ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 29.08.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
58.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

[Antique pool] Dezamagitor

TIPĂREȘTE URM de aici

Anul trecut am revazut Pamukkale dupa 20 ani, cum spuneam in articol am avut o mica strangere de inima vazand interventia omului in minunile naturii. Totusi nu am reusit sa vizitez tot siteul ramanand nevizitata Antique pool, sau piscina Cleopatrei.

A fost un motiv tocmai bun pentru a repeta vizita si anul acesta, mai ales ca urma sa trecem prin apropiere in timpul transferului de la Mediterana la Egee.

Dupa o saptamana de rasfat in Belek, cu bateriile incarcate dupa vizita obositoare dar revigoranta in Cappadocia suntem nevoiti sa plecam iar la drum. Directia era litoralul egeean al Turciei. Drumul trece prin Denizli, deci aproape imposibil sa ocolesti minunatia din apropiere: Pamukkale.

Am ajuns la Pamukkale in jur de ora 14.30, normal ca era destula lume, dar nu atat de multa ca anul trecut cand am fost intr-o zi de sarbatoare. La intrare o surpriza, biletele si-au pastrat pretul cu toate ca TL s-a devalorizat cu 90% intr-un an.

Dupa achizitionarea lor intram si ne facem planul ce vom vizita si in ce ordine. Cum anul trecut am vazut cetatea Hierapolis si muzeul am hotarat sa ne concentram pe zona de travertine si pe piscina. Am mers la zona din imediata apropiere a intrarii unde sunt cateva cadite de travertine unde se poate intra, nu era multa lume si ne-am putut plimba linistiti cu picioarele in apa calcaroasa, calda. Tot acum am vazut mai bine conductele care directioneaza apa pe unde vor cei ce au grija de site.

Apoi am trecut la zona de travertine reconstruita si unde este o mare de oameni, toti mergand acolo (probabil in baza unui efect de turma). Nici aici nu am zabovit mult, scopul principal al vizitei fiind piscina Cleopatrei.

Ne indreptam spre intrare si am o prima dezamagire, pretul intrarii a crescut de la 32 TL la 50 TL (e singurul loc unde am vazut o crestere de pret fata de anul trecut), in plus daca vrei o caseta unde sa iti lasi lucrurile mai trebuie sa dai 10 TL (desi e afisat 5!). Dupa ce am luat biletele de intrare mi-am dat seama ca puteam intra sa vad piscina si daca nu voiam sa fac baie in ea nu imi trebuia bilet.

Prima impresie a fost negativa. Imi aminteam locul ca fiind plin de verdeata, cu leandri mari pe marginea piscinei. Iarba era ingrijita, dar leandri de pe margine erau cam pricajiti. In plus pe suprafata apei era destul de multa matasea broastei, nu imi aminteam de asa ceva. Exista doua bazine: unul cu “artefacte antice” (nu pot baga mana in foc cat de antice sunt) si un bazin normal cu apa termala. Din pacate acesta din urma era dezafectat si dadea o impresie de parasit.

Ne-am dus sa ne schimbam in costume pentru a face baia de infrumusetare =)), poate nu stiti dar cine sta o ora in apa termala se zice ca intinereste cu 10 ani! La cabinele de schimb alta dezamagire, cu toate ca ingrijitorii erau in zona si spalau, era un miros pregnant de pipi »:). Cum nu aveam alta posibilitate ne-am schimbat repede, era curat in cabina in care am intrat noi dar mirosul era groaznic si am fugit sa ne scaldam.

Baia a fost placuta, senzatia in apa termala interesanta. Dupa o ora, nu am stat mai mult pentru ca ne-a fost frica sa nu intinerim prea mult si apoi sa nu ne mai recunoasca nimeni =)), am iesit din bazin si ne-am hotarat sa o luam spre iesire. Nu am mai fost la cabinele de schimb stabilind ca e mai bine sa facem schimbul in masina.

Anul trecut la iesire ne astepta un suc de rodii excellent la 12 TL, anul acesta sucul nu a mai fost atat de bun, era un pic cam acru, in plus costa 30TL!!! De fapt toate preturile erau foarte mari in zona. Langa piscine o cafea turceasca costa 20 TL (in mod normal costa 5 TL, am baut a doua zi doua cafele in centrul Aydinului la care am primit si o apa pretul fiind de 10 TL), pe langa travertine erau terase cu fresh (20 TL, cel mai scump l-am baut in Cappadocia cu 8 TL), apa (8 TL, cea mai scumpa intalnita pana atunci 2.5 TL tot in zona vailor din Cappadoccia iar in mod normal costa 1 TL) si alte produse la preturi exorbitante fata de preturile normale din Turcia. De fapt este o zona din Turcia care profita de faptul ca sunt foarte multi turisti straini si incearca sa aiba preturi ca in Asia :) nu ca in Turcia.

In concluzie am fost dezamagit de experienta cu Antique pool, in memoria mea era un loc mirific, plin de verdeata, cu niste leandri minunati unde m-am simtit extraordinar. Acum am gasit niste leandri jigariti, miros de pipi, matasea broastei si preturi aberante. La sfarsit ar trebui sa recomand sau nu locul. E greu sa o fac, eu mai bine nu ma duceam si ramaneam cu imaginea facuta la vizita nterioara, celor ce nu au fost le recomand sa treaca pe acolo, sa intre, sa vada ce este si apoi, daca vor, sa plateasca intrarea in piscina, sa faca baie si sa intinereasca rapid :).

