ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.11.2013
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Campina
    ÎNSCRIS: 07.03.13
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    SEP-2013
    DURATA: 10 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 10 MIN

    Palma de Mallorca - Obiective turistice mai putin cunoscute

    Ilustrație video-muzicală
    Walk In The Clouds Greg Reiter with Orchestra


    TIPĂREȘTE URM de aici

    V-am promis că voi reveni cu un alt review dedicat pe atracţiile turistice din Palma mai puţin populare dar poate cu o importanţă la fel de mare ca şi cele megacunoscute (mai multe detalii aici). Problema acestor obiective, pe care urmează să le prezint, cred că este ori promovarea slabă de care dispun, ori dificultatea obţinerii accesului de vizită a lor sau în ultimă fază comoditatea turiştilor majoritari ce ajung pe acestă insulă.

    La majoritatea obiectivelor aflate în centrul vechi al oraşului Palma, se poate ajunge mergând agale, sau pur şi simplu plimbându-ne prin centrul vechi. De asemenea există un autobuz local (intern) cu numărul 2, care face un tur foarte frumos al centrului Palmei. (Nu mă refer la cel turistic, etajat).

    Atracţii turistice mai puţin cunoscute

    1. Fundacion Sa Nostra - centrul de cultură

    Această clădire, situată în centrul istoric, reprezintă locul unde astăzi, te poti simţi în epocile trecute, datorită faptului că deţine piese importante din preistorie, din epoca romană, medievală şi cea modernistă. Pentru localizarea lui este suficientă introducerea pe google maps - Carrer de la Concepció, 12, Palma de Mallorca şi veţi ajunge la muzeu. :)

    Edificiul dispune de un auditorium împreună cu o grădină frumos amenajată, două aule grandioase, sala mare de spectacole şi expoziţii, spaţiul multifuncţional cât şi cafeteria unde te poţi răsfăţa la o cafe con leche/cafea cu lapte. Aceasta se află în grădina interioară, simţindu-te efectiv în altă epocă. Este deschis publicului între orele 11:00 - 20:00. Intrarea este gratuită.

    2. Museu Fundacion Juan March

    Acest Muzeu Fundaţia Băncii March din Palma oferă pentru cunoscători, o colecţie de lucrări de artă spaniolă ale secolului XX ale autorilor precum Pablo Picasso, Joan Miro, Lucio Munoz, Miquel Barcelo, Salvador Dali şi alţii. Dispune de săli de expoziţii în care se prezintă lucrările noilor artişti contemporani cât şi lucrări cu un puternic caracter modernist al tuturor celor ce vor să se afirme pe acest plan.

    Se află în prezent într-o clădire din secolul XVII, locuinţă la origine, refăcută de arhitectul Guillem Reynes i Font iar în anul 1990 a început să facă parte din Fundaţia Juan March. Se află în centrul vechi pe strada numită Carrer Sant Miquel, 11, Palma de Mallorca.

    Este deschis în fiecare zi de luni până vineri între orele 10:00 şi 18:30, iar sâmbăta între orele 10:30 şi 14:00. Intrarea este gratuită.

    3. Museo Palau March

    Clădire veche din anii 1939, considerat un monument emblematic, Muzeul March este astăzi sediul Parlamentului Insulelor Baleare. Caracterul mediteranean şi curtea interioară impune o imagine “inimă” pentru Palma, datorită poziţiei centrale.

    Palatul ocupă aproximativ 1500 metrii pătraţi, dispune de muzeu, auditorium şi o bibliotecă mallorquină. Se ţin şi aici multe expoziţii de artă. De această dată avem şi un preţ de intrare în valoare de 6,5 euro. Are un program de vizită destul de imprevizibil... fiind în funcţie de vreme, expoziţii, şi alte evenimente spontane ce au loc.

    Localizarea lui este foarte simplă, respectiv lângă Catedrala la Seu şi Palatul Almudaina despre care am povestit în review-ul anterior.

    4. Can Casasayas y Pension Menorquina

    Aceste două edificii moderniste, proiectate de arhitectul mallorquin Francisco Roca Simo în anul 1908 până în 1910, aflat în centrul vechi, foarte aproape de Bulevardul La Rambla, a suferit multe reforme. Este una dintre cele mai importante clădiri moderniste din Palma. Se bazează pe stilul Art Nouveau cu o influenţă gaudiană. Este construită din gesie, lemn şi fier. Ornamentele sale sunt de remarcat, şi ne referim aici la geometria construcţiei, curbura obloanelor în stil mallorquin şi balustradele din fier forjat ale balcoanelor.

