ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.02.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.14
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAR-2014
DURATA: 7 zile

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un altfel de MALDIVE!!!

TIPĂREȘTE URM de aici

Asa cum povesteam in „MV Leo 4* hotelul plutitor” am hotarat ca in lunile de iarna din Romania, in 2014 sa evadam in Maldive alegand varianta unui liveabord cu optiuni pentru diving, hobbyul nostru.

Dupa un zbor de 9 ore cu FlyDubai cu escala in Dubai, am ajuns in paradisul visat. Am fost transferati de la aeroportul din Male cu un dhoni (ambarcatiune de 12 m) pe MV Leo 4*, un iaht de 20 de locuri, cu o lungime de 36 m, care ne-a fost casa pentru 8 zile.

Ma adresez de aceasta data "fratilor" nostri iubitori de scufundari...

Ca orice excursie liveaboard, programul era foarte bine punctat in tot cursul zilei. "Viata" pe barca incepea in zori, la ora 6.00 si se incheia seara la 10.00. Alaturi de Leo, ne-a insotit tot drumul dhoni... O ambarcatiune mai mica, dotata cu tot ce-ti trebuie pentru dive (costume, butelii, apa proaspata, nitrox este inclus în prețul pachetului) si membri ai echipajului care alaturi de ghizi ne-au stat la dispozitie la fiecare scufundare.

Am avut bucuria a face doua sau chiar trei dive-uri pe zi si doua dive-uri nocturne alese cu dibacie de ghizi in locuri deosebit de interesante. Temperatura apei era constant 28 grade C.

Oceanul Indian, asa cum bine stiti, este unul dintre cele mai minunate locuri din lume. Nebunie de culori verde, turquoise si bleumarin, cat vezi cu ochii. Nici un val, nici o pala de vant. O imensitate linistita de ape. Paradoxal, in adancuri, la multe dintre scufundari am avut curenti puternici.

Turul a urmarit zonele South Male, Felydhoo, faimosul Sud si Nord Ari, și atoli Nord Male. Ne-am scufundat la Felydhoo Wall, Back Faru, Maaya Thila, Gangehi Pass, Dhinosygha Thila, Himandoo si in alte zece puncte.

S-au format trei grupe de scufundatori, fiecare condus de un ghid. Am vazut toata gama de pesti de recif, manta rays care veneau la cleaning station, insotite de remore, rechini de recif, morene, Napoleon fish, gradini splendide de hard coral si soft coral, broaste testoase s. m. a. Pentru rechini, majoritatea scufundarilor au fost la adancimi de 30-34m, cu curenti puternici mai mereu. Nu am avut insa nici o clipa sentimentul de nesiguranta. Ghizii au fost mai mult decat profesionisti ocupandu-se de fiecare dintre membri grupului pe care il supravegheau. In Maamigili Beyru, am intalnit Whale Shark... doi giganti (8-10 m) linistiti, plutind fara tinta in adancuri. Senzatia a fost unica. Cum vizibilitatea era deosebit de buna, soarele stralucind in fiecare zi cu putere, am remarcat la un moment dat ca se lasa intunericul. Cand am ridicat capetele i-am vazut... Desi grupul de scufundatori a inceput sa se anime, incercand sa imortalizeze momentul cu filmari si fotografii, ei si-au continuat drumul alene ignorandu-ne "zbuciumul"...

Nu pot sa nu va povestesc despre Mante... Am intalnit multe la scufundarile de zi, dar de top a fost "intalnirea de noapte", la Fesdhoo Lagoon. Aceasta scufundare a fost pregatita cu multa atentie si am participat cu totii la intreg ritualul. Capitanul a ancorat intr-o zona cu adancime nu foarte mare. S-au strans toate lanternele mari si s-au coborat pe fundul apei. Reflectoarele de pe barca au fost toate orientate la "punct fix" si am asteptat cu sufletul la gura ora 19.00. A urmat o scufundare silentioasa pana la 9-10 m, usor, astfel incat sa nu ridicam prin miscari bruste nisipul si sa tulburam vizibilitatea. Ne-am asezat in cerc in jurul gramezii de lanterne, la a caror lumina plantonul incepuse sa se stranga. Spectacolul nocturn nu s-a lasat prea mult asteptat. Opt mante, noua, zece cu deschiderea aripilor de 4 metri... au aparut de nicaieri si au dansat in jurul nostru cu gurile mari cascate, dornice de planton... Le simteam burtile cum ne mangaie crestetul capului pentru ca apoi, cu o gratie incredibila pentru dimensiunil lor, sa faca tumbe si sa-si reia "dansul"... Fara cuvinte... A urmat o cina binemeritata stropita cu vin si povesti pe care fiecare le aveam in buzunare...

N-a lipsit nici snorkeling-ul, pentru cei cu mai multa energie care in loc de odihna, intre doua diving-uri mai aveau chef de "zbenguiala"...

Cam aceasta a fost experienta noastra liveaboard in Maldive. Am avut parte de tot ce ne-am dorit, ba poate chiar mai mult, la un pret rezonabil pentru aceasta destinatie cu satisfactii de top.

Despartirea s-a lasat cu lacrimi si cu imbratisari... Ne vor lega mereu experientele unice traite impreuna.

Maldive!... Am fost si noi acolo! Mergeti si voi!


