ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 14 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Ninnaji – templul imperial din Kyoto

TIPĂREȘTE URM de aici

In vecinatatea templului Ryoan-ji se afla un alt templu budist, Ninnaji, pe care ne-am grabit sa-l vizitam, urmand a ne„muta” in alta zona a orasului.

Istoria templului este interesanta, acesta datand din anul 888 d. Hr., in perioada Heian, infiintat de Uda, cel de-al 59-lea imparat al Japoniei. A servit initial ca vila de vara pentru familia imperiala, cunoscuta sub numele de Palatul Imperial Goten Omuro. Dupa ce a abdicat de la tron, imparatul Uda a devenit primul preot aristocrat, Monzeki, din Ninnaji, punand bazele traditiei ca membrii familiei imperiale sa slujeasca in templul budist ca preoti principali, obicei continuat pana la sfarsitul perioadei Edo.

Majoritatea cladirilor de pe locul templului au fost distruse in razboiul civil devastator Onin, dar templul a fost complet reconstruit la inceputul erei Edo, aproximativ 150 de ani mai tarziu, cu ajutorul lui Tokugawa Iemitsu, al treilea shogun al shogunatului Tokugawa.

Intrarea la templu este gratuita si nu exista taxa pentru vizitarea majoritatii cladirilor, singura taxa de 800 yeni fiind pentru Complexul Palatului si gradinilor Goten (resedinta calugarilor).

Impozanta Poarta Nio-mon, strajuita de cele 2 statui Nio, care pazesc templul si il protejeaza de spiritele rele si demoni, a fost donata de shogunul Tokugawa Iemitsu. Nio-mon este una dintre cele mai faimoase trei porti de intrare in templele din Kyoto, alaturi de Poarta Sanmon de la Templul Chion-in si Poarta Sanmon de la Templul Nanzen-ji.  

Punctul culminant al unei vizite la Ninnaji este Goten, fosta resedinta a preotului sef, construita in stilul unui palat imperial, formata din mai multe cladiri interconectate prin pasarele acoperite si usi glisante fusuma frumos pictate.  

Sala Kannon-do este o structura destul de inalta pentru o cladire din perioada Edo timpurie. Imaginea principala consacrata in Kannon-do este Kannon cu o mie de brate (zeita milei), insa interiorul este de obicei inchis publicului.

Poarta Trimisului Imperial este o poarta cu 4 picioare si un acoperis din scoarta de chiparos, cu sculpturi in forma de pasari Phoenix si de bujori, pe sub care doar membrii familiei regale au voie sa treaca.  

Sala Kondo este sala principala a templului Ninnaji, creata initial pentru palatul imperial, mutandu-se la templul Ninna-ji. Aceasta reproduce o cladire din secolul al XVI-lea, folosita ca scena pentru ceremoniile imparatului. Dintre toate cladirile din complex, este cea mai veche si este considerata o comoara nationala din 2010, rareori fiind deschisa.  

Mikagedo este o alta proprietate culturala importanta, in interiorul careia se afla statuile lui Kobo-Daishi, fostul imparat Uda si printul Seishin, al doilea sef al templului Ninnaji. Si aceasta a fost mutata aici, din Palatul Imperial, in perioada Edo.

Sala Reiwa Amida-do a templului Ninna-ji, este o cladire noua, construita in 2019 pentru a comemora schimbarea numelui din epoca Reiwa.

Mizukake Fudo este un sanctuar modest in partea din spate a templului, locul in care oamenii se roaga la o mica statuie de piatra a lui Fudo Myo-o, dupa ce toarna apa cu ajutorul unor polonice, peste statuie.

Plimbandu-ne pe alei am intalnit si Turnul cu clopot, care este o raritate datorita faptului ca e pictat in rosu vermilion si Depozitul Sutra (Kyozo), ce are in interior o biblioteca rotativa in forma de octaedru.

Terenul templului contine si o pagoda cu cinci etaje, cunoscuta sub numele de „Gojunoto” , care este un un exemplu uimitor de arhitectura traditionala japoneza. Este o structura din lemn, avand o inaltime de 36 de metri, care nu e deschisa publicului, insa ofera o priveliste impresionanta.  

Pe langa arhitectura traditionala, templul este un loc faimos pentru sakura, care atrage vizitatori in timpul sezonului infloririi ciresilor primavara. O alta perioada aglomerata este toamna, care aduce cu ea frunzele de artar rosu si galben, creand o atmosfera pitoreasca.

In concluzie, Ninnaji este un tezaur, de la arhitectura sa sculptata complicat pana la gradinile sale intretinute cu meticulozitate. Semnificatia istorica a templului, artefactele culturale si atmosfera linistita fac din acesta o destinatie captivanta.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 07.09.24 19:21:08
Validat / Publicat: 07.09.24 21:50:15

VIZUALIZĂRI: 72 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kyoto și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047279834747314 sec
    ecranul dvs: 1 x 1