    Aceste două clădiri unice sunt despărţite de o străduţă destul de îngustă. La data de 21 martie 2001 au fost declarate obiective de interes cultural în categoria monumente turistice emblematice. Astăzi în incinta clădirii din stânga (Can Casasayas) îşi are sediul central Palatul de Justiţie.

    Aceste edificii se află în centrul vechi, în continuarea bulevardului La Rambla, faţă în faţă cu edificiul Gran Hotel. Din păcate putem admira doar exteriorul clădirilor, interiorul fiind securizat, datorită “corpurilor diplomatice” ce îşi au sediul acolo (Palatul de Justiţie).

    O adevărată artă gaudiană! În fiecare zi trec pe lângă ea! În fiecare zi remarc ceva nou la construcţie... ceva ce nu am remarcat cu o zi înainte! :)

    5. Faro de Porto Pi (Farul de la Porto Pi) - Torre de Senales

    În portul naval din Palma de Mallorca se află renumitul far care datează din anul 1300, conform datelor spuse de ghid. Iniţial locul lui nu a fost unde se află astăzi, dar din motive militare cât şi din motive naturale a fost mutat, cărămidă cu cărămidă în locul actual. Nimeni nu se interesează de el, deşi este al treilea cel mai vechi far din lume după Torre de Hercules, şi Linterna de Genova. Este singurul far din Spania care şi-a păstrat aspectul iniţial, vechi, fiind al doilea ca vechime din Spania. Este pătrat, lucrat din piatră plată şi are 38 de metrii înălţime. În interiorul lui se află o expoziţie a semnalelor maritime, o expoziţie de lentile optice franţuzeşti şi englezeşti, mecanisme şi maşinării medievale dar şi multe elemente ce adeveresc vechimea lui.

    Alături de acest far, odată numit turnul de semnale pentru navele maritime, se mai aflau încă trei turnuri de control, însa din păcate de-a lungul vremii, modernizării şi automatizării actuale nu s-au mai păstrat.

    În anul 1983 a fost declarat Monument Istoric Artisitc. Astăzi aflându-se în grija Autorităţii Portuare din Insulele Baleare. Aflându-se în zona portuară, militară a Palmei, accesul este limitat şi restricţionat trecerii libere. :(

    Se poate vizita, nu este imposibil, însă doar cu programare făcută telefonic sau pe email la Autoritatea Portuară din Insulele Baleare. Singura zi în care se poate face programare pentru vizitarea lui este joia, între orele 9:30 şi 13:30. Pe tot parcursul lunii august este închis.

    Se poate ajunge în staţia maritimă, unde se află şi farul cu autobuzul cu numărul 1, direcţia opusă aeroportului, însă cu taxare locală şi nu taxare expres ca pentru aeroport.

    Sunt multe de spus despre el, dar mai bine nu stric surpriza. Vă sfătuiesc să îl vizitaţi şi bineînţeles vă voi ajuta cu cea mai mare plăcere, dacă veţi avea nevoie.

    6. Castillo de San Carlos (Muzeul Istoric Militar)

    Istoria acestui castel este la fel de veche ca cea a farului de Porto Pi, deoarece reprezintă vechiul loc unde se afla Farul de Porto Pi, înainte de a fi mutat unde se află în prezent.

    La ordinul regelui Felipe III, s-a construit în jurul turnului de control al semnalelor maritime şi o adevărată construcţie militară de apărare, între anii 1610 şi 1612, servind pentru schimburile comercianţilor din acele vremuri şi cu un rol de a apăra portul maritim, singurul port natural al oraşului Palma, împotriva invaziilor piraţilor şi barbarilor care atacau Mediterana.

    În decursul a ceva ani, construcţia militară s-a dezvoltat din ce în ce mai bine, căpătând diferite forme şi întrebuinţări. De exemplu, la un moment dat prin secolul XX, avea rol de spital, închisoare pentru oficiali, loc de refugiu şi salvare şi abia în anul 1981 a devenit Muzeul Militar.

    Are în jur de 10 săli importante de văzut, în care actualmente se află colecţii de arme, de elemente istorice ale Spaniei din bătălii, în alte săli aflăm evoluţia steagului spaniol, a uniformelor spaniole, în altele întâlnim exemplare de artilerie grea de sol, aeriană, de coastă etc.

