EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Castelul Kriebstein din Saxonia – legende si natura de vis
Daca va atrage landul Saxonia si ajungeti prin Dresda sau Leipzig faceti si o plimbare pana la castelul Kriebstein, merita din plin. Este un castel medieval restaurat exceptional in stil nemtesc, cu o arhitectura maiestuoasa intr-un cadru natural mirific. Castelul este situat pe o stanca ce se ridica semet pe malul raului Zschopau. Raul strabate o zona impadurita si formeaza si un mare lac ce constituie si o zona turistica si de agrement superba.
In jurul acestui castel s-au tesut legende legate de cei care l-au stapanit. Una din stapanele castelului a fost contesa Erszebet Bathory, o frumoasa nobila unguroaica care pentru a-si pastra frumusetea se imbaia in sangele fecioarelor pe care le atragea la castel. A doua legenda este a unui nobil crud care a asediat castelul si pentru ca cei care il aparau s-au predat cu greu, era hotarat sa omoare toti barbatii care luptasera impotriva lui. Dupa victorie nobilul le-a spus femeilor din castel ca le cruta, le lasa sa plece si pot sa ia cu ele cateva lucruri. Fiecare femeie si-a luat in spinare barbatul si a plecat spre poarta castelului. Uluit nobilul le-a lasat sa plece cu lucrul de valoare care il dorisera.
In fine pe drumul pe care candva urcau cavaleri in armuri acum urca turisti si intra pe aceeasi poarta veche de 600 de ani. Biletul e 7 euro dar merita, totul este impecabil, la intrare este o sala de cinema in care vizionezi istoria zonei si apoi pleci in turul incaperilor din castel, desi pentru grupuri este ghid te descurci usor si singur pentru ca este conceput un circuit ce cuprinde toate atractiile. Tablouri, mobila de epoca, sala de arme, armuri intr-un cuvant un muzeu interesant, o oglinda completa a evului mediu saxon. Si ceva distractiv, spre zidurile dinspre rau se vad budele suspendate la mare inaltime, cam asa se usurau nobilii in gol ????. In curtea castelului este si un magazin de suveniruri cu vinuri nobile si un restaurant care este deschis cred vara cand e varf de sezon turistic.
In zona sunt mai multe pensiuni si mici hoteluri deoarece lacul atrage multi amatori de pescuit si de plimbari cu barcile, pensiunea Waldheim este una foarte cocheta avand si un restaurant bun la care vin multi localnici sau turisti sa serveasca masa. Localnici pe timpul vacantei sunt si cei care au nenumarate case de vacanta pe malul lacului.
In concluzie castelul autentic avand ceva din aerul castelului Bran de la noi si decorul natural fac dintr-o vizita in zona o amintire de neuitat. ????
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
In afara de vizita a castel se pot face plimbari pe trasee prin padure si pe malul lacului.
Trimis de senateo in 23.04.20 22:04:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA. A mai fost în/la: Dresda, Koln, Viersen, Aachen
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (senateo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și această recomandare
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Dresda şi împrejurimile, DRESDA" (deja existentă pe sait)
@senateo: Cu sau fara legenda totul arata minunat iar pozele tale sunt superbe.
Felicitari, votat cu mare drag.
@senateo
Ziceai ca :
”"Una din stapanele castelului a fost contesa Erszebet Bathory, o frumoasa nobila unguroaica care pentru a-si pastra frumusetea se imbaia in sangele fecioarelor pe care le atragea la castel."
Noi, aici in Ardeal, stim mai multe lucruri "simpatice" despre nobila "Erjike Bat-o vina" . Poate c-ar fi fost perechea ideala a mustaciosului arian Adolf al Bavariei. Daca o intrebi pe Miss Wiki, despre "job" -ul lui Erjike, aceasta iti va raspunde: "criminala in serie" . Iata ce mai scrie Wiki despre ea:
"Potrivit mărturiilor, multe dintre victimele contesei au fost fete adolescente ale țăranilor locali, care au fost atrase la castel ca sclave, promițându-le o ofertă de muncă bine plătită. Mai târziu, Elisabeta a început să omoare fiicele din mica nobilime care fuseseră trimise de părinții lor pentru a învăța eticheta curții. Conform mărturiilor, au avut loc și răpiri. Atrocitățile descrise de martori includeau bătăile grave, arsurile, mutilările mâinilor, mușcarea cărnii de pe față, mâinii și alte părți ale corpului, înghețarea sau moartea prin înfometare. Unii martori au numit rude ale contesei care i-au căzut drept victime. Alții au declarat că au văzut urme de tortură pe cadavre. Doi martori, Benedikt Deseo și Jakob Szilvassy, au declarat cum au văzut-o cu ochii lor pe contesă torturând și asasinând tinerele servitoare. Conform mărturiei celor doi, Elisabeta a torturat și omorât victimele sale, nu numai în castelul Csejte dar și pe proprietățile sale din Sarvar, Németkeresztúr, Bratislava și Viena. Martorii au numit câteva persoane care îi furnizau contesei, tinerele.
Numărul exact al femeilor torturate și ucise de Elisabeta este necunoscut, deși se crede că ar fi în jur de 650, între anii 1585 și 1610."
V-am scris astea, ca sa va mai ridic moralul, in aceste vremuri tulburi...
@dorgo: Multumesc pentru aceasta varianta a legendei asa cum o spune Wiki. Pana la urma ca si Dracula si aceasta contesa a fost demonizata prin legende amplificate in timp.
Totusi pe doua dintre stapanele castelului le-a chemat Elisabeth si de aici probabil ca cineva a strecurat si asocierea cu legenda contesei ce ucidea fecioare ca fiind stapana Kriebstein desi acea contesa a trait altundeva.
Ma bucur totusi ca legenda femeilor ce si-au salvat barbatii pare sa fie autentica pentru castelul din Saxonia.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2019 Dresda – o mică bijuterie — scris în 20.08.19 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Dresden - cu si pentru copii — scris în 22.09.14 de osna din CS - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Dresda - oraşul renăscut — scris în 19.09.14 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Dresden - Centrul istoric, o bijuterie arhitecturala — scris în 11.09.14 de osna din CS - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Festung (Fortareata) Königstein — scris în 02.09.14 de osna din CS - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Castelul de la Moritzburg - incantator — scris în 06.11.11 de trigri din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Descopera Dresda — scris în 20.11.11 de florintoma din CONSTANTA - RECOMANDĂ