ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 10 MIN

    Messina - un oraș fascinant

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Auzisem încă din şcoala generală la orele de geografie de Messina şi strâmtoarea Messina iar acum, aflându-mă în Sicilia am spus că este un oraş şi un loc pe care nu trebuie să îl ratez.

    Mie îmi place să vizitez independent, să nu merg ca oile cu grupul, îmi place să pozez în linişte, să stau mai mult la un obiectiv turistic şi mai puţin la altul, să nu aud comentariile fiecăruia sau din 20 de inşi fiecare doreşte altceva...

    Şi agenţia avea excursie opţională la Messina şi costa 40 de euro de persoană... noi am luat frumos autobuzul din fata hotelului şi am plătit 6.8 euro dus întors de persoană.

    Dacă achiziţionaţi bilete dus-întors costă mai ieftin decât dacă luaţi bilet doar dus.

    De exemplu dacă luam bilet doar dus Taormina-Messina plăteam 4 euro pe sens de persoană... aşa a fost mult mai ieftin...

    Drumul la dus a fost unul extrem de rapid, autobuzele lor sunt de fapt autocare, se numesc Etna Transporti, sunt albastre. Biletele le puteţi achiziţiona fie de la şofer direct, fie din staţie (dacă este capăt de linie sunt şi chioşcuri care vand bilete).

    Eu am rămas mască şi plăcut impresionată când am văzut că fiecare şofer avea tabletă şi scana codul bitcoin (practic biletele aveau acest cod înserat).

    Să revin la drum... din Taormina până în Messina, pe autostradă am făcut cam o oră. Am plecat undeva la 09:30 şi la 10:30 cu aproximaţie eram în Messina. Staţia principală unde opreşte autobuzul este lângă gara din Messina. De acolo este ceva de mers pe jos până în centru sau se poate lua autobuzul.

    Noi am preferat să mergem „au pied” pentru a admira fiecare străduţă din Messina.

    Portul este aproape de gară şi imediat de cum am ajuns în Messina, am putut admira celebra statuie Madonna della Lettera, care a fost contruită în 1546 inaugurată cu o ceremonie solemnă în 1934 (text înlocuit la cererea autoarei - nota WM) de către Papa Pius al XI-lea. În josul statuii este scrisă următoarea frază:” VOS ET IPSAM CIVITATEM BENEDICIMUS”. În traducere liberă ar însemna:” vă binecuvântez pe voi şi oraşul vostru”. Acest citat este dintr-o scrisoare pe care Fecioara Maria a trimis-o locuitorilor din Messina în anul 42. Legenda spune că Apostolul Pavel a venit în Messina în jurul acestei date şi a convertit sicilienii la creştinism. Localnicii nu au fost prea dornici să renunțe la zeitățile lor, dar până la urmă un număr mare de oameni au fost convinși, iar unii dintre aceştia au insistat să îl însoţească pe Paul într-o călătorie în Palestina. Aici s-au întâlnit cu Maica Domnului, care a răspuns prin trimiterea înapoi a unei scrisori în ebraică, împăturită şi legată cu o șuviță din părul sau.

    În scrisoarea către oamenii din Messina, Maica Domnului a spus că ea a apreciat devotamentul lor și le-ar acorda protecție. Scrisoarea se încheia cu cuvintele "Vos et ipsam civitatem venedicimus"

    După ce am admirat şi fotografiat statuia Madonnei della Lettera am pornit spre centru. Dacă ajungeţi în Messina, să nu rataţi domnul şi piaţa domului şi trebuie la ora 12:00 fix să fiţi acolo!!! De ce? Pentru că au un turn cu ceas care în fiecare zi la ora 12:00 cântă şi nu oricum ci într-un mod care pe mine m-a impresionat extraordinar. Văzusem ceva similar şi în Praga şi există un asemenea turn cu ceas şi în Germania (pe care din păcate încă nu am avut ocazia să îl admir) dar în Messina mi s-a părut mai spectaculos decât cel din Praga.

    Durează în jur de 15-20 de minute acest „spectacol”, în piaţa strângându-se mulţi oameni, chiar şi copii aduşi special de la şcoala pentru a amira „fenomenul”.

    Turla maiestuoasă găzduiește un ceas care este unic în lume datorită complexităţii sale, construit de firma Ungerer Strasbourg la ordinele arhiepiscopului Paino în anul 1933.

    La mecanică nu prea mă pricep eu, dar vă spun din ce am citit şi m-am documentat ca aceasta turlă este alimentată de un motor electric suficient de puternic pentru a ridica contragreutățile însăşi. Acest mecanism central pune în mișcare cadranele şi de aici vin bătăile la fiecare sfert de oră şi la fiecare oră.