    Se ajunge cu acelaşi autobuz ca la Farul de Porto Pi, numărul 1, însă cu staţia numită Museo San Carlos. Surprinzător vă declar că intrarea este gratuită! Eu, personal, am rămas şocată la sfârşitul turului de vizită... de ce? Pentru că este frumos, este ceva nou, este plin de informaţii, este altfel, înveţi, cunoşti şi admiri lucruri noi şi fără să plăteşti. Uimitor dar adevărat!

    Programul de vizită este de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 14:00. Merită!

    7. Museo Es Baluard

    Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană a fost iniţial un edificiu abandonat cu pereţi medievali şi abia la 30 ianuarie 2004 a fost inaugurat ca şi muzeu. Arhitectura sa este asemănătoare unui cub alb, ce găzduieşte multe expoziţii ale lucrărilor de Joan Miro, Pablo Picasso, Miquel Barcelo şi Joaquin Sorolla şi de asemenea ajută la organizarea multor evenimente. Conţine peste 500 de lucrări de artă modernă şi contemporană din întreaga insulă.

    Este alcătuit din săli, grădina interioară, un tunel, un auditorium şi o terasă larg deschisă la ultimul nivel, de unde se pot admira portul din Palma, Castelul Bellver, Catedrala La Seu, toate aceste de undeva de sus.

    Programul de vizitare este de marţi până sâmbătă de la 10:00 la 20:00 pe timpul iernii şi între orele 10:00 şi 24:00 pe timpul verii. Sâmbăta începând cu orele 11:30 vizitele şi ghidajul sunt gratuite. Preţul unui bilet se situează între 4 euro şi 6 euro, depinde de săli, de galerii, de evenimentele şi expoziţiile ce au loc în acel moment sau de caracterizarea turiştilor (vârstă, grup, loc de muncă etc).

    8. Na Burguesa

    Punctul de belvedere Na Burguesa este situat la aproximativ 432 metrii altitudine în cartierul Genova ce aparţine de Palma.

    În anul 1924, şeful de lucrări publice din Palma, Bernat Calvet, a solicitat construirea unui monument dedicat “Doamnei Noastre a Păcii”, însă din păcate această construcţie nu a fost terminată cu acest scop. În anul 1940 s-a finalizat construcţia însă cu o altă semnificaţie şi anume o capelă şi o cruce, ambele închinate “Inimii Pure a Mariei”.

    Actuala construcţie provine din anul 1967, când s-a remodelat totul în beton armat, cu o înălţime de 22 de metrii. Ulterior, în 1985 cu ajutorul artistului Joan Ginard Ferrer (zis şi Sarasate de către localnici) s-a construit sculptura Doamnei Noastre a Păcii (cunoscută de localnici şi ca cea mai bogată femeie care a trăit în Palma). Crucea se află un pic mai în faţa construcţiei din beton, pe malul abrupt al muntelui.

    Din punct de vedere turistic este un obiectiv important cu istorie, datorită semnificaţiei cu care a fost ridicată (“prosperitatea adusă de doamna protectoare a oraşului”, mi-au relatat oamenii), cu o panoramă asupra întregului oraş al Palmei, a staţiunilor de pe lângă Palma, a golfului Mării Mediterane, ce îl formează în dreptul oraşului Palma. Ceee ce se vede de aici... reprezintă totul, forma, organizarea şi geometria părţii de sud a Insulei Mallorca. Este cel mai înalt punct de belvedere din Palma.

    Din păcate drumul lasă de dorit, se urcă în jur de 10 minute cu maşina, cu o viteză inferioară, deoarece înclinaţia pantei este mare, o parte de drum este neasfaltat şi neiluminat. Dar o mică urcare cu taxiul (20 euro dus-întors) sau cu maşina închiriată merită făcută, mai ales dacă “îţi place să ai lumea la picioare” şi să faci o poză cu adevărat specială.

    Sus, se află şi un restaurant de lux, cu specialităţi culinare mallorquine, cu terasă şi local închis, din care poţi admira toată priveliştea descrisă mai sus, pur şi simplu servind o cafea.

    Drumul de acces la statuie nu are program, restaurantul este deschis doar până la orele 22:00. De preferat este să ajungeţi şi ziua şi noaptea, dar asta depinde. Fiecare moment al zilei are farmecul lui. :)

    9. Palacio Marrivent

    Palatul Marivent reprezintă reşedinţa de vacanţă a familiei regale spaniole, situat în cartierul Cala Major, de lângă Palma. Este o construcţie modernă, a arhitectului Guillem Forteza Pinya şi a pictorului Juan de Saridakis, pe parcursul a doi ani începând din 1923.

