ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.04.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 19.04.17
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 3 ANI SI 5 ANI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 6 MIN

    Lacul Garda

    TIPĂREȘTE

    Cand ma gandesc la Italia sufletul meu vibreaza. Este atata cultura, romantism, vise si istorie in tara asta!

    Pur si simplu, o ador.

    Ne-am intors de curand dintr-o vacanta de o saptamana la lacul Garda dar inima mea a ramas inca acolo.

    Date logistice:

    avion Craiova-Bergamo, masina inchiriata din aeroport, cazare in Peschiera del Garda, nu am fost foarte incantata de cazare si nu o recomand.

    Jurnalul vacantei:

    - Prima zi a fost despre Como si Brunate

    Despre lacul Como se stie ca era locul de vacanta al nobilimii din Lombardia dar este si orasul de legatura cu Elvetia inca din secolul XIX când s-a inaugaurat tunelul de cale ferata Gotthard. Oraselul are un aer boem, plin de cafenele si viata. Am admirat cladirile, mai ales Cattedrale di Como apoi ne-am indreptat spre funicular. In 1894 a fost inaugurat funicularul care leaga Como de Brunate si calatoria dureaza 7 minute. Brunate este un satuc linistit, abrupt si plin de romantism. A fost o zi cu o vreme superba, tocmai buna de savurat.

    - A doua zi a fost depre Lazise, Malcesine, Limone

    e Lazise face parte din provincia Veneto aflată în apropiere de Verona, la cca 20 de kilometri. Ne-am oprit in dreptul castelului de unde puteam vedea pilonii uriaşi de susţinere pe care erau construite casele in trecut, Lazise însemanand “sătucul de pe lac”. Am stat pe bancute si am privit in tihna lacul in timp ce copiii se minunau de lebedele si ratele care se plimbau la soare. Este un loc atemporal unde simti ca te incarci cu energie poztiva.

    Malcesine, cu o atmosferă alpină si străduțele colorate din centrul orașului, s-a făcut cunoscut pentru vizita pe care a făcut-o aici unde a fost si arestat, acuzat de spionaj.

    De menţionat faptul că Malcesine este situat la poalele muntelui Monte Baldo, pe care se poate urca cu telecabina panoramică. (era inchisa acum)

    Din Malcesine am luat vaporasul pentru a traversa lacul si a ajunge in Limone pe care il declar perla lacului. Este un orășel mic, de 1000 și puțin de locuitori din provincia Brescia, în Lombardia.

    Arhitectura staţiunii este deosebită, piatra, lemnul şi ceramica fiind elementele folosite la realizarea construcţiilor. Peste tot abunda vegetaţia mediteraneană, specifică zonei, formată din măslini, leandri, poţi să vezi plantaţii de măslini, dar şi „limonaia”, adică plantaţii de lămâi (deşi denumirea localităţii vine de la limes care înseamnă hotar).

    Un alt lucru prin care micutul sat a devenit celebru s-a intamplat intre anii 1974-1975, atunci cand s-a descoperit in sangele locuitorilor din Limone proteina"longevitatii” – Apolipoproteina A-1 Milano (dupa numele orasului in care s-a descoperit). Proteina elimina grasimile din artere si reduce nivelul colesterolului in sange protejind persoana impotriva arterosclerozei si atacului de cord. Datorita alimentatiei sanatoase (bogate in peste, ulei de masline si citrice) si a climatul favorabil si unic (Limone este de fapt cel mai nordic locul unde se pot cultiva citrice), locuitorii micului sat trec adesea peste varsa de 80 de ani.

    - Ziua a treia - Parcul Viva Natura si Sirmione

    Nu îmi plac grădinile zoologice, mai ales atunci când animalele sunt neîngrijite, ținute în captivitate în spații reduse și într-o evidentă stare de suferință. Dupa Bioparcul din Valcencia aici am vazut ca animalele pot fi crescute si in conditii decente ba chiar pot fi ajutate in aceste centre.

    Viva Natura este cel mai important centru italian de protejare a speciilor pe cale de dispariție, unde puteți vedea de aproape 1500 de exemplare de animale de 280 de specii diferite.

    Parcul cuprinde mai multe secţiuni, printre care: Fauna Park, unde se află peste 200 de specii de animale din întreaga lume, Safari Park, un traseu care poate fi parcurs cu maşina şi în timpul căruia vizitatorii vor putea vedea animale care trăiesc în savană, Botanical Route, unde aceştia au ocazia de a studia atât plante endemice, cât şi plante tropicale, dar şi Dinosaur Park, unde sunt expuse numeroase modele de specii de dinozauri, la dimensiuni reale. Copiilor le-au plăcut în special mamiferele de talie redusă, cum ar fi panda și lemurul. Am apreciat atenția acordată exemplarelor și grija pentru acestea. De exemplu, fiecare maimuță era prezentată cu nume, vârstă, grad de rudenie cu alte exemplare din grup și era descrisă fizic și comportamental. Am observat un interes deosebit și față de baby-animalele din parc.

    Dupa Viva Natura am plecat catre Sirmione, iubita statiune-peninsula. Sirmione are o istorie uimitoare, care dateaza din epoca romana si de-a lungul timpului a capatat traditie, frumusete si un farmec italian specific. Sunt doua strazi inguste pietruite care duc la capatul peninsulei, la vechile porti ale orasului, unde se gasesc ruinele romane, de fapt ramasitele unui amfiteatru roman. Pe drum am descoperit si cateva mici plaje; ne-am oprit pentru poze, pentru fluturi si papadii :) La Sirmione functioneaza Terme Catullo, (nume luat de la poetul roman Catullus) un centru balnear ultra-modern, care se aprovizioneaza cu apa din lac precum si un Spa de nivel international. Centrul balneo este foarte cautat de turistii din lumea larga. Aici am mancat cea mai mare si buna inghetata din toata Italia!!!

