GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Odinioară un mic sat de pescari cu vegetație luxuriantă, Agios Ioannis este astăzi una dintre cele mai dezvoltate regiuni turistice de pe coasta estică a Pelionului. Aflată la 55 Km de Volos, care se parcurg în 65 de minute, stațiunea dispune de infrastructura necesară unui turism de calitate.
Pe artera costieră cu sens unic care pleacă din dreptul hotelului Zefiros, cu pistă pentru biciclete și promenadă pietonală deasupra plajei, până în micuțul port, se înșiruiesc hoteluri, taverne, cofetării, o brutărie cu pâine proaspătă, covrigi, plăcinte și gogoși delicioase, cafenele, baruri, două baruri de noapte cu program cu DJ, supermaketuri, magazine cu suveniruri, magazine cu produse manufacturate de Cooperativele Agricole din Pelion și de Asociațiile Femeilor și o biserică cu hramul Sf. Rafail.
Localitatea este așezată în terase, unde muntele se prăbușește în mare, iar culorile dominante sunt verdele pădurilor de foioase, platani și castani și turcoazul mării.
Dacă în alte zone ale Greciei leandrii și boungavilea sunt florile care te încântă la fiecare pas, aici domnește hortensia, roz sau albastră.
Măslinii, foarte puțini, abia asigură necesarul familiilor are i-au plantat, așa că nu vă așteptați să găsiți măsline și ulei de măsline ieftine, nici artă din lemn de măslin, dar veți găsi umbra platanilor și a castanilor, un aer curat și o apă pură de izvor.
Stațiunea este liniștită, se animă seara și în week-end devine chiar foarte aglomerată fiind destinația preferată grecilor. De altfel, probabil 95% din numărul de turiști este format din greci, restul fiind reprezentat de austrieci, bulgari, cetățeni din fosta Yugoslavie și români. Spre deosebire de alte zone ale Greciei și personalul de la hoteluri, taverne, baruri sunt tot greci, localnici sau din zonele limitrofe.
Magazinele sunt cochete, cu produse de bună calitate, în general, și mai scumpe decât cele pe care le găsim în zonele destinate turismului de masă.
Foarte puține chinezării care se rezumă la magneții de frigider și alte câteva produse souvenir.
Îmbrăcăminte frumoasă, din fibre naturale și sandale din piele la prețuri decente, dar și celebrii papuci Ipanema.
Bijuterii din aur și argint, dar și deja celebrele brățări de piele cu ochiul Gorgonei.
O bunicuță simpatică are un magazin cu fețe de masă, șervete, fețe de pernă și perdele brodate și croșetate. Un magazin cochet în mijlocul căruia se află un război de țesut, iar pe perete un bouzouki.
Sunt două magazine cu produse locale: miere de castan și de pin (specifice zonei) și polifloră, rahat, tsipouro, condimente, murături.
Plaja stațiunii este acoperită cu nisip și pietricele care pleacă de la dimensiunile unui bob de orez și ajung la cele ale unui ou de bibilică. Intrarea în apă este destul de bruscă pe același gen de sol, iar în unele zone chiar pe bolovani.
Cea mai bună porțiune a plajei este lângă port, unde nisipul nu este atât de granulat, intrarea în apă este relativ mai lină și nici valurile nu sunt atât de puternice în zilele cu vânt puternic.
La ieșirea din stațiune, pe podul de lemn de peste râu se ajunge la Plaja Papa Nero acoperită cu nisip și pietriș mic și intrare destul de abruptă în apă.
Fiind o zonă cu mare deschisă și vânturi puternice, configurația plajei și a apei se schimbă foarte des, chiar și de două ori pe zi. Pe tot timpul șederii noastre am avut trei zile de cod roșu de vânt, salvamarii au fost la datorie, dar aspectul plajei s-a schimbat radical. Astfel dacă în prima zi de la primul rând de umbrele până la apă erau vreo doi metri și nisipul era granulat, în penultima zi plaja se lățise cu vreo 6 metri și începuse să fie numai nisip fin. Aici am văzut și am simțit cele mai mari valuri care la mal formau berbeci de un metru înălțime și se spărgeau într-o spumă groasă ce-ți trecea de glezne.
Tot aici am văzut un fenomen foarte ciudat care i-a luat prin surprindere și pe cei născuți pe acele meleaguri. O ceață densă a coborât brusc de pe munte și în câteva secunde, nu s-a mai văzut nimic nici la stânga nici la dreapta, a început să bată vântul, iar marea să se agite. După câteva minute a ieșit soarele și totul părea că a revenit la normal. Seara însă s-a lăsat răcoare și vântul a pus stăpânire pe mare pentru trei zile.
Pe plajă se ajunge coborând niște trepte de pe artera pietonală pe care se află campingul, baruri care asigură și șezlongurile și umbrelele și o tavernă. Din loc în loc sunt dușuri și cabine de schimb.
Există zone libere pe care se pot monta umbrelele proprii și se poate sta pe prosop, două terenuri de volei și unul de fotbal.
De asemenea, există o zonă delimitată atât pe nisip cât și în apă pentru copiii care vin an de an în tabără.
Setul de două șezlonguri și o umbrelă costă 5 euro și includ două sticluțe cu apă la 0,5 l.
Drumurile din peninsulă au fost asfaltate abia prin anii '70, astfel că în regiune sunt 2000 km de poteci care leagă localităţile între ele şi pe care le puteţi străbate cu o încălţăminte adecvată şi dacă aveţi o condiţie fizică bună. Și din stațiune pornesc câteva poteci care duc spre satele învecinate și spre alte plaje.
Dar despre acestea va fi altă poveste.
 
PS Aș dori atașarea acestui videoclip https://www.youtube.com/watch?v=2CUga7O49MQ
Trimis de almona in 16.07.17 11:15:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (almona); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@almona: Aici am prins un SB si ma bucur deoarece am vazut niste poze minunate si am citit un articol cald si placut.
Felicitari, votat cu mare placere.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
===
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Buna seara, exista taverne pe unde se canta muzica greceasca live? Ce taverne recomandati? Multumesc!
@Alex611: din păcate nu exista taverne cu muzica live si nici altfel de muzica .
Sunt însă doua baruri, unul lângă biserica si unul in port unde se asculta muzica greceasca. La primul vine un DJ, iar la celălalt sunt discuri.
Recomand tavernele Pelion Plaza, Remezzo, Akti din centru si I Orea Amoudia pe plaja Papa Nero.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 O vacanță de neuitat! — scris în 23.12.23 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Pilio — scris în 07.09.19 de mecut din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Tsagarada - incursiune în sălașul centaurilor — scris în 16.07.17 de almona din ILFOV - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Muntele Pelion — scris în 06.07.17 de cristimicle din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Oaspeții Pelionului... — scris în 05.09.16 de Cesere din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Aventuri prin ținutul centaurilor — scris în 04.09.16 de Cesere din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2011 O săptămână de vis în Kala Nera (Pelion) — scris în 26.05.14 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