GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Evident ca nu trebuie tradus titlul pentru niste calatori invederati ca noi.
Deci, am reusit sa pun totul la punct in cateva luni, incepand cu biletele de avion, apoi cu rezervarea din timp la hoteluri si rezervarea masinii. De asemenea, am prevazut toate obiectivele de vizitat musai dar si ore de vanatoare libera la obiective. GPS-urile (o sa ne sufoce atata tehnologie digitala) au fost incarcate cu toate destinatiile posibile sau probabile si cu POI-urile aferente. Am luat cu noi cate 1,5 kg pastrama de porc in vid la pachete cat mai mici si 1,5 kg telemea de oaie vidata in patru bucati supersigilate si vidate, ca sa nu miroase - Doamne fereste! - pe la nasurile fine din avioanele low-cost. Daca ati terminat de ras, un calcul sumar a spus ca am economisit cam 150 de euro.
Pentru a intelege toate cele de mai sus, trebuie specificat ca am plecat cu alta familie si rau am facut dar asta e alta poveste. Ideea este ca in 4 ne-a revenit o cheltuiala de 390 euro de caciula, singura economie fiind - logic - la masina si benzina. In 2 totalul ar fi fost cam 410-420 si tare ar fi meritat.
Cred ca a fost o idee buna sa aloc 2 nopti pentru fiecare locatie, asa iesind 8 la numaratoare: Paris, Cambados, Ponferrada, Porto. Astfel am avut o zi de drum si vizite la inspiratie si o zi cu obiective stabilite dinainte.
Plecat din Bucuresti cu low-cost-ul cel mai ieftin de pe la noi si am mers la Paris, unde ne-am cuplat cu ceilalti doi, dupa ce am intarziat (pentru prima oara cu compania respectiva, ce e drept) cam 1,5 ore. De acolo am luat-o catinel spre Porto. Zborurile - super si la dus si la intors. Chiar nu am plans dupa talpa la gratar si prajitura diabetofila de la liniile obisnuite, mai ales cand ma gandeam la diferenta de pret.
La Porto am preluat masina, de la o firma de mare renume pentru ca m-am invatat minte cu cele satelit. Aici a aparut prima neintelegere cu familia partenera. Ei vroiau sa le manance beregata unor englezi care s-au aruncat inaintea noastra in shuttle-ul care ne ducea spre parcare, eu doream sfidare cu spatele intors si pace intre natiuni. Pana la urma, receptionerul le-a dat un jaf lor si o bijuterie mie.
Motivul a fost senzational: m-a intrebat daca sunt nord-american - dupa accent si i-am spus ca sunt roman, ca sunt la centima cu banii si sa nu imi dea vreo benzinofaga. Omului o sa ii dau acatiste: mi-a trantit un Ford Focus de 125 de cai care mi-a consumat 84 de litri in 1600 km (motor de 1 litru). Cine spune ca romanii sunt prost vazuti pe aiurea, sa se mai gandeasca si cine apreciaza dar si despre cine este aprecierea. Consumul incredibil pentru 4 persoane zdravene si bagaje (golit un hypermarket) s-a datorat atat talpii subtiri de la pantoful drept, cruise-control-ului super cat si soselelor de neimaginat pentru noi.
Am pornit direct pe drumul pelerinilor spre Cambados (spre Santiago de Compostela dar fugit spre ocean la stanga putin inainte). Hotel Casa Marineira Lourdes este super dar noi am avut apartament de 2 camere cu 2 bai si bucatarie-living, de peste 60 m2 pe malul oceanului si care nu este in incinta hotelului. A venit cu masina o receptionera draguta si plina de energie si zambet, ne-a cazat si ne-a asigurat ca ne sta la dispozitie zi si noapte. Ca sa nu lungesc vorba mai incolo, toate serviciile hoteliere au fost perfecte spre incredibile in toate patru hotelurile unde am stat.
Pelerinii chiar exista si sunt niste oameni superbi. Nici vorba despre ametiti despletiti si murdari. Din contra, sunt oameni seriosi, majoritatea cu studii, comunicativi, se imprietenesc pe drumul de minimum 100 km facuti pe jos pentru purificare si iertare. Au chipul senin si zambitor, fac poze ca orice turist, sunt tratati cu respect de autoritati si populatie, bisericile le amenajeaza locuri de popas si ingrijire medicala etc. La capitolul acesta a fost o experienta unica si chiar necunoscuta pana acum. Norocul nostru chiar remarcabil a fost ca am picat la catedrala din Santiago de Compostela exact in una din cele 8-10 zile din an in care, dupa misa pentru pelerini, se misca pe toata lungimea catedralei un fel de cadelnita imensa, atarnata de o parama miscata de mai multi clerici.
