ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 21.11.18
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Tripiti Cave, peștera ne-peșteră

TIPĂREȘTE URM de aici

Despre plajele din Thassos s-au scris, desigur, multe de bine sau de rău. Astăzi, despre Tripiti Cave sau peștera ne-peștera. Deși are în denumire cave, spre deosebire de Giola, de exemplu, Tripiti nu este o peșteră, propriu-zisă, ci doar seamănă cu o peșteră.

Tripiti este la o distanță de aproximativ 8 km de Limenaria, spre Skala Marion. Localizarea exacta este: 40.623026 (N) si 24.539795 (E) pe coordonate GPS, iar adresa este EO Thassou Limenaria Thasos 64002, Greece.

Buun… După vizita la Aliki, ne-am gândit să mergem și la Tripiti, mai ales că mulți o cam laudă. Plaja, în sine, nu este extraordinară, nisipul având numeroase pietricele care îngreunează puțin accesul. În schimb, priveliștea este, într-adevăr, spectaculoasă. În orice caz, majoritatea plajelor din Thassos sunt spectaculoase.

Tripiti are, practic, două plaje: una mai mare, cu acces direct la mare, și una mai micuță, cu acces la mare printr-un tunel stâncos. Voi vorbi despre cea de-a doua plajă, pentru că, de fapt, pentru aceea venisem acolo. Contra unei consumații de aproximativ 6 euro am profitat de o zi însoritaă pe șezlonguri alături de apa “peșterii”. În schimbul consumației am primit și un cupon de reducere dacă mâncai la terasa din spatele plajei. Mancarea a meritat toți banii, iar servirea a fost ireproșabilă. Apa de la Tripiti este cristalină, cu ceva pietricele însă nu deranjante.

Tunelul care face legătura cu marea este lung de aproximativ 20 m, însă nu recomand ieșirea în mare, din cauza curenților puternici. În fața noastră se afla peretele stâncos, cu vegetație de pin, care, parcă, te invita să-l explorezi. Accesul în ochiul de apă se face coborând niște trepte din piatră, ceea ce m-a dus cu gândul la o piscină părăsită. În orice caz, nu am fost atât de impresionată așa cum am fost la Aliki.

În schimb, plaja este buna pentru familiile cu copii mici, deoarece în ochiul de apă adâncimea nu trece de linia șoldului.

Pe agenda plajelor pe care nu le vizitasem am bifat și Tripiti. Într-un final, merită să vizitați o dată Tripiti, dar numai o singură dată.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Daisy Petal in 18.09.19 21:52:08
Validat / Publicat: 18.09.19 22:23:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5525 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Daisy Petal); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Tripiti, adâncimea mica a apei face ca locul sa fie ideal pentru familiile cu copii mai mici
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12150 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

adrianaglogo
[19.09.19 16:31:20]
»

@Daisy Petal: Noi suntem indrahostiti de Tripiti, de fapt pt snorkeling.

Si asta pt ca la iesirea din pestera marea ofera un peisaj subacvatic minunat.

Nu am sesizat sa fie niste curenti deosebiti, dar poate am avut noroc de cate ori am fost acolo.

Si undeva, in dreapta iesirii din pestera, e o plaja mica, unde ne odihneam cateva minute pt a relua innotul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Daisy PetalAUTOR REVIEW
[19.09.19 18:18:56]
»

@adrianaglogo: E posibil sa ai dreptate, nu te contrazic in nici un fel, pentru ca nu practic snorkeling. Desi sunt inotatoare experimentata, in perioada in care am fost, marea era un pic agitata, deci mi s-au parut curentii puternici.

ireedeejayPHONE
[19.06.20 18:08:52]
»

Buna, multumim pentru review si informatii. Vreau totusi sa aflu ceva, pentru ca ma tot bate nevasta la cap... A intalnit cineva serpi pe insula? Noi o sa stam in Limenaria si am o pofta nebuna sa ma duc la plaja undeva, sa stau la umbra si sa zac, bine, dupa balaceala de rigoare, dar nevasta zice ca daca dam de serpi sub pomi? Poate cineva sa confirme sau sa infirme prezenta acestora pe insula? Multumesc frumos!    

