ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.12.2018
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 01.09.08
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    SEP-2018
    DURATA: 7 zile
    familie cu copii
    1 AD. + 1 COPII -- v: 17

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    O perspectivă cu tentă medievală de la castelul Bellver

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Castelul Bellver este o altă opțiune turistică din Palma de Mallorca pe care nu am reușit să o atingem din prima încercare (și nici măcar din a doua :) ). Mai întâi, în 2016, înțelegând că ocupă practic o jumătate de zi, am tot amânat programarea obiectivului, până când se apropia ziua plecării și trebuia să îl eliminăm de pe listă. Anul trecut, într-o duminică destul de călduroasă, nu am reușit să identificăm drumul corect (indicat de alți review-eri) și am renunțat. Anul acesta am “navigat” cu Google Maps și a fost mai bine, am atins obiectivul.

    Un detaliu important este faptul că accesul spre castel se face după urcarea pe niște străduțe începând din planul Avinguda Gabriel Roca: se coboară la stația 30, după care se face stânga între hotelurile Melia și Gran Melia. Apoi, după ce se traversează strada mai lată Avinguda de Joan Miro, se ajunge pe strada Josep de Villalonga, o stradă lungă, cu case vechi și cu arhitectură tradițională mallorquină, din care la un moment dat se face o stradă spre dreapta: Career de Bellver (aici se oprește accesul cu mașini). Apoi, printr-o poartă maiestuoasă de metal, se face accesul către scări. Aici începe urcușul către castel (noi am urcat într-o zi de vară în care cerul era acoperit de nori, astfel încât nu a fost foarte obositor). Priveliștile asupra golfului și orașului Palma sunt foarte frumoase, iar cei care urcă pot poposi pe bordurile late de ciment care mărginesc scările pentru a face fotografii.

    În fine, după ce se ajunge la o primă clădire, ieșirea spre castel este foarte aproape, dincolo de o stradă destul de lată, pe care opresc și autobuze sau autocare. Prima incursiune pe scările care duc spre intrarea principală nu are succes: turistul află că biletele se iau de la casa de bilete care se află mult în stânga edificiului (biletul costă 4E/persoană), lângă un bar cochet cu perspectivă frumoasă asupra dealurilor din spatele Palmei. În fine, după ce stă la o coadă de lungime variabilă ca să ia biletele, turistul (deja ușor turmentat :) ) se întoarce la castel.

    Curtea principală oferă, în afară de perspectivele la înălțime spre toate punctele cardinale ale orașului, și vederea de ansamblu a castelului, extrem de bine conservat, cu pavajul original și (nu am mai văzut până acum) construcția tipic medievală, cu șanțuri de apă și acele poduri cum se văd doar în cărțile de povești. Clădirea principală este circulară, cu un amfiteatru înconjurat de o galerie cu colonade (galerie care ocupă două nivele). Jos la parter se află și statui antice, însă, în afară de interiorul amenajat pentru evenimente culturale, nu se mai văd prea multe elemente adiționale. Eu am remarcat pavajul cu model, asemănător cu modelele din piatră pe care le-am văzut acum doi ani la Girona, în centrul istoric. Pornind de la parterul acestei clădiri se urcă pe acoperiș, pe niște scări destul de abrupte. Pe acoperiș, din nou perspectiva de 360 asupra orașului, deși curentul destul de iute și aglomerația pot descuraja fotografiile. Așadar, vizita durează mult mai mult din cauza ascensiunii prin grădină și timpului dedicat cumpărării biletelor – însă, așa cum îi spune și numele, castelul oferă cea mai frumoasă și completă vedere asupra Palmei.

    La întoarcere, ne folosim de faptul că nu mai suntem contracronometru și fotografiem câteva case cu personalitate pe străzile liniștite care coboară spre Avinguda principală. Florile exotice bogat colorate, terasele multiple de dimensiuni variabile, obloanele în culori pastelate care întregesc tabloul vizual conferă caselor mallorquine o identitate distinctă. În fine, ajungem cu o ușoară nostalgie în strada care mărginește portul și mai facem o scurtă plimbare pe lângă pleiada de yachturi și vase de toate mărimile (de data aceasta mult mai mari sau mai variate ca model comparativ cu vasele mici trase în portul de agrement Portals Nous) – după care ne îndreptăm spre casă, spre o nouă după-amiază însorită.


    [fb]
    ---
    Trimis de diacrys* in 09.12.18 08:47:59
    Validat / Publicat: 09.12.18 09:59:06
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

    VIZUALIZĂRI: 3413 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diacrys*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P17 Una din perspectivele asupra Palmei (partea de est)
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 28 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    nicole33
    [09.12.18 10:20:44]
    »

    @diacrys:

    Felicitări pentru review şi mulţumiri pentru amintirile rememorate de mine la citirea articolului!

