mai departe!
Frumos și interesant articoul! Felicitări! Destinațiile turistice alese de tine sunt mai deosebite.
Ajunge să spui că și băut un pahar cu apă în locul respectiv și deja e WoW! Mulți visăm să ajungem pe unde te plimbi tu și îți mulțumesc că ne iei cu tine virtual, ne alimentezi imaginația.
Fotografiile nu pot sa fie decât superbe!
Călătorii plăcute și alegeri inspirate!
Articolele tale sunt speciale!
Multumesc Dana pentru vizita si aprecieri! Ma bucur sa va pot lua cu mine chiar si virtual. Cine stie, poate intr-o zi mergem impreuna si fizic. Asa ca la Sambata!
@buterfly: Eu stiam de existenta acestui cocteil (fierturi, potiuni magice) din romanul autobiografic "Papillon" scris de Henry Charierre (condamnat pe nedrept la munca silnica pe viata de statul francez, exilat "a jamais", in Guyana Franceza, in mijlocul junglei). Guyana facea parte din DOM-TOM-ul francez, adica e "un domeniu de peste mari si tari " dar juridic, e teritoriu administrat de Franta. In inchisoarea lui Papy din mijlocui junglei (braziliene) erai liber sa faci ce vrei. Era imposibil sa evadezi. Erai departe de civilizatie. In scurt timp, te omorau serpii, crocodilii sau alte vietuitoare otravitoare ale junglei. Papy (Papillon), reuseste sa evadeze de cateva ori dar e prins si dus finalmente pe Insula Diavilulu (un fel de carcera). De-acolo nu mai scapa nimeni. Totusi, el isi face o socoteala: tot al 7-lea val ce lovea tarmul, avea si o actiune de succtiune, adica te tragea spre mare. Pregateste cativa saci plini cu nuci de cocos si reuseste sa paraseasca insula. Acum incepe lungul drum al intoarcerii spre casa. Il ajuta leprosii sau ameridienii (indienii din jungla)... la un moment dat se stabileste intr-un sat de-al lor, primeste o coliba tocmai langa cea a sefului de trib (careia ii facuse niste tatuaje, considerate de acesta, un dar celest si un simbol al puterii) si doua neveste (surori), cu una dintre ele, are un copil. Pentru a face fata cerintelor, primea seara un fel de cocteil amar preparat din acel arbore din P01, un fel de Viagra a Americii de Sud, care, dupa spusele lui, " ii dadeau o putere de nedescris pentru intreaga noapte iar a doua zi se trezea odihnit ".
Indienii, cu care Papillon s-a imprietenit, in ciuda primitivismului si ignorantei lor, aveau propriile oranduiri sociale, ştiau unele lucruri de care noi, cu toata cultura noastra, habar n-avem si traiau intr-o armonie perfectă.
@dorgo: multumesc pentru vizita si aprecieri! Vezi cum e providenta asta... papillon si butterfly ajung in aceleasi zone, la zeci de ani diferenta si se minuneaza de acelasi copac facator de minuni. Ce ti-e si cu fluturii astia! In articolul urmator o sa va povestesc putin despre incasi si civilizatia lor incredibila.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2017 Jurnal de calatorie: America de Sud – Episodul 9 — scris în 19.11.17 de Pușcașu Marin din UM01065 - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Jurnal de calatorie: America de Sud – Episodul 3 — scris în 31.10.17 de Pușcașu Marin din UM01065 - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Aventuri incredibile în jungla amazoniană – ZIUA 2 — scris în 26.01.17 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Aventuri incredibile în jungla amazoniană – ziua 1 — scris în 24.01.17 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 PUKARA – Toritos si arheologie — scris în 15.12.16 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Misterioasele linii de la Nasca si Palpa — scris în 30.11.16 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Desertul Ica si oaza Huacachina – Sporturi extreme printre dune — scris în 28.11.16 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