GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Brescia, o placuta surpriza!
Incadrand comentariul actual in programul AFA, am observat ca despre Brescia nu s-a scris nimic pana acum. De aceea, pentru inceput, am sa-mi permit o scurta prezentare.
Orasul Brescia se gaseste in Italia de Nord, in regiunea Lombardia, fiind al doilea ca marime, dupa capitala acesteia, Milano.
Este capitala administrativa a provinciei Brescia, una dintre cele mai intinse provincii din Italia.
Orasul este situat la poalele Muntilor Alpi, intre Mella si Naviglio, avand in apropiere Lacul Garda.
In antichitate, regiunea Brescia a fost denumita Brixia, fiind un important centru istoric, ce pastreaza o serie de monumente romane si medievale, printre care si castelul orasului.
Din punct de vedere turistic, Brescia beneficiaza de vecinatatea lacurilor Garda si Iseo, precum si a Muntilor Alpi.
In apropierea hotelului UNA, unde am fost cazati, se afla doua obiective sportive, Piscina Comunale si Stadio Comunale Rigamonti, pe care se desfasoara meciurile echipei de fotbal.
Reamintim iubitorilor de sport ca, in sezonul 1991/1992, echipa Brescia Calcio a fost antrenata de romanul Mircea Lucescu, avand printre jucatori pe cunoscutii fosti internationali Hagi, Raducioiu, Sabau si Mateut.
Nu departe de hotel este statia de metrou Mompiano, de unde se poate efectua calatoria subterana spre centrul vechi al orasului.
Apropo de metrou! Stiati ca cea mai noua linie de metrou s-a dat in folosinta in anul 2013 in Brescia? Lungimea totala a singurei linii de metrou din Brescia are 13,7 km, cu 17 statii, putand gazdui simultan cca 300 de pasageri. Noutatea absoluta (cel putin pentru noi) consta in faptul ca toate cele 17 statii au usi pe margini, facand imposibil accesul pasagerilor cand trenul nu este in statie., probabil si ca o masura de siguranta in plus.
Pentru a vizita centrul istoric al Bresciei, am coborat la statia Vittoria, de unde am mers pe jos apoi.
In Piazza Paolo VI am putut admira cladirea Duomo Nuovo, numita asa pentru a o distinge de Vechea Catedrala, unde se imbina doua tendinte arhitectonice: stilul baroc, pentru partea de jos a cladirii, si stilul clasicist, pentru partea superioara.
In imediata apropiere se afla Cattedrale di Santa Maria Assunta si Concattedrale Invernale di Santa Maria Assunta.
In partea opusa acestor monumente se afla Piazza della Vittoria, unde se gaseste Universita degli Studi di Brescia. La ora la care am vizitat noi zona, era multa agitatie pe acolo, datorita faptului ca cei din mediul academic pregateau un miting pentru eliberarea din inchisoare a ziaristului si regizorului italian Gabriele del Grande, arestat in Turcia din 9 aprilie, in timp ce lucra la un material despre situatia refugiatilor la granita cu Siria.
Ceva mai in spate se gaseste Piazza della Loggia, unde se poate servi masa la Trattoria Caprese sau Trattoria Urbana Mangiafoco.
Pentru amatorii de dulciuri este de mentionat faptul ca in acea zona se gasesc mai multe gelaterii, cu inghetata artizanala foarte buna si la un pret convenabil.
In drumul nostru de intoarcerea la hotel, am putut admira Universita Stat de l'Ingegneria, Universita Stat di Medicina si Museo di Scienze.
Daca ne gandim ca, initial, credeam ca nu avem ce face in Brescia, alegerea orasului facandu-se doar pe criterii strict de cazare, acum putem spune:
Brescia, o placuta surpriza pentru o vizita de o zi!
Trimis de neilsimon in 09.05.17 12:06:26
- A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (neilsimon); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Descoperă Brescia, BRESCIA" (nou-creată pe sait)
@neilsimon: Felicitări pentru articol. Cred că majoritatea românilor au auzit de Breşcia dfin perioada Breşcia rumena, când echipa lui Il Luce cu ai noştri 4 zmei făcea furori prin Italia.
Referitor la oraş pare drăguţ şi cochet la poalele Alpilor, cu destul de multe obiective turistice.
Toate cele bune şi multe concedii plăcute.
@zlatna:
Scuze pentru intarziere in a raspunde.
Multumesc pentru frumoasele cuvinte.
Ma bucur de faptul ca printre AFA-isti sunt iubitori de fotbal, ce-si mai aduc aminte de Brescia Romena, de pe la inceputurile exodului fotbalistilor romani in strainatate.
Cu stima
Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Hehe, evident și io ca zlatna, cînd aud Brescia mă gîndesc fără să vreau la Lucescu.
Într-adevăr, să reușești să construiești un metrou care să fie și eficient (și rentabil) la un oraș de dimensiunile astea e o realizare! Sistemul e automat, trenurile nu au conductor, de aceea sînt ușile alea la peroane. Toate metrourile automate au uși la peroane, e o măsură de siguranță necesară.
@abancor:
Da, vorba ta, este o realizare.
Si inca ce realizare!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)