ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.09.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 10.06.15
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    JUN-2015
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    O plajă de neuitat: Santa Cristina

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Vazusem Marea Mediterana in filme, in poze, la televizor... Nu va spun cat am visat sa ajung la Mediterana! Marea cea mai albastra! Palmieri! Vegetatie luxurianta! Nu avea cum sa ma deceptioneze!

    Costa Brava are numai plaje cu nisip roscat, format din pietris maruntit: Intrarea in apa este abrupta. La inceputul lui iunie se putea intra in apa, insa problema o reprezenta textura nisipului, intrarea abrupta in apa. Trebuie sa fii „brav” ca sa te hazardezi pe plajele acelea.

    Nu degeaba aici avea loc El Challenge Costa de Barcelona – Maresme. Din Caella se dadea startul la un cunoscut concurs de Triatlon. Acum i-a luat locul un concurs si mai dificil: Ironman. Deci, si mai brav!

    Mi-am zis sa nu fiu totusi nedreapta cu Costa Brava si sa scriu despre o plaja mai prietenoasa: Plaja Santa Cristina.

    Am ajuns la aceasta plaja cu catamaranul, dupa ce am intrebat la hotel unde exista o plaja cu nisip fin. Mi-au spus: Blanes, Llorer de Mar, Santa Cristina…. Ei, nisip mai fin nu era, insa cu incaltaminte corespunzatoare, in Santa Cristina este chiar placut.

    De pe mare se vad doua golfulete separate intre ele printr-o stanca. Golfuletele sunt strajuite de stanci, de paduri de pini mediteraneeni…. Apa ofera un colorit in degradé: albastru intens, turcoaz, verde…

    Catamaranul trage direct in nisip, la fel ca in toate celelalte statiuni. Noi am fost singurii care am coborat. Marinarul ne-a felicitat pentru alegerea facuta, spunandu-ne ca este cea mai frumoasa plaja de pe Costa Brava. Am coborat pe Plaja Santa Cristina, o plaja destul de mica, cam de vreo 500 – 600 de metri. Era destul de aglomerata, fiind duminica. Venisera multi localnici, cred, fiindca am tras cu urechea… In plus, aveau umbrelute, cutii frigorifice, sandvisuri. Nu am vazut sezlonguri de inchiriat. De fapt, eu nu am prea vazut sezlonguri pe plajele Spaniei. Numai la noi se poarta: jumulirea turistilor pe plajele mostenite de la bunicii lor, parintii lor, etc…. dar asta e alta poveste!

    Revin la Santa Cristina…. Din catamaran, vazuseram noi ca cealalta plaja era un pic mai libera. Trecerea la cealalta plaja se face printr-o falie a stancii care separa cele doua plaje. Aceasta a doua plaja se afla chiar sub Bisericuta Santa Cristina, iar plaja se numeste Cala Treumal. Este mai intima si mai salbatica decat cealalata plaja, dar si mai micuta, vreo 200 de metri. Este cea mai apropiata plaja de Blanes, o alta plaja pe care ne-au indicat-o cei de la hotel, dar pe care eu nu o recomand.

    Ambele plaje apartin de localitatea Lloret de Mar. Denumirea de Santa Cristina vine evident de la o sfanta, patroana sau protectoarea orasului Lloret. Santa Cristina este sarbatorita pe 24 iulie si incepe printr-o procesiune religioasa pe mare. De pe mare, cortegiul urca pana la bisericuta Santa Cristina, apoi au loc dansuri (sardena), focuri de artificii, etc. Se zice ca undeva, in fata coastei si plajei Santa Cristina exista, pe fundul marii, o imagine a sfintei.