Cele de mai sus se refera strict la Antique pool si nu la tot siteul de la Pamukkale.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nrs † in 22.09.18 16:29:37
Validat / Publicat: 22.09.18 17:29:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 3685 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nrs †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Michi
[22.09.18 20:35:15]
»

Start vot! Aşa se întâmplă când amintirile devin mai roz pe măsură ce trece timpul. Am făcut şi noi cu trei ani în urmă o excursie pe coasta Lycia şi în generalam fost mulţumiţi. Foarte frumoase poze.

nrs †AUTOR REVIEW
[22.09.18 21:02:57]
»

stiu ca timpul pastreaza doar ce este frumos in amintiri, spre exemplu cea mai buna prajitura mancata de mine este savarina de pe vremea lu' raposatul, dar sigur era asa de buna ca nu prea aveam cu ce o compara. din pacate acum este ceva mai aproape de realiate ceea ce am simtit, am cautat pozele din anii '90 si am vazut ca era mai multa verdeata si nici matasea brostei nu era pe apa.

multumesc pentru ca m-ai citit!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[23.09.18 14:23:39]
»

@nrs:

Schimbari in timp. Din pacate nu in sensul dorit de tine.

Este important ca ai scris ce aveai in amintire de acum 20 de ani vs degradarea constatata.

Imi pare rau ca nu te-ai bucurat la maxim ca alta data.

Locul mi se pare fascinant. Ce a creat natura. De mult imi doresc sa ajung la Pamukkale. De 20 de ani.

Acum stau in dubii...

Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †AUTOR REVIEW
[23.09.18 14:39:44]
»

@Dan&Ema:

daca nu ai fost inca merita o vizita, este totusi ceva deosebit. daca ai fost deja nu cred ca merita sa repeti vizita, vei fi dezamagit de schimbarile, nu in bine, produse.

din pacate eu cred ca si de Pamukkale si de Cappadocia (unde am vazut multe degradari ale stancilor, unele aproape gata sa se prabuseasca) nu se vor mai putea bucura multe generatii de acum incolo. de fapt, din ce am citit, turismul de masa provoaca degradari peste tot (la Venezia, la Pompei, la Roma sau Atena)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[24.09.18 12:25:24]
»

@nrs: Fenomenul natural de la Pamukkale reprezintă un magnet pentru numeroși turiști sosiți pe teritoriul turcesc. Închipuiți-vă ce aglomerație este la „Castelul de bumbac” dacă în doar 8 zile din luna august, în perioada Sărbătorii Sacrificiului, puțin peste 100.000 de vizitatori au pășit pe terasele de travertin. Anual peste 2 milioane de oameni vizitează Pamukkale și orașul antic Hierapolis.

Am privit și eu piscina „antică” a Cleopatrei de lângă leandrii înfloriți, am văzut coloanele scufundate, am făcut fotografii - doar atât. Parcă arăta totul mai bine acum câțiva ani, acum îmi dă impresia de loc neîngrijit cum trebuie.

E greu să îmbini plimbarea pe terasele de calcar, bălăceala în bazinul Cleopatrei și vizita la ruinele orașului antic în doar câteva ore. Probabil că este nevoie de o zi întreagă pentru a le face pe toate.

nrs †AUTOR REVIEW
[24.09.18 12:33:11]
»

exact asta am simtit eu, ca este un loc neingrijit, asta in ciuda pretului platit la intrare care repet mi s-a parut foarte mare. cat despre timp si eu cred ca nu poti sa faci toate trei vizitele intr-o zi de aceea si eu am repetat vizita de anul trecut pentru a termina "treaba"

cool
[24.01.19 09:27:43]
»

@nrs: Buna dimineata. Se poate ajunge cu masina la piscina si daca da pot vedea si cateva terase? Daca ai ceva detalii ar fi bine. Multumesc anticipat

nrs †AUTOR REVIEW
[24.01.19 10:00:36]
»

cu masina se poate ajunge doar in parcarea de sus. se intra in complex si de acolo mai sunt 5-10 minute de mers pana la piscina. bineanteles ca se pot vedea si terasele in drum.

trebuie sa platesti intrarea in complex, anul trecut era 35 TL de persoana, iar daca vrei sa faci baie in piscina mai trebuie platiti 50 TL de persoana. daca vrei numai sa vezi piscina si sa te plimbi pe langa ea nu mai platesti nimic in plus

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Georgy ana
[11.05.19 09:33:26]
»

Buna dimineata... am inteles din articol ca intrarea in complex este 35 TL de persoana... copii platesc? Cat?

nrs †AUTOR REVIEW
[11.05.19 15:32:35]
»

noi nu am platit pentru copil, din pacate nu mai tin minte pana la ce varsta este scutirea (probabil 10 ani)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cool, Dan&Ema, Georgy ana, Michi, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Pamukkale:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065283060073853 sec
    ecranul dvs: 1 x 1