ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.07.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 07.04.09
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La pas prin Moraitika si Messonghi

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Prima impresie lasata de aceste doua asezari din sudul insulei Corfu, nu a fost una extrem de pozitiva, parand mai degraba doua statiuni prafuite, populate de germani trecuti de a treia varsta, dar... experienta acumulata cu ocazia celorlalte vacante din Grecia m-a invatat sa am rabdare si nici de data asta nu a fost diferit.

Moraitika este o mica asezare, situata la aproximativ 18 kilometri de Kerkyra, pe coasta estica a insulei Corfu, cu aproximativ 600 de rezidenti, care traiesc in special din turism.

Satul vechi (The Old Village) - este asezat pe inaltimile unui deal, deasupra plajei, ceea ce-i confera o panorama superba, asupra golfului. Casele, multe din ele vechi, foarte frumos renovate, sunt realizate in stil original corfiot, imprastiate de-a lungul a mai multor stradute inguste, pe care de multe ori se strecoara cu greu cate un scuter. Ca de altfel mai peste tot in Grecia, acestea sunt pline cu flori in culori vii, iar in micile gradini din jurul lor veti intalni multi lamai, portocali, smochini, dar si mandarine, precum si mici culturi de legume si in special plante aromatice. Avand in vedere ca sursa principala de venit o reprezinta turismul, mai toti localnicii ofera camere de inchiriat, asa ca daca veti ajunge aici pe cont propriu, gasirea unei gazde nu reprezinta o problema, iar preturile tin si de capacitatile noastre de negociere, dar din cate am inteles sunt pentru toate buzunarele.

Veti gasi si aici cateva taverne, destul de pustii insa in perioada cand am fost noi, populate mai mult cu localnici si eventual cu cativa turisti aflati in explorarea satului. Preturile la acestea difera, mai scazute in centrul asezarii si mult mai ridicate la cele situate spre varful dealului, mai ales in cazul celor care ofera panorame deosebite asupra coastei, dar pe care va recomand din acest punct de vedere sa le incercati macar o data. De vizitat neaparat aici biserica Theotokou Kimiseos, o constructie deosebita, intriganta, atipica, chiar v-as recomanda sa asistati cateva minute la o slujba, dar si ramasitele vechii asezari romane, aflate in apropiere de raul Messonghi, pe partea dreapta a soselei principale.

Satul nou este situat de-a lungul plajei si este ocupat mai mult de resorturi turistice, taverne si magazine de suveniruri. Multe din resorturile de aici, am observat ca sunt ocupate preponderent mai mult de turisti din anumite tari, probabil agentii partenere, precum este Neo Tour pentru Apart-hotel Fire Fly. De altfel ce mi-a placut in Moraitika este chiar amestecul acesta de turisti, de toate nationalitatile si de toate varstele. Plaja, nu foarte lata, este in special cu nisip si pietris, in nordul statiunii insa veti gasi doar pietris, in zona celor doua resorturi mai exclusiviste Delfinia Hotel si Miramare Beach Hotel. De-a lungul plajei veti gasi taverne, unde veti putea sa va racoriti cu un fresh, inghetata sau o bere Mythos, lua masa sau servi dimineata o cafea greceasca. Nici sezlongurile si umbrelutele nu reprezinta o problema, pe intreg intinsul plajei le veti putea inchiria, preturile pentru luna iunie cand am fost noi, erau de 6 euro pentru 2 sezlonguri si o umbreluta.

Dar, cel mai deosebit lucru aici este apa, mult mai calda decat pe coasta vestica, din spusele localnicilor, dar si din experienta noastra cu minim 2-3 grade, acest lucru se datoreaza pozitionarii apropiate de continent a coastei estice, iar inaltimile din mijlocul insulei actionand ca o bariera. Intrarea in mare este extrem de lina, in mijlocul golfului, dupa parerea mea, veti putea inainta linistit peste 50 - 60 de metri pana ca apa sa ajunga la 1, 6 metri, ceea ce face aceasta zona extrem de atractiva pentru familiile cu copii mici. Dezavantajul insa, cel putin pentru mine, este absenta valurilor, amatorii de asa ceva vor trebui sa se orienteze mai mult spre statiunile de pe coasta vestica. De remarcat si nisipul extrem de fin din apa, incepand de la o distanta de aproximativ un metru, nu veti mai intalni deloc pietre pe fundul apei. Totodata pe plaja veti avea posibilitatea practicarii de diverse sporturi nautice.