Santiago este remarcabil in jurul catedralei, in sumedenia de piete existente.
La Ponferrada am stat la hotel Novo, chiar pe soseaua Nvi N (6). Astfel, am intrat in oras de 2 ori si in rest am vizitat imprejurimile, unde chiar ai ce vedea dar trebuie citit mult inainte pentru a le sti si a nu bajbai atunci.
De acolo am luat-o in jos direct (nu pe autostrada mare) spre Braganca, intrand in Portugalia si oprindu-ne in mai multe locuri pe unde am vazut turn de castel. La Porto am ajuns pe lumina si am avut timp sa tragem si o raita pe jos prin partea de Nord a orasului. Hotelul Ibis Sao Joao a fost perfect, modern, asezat cu 2 etaje deasupra unui complex unde gaseai tot ce iti traznea prin cap. Fiind asezat in mijlocul unui campus academic (facultati, camine, terenuri de sport etc) atmosfera era chiar academica iar preturile clar studentesti.
La Porto am folosit exclusiv metroul (mai mult tramvai) foarte frumos dar cam scumpic. Orasul este fascinant, am facut niste tentative de plaja dar ardea rau soarele iar apa era cam rece pentru inimile noastre. Oricum, picioarele le-am udat iar ceva bronz atlantic tot am pus pe noi.
La Paris am stat la Hotel Centre Ville Etoile care are cateva caracteristici super pentru noi. Este ieftin pentru Paris (stiti cam cum sunt preturile acolo) si 90 de euro camera pe noapte a fost super in situatia in care hotelul este langa Arcul de Triumf, Porte Maillot de unde iei autobuzul pentru aeroporturi si in buricul targului. Am stabilit un record bi-personal si am venit de la Sacre Coeur pe jos pana la hotel incat si acum mai avem unele tremuraturi la gambe. Biletele de metrou pentru intoarcere i le-am lasat menajerei de la hotel.
Per total a fost o reusita deplina, toate punctele planificate au fost indeplinite la milimetru si consider ca am invatat multe de la Camino del Peregrino.
Amarul mi-a ramas de la imensitatile de padure neatinsa peste care am zburat in toate cele trei tari si cheliile oribile aparute pe muntii nostri.
Trimis de Albinoium in 23.05.14 09:52:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Albinoium); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de la Hotel Casa Marineira Lourdes (Cambados), Hotel Novo (Ponferrada), Hotelul Ibis Sao Joao (Porto) şi Hotel Centre Ville Etoile (Paris) scrise ca articole (review-uri) noi.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinaţii.
@webmaster14: Sigur. Cu placere doar ca o sa dureze putin pana sa vina randul lor. Acum pregatesc pozele pentru postarea anterioara. De la hoteluri nu am poze pentru ca se ocupa ei de treaba asta. Am avut o sperietura cumplita cand peste 300 de fotografii apareau gen "ochi de peste" pe un laptop 16/9 care nu se adapta la 4/3. Noroc ca el era de vina si nu ele. Hihi
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
Nu are cum sa fie vreun cantec mai potrivit, fiind si printre cele mai emotionante pentru mine. Super ideea. Sper sa nu faca nimeni analiza pe text si sa se lege de faptul ca Porto nu este in Galicia sau ca am depasit putin granitele ei trecand prin Braganca.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2014 Lugo, orasul magnoliilor. O surpriza foarte placuta. — scris în 31.10.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Viveiro – istorie si culoare langa estuarul care-i poarta numele. Si… dolfins, dolfins!! — scris în 19.09.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Ruta Farurilor si peisaje de poveste — scris în 05.09.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Ribadeo. Indienii talpa iute. — scris în 04.09.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Jul.2014 As Catedrais sau adevaratii “stalpi ai pamantului”. Macar o data in viata. — scris în 06.08.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Obiective turistice in partea orientala a A Mariña Lucense — scris în 28.07.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Galicia. Hasta siempre. Incepem cu Burela, cartierul general. — scris în 21.07.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