    De la plaja Santa Cristina porneste un drum care nu este asfaltat, si care urca pana la Bisericuta, si nu numai. La inceputul drumului se afla un monument dedicat lui Joan Llaveria i Labro (1865-1838), un pictor al locurilor. In catalana Joan inseamna Juan (Ioan). Daca veti citi textul in catalana (voi atasa foto), veti vedea cat de mult se aseamana catalana cu limba romana. Alaturi de monument, in partea de sus a plajei, se afla un chiringuito, unde se poate servi o bere, o cafea, o inghetata.

    Cum va spuneam, plajele sunt formate din pietricele. Voi atasa o foto cu detaliu, ca sa vedeti ce curata era plaja formata din pietricele, Nu ti se lipeau nici de prosop, nici de corp…. O minunatie, pentru localnici. Ei de asta erau multumiti! Se mai poate face plaja si pe stanci : se pare ca e la moda! Intrarea in apa este lina: o raritate pentru Costa Brava. Si nu este atat de adanca. Veti vedea in poze ca lumea este in apa, cu toate ca era inceputul lui iunie. Deci, Mediterana nu este chiar rece!

    In afara de localnici, am mai auzit si vazut o gasca de rusi. Dar de rusi este plina toata Costa Brava. Este trecut cursul valutar in ruble, vanzatorii vorbesc ruseste, si cred ca linia de catamaran era tot ruseasca. Inclin sa cred ca rusii au cumparat acolo multe hoteluri.

    Va voi mai explica una alta, atunci cand voi atasa fotografii. Cu ocazia asta, voi retrai acele momente frumoase. O vara de neuitat!


    [fb]
    ---
    Trimis de cristina47* in 10.09.16 22:43:36
    Validat / Publicat: 10.09.16 23:45:21
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

    VIZUALIZĂRI: 7420 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina47*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Intrarea in apa este lina pe aceasta plaja.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24499 PMA (din 26 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    20 ecouri scrise, până acum

    nicole33
    [11.09.16 00:10:18]
    »

    @cristina47:

    Costa Brava are numai plaje cu nisip roscat, format din pietris maruntit: Intrarea in apa este abrupta. La inceputul lui iunie se putea intra in apa, insa problema o reprezenta textura nisipului, intrarea abrupta in apa. Trebuie sa fii „brav” ca sa te hazardezi pe plajele acelea.

    Într-adevăr, intrarea în mare este extrem de abruptă, chiar periculoasă dacă mai prinzi şi valuri.

    Povestea cu nisipul, de fapt acel pietriş foarte mărunt, mi se pare totuşi exagerată. Pe mine nu m-a deranjat câtuşi de puţin, efectiv nu am avut nevoie de încălţăminte specială. De fapt, nimeni dintre cei aflaţi pe plajă nu purta aşa ceva. Avea şi avantajul că nu ţi se lipea de corp.

    Eu am fost pe Costa Brava în alt an la sfârşit de mai, iar marea era nu rece, ci foarte rece, fiind extrem de puţin probabil să se poată face baie la început de iunie fără a-ţi periclita sănătatea.

    Tu personal ai făcut baie în Mediterană în sejurul despre care povesteşti?

    Nu am vazut sezlonguri de inchiriat. De fapt, eu nu am prea vazut sezlonguri pe plajele Spaniei. Numai la noi se poarta: jumulirea turistilor pe plajele mostenite de la bunicii lor, parintii lor, etc…. dar asta e alta poveste!

    O generalizare periculoasă. Posibil ca la Santa Cristina să nu existe şezlonguri pe plajă. Nu am fost, deci nu mă pronunţ. Însă este prea mult să afirmi că nu ai văzit şezlonguri pe plajele Spaniei. Eu am văzut atât pe Costa Brava-Maresme, în Malgrat de Mar, Santa Susanna şi Calella, cât şi pe Costa del Sol, în Marbella, Fuengirola, Benalmadena şi Torremolinos, sau pe Costa Azahar în Peniscola, nemaivorbind de Mallorca (Magaluf, Arenal) sau Tenerife (Playa de las Americas şi Costa Adeje), iar preţurile porneau de la 3,5 euro bucata.