De-a lungul arterei principale, ce strabate Moraitika si care de altfel desparte in doua statiunea, veti gasi marea majoritate a spatiilor comerciale, centre de inchiriat masini/scutere, saloane de infrumusetare, taverne, supermarketuri, cofetarii, cabinete medicale si farmacii sau magazine de suveniruri. Recomand pentru cumparaturi alimentare si nu numai, magazinul Coop (noi ii spuneam cooperativa:)), in amintirea vechilor cooperative de la tara, in care domnea un haos general, dar gaseai de toate) unde chiar daca nu domneste o curatenie deosebita, veti gasi orice, la cele mai bune preturi si unde administratorul, un corfiot extrem de simpatic si de prietenos, va va oferi spre degustare tot felul de produse. Acesta este situat la intrare in Moraitika dinspre Kerkyra, pe partea dreapta. Ca o paranteza, dupa ce intr-una din serii ne-am intors de la taverna lui Zak, unde participasem la un adevarat festin culinar, am trecut pe la cooperativa sa cumpar niste masline, iar acesta s-a incapatanat sa-mi ofere pentru degustare diverse produse: fursecuri, o banana, caise, cascaval (trebuie sa recunosc ca era si foarte bun), masline, unt, incat in momentul cand am iesit din magazin se puteau omori purici pe burta mea. Intr-o alta zi, dimineata am fost sa cumpar paine, iar cand am ajuns la casa, il vad numai ca-mi spune "this is not good", fuge repede in spate si-mi aduce o paine calda...

Messonghi statiunea alaturata, este despratita de Moraitika de catre raul Messonghi, si este situata la aproximativ 22 de kilometri de Kerkyra. Micul sat de pescari, s-a transformat in ultimul timp intr-o destinatie turistica importanta, in plina dezvoltare si intr-o permanenta concurenta cu vecina Moraitika. Ca o parere personala, statiunea mi s-a parut mai anosta decat Moraitika, mai putin atractiva. Nici plaja de aici nu m-a atras prea tare, chiar daca este mai cunoscuta din cate am observat eu, dar si mai nisipoasa. Si aici veti gasi taverne, supermarketuri, mici magazine de suveniruri, precum si diverse resorturi turistice, gata sa satisfaca cele mai variate gusturi. Recomand aici taverna lui Zak, pentru o cina deosebita, detalii click aici

In loc de concluzii:

- din punct de vedere al amplasamentului si al principalelor categorii de turisti, recomand cele doua statiuni celor amatori de liniste, relaxare;

- din punct de vedere al plajei si in special al apei, recomand statiunile si familiilor cu copii mici;

- celor amatori de viata de noapte, ii sfatuiesc sa se orienteze spre Kerkyra si statiunile din nord-estul insulei;

- chiar daca sunt doua asezari mici, va recomand sa le strabateti per pedes de la un capat la altul, in special Moraitika, unde farmecul vechiului sat va va cuceri fara indoiala, iar daca temperaturile va vor permite aventurati-va in padurea de maslini ce inconjoara statiunile, sus pe dealuri;

- si nu in ultimul rand, oamenii de aici, localnicii va vor uimi cu prietenia lor, neconditionata.


[fb]
---
Trimis de danoradea in 29.07.10 18:03:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10150 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Moraitika - Miramare Beach Hotel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6950 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

corinka
[29.07.10 19:51:49]
»

Chiar dacă nu are peisajele spectaculoase ale munţilor din nord, sudul insulei Corfu este plin de frumuseţi. Am stat în nord-vest, la Ipsos, de unde puteam admira munţii, dar, explorând insula, am mers şi spre sud, trecând prin aceste staţiuni. Că mergi în sud, că mergi în nord, oriunde te-ai duce, tot nu scapi de a fi subjugat de farmecul paradisului corfiot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
danoradeaAUTOR REVIEW
[29.07.10 20:39:37]
»

Asa este @corinka, insula Corfu continua sa ne surprinda cu frumusetile ei, indiferent pentru ce zona optam, daca e de coasta sau nu, nordica sau sudica, ca de altfel si multe alte paradisuri grecesti mai mult sau mai putin cunoscute.