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Daisy PetalAUTOR REVIEW
[19.06.20 21:30:33]
»

@ireedeejay:  De 11 ani merg în Grecia, în afară de alte locuri. Și nu am văzut niciodată șerpi, nici n-am auzit pe nimeni să fi văzut șerpi. Este posibil să facă parte din fauna de pe lângă lacuri și cascadă. În Limenaria puteți sta liniștiți sub orice pom. Nu vor fi șerpi. Despre asta cred că a scris veteranu aici

https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=39905&d=thassos-alte-locuri-must-see--excursii-si-calatorii

Asta în Thassos. Iar despre animalele de pe continent sau de pe brațe a scris andc aici

https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=39905&d=thassos-alte-locuri-must-see--excursii-si-calatorii

ireedeejayPHONE
[19.06.20 21:32:20]
»

@Daisy Petal:  Multumesc frumos pentru raspuns!

adrianaglogoPHONE
[19.06.20 21:59:56]
»

@ireedeejay:  Poti sa sa stai linistit sub orice pom! Am fost de 3 ori in Thassos si de 15 ori in Grecia. Nu am vazut sau auzit de serpi niciodata!

Tantari si viespi da, unele viespi uriase. Chiar in Thassos m-a intepat una si am avut bratul umflat de nu mai intra maneca tricoului pe mine!! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ireedeejayPHONE
[20.06.20 05:07:45]
»

@adrianaglogo:  Multumesc pentru raspuns, ce putem lua la noi impotriva lor, Autan?

adrianaglogoPHONE
[20.06.20 10:56:33]
»

@ireedeejay:  pt tantari e eficient Autan, la fel si bratarile care se gasesc in farmacii.  

Contra viespilor, nu stiu, e bun Fenistil pt intepatura.

​​ce minune am vazut anul trecut: la restaurantul hotelului, la micul dejun era plin de viespi. Nu ne intepau, dar roiau langa noi. Cum le-au alungat ospatarii? Au pus pe farfurioare felii de sunca presata si ele se duceau acolo. Mancau tot, se adunau cu zecile pe farfurie si rontaiau de ziceai ca au dinti!!!

ireedeejayPHONE
[20.06.20 12:04:11]
»

@adrianaglogo:  Asta e o metoda originala de a le calma, nu am mai auzit de asa ceva pana acum... Am vazut viespi uriase in armata, unele ajungeau ca marime aproape ca degetul gros, se ascundeau prin baracile de lemn din padure... Soldatii le stropeau cu motorina ca sa scape de ele... nu ma gandesc cum ar fi aratat una sau mai multe intepaturi pe cineva...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogoPHONE
[20.06.20 14:13:16]
»

@ireedeejay:  daa, originala metoda. Eu le-as fi pus miere, dulceata, nu sunca. Era amuzant cum unii dintre noi verificam daca mai au viespile sunca si le aprovizionam mereu cu ratii noi!!

Era incredibil cum o mancau! ​

ireedeejayPHONE
[20.06.20 14:28:29]
»

@adrianaglogo:  N-are cum sa nu te uimeasca natura! Putin off-topic: in Nairobi, dimineata in zona unde lucram, pe jos era un covor serios de lacuste, pe care le maturau la prima ora... calcai pe ele ca pe dude, unele ajungeau si la 10 cm lungime... Soimii roiau deasupra ca sa le prinda si cadeau in picaj, aproape de sol... Nu stiu daca am adaugat si pozele astea, la posturile mele cu Nairobi... In alta ordine de idei, sper sa nu mai decreteze astia inca o stare de urgenta si sa inchida granitele, ca e al doile concediu distrus... In iulie urma sa fac un sejur de 13 nopti pornind de la Edirne-Buyukada-Istanbul-Veliko Tarnovo, concediu pe care l-am anulat dupa 6 luni de pregatire... Daca la turci e jale, am decis sa mergem la greci, in schimb... Daca ai nostri sau bulgarii inchid granitele, am pus-o...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, Daisy Petal, ireedeejay
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Limenaria și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.30533003807068 sec
    ecranul dvs: 1 x 1