    Din punct de vedere figurativ și simbolic, pe partea din față cu vedere la piața sunt scenele referitoare la Dina și Clarenza și istoria religioasă a Messinei (Biserica Montalto și scrisoarea Madonnei); perioadele liturgice (Crăciun, Bobotează, Înviere și Rusalii); simbolistica umană (cele patru vârste ale vieții marcate de coasa morții); simbolistica animalelor (cocoș = inteligenta; leu = putere);

    Pe partea laterală de lângă catedrala sunt indicate fenomenele astronomice corespunzătoare zilei curente, a cărei dată este prezentată, de asemenea, de un înger cu o săgeată (calendar, fazele lunii, planetariu, toate acestea sunt indicate de un cadran astronomic).

    Bineînţeles că înainte de ora 12:00 eram în piaţă, îmi alesesem cel mai bun punct de unde puteam filma şi aşteptam cu aparatul foto în mâna extrem de nerăbdătoare. Au început să bată clopotele şi primul care s-a „mişcat” a fost leul, care are un steag în mână (steagul Messinei). A mişcat steagul şi coada şi când a început să ragă m-a bufnit un râs de numai... sunetul se propagă extrem de bine în piaţă şi felul în care a făcut de 3 ori m-a amuzat teribil. Şi cocoşul face „cucu rigu” dar într-un mod mai neamuzant decât leul.

    Am vizitat şi catedrala/domul din Messina, aflat lângă acest turn cu ceas, intrarea fiind liberă.

    Catedrala Messina conține rămășițele împăratului Conrad, conducătorul Germaniei și al Siciliei în secolul al 13-lea. Clădirea a trebuit să fie aproape reconstruita în întregime intre 1919-1920, în urma unui devastator cutremur din 1908, și din nou în 1943, după un incendiu care a mistuit catedrala.

    Am admirat şi Fântâna lui Orione, care se află tot în piaţa Catedralei și a fost făcuta de către Giovanni Angelo Montorsoli în 1547.

    După ora 12:00 am străbătut la pas oraşul şi am ajuns în Piazza Antonello cu Palazzo Municipale, Primăria și Oficiul Poștal central; o clădire superbă care pe mine m-a încântat...

    După aceea am văzut noi două catedrale în depărtare, sus pe dealul Caperrina şi am spus că tot avem timp la dispoziţie, de ce să nu urcăm să vedem ce vom descoperi... şi bine am făcut pentru că, vrând nevrând am ajuns la un drum panoramic, care rulează deasupra orașului, urmând cursul fortificaţiilor vechi, și se termină în partea de nord pe drumul de coastă.

    Plimbându-ne în acest loc superb şi admirând strâmtoarea Messina, care de sus se vede şi mai bine, eram extrem de fericită să văd şi marea Tireniană şi să fie ce-a de-a şaptea mare pe care o văd...

    Am văzut şi Sacrario di Cristo Re aflată pe bulevardul Prince Umberto la aproximativ 60 de metri deasupra nivelului mării. Clădirea în stil baroc are forma unui octogon neregulat, cu o cupolă măreaţă. Aceasta biserică a fost construită de inginerul Francesco Barbaro.

    Biserica pe care o vedeam de jos şi acum ajunsesem să o vizităm era Santuario della Madonna di Montalto, primul loc de cult reconstruit în 1930 după cutremurul din 1908; are două turnuri de flancare pe faţada din vârf.

    După ce am coborât dealul Caperrina, am găsit un supermarket cu preţuri decente, ne-am clătit puţin ochii dar în afară de apă plată (0.18 eurocenţi, 2.5 litri) nu am cumpărat nimic deoarece majoritatea produselor erau similare cu ce găsim în România şi preţurile la fel.

    În parcul de lângă acest supermarket am “găsit” doi romani... care erau cu sticla de băutură în mâna şi vorbeau între ei... tare mi-a displăcut această imagine... dar aceasta este realitatea crudă...

    Ne-am hotărât să ne întoarcem încetişor către centru şi am descoperit Palazzo Zanca, care avea intrarea liberă. Intrăm noi frumos şi o doamnă ne-a spus să nu ne supărăm dar este închis până la ora 14:30 deoarece dansa trebuie să îşi facă siesta. Ţin să menţionez că acea doamnă era cu un pahar de cafea în faţă, cu ţigara aprinsă în interior şi cu laptopul în faţă... deci nu făcea absolut nimic şi nouă nu ne lua mai mult de 5 minute să vizităm interiorul... dar nu... 20 de minute a trebuit să aşteptăm afară.

