GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nea Roda, un sat pe malul marii...
Nea Roda este un sat situat pe plaja. Un sat mic, fara prea multe optiuni de distractie. Nu poti face decat 2 lucruri acolo: plaja (nisipul, intrarea in mare si apa marii sunt excelente) si sa mananci la una din cele maxim 10 taverne existente pe plaja. Preturile mi s-au parut destul de mari. Nu am mancat/baut acolo insa erau panouri cu preturi: o bere 4 euro, o ciorba cu un pahar de apa 12 euro, cartofi cu fructe de mare, salata si un pahar de vin 18 euro, etc.
Exista o straduta mai mare pe care sunt situate aceste taverne si pe care exista si vreo 3-4 magazine gen "tarabe" cu produse de plaja, inghetata, tigari si jucarii (mare parte porcarii). Nu cred sa aiba mai mult de 1 km aceasta straduta.
Exista si 2 parculete pentru copii dar slab dotate, adica 3 leagane, o rotitoare, 2 caluti si un tobogan. Nimic mai mult!
Variantele de distractie in aceasta locatie fiind limitate, a trebuit sa ne departam de ea.
Prima si cea mai apropiata localitate in care am fost, situata la aproximativ 4-5 km, a fost Ierissos. Am gasit aici doua supermarket-uri mari de unde se poate face aprovizionare la preturi foarte foarte bune. Am mai gasit niste magazine care mi-au amintit de vremurile "trecute" de la noi... un magazin cu lampi, altul cu ligheane si oale, unul cu haine... parca erau SH...
Nici aici nu aveai prea multe optiuni de distractie. Dar, pentru cei interesati de supermarket, merita notat, fiind singurul orasel din zona care are asa ceva.
Am ales ca alta destinatie de vizitat insula Amouliani. Este situata in golful Muntelui Athos. Accesul pe insula se face cu ferryboat-ul, plecarea este de la Tripiti si dureaza aproximativ 10 minute. Pretul la ferryboat este: 2 euro/adult, 1 euro/copil (intre 5 si 10 ani) si 10 euro pentru autoturism. Traversarea cu ferryboat-ul a fost o reala incantare.
Noi nu am luat masina si bine am facut pentru ca insula este mica, stradutele sunt inguste si cred ca ar fi fost greu cu masina pe acolo, mai ales ca partea interesanta de vazut este pe langa apa unde masinile nu au acces.
Insula este draguta dar mica, sunt si aici restaurante si magazine cu suveniruri, casele localnicilor (fiind o insula locuita) sunt curate si cochete, cu flori frumos colorate care iti incanta privirea la fiecare pas. Multa liniste pe aceasta insula.
Oricum, a fost o experienta placuta, poate cea mai placuta din toata vacanta noastra.
Un alt obiectiv vizitat este Ouranopoli. Satul Ouranopoli este situat pe coasta de nord-vest a peninsulei Athos, chiar la inceput si este ultima localitate inainte de granita cu Muntele Athos. Aici exista ceva mai multa diversitate in ceea ce priveste distractia, sunt multe magazine, este o locatie mai animata decat toate celelalte si este turnul care se poate vizita.
La croaziera in jurul muntelui Athos am renuntat in cele din urma. Nu am reusit sa ma documentez suficient inainte de a pleca despre manastirile care se afla acolo si mi s-a parut inutil sa dam 50 de euro (20/adult si 10/copil) sa vedem niste cladiri despre care nu stim nimic. Am inteles ca dureaza cam 3 ore aceasta croaziera, ca este foarte frumos. Bilete de pot lua din Ouranopoli.
Am renuntat si la ideea de a vizita Salonicul, erau aproximativ 150 km din Nea Roda pana acolo.
Am dat o fuga si pe bratul Sithonia dar mare lucru nu am gasit nici acolo, dupa 50 km de mers prin munti am gasit alta plaja superba, un port si alte restaurante. Si nimic mai mult.
Drumurile m-au incantat, numai flori peste tot iar peisajele sunt cu adevarat superbe... muntii si marea impreuna fac un decor de neuitat.
Cam acestea au fost locurile pe care le-am vizitat.
Benzina in Nea Roda este 1,75 euro/l.
Trimis de cdiana in 03.07.13 16:21:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cdiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@cdiana:
”La croaziera in jurul muntelui Athos am renuntat in cele din urma.
Păcat! Ar fi fost frumos şi nu era nevoie de nici o documentare prealabilă privind mănăstirile de pe Muntele Athos. Pe vas se prezintă (la megafon, în mai multe limbi de circulaţie) toate lăcaşurile sfinte care se văd pe coastă. Oricum, nu se face nici o debarcare pentru că pe Muntele Athos nici măcar bărbaţii nu merg oricum.
Dacă vrei să vezi cum a decurs croaziera cu "Daily Cruises to Mt. Athos" în 2007 când am fost şi eu, accesează aceste impresii
@iulianic: Multumesc!
Dupa ce am citit ce ai scris si am vazut si pozele, parca am fost si eu acolo...
Sunt sigura ca ar fi fost frumos dar, asa am simtit la momentul respectiv. Probabil si dezamagirea acumulata din acest concediu a avut un cuvant de spus in luarea deciziei de a renunta la croaziera...
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
Grecia e o tara heliodependenta, in satele mici n-ai alte optiuni decat mancarea, plimbarea, balaceala si plaja si poate 2-3 excursii organizate... daca ploua, cum a fost adesea in anul acesta, te plictisesti rau, la TV n-ai 4 posturi in limba romana ca la bulgari, la masa n-ai "all inclusiv" ca la turci si bulgari, piscine incalzite nu prea gasesti decat la hotelurile de lux... s-a mizat prea mult pe faptul ca la greci e mereu soare... dar nu e chiar asa... e bine sa ai si carti de citit, carti de septica, sah sau table la tine, rabdare si tutun, pana apare iar soarele...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Zygou, mănăstirea athonită de dincolo de Muntele Sfânt — scris în 03.12.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 De la Xiropotamos la Ouranopoli — scris în 28.11.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Nordul Peninsulei Athos, perfect pentru o vacanță liniștită — scris în 25.11.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 De 4 ori la rand — scris în 31.05.22 de buruceagga din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 IerisSosul cu semigust — scris în 03.10.15 de Alex_Macedo din BUCUREşTI-ORADEA - RECOMANDĂ
- Jun.2013 In Halkidiki, pe Bratul Athos — scris în 07.08.13 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Muntele Athos Partea IV - Attacco Subito — scris în 19.12.10 de Aeerdna* din BUCURESTI - RECOMANDĂ