    Veti vedea in poze ca lumea este in apa, cu toate ca era inceputul lui iunie.

    Ştii ce nu am înţeles eu: declari ca dată a sejurului luna AUGUST 2015, iar apoi vorbeşti despre temperatura apei mării la începutul lunii IUNIE. Bănuiesc că nu ai petrecut trei luni pe Costa Brava din iunie până în august, că deja te invidiez.

    cristina47*AUTOR REVIEW
    [11.09.16 00:36:50]
    »

    @nicole33: Ultimile review-uri au fost despre mare, august, 2016.

    Nu am fost atenta cand am selectat data, acum; Si in virtutea inertiei, am lasat august. Rog moderatorii sa modifice, daca se poate: iunie, 2015. Este iunie, asa cum rezulta si din review-urile mele de anul trecut. Ideea de a scrie un review numai despre Santa Cristina mi-a venit ieri.

    Da, eu am facut baie in mare la inceputul lui iunie (pozele mele au si data imprimata). Si din poze reiese ca lumea se scalda in Mediterana, pe 9 iunie, cand am fost la Santa Cristina. Si nu m-am imbolnavit, din contra. Veneam dupa o pneumonie facuta in Romania,

    Trecand peste usoara ta ironie, probabil eu am pielea mai fina. M-a deranjat nisipul, asa ca am renuntat la a face plaja. Eu descriu senzatiile si impresiile mele in review-ul meu.

    Cat despre sezlonguri, tu ai fost mai baftoasa, daca ai gasit. Eu, una, recunosc ca si pe plajele noastre caut plaje fara sezlonguri, probabil sunt mai de la tara, de aceea. Dar mi-ai dat o idee: sa scriu despre plajele Spaniei fara sezlonguri!

    cristina47*AUTOR REVIEW
    [11.09.16 01:41:03]
    »

    Calatorul mi-a dat un vot negativ din cauza ca am spus ca "am pielea mai fina". Cica, nu a fost un comentariu elegant. Nu puteam sa calc, ne strambam de durere...si eu, si sotul meu! Ce sa facem, daca noi avem pielea mai fina.

    Dealtfel, calatorul a citit si impresiile mele despre plaja Olimp (de anul acesta). Acolo nu mi-a mai dat niciun vot negativ. Si acolo ma strambam de durere si nu am mai fost la plaja. O fi de la diabet???

    dorgo
    [11.09.16 07:04:24]
    »

    @nicole33 : Ce-ai dom'le cu uzerita? Ea vrea sa ne zica ceva subiectiv in virtutea dreptului la exprimare, fie el bun sau gresit, si tu sari deja ca s-o si critici?

    Afla ma rog ca pe Santorini, pe Red Beach, plaja cu nisip roscat, pe care puteai calca, solul fiind vulcanic, dar dupa o zi sau doua simteai ca mici ace invizibile ti s-au cuibrit in piele si te-ntepau al naibii. Eu am alergie ca si taurii spanioli in timpul coridei, la culoarea rosie.

    Se poate completa prin ecouri un reviu si pe un ton mai bland, mai diplomatic.

    Asteptam de la consilieri sa fie niste educatori ai nostri nu critici turistici cinici.

    Piele fina, votata aspru? Si Afrodita avea pielea fina si n-a primit niciodata vreun vot negativ. Ba tocmai a fost aleasa ca etalon mondial al frumusetii.

    @Kristina 47. @Calatorul, ti-a dat si un vot pozitiv. Cat despre a critica fara a stii ce, iarasi mi se pare o aiureala.

