ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2014
DE osna
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: CS
ÎNSCRIS: 12.10.13
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 4 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Dresden - cu si pentru copii

TIPĂREȘTE URM de aici

Vizitarea unui oras cu un copil de nici 7 ani poate fi obositoare si poate uneori plictisitoare pentru el, asa ca am decis sa gasim atractii care sa il implice direct si sa isi aminteasca cu placere de vizita in Dresden.

Dupa ce in prima zi am reusit sa vizitam partea veche a orasului (vezi impresii) am revenit si in a doua zi pentru ca ne doream sa ajungem la Semperoper si sa o vedem si inautru. Multi nemti cunosc interiorul din renumita reclama la berea Radeberger, care s-a filmat la opera din Dresden :)

Vizitarea operei se face numai in grup organizat si cu ghid (intrarea costa 20 euro pt familie cu copil + 3 euro pentru licenta foto). Desi pe pagina lor web scrie ca ar fi bine sa iti rezervi biletele cu ceva timp inainte on-line, noi am mers dimineata devreme si la 9 cand s-a deschis am cumparat biletele si am asteptat pina cand s-a format un grup de 20 persoane (nu mai mult de 10min a durat) cu ghid in germana. Probabil fiind vara, august si multi turisti se formeaza mai repede grupurile si nu stai sa astepti. Dupa ce am lasat la garderoba toate gentile, posetele si hainele mai groase am plecat sa aflam povestea celei mai cunoscute opere din germania.

Construita intre 1838-1841 cladirea arde in 1869. Arhitectul Semper o proiecteaza din nou, din exil, urmand ca planurile sa fie puse in practica de fiul sau Manfred. Dar nici cea de-a doua versiune nu avea sa dureze, caci bombardamenteledin februarie 1945 distrug scena si sala, restul operei fiind distrusa de foc. La 40 de ani de la acest eveniment nefericit, opera este redeschisa, pe 13 februarie 1985. Datorita planurilor originale pastrate, au putut fi refacute multe detalii si picturi dupa cele originale.

Pentru a reduce riscul de incendiere, panourile de pe pereti ce arata ca stejarul sunt de fapt facute din ispos vopsit. Aflam de la ghid ca si coloanele din marmura sunt de fapt imitatii iar pentru realizarea uneia a fost nevoie de 500 ore de munca. Fiind si 2 copii in grupul nostru au fost intrebati de ghid ce povesti cunoscute stiu ei si asa am aflat ca si la opera din Dresden nu sunt puse in scena numai arii cunoscute de opera ci si povesti pentru copii “Hensel si Grettel”, “Fluierul fermecat”, “Cinderella”. Este interesanta si pentru copii aceasta vizita, nu trebuie sa o ratati.

Plecam mai departe spre “Gläserne Manufactur” care citisem pe internet ca organizeaza tururi cu ghid si pentru copii, pentru a putea vedea cum se produce Pfaetonul iar cum sotul si pustiul sunt mari amatori de masini, era obligatorie oprirea aici. Din pacate la jumatatea lui august acestea nu se organizau, muncitorii erau in concediu si productia propriu-zisa oprita nu se putea vizita decat o mica parte, fara ghid.

Dar pentru a nu fi prea dezamagiti cei 2-3 pustani care se aflau pe acolo, au fost invitati sa urce intr-un tuareg nou-nout si o ghida draguta le-a explicat cate ceva despre masina, i-a lasat sa urce pe rand la volan, sa butoneze pe la radio, s-au jucat cu geamurile electrice si ochii le straluceau. ziua a fost salvata :)

La final fiu-miu curios a intrebat si cat costa o asa masina, ca sa stie cat mai are de adunat la pusculita. Noi parintii ne-am putut uita la cateva filmulete pe monitoarele din lobby apoi inainte de plecare am luat o masinuta pfaeton in miniatura daca una mare nu ne permiten si am plecat spre Grosse Garten aflata in imediata apropiere a fabricii.

