ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cu susu’n jos in lumea fluturilor sau Casa intoarsa si Casa Fluturilor, Terfens-Vomperbach, Austria

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru ziua de joi am ales relaxare si distractie, adica urma sa vedem Casa Intoarsa si Casa Fluturilor. Acestea se gasesc in micuta localitate Terfens-Vomperbach la circa 25 de km de Innsbruck. Am vrut sa ajungem acolo la deschidere ca sa avem timp sa vizitam aceste doua obiective si intentionam sa mai vizitam cate ceva in Schwaz dar despre asta mai tarziu.

Asadar am ajuns aici cu trenul iar aceasta casa se gaseste foarte aproape de gara, cateva minute de mers pe jos. Am achizitionat biletele de intrare, am ales varianta combi, preferata de majoritatea deoarece ofera acces in ambele locuri, biletul de intrare este 13 euro adult, 11 euro elevi, studenti, pensionari, alte variante le vedeti in pagina oficiala hausstehtkopf.at/en si din aceasta pagina ajungeti si in lumea fluturilor.

Casa va este la dispozitie sa o studiati cat vreti, sa va faceti poze in cele mai inedite ipostaze. Ce gasiti in casa? Tot ce gasiti intr-o casa obisnuita, numai ca toate sunt cu susul in jos si normal ca ne-am amuzat cat am putut de mult. Acum insa nu pot sa nu recunosc cinstit ca am simtit si o stare de disconfort, aveam senzatia ca nu pot sa imi tin echilibrul si din ce am vazut prin diferite filmulete pe youtube au mai patit-o si altii.

Dupe ce ne-am plimbat prin casa cat am vrut si am facut si poze, am dat o raita si in jurul casei si apoi ne-am indreptat spre Casa fluturilor.

Este simpatic ca desi locul se numeste Casa fluturilor, pliantele prezinta mai degraba papagalii, si ca sa fiu sincera….

Dar sa nu ma grabesc, si sa o iau incet, a iesit din Casa intoarsa si ne-am deplasat spre Casa fluturilor aflata la circa 100 de metri distanta. Aici mai erau cateva persoane (parinti si copii) si intai ni s-a facut “instructajul”, sa ne scoatem toate bijuteriile vizibile deoarece daca papagalii “poftesc” la ceva te vor ataca si au forta, iar ca dovada ne-a arata o cheie rupta de ei. Ne-a mai spus ca papagalul cel mai mare (unul rosu) era unul traumatizat cand l-au salvat ei si este singuratic, are doar un prieten, un papagal verde (acum nu am intrebat daca sunt papagali sau papagalite ????) si isi paraseste locul doar daca vrea, de asemenea sa ne miscam usor fara miscari bruste, iar la fluturi sa fim chiar mai atenti ca nu cumva sa ii calcam.

Exista si mancare pentru papagali daca vreti sa ii hraniti, in niste gaoace mici cam cat cele de la ouale Kinder, niste seminte si dai un euro. Am luat si noi una singura ca nu stiam cum va fi inauntru.

Asadar cu instructajul facut am patruns mai intai intr-o expozitie de insecte si fluturi, foarte interesante exponatele, cred ca acolo am epuizat cele 60 de poze (pe putin) acceptate pentru un articol (sau mai multe cu derogare) asa ca o sa vedeti doar o parte din poze, si in sfarsit am ajuns si la papagali.

Fac o scurta paranteza, m-am gandit dupa vacanta copiilor la mine, care au fost momentele care i-au distrat cel mai mult si am realizat ca in preajma animalelor au fost copiii mici de altadata bucurandu-se sincer de ce se intampla in jurul lor, si eu la fel, asa ca indiferent de varsta, toti suntem de fapt niste copii. Inchid paranteza.

Asadar am intrat in lumea lor, a papagalilor, si daca vreti sa stiti nu ne mai venea sa plecam de acolo. Iar papagalii erau in general foarte prietenosi, ca doar se alegeau cu niste seminte, altfel nu veneau la tine, deci materialisti si ei. Si in momentul in care bagau ciocul in gaoace semintele zburau care incotro, si uite cum statea Mishu si culegea seminte de pe jos si umplea gaoacea. Dar ce frumos a fost, si o sa vedeti asta in poze, papagali fel de fel si marimi si culori, cu hachitele lor sau nu, la un moment dat cel mic chiar avea doi papagali pe el, unul se hranea cu seminte, celalalt ii ciugulea rucsacul.

Intr-un final am trecut si la fluturi acolo atmosfera era una tropicala, un adevarat efect de sera. Fluturii nu pareau a fi foarte multi, poate ca inca se odihneau, dar au fost interesanti. Apoi am vazut o expozitie, de data aceasta de gandaci, apoi am ajuns la partea comerciala unde gaseai tot felul de suveniruri de cumparat. Ca o concluzie, la papagali ne-a placut mai mult, asa ca daca ajungeti pe acolo stati pan ava plictisiti acolo, fluturii nu sunt la fel de “interactivi” cu voi precum sunt papagalii.