    - Ziua a 4 a -- Salo, Strada della fora, Riva del Garda, cascada Varonne

    Salo a fost capitala de facto a Republicii Sociale Italiene (Republic of Salo) din 1943 pana in 1945. Mai exact, cand aliatii au inceput sa recucereasca peninsula in al doilea razboi mondial, Mussolini a trebuit sa se retraga mai spre nord. Si-a gasit un loc caldut pe malul lacului si a proclamat Roma capitala statului, dar a preferat sa stea la tara, ca Roma nu era chiar a lui. Defapt, in afara de Germania si Japonia nu recunostea nimeni statul lui Mussolini. Cam asta ar fi istoria efervescenta a orasului. Istoria a lasat si multe cladiri frumoase, in special vile pe malul lacului. Nu pot spune ca ne-a impresionat dar nici nu am stat foarte mult aici, plecand spre celebra Strada della fora.

    Vorbim despre unul dintre cele mai frumoase drumuri din Italia: acesta este drum vechi, construit în urmă cu aproximativ 100 de ani pentru a conecta orașul Tremosine, de pe Lacul Garda cu orașul Brescia. Este un drum wow, te simti faorte aproape de cer (chiar si la figurat cand din sens opus vine alta masina!)

    Riva del Garda este plina de verde, de rate si de liniste. Copiii s-au jucat pe malul lacului cu ratustele iar noi am savurat, la soare, lacul si muntele care se oglindea in el.

    Cascada Varone, o cascadă dramatică care a sculptat un defileu verticos în formă de tirbuș, în timp ce pictează dintr-un lac glaciar de deasupra, ne-a impresionat. Totul aici pare desprins dintr-un film de dezvoltre personala. Flori, mii de flori, ingrijite, cu placute de ceramica pe care scria ce flori sunt, muzica ambientala in surdina si zgomotul cascadei, racoarea si mirosul florilor... un basm!

    Seara ne-am oprit in Bardolino unde am vazut cel mai frumos apus!!

    - Ziua a 5 a - Iseo

    Lacul Iseo este incadrat intr-un tablou natural de poveste frumoasa la margine de munti, cu creste inverzite. In mijlocul apelor sale, se inalta semeata Monte Isola, atractia locului. Am aflat ca lacul este foarte bogat in peste, acesta fiind hrana principala a locuitorilor de pe insula si din imprejurimi.

    Avand o suprafata de aproape 13 kmp, Monte Isola este cea mai mare insula lacustra din Europa.

    Ne-am plimbat ore bune, am urcat, am coborat, am fost sa admiram castelul de aproape, am savurat un Apperol si ne-am facut bine la suflet rupandu-ne de lume in acest loc miraculos.

    - Ziua a 6 a - Borghetto si Verona

    Borghetto este un satuc burghez situat in Valeggio sul Mincio, aflat la circa 30 km de oraşul îndrăgostiţilor, Verona. Va recomand sa nu il ratati. Tot acolo se afla si cea mai frumoasa gradina botanica din lume, Sigurta (am ratat-o de data aceasta)

    Am plecat catre Verona cu sufletul plin de frumos.

    Verona nu ne-a impresionat. Obisnuiti cu linistea si aerul pur din zona lacului Garda, aici am dat peste un oras poluat, agitat, plin de turisti.

     

    Ca si incheiere, am fost in Paradis!


    [fb]
    ---
    Trimis de corina1978 in 11.04.19 10:25:48
    Validat / Publicat: 11.04.19 12:21:53
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: PUGLIA VERONA ROMA NAPOLI VENETIA BOLOGNA FLORENTA

    VIZUALIZĂRI: 6106 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corina1978); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P08 MALCESINE
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51300 PMA (din 39 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    valentinag
    [11.04.19 13:41:32]
    »

    Cum v-ati descurcat cu parcarea la Como? Mai stiti cat costa? La Brunate cat a costat funicularul?

    corina1978AUTOR REVIEW
    [11.04.19 14:33:09]
    »

    @valentinag: 5,50 euro a fost funicular, dus-intors.

    parcarea in como nu mi aduc exact aminte, a fost destul... cam 3 euro ora

    webmaster
    [11.04.19 15:15:23]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    webmaster
    [11.04.19 16:31:45]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    mireille
    [11.04.19 18:34:26]
    »

    @corina1978: o călătorie extrem de pitorească, care m-a încântat.

    Dana2008
    [11.04.19 18:44:27]
    »

    @corina1978: MINUNAT!!!

    FELICITĂRI!

    corina1978AUTOR REVIEW
    [11.04.19 18:46:31]
    »

    @mireille: mulțumesc, este un loc magnific!

    viorica
    [12.04.19 09:37:48]
    »

    @ corina 1978 Felicitări! Am vizitat și eu o mica parte din povestea ta, e de vis zona!

    valentinag
    [12.04.19 11:11:24]
    »

    @corina1978: Multumesc frumos!

    webmasterX
    [21.10.19 22:00:58]
    »

    Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    corina1978, mireille, valentinag, viorica
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lago di Garda:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057183027267456 sec
    ecranul dvs: 1 x 1