GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
A patra zi a sejurului nostru am dedicat-o vizitarii insulei Chrissi despre care citisem foarte mult pe alte site-uri care promoveaza Insula Creta. Asteptarile mele erau foarte mari si vreau sa spun ca Insula Chrisi nu m-a dezamagit. Am achizitionat excursia de la o agentie de turism locala pentru ca agentia cu care am mers noi in Creta nu oferea aceasta excursie, prin urmare, in prima seara cand am ajuns pe insula am si rezervat biletele.
Pretul biletelor a fost calculat in felul urmator: 19.90 euro excursia + 16 euro biletul pentru vapor + 1 euro taxa de mediu, in total - 36.9 de euro / pers. Optional puteai sa alegi un meniu pe insula care costa 5 euro (souvlaki, cartofi prajiti, tzatziki, paine, apa). Transportul pana in insula a fost facut din doua bucati. Din statiune a fost asigurat de agentie cu autocare moderne, cu aer conditionat si cu un sofer simpatic. Agentia a pus la dispozitie un ghid care ne-a fost alaturi aproape tot timpul, mai putin pe insula pentru ca acolo am avut timp liber pana la ora 16.30 cand pleca vaporul. Ne-au luat dimineata, la ora 8.30 din fata hotelului si in jurul orei 11 eram in Ierapetra, cel mai sudic oras al insulei. Pe drum ghida ne-a povestit cate ceva din istoria insulei Creta, despre perioadele ei care mai de care mai zbuciumate si alte informatii de cultura generala. Ajunsi in Ierapetra, am urmat ghida pentru a lua biletele pentru vapor si ne-am imbarcat repejor... abia daca am gasit locuri, cand am urcat noi vaporul era deja plin. Drumul din Ierapetra pana pe insula a durat aproximativ o ora, ora in care am admirat frumusetea apei si ne-am relaxat... nici nu am avut timp sa imi dau seama cat de repede a trecut timpul.
Imediat cum am coborat din vapor, am dat nas in nas cu o taverna la care puteai sa servesti masa sau sa bei ceva insa noi am urmat indicatorul catre renumita plaja Golden Beach. Nisipul ardea sub talpi... un nisip fin, alb, marunt, bun de pus in clepsidra, ne-a mangaiat pe tot drumul pana in partea cealalta a insulei unde era plaja. Insula nu este mare, este nelocuita si are o vegetatie saracacioasa... predomina cedrii... insula a intrat in programul de protejare a naturii, Natura 2000, asa ca nu aveai voie sa iei nimic de acolo, pietre, scoici sau mai stiu eu ce... mesajul acesta a fost repetat de ghida de vreo 5 ori si pe vapor, atat la urcare cat si la coborare. Bine au facut ca au protejat-o pentru ca merita... mai rar vezi asa frumusete, eu m-am bucurat ca nu am vazut gunoaie aruncate si chiar daca mai erau oameni cu corturile ascunse la umbra cedrilor curatenia pe insula era exemplara.
Odata ajunsa pe frumoasa plaja am avut senzatia ca trebuie sa ma opresc, sa stau, sa admir cat de mult pot peisajul din fata ochilor. Plaja era dotata cu sezlonguri, cu umbrelute din stuf, cu cosuri de gunoi, dusuri, toalete, tot ce trebuie. A trebuit insa sa ma grabesc sa prind sezlonguri pentru ca mai veneau multi turisti si riscam sa stau in amiaza mare sa ma parlesc de-a dreptul la soare, ca o soparla, si nu voiam asta. Odata luate sezlongurile m-am aruncat in apa curata si limpede, atat de limpede ca aveam impresia ca sunt intr-un pahar imens, transparent. Am mai vazut apa frumoasa in Grecia, in alte parti, dar ca asta... nicaieri. Apa era calda, numai buna de balaceala si nu imi mai venea sa ies afara.
Plaja este cu nisip fin, alb si doar pe margine, chiar la intrare in apa, este o portiune cam de jumatate de metru cu pietricele mici si cu cochilii fosilizate. Intrarea in apa este lina, trebuie sa mergi destul e mult pana sa ajungi la apa adanca, nu sunt alge in apa, este nisip fin in care ti se afunda picioarele... placerea mea :D. Aproape de mal era nebunie, ziceai ca lumea e la sedinta foto, toata lumea cu telefoanele, cu aparatele care mai de care mai perfomante... Voie buna pretutindeni, ce mai... daca era dupa mine as mai fi mers inca o zi tot acolo insa deja luasem excursie catre Spinalonga. Dupa o balaceala lunga in Marea Libiei am iesit pe mal, am luat meniul de la taverna si apoi, cu regret, ne-am indreptat incet catre vapor, trebuia sa fim acolo cu 20 de minute inainte. Timpul liber petrecut pe insula a fost cam 3 ore si 40 de minute, destul ar spune unii, putin as zice eu... as mai fi stat inca vreo 3 ore :)). La intoarcere am admirat cat am putut Insula Chrissi, pana cand s-a pierdut in departare, ajunsi inapoi in port ne-am indreptat catre autocar si pana in statiune am visat cu ochii deschisi si m-am bucurat ca am fost acolo. Daca o sa mai vizitez Creta, cu siguranta voi mai merge si la Chrisi Island. O sa las pozele sa vorbeasca in continuare...
Trimis de ojitos in 01.09.16 16:51:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ojitos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 34.87146400 N, 25.70013700 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ojitos: Am fost anul trecut in Creta, in luna aprilie (mai mult pt vizitat, mai putin pt plaja). Insula m-a vrajit iremediabil si visez sa ajung din nou acolo candva, de data asta mai mult pt plaja si mai putin pt vizitat. Stiu deja care va fi, in mare, structura excursiei (4-5 nopti cazare in zona Chania si cam tot atatea in Elounda, ambele mi s-au parut mici-mari colturi de Paradis).
Am ajuns si in Ierapetra, oraselul mi-a placut mult cu aerul sau mai oriental, cu valurile imense care maturau faleza si cu un peste la gratar super-delicios! In Chrissi n-am fost, evident, dar articolul tau m-a convins sa includ minunatia asta de insula in vacanta mea viitoare. Pacat ca ai fost asa zgarcit/a cu pozele!
@crismis: Ma bucur ca cititind reviewul te-ai hotarat sa vizitezi insula, e o minunatie! Nu am pus mai multe poze pentru ca nu vreau sa stric chiar tot farmecul celui care merge si vrea sa descopere insula.
Noi in Chania nu am fost, nici in Elounda. A ramas ca la urmatoarea vizita pe care o s-o facem sa bifam Laguna Balos, Elafonisi, Chania si altele.
Ce frumos! Nici noi nu am ajuns pe insulă, anul acesta în iunie, doar la Ierapetra, am bifat alte excursii, dar poate la o dată viitoare. Oricum doar în cele 7 zile avute la dispoziție nu puteam acoperi tot ce am fi dorit. Dar e bine așa pentru că ai întotdeauna un motiv bun de întoarcere. Sunt de acord cu Crismis, prea puține poze...prea puține...
@maryka: Bine... fie... mai pun cateva poze... nu prea multe...
@ojitos: Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele lamuritoare. Astept cu nerabdare sa ajung din nou in Creta, pentru locurile pe care inca nu le/am vazut prima data. Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2013 Insula Chrissi - paradisul necunoscut din sudul Cretei — scris în 06.08.13 de Xla din BUCURESTI - RECOMANDĂ