ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.08.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Pitești
    ÎNSCRIS: 15.07.14
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    JUL-2011
    DURATA: 7 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Losinj, o insulă … parfumată

    TIPĂREȘTE

    In vara anului 2011 am hotarat sa petrecem o saptamana in Croatia, mai precis pe insula Losinj, despre care citisem cate ceva pe internet.

    Cum am ajuns sa ne petrecem vacanta pe aceasta insula?

    Intrucat doream sa facem si un mic circuit, trecand prin oraselele de pe coasta croata, si pentru ca insula Krk despre care s-a mai scris pe AFA, nu ne atragea cu nimic special, fiind prea la indemana, am hotarat sa alegem o alta insula mai putin accesibila turistilor, insula Losinj.

    Zis si facut. Dupa ce am vizitat orasele Rovinj si Pula care vor face obiectul unor alte review-uri, am plecat spre insula padurilor de pini, insula Losinj.

    Accesul cel mai facil pe aceasta insula se face de pe insula Krk, mai precis din oraselul Valbiska, de unde se ia feribotul spre oraselul Merag (insula Cres). Stiu ca am platit in jur de 120 Kuna (15 Euro) pentru transportul masinii cu feribotul. Din Merag, soseaua de coasta ne-a purtat pana in sudul insulei Cres, de unde pe un pod am trecut pe insula Losinj, finalul destinatiei noastre.

    Ne-am oprit in principalul orasel de pe insula, Mali Losinj, un orasel superb, o adevarata perla a turismului din Croatia.

    Ajungand in Mali Losinj, ne-am plimbat cateva ceasuri pe stradutele oraselului, cautand cazare, fiind vrajiti de amestecul de cladiri tradiționale de coasta și arhitectura tipica pentru porturi mediteraneene, o amprenta deosebita a locului fiind data de vilele și casele de vacanta cu o vechime de peste 100 de ani.

    Pentru ca oferta de apartamente si camere de inchiriat era foarte bogata (aproape la fiecare casa se inchiria apartament sau camera), ne-am hotarat sa inchiriem un apartament la parterul unei vile cochete foarte aproape de centrul statiunii. Apartamentul, format din doua dormitoare, living, baie, terasa in curte, bucatarie utilata complet, ne-a costat 50 euro pe noapte.

    Timp de o saptamana am vizitat insula, fiind incantati de padurile seculare, peisajele deosebite, golfuletele ascunse in jurul insulei, insula fiind un adevarat paradis pentru navigatori, aventurierii care se pot scufunda, explora pesterile, pescui si pot practica sporturile de apa.

    Mali Losinj este cel mai mare orasel al arhipelagului, dispus in forma de semicerc intr-un golf generos, inconjurat pe margine de magazine cu suveniruri, cafenele, ambarcatiuni ale pescarilor care stau cuminti langa dig in asteptarea turistilor pentru a-i transporta pe insulitele invecinate.

    Intre Mali Losinj si Veli Losinj, un alt orasel de pe insula se poate merge pe o poteca de coasta amenajata pe langa padurile de pin si stejari seculari, smochini, dafini, palmieri, case nobile din piatra si golfulete cu ape de smarald in care se afla ascunse de privirile curiosilor cate o ambarcatiune micuta.

    Veli Losinj este un port micut, cu case putine, cladiri vechi cu arhitectura de inspiratie baroca, stradute micute si un golf ingust aparat de un turn din secolul XVI.

    Din micul port se poate pleca pentru 10 Euro in excursii pe mare pentru a vedea delfinii. Datorita delfinilor, in Veli Losinj in prima sambata a lunii august, locuitorii sarbatoresc ziua delfinului, un omagiu adus acestor vietuitoare minunate ale marii.

    Plajele de pe insula, din pacate foarte putine, sunt din pietricele sau adevarati bolovani, cum era cea din apropierea vilei unde stateam, in mare parte neamenajate. Apa in schimb, de o claritate uimitoare, era deliciul iubitorilor de scufundari. Langa plaje se gaseau terase unde puteai servi masa si bea o bere rece la preturi acceptabile. (2 euro berea si 7-8 euro masa de persoana).

    Din port se puteau face o multitudine de excursii pe mare catre insulitele din zona, pentru preturi de la 10 euro la 25 euro de persoana.

    Datorita florei si faunei bogate de pe insula, aceasta este considerata rezervatie naturala, fiind casa a mai multor specii rare de animale si plante.

    In plimbarile pe insula nu ai cum sa nu fii atras de mirosul puternic al padurilor de pin, insula devenind un adevarat medicament natural de oxigenare si curatare a plamanilor, de relaxare si refacere a organismului.

    A fost o vacanta relaxanta, pe o insula unde ne-am intoarce cu drag pentru a ne bucura de frumusetea peisajelor si culoarea de smarald a apelor.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de wolf2001* in 24.08.14 17:04:13
    Validat / Publicat: 24.08.14 18:36:32
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4399 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Feribotul care face legatura intre insula Krk ( Valbiska) si insula Cres ( Merag)
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 18 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [25.08.14 00:57:42]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    wolf2001*AUTOR REVIEW
    [25.08.14 05:51:35]
    »

    @webmasterX: Multumesc!

    TraianS
    [25.08.14 10:05:54]
    »

    Nisip ca-n P07, nici in Caraibe nu gasesti.

    Pentru cateva secunde muscasem:

    "-Mamaaa... cate castele de nisip!!! " )

    wolf2001*AUTOR REVIEW
    [25.08.14 17:00:00]
    »

    @TraianS: Asa este! Castele puteai face, mai trebuia decat cimentul... ))

    IONICAS
    [12.01.15 20:45:48]
    »

    am petrecut in 2013 2 saptamani pe aceasta insula si am revenit si in 2014 tot 2 saptamani si cu siguranta o sa mai revin. CAZARE EXCELENTA, OAMENI SUPER, BUCATARIE DEOSEBITA, PEISAJE FANTASTICE. Sunt destule lucruri de vazut si de gustat pe insula. In trecut au fost sub stapanire venetiana, apoi austriaca si asta se vede. Marea este superba iar dupa ce am petrecut pe plaja de piatra de la Borik nu miam mai dorit sa merg la plaje de nisip.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster70
    [12.01.15 20:47:41]
    »

    @IONICAS -

    am petrecut in 2013 2 saptamani pe aceasta insula si am revenit si in 2014 tot 2 saptamani si cu siguranta o sa mai revin.

    ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    [În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    IONICAS, wolf2001*

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064972162246704 sec
    ecranul dvs: 1 x 1