    Am stat în fata fântânii Senatoria, în Piazzale laterale del Municipio, acesta a fost realizată în 1619 de către senatorii de la vremea respectivă, ale căror nume apar în cadrul unor “cartuşe” care decorează marginea din marmură: Don Franciscus Marullo, Bernardus Moleţi, Thomas Zuccarato, Marcellus Cirino, Vincentius De Celis și Franciscus De Judice. Nu se ştie locația originală a fântânii, până în 1935 această a fost amplasată în Piața Palatului Regal și a fost mutată lângă Palatul Zanca cu ocazia vizitei lui Benito Mussolini pe 10 august 1937.

    Când s-a făcut ora 14:30, am “rupt” uşile şi am intrat în Palazoo Zanca, care este de fapt un mic muzeu arheologic care prezintă o colecție importantă de artefacte.

    A fost inaugurat pe 14 februarie 2009, ca parte a evenimentului cultural inspirat și activat datorită unei vizite a criticului de artă al orașului Vittorio Sgarbi.

    Ce se poate vedea în acel Antiquarium cum îl numesc italienii?

    Sunt trei camere mici, în interiorul cărora puteţi vedea bucăţi din diferite obiecte (artefacte și vase) din ceramică şi o vitrină geo-paleontologica, cu panou explicativ atașat care conține o prelevare de probe de minerale şi fosile referitoare la diferitele etape ale genezei din teritoriul cuaternar.

    După ce am citit explicaţiile pe plăcuţele indicate (scria numai în italiană), am ieşit şi am mers în curtea interioară a acestui palat, aceasta fiind deschisă; acolo am putut admira ruine stradale care arata structura orașului din timpul Imperiului Roman și perioadele din Antichitatea târzie precum şi orașul nou, când Norman Roger în 1082 a început să lucreze la construcţia lui.

    Cu părere de rău, timpul în acest oraş frumos ni se terminase şi era vremea să ne întoarcem către staţia de autobuz.

    La întoarcere, în loc de o oră am făcut trei ore până în Taormina... de ce? Pentru că autobuzul nu a mai mers pe autostrada ci a trecut prin fiecare orăşel, staţiune de pe litoralul estic al Siciliei.

    Am putut admira: Ali Terme, Nizza di Sicilia, Santa Teresa di Riva, Sunt Alessio Siculo, Forza d’Agro, Letojanni, după care Mazzeo şi Taormina.

    Nu spun că în Forza d’Agro, şoferul a oprit autobuzul pe faleză şi ne-a dat jos... ne-am şi speriat ne gândeam că nu ne-am urcat în autobuzul bun dar a trebuit să schimbăm autobuzele...

    Tare m-am bucurat să fac acest tur gratuit şi am avut mare noroc să mergem pe coastă şi pe malul mării, să trecem prin fiecare localitate menţionată mai sus.

    Oricum, tot respectul meu pentru şoferii din Sicilia... străduţele sunt extrem de înguste, iar ei acţionează cu un calm pe care rar îl vezi... se restrâng, intra pe trotuar, aşteaptă să treacă celelalte maşini... unul mai da prioritate, altul mai întoarce... este un haos total, dar nimeni nu se enervează, nimeni nu claxonează... la un moment dat m-a enervat pe mine calmul lor... la noi în trafic te înjură şi mai iese şoferul să te şi bata dacă nu te grăbeşti, dar sicilienii conduc cu un asemenea calm... bravo lor.

    Recomand cu căldură, dacă aveţi ocazia să ajungeţi în Sicilia, să nu rataţi o excursie până în Messina. Este un oraş frumos, care mi-a lăsat un “gust” plăcut şi dacă aş mai avea ocazia, l-aş vizita fără să stau pe gânduri.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de GabrielaG in 26.03.15 10:06:53
    Validat / Publicat: 26.03.15 16:35:43
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 17480 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 statuia Madonnei della Lettera
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 31 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    15 ecouri scrise, până acum

    luciaoradea
    [26.03.15 20:14:59]
    »

    Sunt "in mana" azi. Primul review pe care l-am deschis acum seara a fost al tau si am nimerit si superbonusul! Foarte frumoase pozele!