    @Nicole 33 zici "O generalizare periculoasă. Posibil ca la Santa Cristina să nu existe şezlonguri pe plajă". Cu "posibil" si "probabil" un consilier pt Spania nu se poate prezenta in public, mai bine asteapta pozele. (sau intra pe google map sattelite si vede in doua minute daca sunt sezlonguri pe plaja, e simplu!).

    plus ca comentariile sunt de doi bani, de genul " eu m-am intepat la talpa c-o aveam mai subtire, eu nu m-m intepat in nisip, c-veam talpa mai groasa"... nimicurile astea fac doua lucruri...

    1. ca saitul sa cada in derizoriu, ai vazut doar ce-a scazut numarul de vizualizari/reviu comparativ cu alti ani si

    2. dupa critici cinice, unora sa nu le mai vina cheful de a mai scrie...

    @Cristina 47, eu am inceput in primii trei ani sa ma cert cu toti webii si newebii, si am primit vreo 2 ani suspendare (50 de avertismente si cartonase). Primeam des apostrofari de genul "Dorgo, iar scrii numai tampenii, tu nu stii ca apa in marea Ionica e calda? (iar eu tremuram acolo in mare ca varga) (ecou scris de consilier pe Grecia), Dorgo, tu de fapt scrii in stilul ce te caracterizeaza". Mi se urmareau aproape toate greselile. Cea mai mare gafa am facut-o (nu puteam sa tac?), cand am zis ca am plecat intr-un circuit prin Europa, pe vremurile ceausiste... am primit 9 luni suspendare, fiind cinsiderat colaborator la Securitati.

    Acum, de doi ani, lucrurile s-au calmat, poate pentru ca scriu f putin", mi-a cam pierit cheful, cu toate ca am cateva reviuri scrise. Asa ca criticile tale actuale pot fi considerate blande.

    "Daca nu esti o fiinta puternica, non-sensibila, altruista, care trece peste rautatea uneori exacerbata a omului, si pregatita ca uneori sa vrei sa raspandesti informatii utile si sa primesti in schimb apostrofari (poate adevarate) dar spuse cinic, n-o mai lungi cu polemicile, nu mai insista la ecouri, inghite in sec, intoarce foaia si scrie alt reviu, si-apoi altul. Vei vedea ca vor veni si zile senine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
    webmaster45
    [11.09.16 08:23:27]
    »

    @cristina47:

    Rog moderatorii sa modifice, daca se poate: iunie, 2015.

    Modificat data, conform solicitării.

    nicole33
    [11.09.16 09:23:22]
    »

    @dorgo:

    Cu "posibil" si "probabil" un consilier pt Spania nu se poate prezenta in public, ...

    Bună dimineaţa domnu' doctor. Probabil încă nu vă băuseţi cafeaua la momentul scrierii ecoului anterior. NU sunt consilier pentru Spania. Dacă articolul ar fi fost scris pe Turcia, de exemplu, te asigur că tonul ar fi fost mult mai dur.

    Ecoul meu, răutăcios sau nu, a fost scris prin prisma experienţei unui simplu user care a petrecut vreo două luni în Spania în cinci sejururi diferite pe vreo trei "coaste" şi în două din cele mai frumoase insule spaniole, nu la cules de căpşuni.

    eu am inceput in primii trei ani sa ma cert cu toti webii si newebii, si am primit vreo 2 ani suspendare (50 de avertismente si cartonase).

    Recordul tău absolut la număr de sancţiuni şi perioadă de suspendare nu poate fi egalat de către niciun alt user, îţi garantez.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33
    [11.09.16 09:53:16]
    »

    @cristina47:

    Cat despre sezlonguri, tu ai fost mai baftoasa, daca ai gasit. Eu, una, recunosc ca si pe plajele noastre caut plaje fara sezlonguri, probabil sunt mai de la tara, de aceea. Dar mi-ai dat o idee: sa scriu despre plajele Spaniei fara sezlonguri!

    Cât de mult îmi plac cei care-şi dau cu stângu-n dreptul şi apoi tot ei strigă: hoţii!

    Poţi scrie despre ce vrei tu, eu m-am lămurit încă o dată.