    Am fost şi eu acolo şi mi-a plăcut

    Prima incursiune pe scările care duc spre intrarea principală nu are succes: turistul află că biletele se iau de la casa de bilete care se află mult în stânga edificiului (biletul costă 4E/persoană), ... În fine, după ce stă la o coadă de lungime variabilă ca să ia biletele, turistul (deja ușor turmentat) se întoarce la castel.

    Casa de bilete este astfel amplasată încât să fie la îndemâna celor care vin cu autocare, taxiuri, bus turistic şi nu pentru cei care urcă muuulte trepte. Eu nu am stat la coadă, dar tot 4 euro am plătit şi acum cinci ani.

    Eu am reuşit să vizitez castelul cu ocazia primei şi singurei (până acum) vizite în Mallorca.

    Accesul la Bellver nu este foarte simplu, dar nici atât de complicat pe cât lasă să se înţeleagă ghizii dornici să-şi vândă propriile excursii sau cei de la centrele de informare turistică. Ghizii îmi spuneau că nu pot ajunge acolo decât cumpărând de la ei excursie cu autocarul sau cu taxiul, ambele variante fiind destul de scumpe.

    De la un punct de informare turistică din Palma am aflat că nu se poate ajunge acolo decât cu busul turistic, niciun alt mijloc de transport în comun din Palma neincluzând Castelul în traseu. Nemulțumită de răspunsurile primite, insist și aflu că aș putea ajunge până undeva în apropiere cu autobuzele 3 și 20, însă îmi rămâne de parcurs pe jos partea cea mai dificilă: urcarea .

    În final, eu am ales un traseu pietonal 100%, prin Palma, apoi prin parcul Castelului folosind aleile șerpuitoare până la o micuță capelă aflată la jumătatea drumului și apoi urcând treptele (muuuulte) până am ajuns la destinație, constatând că nu este deloc imposibil, chiar pentru persoanele ca mine, cu o condiție fizică sub medie.

    diacrys*AUTOR REVIEW
    [09.12.18 10:36:09]
    »

    @nicole33: Mulțumesc pentru comentariu!

    Cam acesta este și traseul parcurs de mine, după ce am studiat toate liniile de autobuz din Palma pentru că voiam să evit urcușul prin parc, care părea să fie obositor (mai ales că de obicei e soare și cald în perioada în care merg acolo în vacanță).

    Însă a fost bine până la urmă, perspectivele și farmecul vechi al parcului, precum și al străduțelor adiacente, a meritat osteneala. Iar castelul Bellver este o construcție medievală reprezentativă, chiar merită văzut.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    balasa violeta
    [09.12.18 12:04:46]
    »

    @diacrys: Frumoasa descriere a drumului pana la castel si intr-adevar perspectivele asupra orasului sunt minunate!

    Cu voia dumneavoastra as dori sa completez cu vorbele prietenului nostru afaist, msnd "Construit în secolul al XIV-lea (1300 – 1311), în timpul regelui Jamie al II-lea de Mallorca, acesta este unul din puținele castele circulare din Europa. Având ca destinație inițială aceea de reședință regală, a fost în același timp și un punct de apărare, rezistând mai multor asedii în 1343 și 1391. Se cunoaște o singură dată când castelul intră pe mâini inamice, în 1521, în timpul unor revolte ale breslelor locale. În timpul ”Războiului de Succesiune Spaniol (1701 – 1714) ” si a ”Războiului Peninsular (1807 – 1814) ” este transformat în loc de detenție a unor prizonieri de război. Și continuat să fie închisoare militară până în 1931, când este trecut în subordinea Primăriei din Palma. Este restaurat în 1976, când este transformat în Muzeul Orașului. " O descriere muncita gasiti in review-ul http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=72575&d=descopera-palma-de-mallorca--mallorca

    Sper ca nu am deranjat!

    diacrys*AUTOR REVIEW
    [09.12.18 13:30:06]
    »

    @balasa violeta: Mulțumesc pentru comentariu! Foarte utile completările, și eu am simțit nevoia să arunc o privire în istoria castelului (știam că a fost construit de regele Jaime al IIlea, fără să cunosc alte detalii) - însă nu am avut timp să mă informez mai bine (mă gândesc întotdeauna să postez cât mai repede un review odată terminat, altfel sunt șanse să îl public peste șase luni ). Numai bine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    balasa violeta, diacrys*
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Palma de Mallorca:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.32566404342651 sec
    ecranul dvs: 1 x 1