    Frumos review, imi place cum scrii. Si noi suntem la fel, intotdeauna preferam sa mergem undeva de capul nostru, fara chestii organizate. Nu imi place sa depind de nimeni, de programul, cheful sau fitele cuiva. E mult mai ok sa poti sta cat vrei la un obiectiv, sa faci daca vrei o caciula de poze, fara groaza ca pleaca autocarul fara tine sau ca mai sunt inca 40 de oameni in spatele tau care asteapta la toaleta, de exemplu

    Desi sunt si avantaje la excursiile organizate- apuci sa vezi mai multe intr-un timp scurt, ghidul te duce la cele mai "cele" atractii, afli o multime de informatii foarte usor samd.

    GabrielaGAUTOR REVIEW
    [26.03.15 20:21:10]
    »

    @luciaoradea - Ooo... super... va multumesc mult. Sper ca a fost o lectura placuta.

    Costi
    [26.03.15 20:33:27]
    »

    @GabrielaG -

    ... celebra statuie Madonna della Lettera, care a fost contruită în 1546...

    În primul rând, o statuie nu se construiește... se sculptează

    În al doilea rând, statuia nu a fost „construită” în 1546.

    Pe acest sait, de unde, probabil, te-ai inspirat, scrie așa:

    All'ingresso del Porto di Messina, sul torrione dell'antico forte San Salvatore costruito nel 1546, sorge la stele a pianta ottagonale, alta 35 metri, fatta costruire dall'arcivescovo di Messina mons. Angelo Paino su progetto dell'ing. Francesco Barbaro. La colonna in cemento armato, rivestita in pietra di Trapani, è sormontata dalla Statua della Madonnina simbolo della città. [... ] La Statua della Madonnina del Porto di Messina, in bronzo dorato, eseguita dallo scultore Tore Calabrò, è alta 7 metri. Venne inaugurata con una solenne cerimonia nel 1934 dal pontefice Pio XI che azionò da Roma il congegno che venne ideato e messo a punto da Guglielmo Marconi, con il quale si accesero le luci che illuminarono la stele, l'iscrizione sul muraglione del San Salvatore e l'aureola della Madonna.

    Cu umilele mele cunoștințe de italiană, asta se traduce cam așa:

    La intrarea în portul Messina, pe turnul vechiului fort San Salvatore construit în 1546, se află stela octogonală, înaltă de 35 de metri, construită la comanda Arhiepiscopului de Messina, Monseniorul Angelo Paino pe baza proiectului inginerului Francesco Barbaro. Coloana din beton armat, îmbrăcată în piatră de Trapani, este surmontată de statuia Fecioarei, simbolul orașului. [... ] Statuia Fecioarei din portul Messina, în bronz aurit, executată de sculptorul Tore Calabro, are o înălțime de 7 metri. A fost inaugurată cu o ceremonie solemnă în 1934 de către Papa Pius al XI-lea, care a acționat la Roma dispozitivul proiectat și pus la punct de către Guglielmo Marconi, cu care s-au aprins proiectoarele care luminează stela, inscripția de pe peretele turnului fortului San Salvatore și aura Fecioarei.

    Vezi, câteodată, Internetul îți poate juca feste, așa că, sfatul meu este să te exprimi cu propriile cuvinte și să eviți să folosești informații de pe net, dacă traducerea nu e sigură...

    ===

    P.S. Pentru cei care nu au auzit de Gugliemo Marconi, precizez că acesta este cel care a rămas în istoria științei ca inventator al telegrafiei fără fir, adică al radioului ...

    webmaster13
    [26.03.15 20:57:17]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    GabrielaGAUTOR REVIEW
    [26.03.15 21:25:51]
    »

    @Costi - Va multumesc mult pentru sesizare.

    Aveti dreptate... si va multumesc ptr informatiile oferite.

    Din pacate pe acest site nu exista nici un articol despre acest oras.

    Informatiile a trebuit sa mi le procur singura, deoarece in Messina am fost pe cont propriu si nu am avut ghid...

    Informatiile primite de la ghida in autocar in momentul transferului au fost atat de putine si nesemnificative legate de acest oras.

    Intr-adevar, internetul uneori da si informatii eronate si imi cer scuze daca si eu, la randul meu am indus pe cineva in eroare.

    O sa rog un webmaster daca poate sa modifice informatia, sa scrie ca aceasta statuie " fost inaugurată cu o ceremonie solemnă în 1934 de către Papa Pius al XI-lea".

    Din nou imi cer scuze fata de cititori si fata de dvs si va multumesc.

    GabrielaGAUTOR REVIEW
    [26.03.15 21:46:35]
    »

    @webmaster13 - Va multumesc. melodia este foarte frumoasa si nu doresc sa o schimb.

    webmaster13
    [26.03.15 23:34:33]
    »

    @GabrielaG - Am facut modificarea solicitata.