De aici pentru ca timpul ne permitea ne-am indreptat spre Schwaz unde am fi avut cate ceva de vizitat, sper sa se indure @Aurici si sa povesteasca, si am zis in primul rand sa vedem biserica din oras, era cel mai aproape de gara si pana ne orientam cum sa o luam spre mina de argint sa vizitam biserica. Mare greseala am facut, drumul spre biserica trece pe langa Mall, asa ca am zis ca doar tragem o scurta vizita…... normal, incarcati cu o multime de cumparaturi sa mai vizitam ceva ????, asa ca ne-am dus spre tren si cap compas spre Kufstein. Acolo ne-am oprit la o terasa sa mancam (am luat oferta de pranz, o sa va povestesc alta data cand o sa va spun unde puteti manca rezonabil) apoi ne-am indreptat spre casa pentru a ne pregati de excursia de a doua zi spre Mayerhoffer si cascada Krimml, cand a sunat telefonul… …, dar despre asta in episodul viitor.

Pe curand si pana atunci poze si filmulete:

Casa intoarsa - by WEBM: = atașată deja ca ilustrație video-muzicală a review-ului

Casa fluturilor

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 17.10.18 22:27:07
Validat / Publicat: 18.10.18 08:20:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 2699 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Aceasta este casa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.10.18 08:19:05]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Innsbruck și împrejurimile, INNSBRUCK" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

--

Primul dintre cele 2 clipuri a fost atașat ca ilustrație video-muzicală a review-ului

(vezi sus, imediat sub titlu).

DOINITA
[18.10.18 12:07:22]
»

Interesant! Desi avizata tot mai intorceam putin capul sa vad lucrurile in pozitie normala.

Tatov, pardon votat cu drag!

Zoazore
[18.10.18 12:58:40]
»

@mishu: Casa aia intoarsa e o experienta unica si interesanta. Te-ai obisnuit pana la urma cu "decorul"?

Da, le-am privit fetisoarele puilor tai! Aici si la capre pareau superfericiti! Desi cred ca le-a placut peste tot!

Si da, toti suntem copii. Mai mari, mai mici, dar tot copii!

Si mie mi-a placut la papagali!

Cel rosu mi-a amintit de papagalul din holul hotelului Prahova din Ploiesti.

In 2007 am stat 4 luni acolo. O colega a reusit, cam in trei saptamani, sa-l invete sa injure. Si, de unde ne saluta mereu cu "buna ziua", nu conta ora, a trecut la "du-te-n... ", de cred c-a-njurat-o managerul pe asta din tot sufletul lui!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[18.10.18 20:43:56]
»

@DOINITA: Iar eu de cate ori ma uit la poze simt un gol in stomac .

Multumesc de vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[18.10.18 20:45:56]
»

@webmasterX: Multumesc frumos, o seara linistita.

mishuAUTOR REVIEW
[18.10.18 20:48:03]
»

@Zoazore: Papagalii intotdeauna au starnit zambete , cat despre flacai, sa vezi ce vor zambi cand vor vedea niste caprite .

Multumesc de vizita si aprecieri.

Zoazore
[18.10.18 20:57:44]
»

@mishu:

Dana2008
[19.10.18 06:53:59]
»

@mishu: Felicitări pentru articol si fotografii!

Am văzut că ești foarte puternică, cum ridici masina deasupra capului zâmbind la cameră!!!

Despre fluturii gingasi am o mare slăbiciune... am scris și eu um articol despre ei, prezentați la expoziția fluturilor vii de la Praid.

Ce frumos v-ați mai distrat, m-ați făcut si pe mine să zâmbesc!

Călătorii plăcute!

Aurici
[26.10.18 16:39:52]
»

@mishu: Ce ne-am mai distrat și noi la Vomp! După ce am scăpat de amețeala de la intrarea în casă, am făcut niște poze de care ne amuzăm și acum. Interesant loc!

Și cu papagalii am interacționat bine. Ne-au mâncat din palmă, i-am plimbat pe umeri... au fost foarte prietenoși. Doar că mi-a fost puțin teamă de ciocul ăla al lor și de faptul că erau cam repeziți .

mishuAUTOR REVIEW
[27.10.18 23:26:02]
»

@Dana2008: Cred ca oricine s-ar distra acolo si in pimul rand acolo ajungi doar daca ai dispozitia respectiva, nu te duce nimeni cu forta si stii de la inceput unde mergi, asadar nu-ti mai ramane decat sa te distrezi.

Multumesc de vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[27.10.18 23:28:11]
»

@Aurici: Deci m-am lamurit si cu ameteala, nu am avut doar eu senzatia asta . Cat despre papagali, acolo ne-am distrat pe cinste, insa intradevar erau atat de imprevizibili ca nu stiai cand trec razant pe langa capul tau, sau cand gasesc cev interesant de ciugulit la tine.

Multumesc de vizita si aprecieri, astept si impresiile tale.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, DOINITA, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Innsbruck și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08260703086853 sec
    ecranul dvs: 1 x 1