ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

”Galeries Saint-Hubert”, Bruxelles

TIPĂREȘTE URM de aici

După vizita la Catedrala din Bruxelles, în scurtul timp aflat la dispoziție, am dat fuguța în direcția Grand Place. Și pentru a scurta drumul, din spațiul larg aflat în fața Cathedrale des Saints-Michal-et-Gudule, am intrat pe rue d'Arenberg de unde, prin Galeries Royales Saint Hubert și prin intermediul altei străduțe, rue de la Colline, am intrat în faimoasa Grand Place, despre care voi vorbi separat.

Galeries Royales Saint Hubert

Galeriile din Bruxelles, mai vechi decât cele din Milano, au fost construite de tânărul arhitect Jean-Pierre Cluysenaar, născut în Țările de Jos în 1811, care a avut ideea de a construi o galerie acoperită de peste 200 de metri lungime.

Nouă ani au durat formalitățile administrative și financiare necesare pentru a continua numeroasele exproprieri în vedere începerii lucrărilor. Aceste exproprieri au provocat multe plângeri și chiar câteva tragedii.

Prima piatră a fost pusă la 6 mai 1846, cu o mistrie de aur de către regele Leopold I, însoțită de cei doi fii ai săi. Inaugurarea a avut loc la 20 iunie 1847.

La ședința consiliului de administrație al Societății de Galerii Saint Hubert (după numele unei străzi intrată în demolare), la data de 4 decembrie 1846, au fost stabilite numele celor trei sectoare, ca un omagiu adus familiei regale: Galerie du Roi (Galeria Regelui) , în continuarea sa Galerie de la Reine (Galeria Reginei) și Galerie du Princes (Galeria Prinților) , o galerie de 54 de metri lungime care leagă Galerie du Roi de rue des Dominicains.

La mijlocul secolului al XIX-lea, galeriile Saint-Hubert erau cele mai lungi, cele mai înalte (8 metri), cele mai bine decorate și cele mai bine luminate galerii din lume, grație unui uriaș acoperiș din sticlă, care are o lungime de 200 de metri. Din ziua inaugurării lor, aceste galerii au fost foarte frecventate de localnici, de elita pariziană, iar acum de noi, turiștii, veniți din toată lumea.

În octombrie 1965, clădirea care inițial era numită "Passage Saint-Hubert", a primit denumirea actuală de Galeries Royales Saint Hubert.

Pășim cu aparatul de fotografiat în mână, pentru a prinde pulsul galeriilor. Nu sunt aglomerate la ora amiezii.

Pe trei etaje vitrinele etalează produse de top, începând de la jucării, marochinărie, cărți, amintiri, flori, parfumuri și terminând cu Ciocolaterii. Și bineînțeles, nelipsitele dantele!

Fiecare magazin, salon, restaurant sau librărie, concepute în stilul Art Nouveau, caută să se integreze curentului artistic, atât prin produse, cum ar fi antichitățile, sau cinematografele ce rulează filme de epocă și până la produse exclusiviste, unicate, creații hand made, suveniruri și câte altele.

Printre magazinele remarcabile din Galerie de la Reine, se află elvețianul Jean Neuhaus, care a deschis aici un magazin de cofetărie în 1857. Neuhaus a fost specializat în fabricarea de bomboane de tuse și dulciuri pentru dureri de stomac. Fiul său Frédéric a făcut delicatețe, cum ar fi bomboane de ciocolată pline cu vanilie. În 1912, urmașii lui Neuhaus au introdus o serie de noutăți, cum ar fi bomboane pline cu fructe, pastă de nuci zdrobite, diverse feluri de creme și chiar lichioruri. El le-a numit "praline", pentru că forma lor arăta ca niște nuci acoperite cu zahăr.

De la începutul secolului trecut, tot în Galerie de la Reine funcționează renumitul magazin Delvaux, specializat în prelucrarea produselor din piele, creatorul și producătorul celor mai elegante poșete și diverse alte obiecte, cum ar fi mănușile.

Prin frumoasele tavane din sticlă, lumina naturală inundă interiorul. La punctul de întâlnire a celor două galerii, a Regelui și a Reginei, lumina pătrunde printr-o imensă cupolă. Galeria Prinților se formează din Galeria Regelui, pe la mijlocul acesteia și se sfârșește în rue des Dominicains.

Prețurile sunt mari, așa că plecăm spre Grand Place numai cu amintirea. Pătrundem în piață prin rue de la Colline.

Wow... Grand Plade!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mihaelavoicu in 14.10.18 21:11:17
Validat / Publicat: 16.10.18 09:38:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX. A mai fost în/la: Bruges, Gand, Ostende

VIZUALIZĂRI: 2155 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Poftiți la praline!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.10.18 09:38:32]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bruxelles şi împrejurimile, BRUXELLES" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Carmen Ion
[16.10.18 12:42:05]
»

@mihaelavoicu: Îmi amintesc cu plăcere de galerii, le-am vizitat și noi și, la fel ca tine, le-am privit ca pe un fel de muzeu..., de cumpărături, nici vorbă!

Felicitări pentru review!

mishu
[16.10.18 21:53:22]
»

@mihaelavoicu: Superbonus acordat cu mare drag, felicitari, chiar este un loc minunat.

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[16.10.18 22:45:40]
»

@Carmen Ion: Mai ales când ești în trecere, arunci un ochi. Adevărata splendoare e construcția în sine.

Mulțumesc pentru ecou!

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[16.10.18 22:48:43]
»

@mishu: Să auzim de bine. Mulțumesc pentru ecou și superbonus!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihaelavoicu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bruxelles şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04940390586853 sec
    ecranul dvs: 1 x 1