GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Charleston nu este doar un dans comic cu mâinile împerecheate în poală şi picioarele jonglând într-un ritm 1, 1, 2…1, 1, 2…nu, Charleston este şi un oraş în South Carolina care a rămas în istorie prin perioada foarte neplăcută a comerţului cu sclavi din sec. 19. şi bineînţeles şi prin începutul războiului civil american care a dus la dispariţia sclaviei în America.
Hotelul pe care l-am rezervat în Charleston click aici este unul dintre hotelurile asa zise “boutique” care îţi oferă o atmosferă privată deosebită, exact cum ne-am dorit-o. La adresa hotelului ni se prezintă o căsuţă mică ascunsă printre frunze mari de iederă cu geamuri mici cu vitralii, o intrare cu făclii. În holul mic mai multe vaze cu zeci de crini albi şi greu mirositori. Camera noastră este direct lângă recepţie şi intrând în ea observăm că nu are nici măcar fereastră, un pat cu baldachin din lemn sculptat şi o draperie din catifea roşie. Pe pereţi tapete de mătase şi tablouri de Rembrand (bineînţeles doar în copie). Abia că îmi despachetez geamantanul că suntem şi invitaţi la “After Tea Time “ în biblioteca hotelului. Urcăm câteva trepte în spatele recepţiei spre o cameră la fel de întunecoasă cu pereţii acoperiţi de sute de cărţi învechite şi prăfuite şi un cămin în care arde un foc domol şi plăcut (este februarie! ).
O chelneriţa “de culoare” ne oferă un Sherry dulceag şi delicios. Tot personalul acestui hotel este de culoare şi chiar şi pe stradă am observat că majoritatea locuitorilor sunt negri. Încep să beau şi atmosfera devine şi mai ciudată, un joc de şah, 2 fotolii mari de piele maronie şi focul pâlpâind în cămin mă fac să mă simt ca pe vremea când încă pe aici trăiau marii proprietari de plantaţii şi târgul de sclavi de la capătul străzii era încă în folosinţă...
A doua zi ne plimbam cu caleasca prin Charleston pe strazi pavate si acum cu piatra rosie admirand casele coloniale renovate cu veranda si pomi de magnolie infloriti in curte. Nu departe de acest oras se afla Boone Hall Plantation. Vila si fostele adaposturi ale sclavilor se pot vizita (intrarea $ 17, 50). O allee plina de stejari batrani duce spre cladirea principala. Un lichen numit “par spaniol” a impanzit toti pomii din regiune care acum arata toti de parca ar plange. Vizitam camerele inca mobilate si gradina superba din jurul casei. Din nou ma simt transpusa inapoi in istorie si Scarlett O´Hara si Rhett Butler devin pentru cateva momente reali.
A treia zi pornim mai departe “Pe aripile vântului” spre sud si spre orase cu nume la fel de fascinante: Beaufort si Savannah.
Trimis de Pami* in 12.03.10 16:49:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD. A mai fost în/la: Florida, California, Chicago, Washington, Nevada, Arizona...
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte interesant review, multumesc pt iluminare in legatura cu Charleston.
Un vot pleaca de la mine.
Poate n-ar fi rau sa verifici adresa de net a hotelului, poate lipseste ceva, eu am incercat si ceva nu se potriveste.
iata si coloana sonora propusa, daca sunt alte sugestii putem schimba !
Frumos ce ai scris si ce ai fotografiat, iar coloana sonora vine in completare.
Si de la mine ai 400 PMA.
Pami, mai spune-ne ceva despre vila si fostele adaposturi ale sclavilor .Nu in fiecare zi avem parte de asemenea povesti.
O descriere frumoasa a acestui loc, pentru care meriti si de la mine un vot.
Diaura,
am evitat intentionat sa scriu despre conditiile in care au trait sclavi pentru ca voiam sa las o impresie romantica acestui review. O descriere in detaliu ar fi adus un gust foarte amar acestei povestiri. Voi scrie probabil o continuare a calatoriei mele prin Senegal (mi se pare mai potrivita) si anume despre Insula Goree numita si "Insula fara intoarcere" de unde fusesera deportati sclavii. Charleston fusese la inceputul sec. 19 portul in care se afla cea mai mare piata de sclavi.
webmaster 13, poti te rog sa schimbi melodia
cred ca http://www.trilulilu.ro/andreea_popa/8303202895d025 ar fi mai potrivita aduce aminte de filmul "pe aripile vantului" ;-))
Bine pami, te inteleg. Atunci astept cu nerabdare urmatoarele tale povesti.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)