Se poate lua si trenuletul care strabate parcul imens pe 2 trasee, oprind in principalele puncte de atractie:Zoo, Carolasee, Palasteich. Biletele se platesc in functie de cate statii calatoriti, exista si un bilet pentru familie cu copii, pentru intreaga ruta (13 euro). Cu aceste bilete insa nu puteti cobora la una dintre statii, sa petreceti acolo ceva timp si apoi sa luati urmatorul trenulet. De aceea noi am vizitat o parte a parcului pe jos si una cu trenuletul.

Plimbarea a inceput pe Hauptallee pina la Palais, fosta resedinta de vara a elitei saxone. Astazi castelul adaposteste expozitii florale si de arta, concerte clasice. Parterul este acesibil doar cu ghid, aici gasindu-se sculpture originale din sec 17 pina la mijlocul secolului 18, ce apartin de Grosse Garten si Zwinger, salvate din motive de conservare si partial inlocuite cu copii, in scopul pastrarii pentru generatiile viitoare. Nevand un program fix cand este deschis pentru public, muzeul nu l-am putut vizita de aceasta data fiind inchis. Ne-am continuat insa plimbarea pe alei inconjurate de flori si unde din loc inloc era si cate o bancuta pentru odihna spre Carolasee. Aici se pot inchiria hidrobiciclete pentru o tura pe lac sau se poate servi o cafea sau ceva de mancare la restaurantul din apropiere.

Noi am luat de aici trenuletul si am facut turul parcului, oprindu-ne la Zoo Dresden (12 euro/ adulti si 4 euro/copii 3-16 ani). Gradina zoologica este deschisa de la 8.30-18.30 vara si la anumite ore trecute pe pliantul ce il primiti odata cu biletele aflati si orele la care vizitatorii pot participa la hranirea diferitelor animale. Noi ne-am petrecut aici intreaga dupa amiaza, sunt si cateva locuri de joaca special amenajate pentru copii, o curte mica amenajata unde pot mangaia iedutii.

Urmatoarea zi a inceput cu o ploaie urata, mocaneasca si am decis sa mergem la Muzeul german al igienei (Deutsche Hygienemuseum). Muzeul are peste 500mp si pe baza biletului de intrare se poate vizita 2 zile consecutive (copii pina la 10 ani au intrarea gratis, adultii platesc 7 euro), fotografierea este interzisa si sunt destui supraveghetori in fiecare camera a muzeului atenti ca aceasta regula sa fie respectata.

Este un muzeu care ofera intr-un mod distractive si interactiv informatii despre corpul omenesc. Cei mici afla prin joaca, prin apasarea butoanelor care parti ale limbii spre exemplu sunt responsabile pentru gustul de dulce sau sarat, afla informatii despre cele 5 simturi, experimenteaza pe un corp uman din sticla circulatia sangelui, etc. Pe o piramida a alimentelor aflam cata energie este necesara pentru producerea cascavalului sau a unui sac de cartofi, monitoarele cu filmulete ne arata cum se naste un copil, ce se intimpla cand mananci prea multe dulciuri si alte lucruri interesante.

Pentru cei care nu vorbesc germana se pot lua de la casa de bilete audioghiduri gratis. Dupa iesirea din muzeul propriu zis exista un loc de joaca pentru copii amenajat pe aceeasi tema ca si muzeul, unde cei mici pot sa isi consume ultimele rezerve de energie. Daca aveti timp si copii intre 4-12 ani va recomand cu caldura acest muzeu. Noi am stat pina la 4 dupa amiaza, nu am reusit sa vedem si sa experimentam toate atractiile asa ca am revenit si in ziua urmatoare pentru cateva ore dimineata.

Despre imprejurimile orasului Dresden intr-un alt review. Pina atunci vacante placate sa aveti!


[fb]
---
Trimis de osna in 22.09.14 15:37:52
Validat / Publicat: 22.09.14 17:37:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4047 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (osna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 castelul adaposteste expozitii florale si de arta, concerte clasice
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

luciaoradea
[23.09.14 00:13:28]
»

Yupi! Am nimerit superbonusul!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
luciaoradea
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Dresda şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040915012359619 sec
    ecranul dvs: 1 x 1