Totul este sa avem un pic derabdare si in special sa dam o sansa in fiecare vacanta, locurilor vizitate, uite ca noi nu am fost foarte incantati la inceput, dar dupa o saptamana nu mai vroiam sa plecam de aici.

corinne
[29.07.10 21:47:46]
»

Partea de sud a insulei nu am vizitat-o , dar imi inchipui ca este la fel de frumoasa ca cea din nord si zona Paleokastritsa ...

Am un motiv in plus sa revin in Corfu : Moraitika si Messonghi !

Un alt motiv de revenit in Corfu este pretul accesibil si taverna lui Zak , care m-a incantat cel mai tare...

danoradeaAUTOR REVIEW
[29.07.10 22:38:29]
»

Si crede-ma @corinne ca sudul insulei mai ascunde multe alte minunatii: minunatul Ag. Mattheos, Marathias si superba panorama de aici asupra ambelor coaste, lacul Korission, Kavos si multe altele. Ca sa nu mai vorbim de Paxos si Antipaxos.

Ca un adaos la revew-ul de mai sus, am aflat de la localnici de existenta unei zone in mare, mai exact in fata statiunii Messonghi, undeva un pic mai in larg, unde apa este extrem de mica pe zeci de metri patrati, undeva la 10 - maxim 30 de cm, unde localnicii au obiceiul sa mearga la plimbare primavara devreme sau toamna tarziu. Din pacate am aflat prea tarziu de acest loc asa ca pentru mine ramane pe data viitoare, dar cei care mergeti acum, daca puteti, nu pierdeti ocazia, am inteles ca este o senatie unica, incomparabila.

danoradeaAUTOR REVIEW
[29.07.10 23:56:01]
»

iar aici, daca se poate, as ruga un web sa ataseze urmatoarea melodie: http://www.trilulilu.ro/yonutt/72a772b8c300a8

webmaster13
[30.07.10 07:02:59]
»

iata si muzica solicitata!

cosminp
[11.01.11 11:46:34]
»

am primit o oferta destul de buna ca pret pentr hotel Messonghi Beach.

poti sa-mi spui ceva despre cum arata sau macar despre zona? exista taverne sau spatii comerciale in zona aceea?

danoradeaAUTOR REVIEW
[11.01.11 12:35:40]
»

Messonghi Beach Hotel este situat de fapt in Moraitika, este ultimul hotel de langa plaja cum mergi spre Messonghi, plaja despartita de cea din Messonghi doar de raul cu acelasi nume.

Pe plaja, pe partea dinspre Moraitika, vei gasi mai multe taverne unde se mananca foarte bine, dar preturile mai bune sunt in general la cele din interiorul statiunilor, e drept diferenta nu este foarte mare, maxim poate ajunge pana la 10%.

Hotelul arata ok din exterior, in interior e drept ca nu am fost, mi-a parut insa un pic cam pustiu cand am fost noi in iunie, posibil insa si din cauza ca sezonul atunci incepea.

Plaja din fata hotelului mi s-a parut insa cam abandonata si neingrijita, la acest capitolul lasau chiar foarte mult de dorit, desi zona e foarte frumoasa si are si potential, fiind sectorul de plaja din statiune cel mai lat.

Am sa mai atasez cateva poze din zona hotelului Messonghi Beach la acest review. Sper ca informatiile date de mine sa-ti fie cat mai utile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
frontiscom
[20.02.11 17:36:34]
»

si noi mergem la Messonghi beach hotel, te rog orice informatie ne-ar fi utila, ne interseaza ce traseu ati ales cu feribotul, cat ati platit, cate ore ati facut din Romania pana acolo?