[fb]
---
Trimis de mihai- in 24.02.16 08:50:40
Validat / Publicat: 24.02.16 10:45:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALDIVES.

VIZUALIZĂRI: 6398 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihai-); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Nemo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

mishu
[24.02.16 10:54:21]
»

Am placerea primului vot acordat cu mare placere, cel putin cu aceeasi placere cu care am si citit articolul. Iar pozele sunt minunate. Felicitari

mihai-AUTOR REVIEW
[24.02.16 13:46:28]
»

@mishu - Multumesc frumos de aprecieri.

O sa incerc sa impartasesc cat mai multe din experientele mele similare. Insotite bineinteles de fotografii corespunzatore.

cloverina
[24.02.16 14:03:09]
»

Doamne, am citit reviewul cu sufletul la gură! Dacă unii își doresc cocktailuri și paturi pufoase în luna de miere, noi vrem scufundări și snorkeling. Ce povestești tu pare paradisul pe pământ... Ai avut parte de o experiență desăvârșită!

Floryn81
[24.02.16 14:53:42]
»

La fel ca în precedentul articol și aici ne dezvăluiți o părticică dintr-o lume fabuloasă, așa cum doar pe la televizor am mai văzut uneori. Fotografiile sunt foarte reușite, iar experiența trăită a fost cu siguranță grozavă și pentru asta vă invidiez! Felicitări pentru articolele postate! Le-am citit și le-am votat cu mare plăcere, sperând totodată și în alte continuari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dana2008
[24.02.16 15:15:55]
»

fascinant! multumesc pentru impartasirea experientelor! , Visez cu ochii deschisi o scufundare in Maldive. Poate intr-o zi...

mihai-AUTOR REVIEW
[24.02.16 16:25:25]
»

@Crazy_Mouse - multumesc frumos de aprecieri si promit sa mai impartasesc experiente traite in locuri deloc luxoase...

cristina65
[24.02.16 18:35:27]
»

Superb, am revazut pozele si acasa, felicitari!...

O intrebare am, ce aparat ai folosit pt fotografiile subacvatice?

mihai-AUTOR REVIEW
[24.02.16 20:12:48]
»

@cristina65 - pentru pozele cu pesti, melci etc, care sunt mai bune, le-am facut cu un Canon G12, iar altele sunt facute cu un ACTIONPRO pe care o folosesc mai mult la filmare.

oricum, majoritatea destinatiilor mele au si o componenta de dive... ce sa-i fac, fiecare cu damblaua lui.

cristina65
[24.02.16 20:28:09]
»

@mihai-: multumesc!

P. S. Frumoasa dambla ????!

mishu
[24.02.16 22:52:05]
»

Am simtit eu ca e ceva in neregula cu pozele prea erau frumoase iar eu muream de invidie pentru calitatea lor. Felicitari am avut parte de poze superbe.

diana2015
[26.02.16 00:08:01]
»

Foarte frumos articolul și excepționale pozele. Dar nu ți-a fost oarecum teamă să te apropii așa de mult de rechini? Sau de pisicile de mare? Îmi amintesc de Steve Irwin care era un cunoscător a tot ce mișcă în aer sau apă și din păcate tot a pățit-o. Am toată stima mai ales că eu niciodată nu voi putea face scufundări că deabia știu să înot darămite să mă scufund.

Îmi plăceau și emisiunile cu Cousteau și le urmăream cu sufletul la gură așa că dacă mai ai poze te rog să le afișezi chiar și pe facebook să le vedem.

Felicitări, frumos articol

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihai-AUTOR REVIEW
[29.02.16 10:17:54]
»

@diana2015 - Multumesc frumos tie si tuturor celor carora le plac marea, soarele, caldura.

Fotografiile subacvatice postate (neprelucrate) sunt unele mai bune, iar altele mai putin, in functie de conditiile de vizibilitate sau de miscare. Sub apa, nu este ca pe uscat unde poti sa-ti corectezi unii din factorii care te ajuta sa imbunatatesti o poza.

Totusi, am incercat sa prezint in ele, frumusetea, marimea sau dinamica lumii subacvatice si a "actorilor" care o fac atat de speciala.

Daca se puteau atasa filmari, in unele cazuri senzatia e incredibila!

bmiruna
[22.06.16 12:03:06]
»

Ce sunt acelea Mante?? Un soi de pisici de mare?

bmiruna
[22.06.16 12:13:12]
»

Am vazut ca se pot pune si filmulete (link de pe youtube). Exemplu: vezi impresii

mihai-AUTOR REVIEW
[22.06.16 22:59:13]
»

@bmiruna - Mantele pot fi descrise ca niste "pisici de mare " dar sunt diferite...

Se hranesc cu planton, sunt mult mai mari (au o anvergura a aripilor de pana la 7 metri), migreaza pe distante mari in bancuri sau singure.

La fel ca si rechinul balena (whale shark) sunt blande, uriase si impresionante, putand sa te apropii f mult de ele.

Sunt o specie protejata.

Am pus ceva poze atasate acestui subiect.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elenaadinaPHONE
[08.05.21 10:32:49]
»

Minunate pozele subacvatice!

As vrea sa-l vad și eu pe Napoleon fish, varianta din Egipt deocamdată!

Felicitări pentru vacanta! ​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bmiruna, cloverina, cristina65, diana2015, elenaadina, mihai-, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Maldives:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083550930023193 sec
    ecranul dvs: 1 x 1