    În prezent, în fiecare an, familia regală soseşte la palat în perioada competiţiilor sportive nautice, ce se organizează în cinstea regelui şi care poartă denumirea de regata (probă competitivă a tuturor bărcilor cu velă). Sărbătoarea spaniolă se mai numeşte Copa del Rey de Palma de Mallorca. Evenimentul începe pe data de 27 iulie şi se termină pe data de 3 august.

    Palatul nu se poate vizita, dar la competiţia Cupei Regelui se poate asista pe tot parcursul desfăşurării ei. Tot ce se poate vedea din palat sunt poarta principală de intrare, o parte din grădini dar şi o parte din arhitectura palatului.

    Autobuzul local cu numărul 3 şi numărul 20 are staţia cu acelaşi nume, chiar în faţa Palatului.

    Acestea au fost acele puncte frumoase şi importante în care vă sfătuiesc să ajungeţi să le vizitaţi sau pur şi simplu să le vedeţi, chiar dacă este un pic mai dificil de ajuns!

    În următorul review voi reveni cu alt tip de clădiri, ... edificiile religioase cu istorie şi cu arhitecturi specifice şi diferite din Centrul Palmei, pe care inevitabil o să le întâlniţi în plimbările dumneavoastră prin centrul vechi.

    Vă doresc o săptămână cât mai plăcută şi un gând bun despre Palma de Mallorca! :)

    Vă mulţumesc!

    Ne vedeeeeeeeeeem joi! :)

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de AnAlina* in 15.11.13 03:07:28
    Validat / Publicat: 15.11.13 10:28:17
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 7860 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AnAlina*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P50 Na Burguesa. Un pic de zoom pentru a vedea mai bine cat de mica este Catedrala La Seu vazuta de aici. :)
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 32 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    7 ecouri scrise, până acum

    AnAlina*AUTOR REVIEW
    [15.11.13 03:10:03]
    »

    Buna dimineata! Am vazut ca se practica urmatoarea "regula":

    Se poate va rog frumos si melodia urmatoare, atasata la acest review?

    trilulilu.ro/muzica-ambie ... -with-orchestra

    - - -

    [webmaster]: Binenţeles că se poate. Audiţie plăcută.

    webmaster
    [15.11.13 07:45:47]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    amero
    [15.11.13 10:31:09]
    »

    buna dimineata si chiar este buna cu un asemenea rew. si poze. astept cu interes si alte rew. si te felicit ptr. prezentare si documentare

    AnAlina*AUTOR REVIEW
    [15.11.13 19:19:06]
    »

    @amero:

    Multumesc mult pentru ecou si aprecieri!

    Ma bucur ca v-am facut o dimineata frumoasa!

    @webmaster:

    Multumesc frumos pentru melodie!

    Marian Preda
    [15.11.13 19:37:50]
    »

    @AnAlina:

    Am onoarea superbonusului!

    Ma rog, am calculat!

    Felicitari pentru rabdarea si munca depusa asupra detaliilor elocvente!

    Palma este un oras care trebuie ,,degustat'' incet, pentru a putea percepe coloritul sau special, contrastele armonice, vocatia marinareasca, ... cele doua milenii de istorie din care s-a pastrat un important patrimoniu istoric (la care faci referire!).

    Un rw care ar trebui printat pentru toti amatorii de cultura, care doresc sa viziteze aceasta insula binecuvantata!

    Dinstincti artisti si-au lasat amprentele in arhitectura orasului si-n edificiile prezentate, iar in aceste centre isi expun, in toata splendoarea, festivalul ,,Ruta de Los Patios'', cu nenumarate concerte si expozitii in ambientul lor unic medieval. Cel putin asa se-ntampla acu' trei ani!

    Cu gandul la o ensaimada cu crema de smochine, ma multumesc ca... imi amintesti de Mallorca!

    Toate bune!

    balasa violeta
    [19.11.13 16:34:49]
    »

    @AnAlina: citesc cu mult drag ceea ce scrii. Imi place stilul si destinatia. Savurez impresiile tale!

    Uite, ce-am citit azi portalis.es/palma-de-mall ... undo-para-vivir

    N-am ajuns in Dubai, dar am avut doua vacante minunate in Palma... locul doi!

    Astept ziua de joi!

    webmasterX
    [25.10.14 07:05:35]
    »

    Mutat în rubrica "Descoperă Palma de Mallorca, MALLORCA" (nou-creată pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    amero, AnAlina*, balasa violeta, Marian Preda
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Palma de Mallorca:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047165870666504 sec
    ecranul dvs: 1 x 1