Multumesc anticipat

danoradeaAUTOR REVIEW
[20.02.11 18:37:02]
»

Despre hotel nu pot sa spun prea multe, dupa cum poate ai vazut mai sus. Drumul ales de noi a fost un pic mai complicat: Oradea - Bechet (aici am trecut cu bac-ul peste Dunare) - Sofia - Kulata - Igoumenitsa - Corfu, iar la intoarcere Corfu - Igoumenitsa - Kulata - Blagoevgrad - Smederevo - Moravita - Oradea, mai multe detalii despre traseul nostru vei gasi aici. Tot aici vei gasi si informatii despre diverse costuri de pe drum, precum si detalii referitoare la trecerea cu ferry-ul spre Corfu si pretul biletelor. Oricum va recomand sa optati pentru traversare Igoumenitsa - Lefkimi e mult mai ieftin si mai scurt, chiar daca va trebui sa asteptati un pic in port.

Alte detalii despre insula si statiune vei gasi si aici si aici, ca de altfel si la multi alti colegi de pe site.

Pentru preturi cat mai exacte si alte detalii utile legate de trecerea cu ferry iti sugerez sa arunci o privire aici, vei gasi si cateva numere de telefon unde sa afli pretul exact al unei calatorii cu ferry-ul, desi nu cred ca s-au schimbat fata de anul trecut.

Daca mai ai intrebari nu ezita sa le pui.

frontiscom
[20.02.11 20:08:06]
»

Multumesc pt informatii, noi mergem in Grecia prin Serbia si Macedonia si drumul e super aproape numai autostrada, nu stiu de ce se prefera Bulgaria cand o poti evita.

Autostrada Salonic -Igoumenitsae gata in intregime sau mai sunt portiuni unde se lucreaza?

danoradeaAUTOR REVIEW
[20.02.11 22:58:33]
»

Cu multa placere, anul trecut autostrada mai avea puncte de lucru, in special in zona Metsovo unde a trebuit sa iesim de pe autostrada, facand un mic ocol prin munti, nu stiu daca acum e gata, cel mai bine ar fi sa te interesezi la cei care au fost in toamna anului trecut sau daca nu, anul acesta pentru a vedea cum au evoluat lucrurile.

Daca va trebui sa faci acel ocol calculeaza cam o ora si jumatate - doua ore in plus, desi portiunea acea de drum nu depaseste 60 de km, serpentinele si TIR-urile te vor face sa mergi cam incet, noroc cu privelistea extrem de frumoasa.

Alte iesiri de pe autostrada nu vei avea, doar eventual unele limitari pe zone unde se fac lucrari de intretinere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
frontiscom
[21.02.11 15:03:40]
»

Unde crezi ca e mai avantajos sa innoptam, cred ca e mai bine sa facem traseul din 2 bucati, doar mergem in concediu nu ne grabim dar sa nu ne abatem de la drum prea mult? Ma gandisem undeva langa Salonic sau zona Paralia? Ma refeream la Paralia Katerini nicidecum sa dormim pe plaja!

danoradeaAUTOR REVIEW
[21.02.11 19:53:23]
»

Parerea mea este ca nu ar trebui sa iesiti de pe traseu, o prima varianta ar fi sa va opriti dupa ce intrati in Grecia, dincolo de Evzonoi, mai mult ca sigur ca veti gasi suficiente indicatoare cu diverse mini hoteluri de tranzit unde veti gasi cazare pentru un pret bun si conditiii mai mult decat ok.

O a doua varianta ar fi sa optati pentru a va caza dupa ce treceti de Salonic, dar inainte de Grevena, in aceasta situatie ar fi indicat sa va cautato o varianta de cazare inca de pe acuma, nu ca nu a-ti avea pentru ce opta, dar trebuie sa iesiti de pe autostrada.

Despre zona Salonic eu recunosc ca am evitat-o, foarte aglomerata, daca nu o cunoasteti macar un pic, se poate pierde foarte mult timp aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[06.12.11 15:16:49]
»

Mutat la rubrica "Descopera Moraitika" (nou-creata pe site)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
corinka, corinne, cosminp, danoradea, frontiscom
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moraitika & Messonghi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057008028030396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1