    Pentru corecta informare a cititorilor, liberi să ignore comentariile mele răutăcioase (nu este nicio noutate), le sugerez doar să analizeze cu maximă atenţie stivele de şezlonguri prezentate chiar de către autoare în pozele P02, P07 şi P14, cele albe cu plasă verde.

    Concluzia: şezlonguri EXISTĂ şi pe plajele spaniole, dar, ca şi la noi, acestea COSTĂ!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster26
    [11.09.16 09:55:33]
    »

    @nicole33:

    Eu am fost pe Costa Brava în alt an la sfârşit de mai

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    dorgo
    [11.09.16 10:02:59]
    »

    @nicole33: zica ca "Dacă articolul ar fi fost scris pe Turcia, de exemplu, te asigur că tonul ar fi fost mult mai dur". Asta suna a declaratie de razboi!

    Ma bucur totusi ca esti o "dura", e-un lucru rar la femei, mai ales ca vorbem de femei finutze, de Afrodite cu pielea subtire... ma bucur ca @Kristina s-a dus in Spania si nu in Turcia, pt. ca atunci pentru o intepatura de nisip antalyan in talpa, pentru apa marii ce tie ti s-a parut foarte rece intr-un an si ei, ceva mai calda sau niste sezlonguri, pe care le poti vedea si-n acest moment pe "sattelite map" (daca stii ce-i aia, of course), (trebuie sa-i ceri doar voie goagalului sa-ti arete plaja din cer, e gratis), ai fi desfiintat-o definitiv pe @Kristina... isn't it? ... Pai, Nicole thirthy three, daca tu faci pe dura cu Bulgaria si Turcia, mie mi se cam face frica si plec de pe sait... zau... eu sunt poet, sensibil... sau, nu! gresesc... asta e!... eu cred ca tu vrei sa ramai singura uzerita de pe acest sait...

    A propos de temperatura apei... eu, cand merg undeva prin Mediterana ma uit mai intai la meteo si cand vad ca e ploaie si urat, o pornesc la drum cu incredere, ca sunt sigur ca pana ajung acolo, ea va fi calda, pe-acolo totul se schimba de la o zi la alta... am o rugaminte, ocupa-te plizzz de ce stii tu mai bine, de hotelele si rizoartele din Turcia... si poate ne zici si tu de ce mai nou prefera lumea Spania, Italia, Grecia... (nu, sa nu crezi cumva ca din cauza ta, nu!) si de ce s-au restituit peste un milion de sejururi turcesti in vara asta? E mare pacat... au turcii un rahat excelent!

    Numai bine!

    Un capsunar.

    webmaster39
    [11.09.16 10:06:27]
    »

    @all: Cred că sunt suficiente contrele, zic să vă opriți aici.

    cristina47*AUTOR REVIEW
    [11.09.16 10:34:53]
    »

    @webmaster45: Multumesc.

    abancor
    [11.09.16 10:56:05]
    »

    Am remarcat și eu plaja asta (cele 2 golfuri), tot în timpul unei plimbări pe mare, dar care avea ca țintă Tossa. Mi s-a părut cea mai frumoasă plajă dintre Barcelona și Tossa.

    Legat de „controversa șezlongurilor”, caracteristica zonei (Pineda, Calella, Lloret, Tossa, adică ce am văzut eu) este că șezlongurile nu sînt așezate pe plajă în stil Italia sau România. Plajele, în general, au un aspect mai natural, liber.

    Există șezlonguri, dar trebuie să te duci să ceri. Ideea e că serviciul e văzut ca un fel de „opțional”, și probabil nici nu e prea căutat, pentru că nu se înghesuie lumea la ele, și nici „șezlongarii” nu se omoară cu firea încercînd să le închirieze. Am pățit ca tipul care se ocupa de asta să facă mutre, cum că sîntem prea departe de baracă și nu prea are chef să le care pînă la noi. O reacție opusă la ce te-ai aștepta.

