GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Parcul de copii Andrieș din Bălți
Una dintre atracțiile recomandate cu căldură de localnici a fost Parcul de copii Andrieș. Fiind însoțită în călătorie de fetița mea ne-am îndreptat cu mari speranțe către ceea ce se dorea a fi atracția orașului. Parcul se află zona centrală, în apropierea pieței, a Parcului Municipal, a teatrului, dacă ajungi acolo este imposibil să nu-l găsești.
La intrare în parc sunt două panouri informative, unul în rusă și altul în limba română: fiecare spunând același lucru: Parcul Andrieș. Intrând în parc uiți de ceas și te absorbi cu toată veselia copiilor în lumea lor de poveste. Deși la prima vedere pare vechi, mai ales prin mobilier, ceea ce sugerează el în ansamblu pune în umbră rugina din unele piese de mobilier. Nu este foarte mare, dar este foarte bine organizat. Are cam tot ce poate avea un parc de copii, nu un parc acvatic, nu unul de distracții, ci doar un parc de oraș. În primul rând este verde: are mulți copaci bine curățați și întreținuți, spații verzi cu flori și plante ornamentale. O mică cascadă amenajată artificial, împodobită cu diverse sortimente de flori și arbuști, îți îmbie privirea de la intrarea în parc. Coșurile de gunoi, în forma unei păsări vesele, flămânde, te îmbie să le umpli cu orice, doar să te apropii de ele.
Centrele de interes sunt o Roată a dracului, un trenuleț și alte jocuri mecanice în aer liber. Aceste distracții sunt doar pentru zilele de sărbătoare și pentru duminica, în restul zilelor găsindu-le închise. Pentru noi nu a fost nici o problemă, deoarece ne-am putut bucura în liniște de celelalte atracții.
Vaporul este o mică confecție metalică, este situat în apropierea cafenelei Malîș. În apropierea lui găsești un teren de nisip și un spațiu sigur, colorat pentru cățărare. Această zonă este natural încercuită de bănci sculptate în piatră și decorate cu mici statuete. Cred că este o adevărată încântare să vii cu copilul în această zonă armonioasă, liniștită. Imediat ce faci o pauză te poți cățăra și fotografia pe statuia cu cerb și căprioară. Alte statui asemănătoare mai găsești în alte zone ale parcului: o familie de urși, o doamnă cu struguri (fetița mea a spus că-s mure), toate puse în valoare prin spații verzi dar accesibile și realizate artistic, plăcute copiilor.
O idee unică, originală de distracție a fost aceea de a vopsi o stradă (cu semafor, stop, semne de circulație, benzi de drum, trecere de pietoni) exact în centrul parcului.
În rest liniște, bun simț, mame și copii fericiți!
Trimis de amalia80 in 18.08.15 16:13:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amalia80); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă orașul și raionul Bălți» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Bălți - impresii de călătorie 2017 — scris în 02.08.17 de Radix7 din IASI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 O jumătate de zi în Bălţi (XI) — scris în 26.05.13 de Ovidiu istorie din BOTOşANI - RECOMANDĂ