    Carmen Ion
    [27.03.15 08:43:33]
    »

    @GabrielaG - Mi-ai răscolit amintiri frumoase dintr-un oraş sicilian pe care eu îl consider relativ atipic, în sensul unei uniformităţi arhitecturale de negăsit în Palermo sau Catania. Asta din cauza cutremurului din 1783, care a distrus în bună parte oraşul, aşa încât reconstrucţia s-a făcut într-un mod unitar.

    GabrielaGAUTOR REVIEW
    [04.04.15 11:43:18]
    »

    @Carmen Ion - Ma bucur sa aud ca si dvs ati fost in Messina. Din pacate nu am vazut nici un articol scris de dvs despre acest oras. Cand cautam sa ma informez pe site, nu am gasit nici un review despre Messina.

    Carmen Ion
    [04.04.15 12:13:40]
    »

    @GabrielaG - Este adevărat, despre Sicilia am scris un singur review - dedicat Siracusei şi plajelor din apropiere - şi atât, cu toate că am închiriat 5 zile maşină şi am vizitat coasta de est (Taormina, Catania şi am înconjurat Etna), cea de nord (Palermo, Cefalu, Messina), iar spre sud am ajuns la Caltagirone, Valea Templelor, Agrigento şi Vila Romana Casales. În partea de vest nu am ajuns, era prea departe de Siracusa, unde am stat. Poate că într-o bună zi o să mă apuc să scriu şi despre ce am văzut în Sicilia - deocamdată nu i-a venit rândul...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    GabrielaGAUTOR REVIEW
    [04.04.15 12:16:32]
    »

    @Carmen Ion - Astept cu interes urmatoarele dvs articole si desigur m-as bucura sa citesc parerea dvs despre locurile din Sicilia pe care le-ati vizitat.

    Fiecare vedem si percepem altfel o anumita destinatie

    Numai bine si spor la... calatorii

    bica adriana
    [15.07.17 08:10:44]
    »

    Domnisoara Gabriela, review-urile dumneavoastra sunt bune si va felicit. m-a suparat un lucru si anume:sunteti tanara si ati afirmat:"Imi place sa nu merg ca oile cu grupul". Printre acele "oi" s-ar putea sa se numere parintii, bunicii sau chiar dumneavoastra peste vreo 50 de ani, cand poate nu va vor da banii afara din casa, sau cand puterile va vor mai parasi si vi se va parea mai comod sa calatoriti "in grup cu oile" prin programul "seniori 55". Sejururi minunate va doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    GabrielaGAUTOR REVIEW
    [15.07.17 08:55:42]
    »

    @bica adriana: Va multumesc pentru aprecieri, ma bucur daca articolele mele vi se par bune

    Imi pare rau daca v-a suparat faptul ca am afirmat ca nu merg ca oile cu grupul dar pentru mine acesta este adevarul. Si nu merg singura ci cu mama mea care a depasit 55 de ani

    Personal, mi se pare mult mai comod si sincer, mai ieftin sa merg sa vizitez pe cont propriu decat cu grupul. Indiferent de varsta.

    Un exemplu: excursia optionala la Messina costa 40 de euro cu grupul iar eu am platit 6.8 euro. Vi se pare mai scump pe cont propriu???

    Si inca o intrebare, credeti ca ghidul sau cei din grup vor ajuta o persoana in varsta, fara puteri? Va spun eu ca nu. Am vazut cum ghidul ii alerga pe bietii oameni, nu statea nici macar sa isi traga sufletul. Cu grupul se alearga, se viziteaza in fuga... cel putin asa am observat eu. Si am fost deja in 3 programe Senior Voyage.

    Credeti-ma, initial am calatorit cu grupul cand am inceput sa vizitez si sa explorez, apoi mi-am dat seama ca pot vedea mult mai multe lucruri interesante pe cont propriu si mai ieftin.

    Daca aceasta e parerea dvs o respect si o voi intreba pe mama mea peste cativa ani cand va depasi 60-65 de ani cum prefera sa calatoreasca: singura, sau cu grupul?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmasterX
    [16.11.17 13:31:34]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Messina» (nou-creată, între timp, pe sait)

    GabrielaGAUTOR REVIEW
    [16.11.17 13:34:57]
    »

    @webmasterX: Multumesc! Si cu ocazia aceasta am recitit articolul si mi s-a facut dor de Sicilia...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    bica adriana, GabrielaG, luciaoradea

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06011700630188 sec
    ecranul dvs: 1 x 1