    Mai mult, cînd pleacă acasă, te ridică de pe șezlong și îl depozitează. Am citit nemulțumiri legate de treaba asta chiar pe AFA.

    Deci se poate spune că politica de administrare a plajelor, inclusiv a șezlongurilor, e diferită față de România, Bulgaria, Grecia, Italia și alte locuri mai familiare nouă.

    cristina47*AUTOR REVIEW
    [11.09.16 11:02:48]
    »

    @abancor: Multumesc pentru lamuririle aduse.

    alinaro CONS. ONORIFIC AFA / SPANIA
    [15.09.16 11:08:31]
    »

    Nicidecum nu vreau să pun sare pe rană. Dimpotrivă. Înțeleg ambele posturi.

    De fapt, eu nu am prea vazut sezlonguri pe plajele Spaniei.

    Știu ce ați vrut să spuneți. De fapt, sunt, așa cum spun și Nicole și Abancor, însă nu așa de multe ca în alte țări, și cred că mai mult pentru străini. Vă asigur că sunt rari spaniolii care caută să închirieze șezlonguri pe plajele din Spania. Mulți își aduc de acasă acel șezlong sau scaun din pânză pe care îl așează sub umbrela adusă tot de acasă.

    Eu am fost recent în sud și am văzut șezlonguri de închiriat, da, însă foarte puțini spanioli apelează la acest serviciu. În nord sunt mult mai puține. Iar eu am fost pe câteva plaje unde nu sunt șezlonguri deloc.

    Mi-am dat seama de diferență acum ceva timp, mai ales că în multe din articolele de pe site această temă este una destul de importantă pentru noi, românii (mă includ pentru că sunt româncă, deși mie îmi place să scormonesc cu degetele în nisip).

    Sunt enorm de multe locurile și plajele din Spania la care eu nu am ajuns și unde nu voi ajunge prea curând, dar sunt convinsă că virguliță Cristina la asta s-a referit cu afirmația de mai sus.

    În al doilea rând, nu suntem cu toții atât de pragmatici din păcate sau din fericire, eu însămi mă includ în această categorie. Multe lucruri le văd după ce ajung acasă, în pozele făcute!!

    Ecoul meu (…) a fost scris prin prisma experienţei unui simplu user care a petrecut vreo două luni în Spania în cinci sejururi diferite pe vreo trei "coaste" şi în două din cele mai frumoase insule spaniole, nu la cules de căpşuni.

    Sunt sigură că Nicole nu a intenționat ca această afirmație să fie o ofensă pentru cei care vizitează Spania des din alte motive decât cele pur turistice, și nici pentru căpșunari (eu nu îl consider nicidecum termen peiorativ, deși este evident că la origine este) ca mine (apropo, văd din ce în ce mai mulți căpșunari în vacanțe prin locurile pe unde ajung, ceea ce nu poate decât să mă bucure). Ea a fost de multe ori în Spania ca turist și are un simț de observare și critic extraordinar, aș vrea eu să pot reține atâtea detalii în preumblările mele!

    Acestea fiind spuse, vă doresc vacanțe frumoase tuturor, și să gasiți plaje pe gustul vostru/al dvs., cu șezlonguri sau fără.

    cristina47*AUTOR REVIEW
    [15.09.16 23:13:44]
    »

    @alinaro: Merci pentru interventie.

    Costi
    [16.09.16 09:56:56]
    »

    @alinaro:

    Alina, nu ți se pare un paradox acela că românii ce preferă concediile în Bulgaria și Turcia vor șezlonguri cu umbrelă și, în același timp, plajă cu nisip fin?

    Oare mai contează că e nisip fin, sau pietriș, pietre, sau stânci, din moment ce tu stai pe șezlong?

    După mine, este același lucru atunci când te duci la mare și faci plajă și baie la piscina hotelului. Păi, piscină poate am și acasă... dar sigur nu am mare! Asta o are doar pepsi70ro

    P. S. Scuze de offtopic, asta nu avea legătură cu discuția de pe acest fir decât într-o mică măsură.

    cristina47*AUTOR REVIEW
    [19.09.16 18:10:23]
    »

    @Costi: Eu nu am vrut sa i se dea o asemenea importanta acestui aspect. Articolul meu nu era despre sezlonguri. Insa cand cuiva i se pune pata, iti poate strica si articolul, si buna dispozitie si cheful de a mai scrie pe AFA.

    Pentru mine este important sa am nisip fin. Nu sezlonguri.

    Prin observatia mea am vrut doar sa fac o comparatie intre plajele libere si aeresite, si cele pline de uratele sezlonguri de plastic,

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    dorgo
    [19.09.16 19:34:10]
    »

    @Costi: Zici... "După mine, este același lucru atunci când te duci la mare și faci plajă și baie la piscina hotelului".

    Stai, stai, ca nu e chiar asa... eu am dat examen din chestia asta si de-abia am trecut... la malul marii, razele soarelui (UV+IR), sunt mai benefice si mai putenice, pt ca ele se reflecta din apa marii ca dintr-o oglinda. Acolo mai e si briza, ce te racoreste si te bronzezi mai bland, ce-si schimba directia dupa cum e zi sau noapte, care aduce aerosoli sarati si iodati (rezultati din descompunerea algelor si sarurile marii-Marea neagra are 12-13 g/l Na Cl, Oceanul-33 g/NaCl la litru, piscina, n-are nimic nimic)), pe care-i inhalam, benefici respiratiei, plus si alte saruri minerale, care cu timpul mineralizeaza organismul, se foemeaza chiar mici depozite de minerale sub piele, iar fiecare organ isi ia elementul de care are nevoie. Oasele iau Calciu, creierul ia Magneziul sau Bromul, tiroida, ia Iodul, pielea si articulatiile iau Sulful, celule iau Na, K sau microelementele (Co, Mn, Zn, etc), etc, etc... Mai e si talasoterapia... valurile ce te lovesc mereu la glezne si pulpe, iti activeaza circulatia periferica. mai e si contrastul cald-rece-cald (intri si iesi din apa), ce te caleste, mareste imunitatea organismului... Inotul, miscarea in apa, acriveaza pomla musculara si ajuta circulatia, ameliorand sangele stagnant in toate organele si intarind astfel fiecare organ. Soarele acriveaza si glandele endocrine, stimuland cresterea si libidoul... Cromoterapia... culorile marii si ale cerului-relaxeaza retina, sunt antidepersive, te incarca pozitiv... mai e si statul pe nisip (termoterapie) sau umblatul pe nisip (in caz de picior plat)... si ar mai fi multe dar nu vrea sa tin o lectie de balneologie... Toatea astea la malul piscinei, le ai in mica masura...

    cristina47*AUTOR REVIEW
    [19.09.16 20:50:26]
    »

    @dorgo: Multumesc. Eu habar n-am avut ca sunteti specialist. Va citesc cu placere. Dumneavoastra comunicati ceva care "imi face bine".

    Din pacate, useri care vorbesc in exclusivitate despre hoteluri (dupa agresivitate, lucreaza acolo), ma "conving" sa nu mai scriu pe AFA. Intra pe toate posturile mele, ma vaneaza, insinueaza...

    [...]

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [19.09.16 21:00:31]
    »

    @cristina47: din câte văd, ai intrat pe panta unui nou "flame".

    Combate ideile, şi nu persoana. Regulamentul AmFostAcolo pedepseşte astfel de "îndeletniciri".

    "Atacul" ţi-a fost şters + Galben şi 2 zile suspendare.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, cristina47*, dorgo
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lloret De Mar:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083259105682373 sec
    ecranul dvs: 1 x 1