ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.02.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 10 zile

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Teleferique Liban

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Sa lasam putin deoparte seria impresiilor sociale si sa revin la cele turistice, nu de alta dar s-ar putea ca lumea sa isi piarda interesul pentru aceasta destinatie.

Unul dintre cele mai atractive dar si dintre cele mai vechi obiective turistice ale Libanului, e telefericul. Ca sa ajungem acolo, am urcat in masina cumnatei dupa ce si-a terminat programul la birou si ne-am dus la Junieh. Ce e Junieh? Este un oras la vreo 15-20 km de Beirut, inspre Tripoli.

Odata ce am ajuns in cartierul Maameltein, unul cu restaurante, plaja dar si "fetite" pe marginea soselei (le-am vazut dar nu am apucat sa le fotografiez deoarece eram in viteza masinii) am inteles ca e vorba despre un cartier cam rau famat.

Sint indicatoare care te directioneaza spre telecabina. De fapt e o telegondola.

Am ajuns pe la 16.40, ne-am dus la casa de bilete si cu ochii dupa toate alea sa fotografiez, nu prea am luat seama la gondole. Am vazut ca pretul difera in functie de zilele saptaminii insa despre orar aveam sa aflu abia cind am ajuns sus ca exista orar de vara si orar de iarna. Vara e pina la seara la 9 si iarna e pina la 5 jumate. Cam putin timp ne-a ramas ca sa admiram frumusetile de sus.

Cind ne-a venit rindul sa urcam in cabine, imi venea sa fac calea intoarsa. Acestea erau cam din 1900-toamna! Cam julite pe alocuri, cu diverse autografe in interior si, cum ar zice Arsinel, " Micuti- mititeli". Un nene le "prindea" din zbor si poftea cite 4 persoane sa urce in cabina. Daca erau singuri, cuplu sau triplu ( :D), nu mai baga alt strain cu ei. Cind a inchis usile, mi-a semnat condamnarea! Cabina micuta scirtia din toate inchieieturile si imi era frica sa nu se rupa cu noi 3. Abia am reusit sa fac niste poze caci imaginile erau de vis. Cind treceam prin dreptul unui stilp muream de spaima... ca era multa cale pina la pamint si cum ea mergea incet, frica mea a fost la cote maxime, atit de inaltime cit si de intensitate. Cumnata lesina de ris cind vedea cum zic " Alelei, s-aulica, doda!!! p'aici lupchii ma manincaaaa~!!! "

Dupa cele 9 minute cit a durat plimbarea corpului meu de jos pina pe munte am uitat de toata frica atuci cind am vazut ca se contureaza o imagine fabuloasa a soarelui apunind in mare.

Nu am luat seama restaurantelor care te imbiau la tot felul de bunatati locale sau din bucatarii internationale si cind am simtit ca a noastra ghida personala ne tot impinge spre o alta platorma am sarit ca arsa. Fataaa, ce mai e si locomotiva aia? Era ceva rosu ca o locomotiva si venea pe o cale ferata inclinata la 80%. Daca nu ma credeti, cititi pe internet. Era un funicular care facea accesibila ultima portiune din drum pina sus la Statuia Fecioarei din Liban.

Am zis ca nu ma sui in aia nici legata!!! Nu se poate si pe jos? / Ba se poate, numai ca e ceasul 5 si nu ai auzit ca la 5 jumate coboara ultima cabina de pe munte? Mai de voie, mai de nevoie, am urcat in dracia rosie. Nu a fost chiar rau. Desi pare inclinata cind o vezi de la distanta si credeam ca o sa stau in 4 labe... podeaua era plata.

Avea doua bancute in capete si din alea care te tii cu mina ca in autobuz, pentru pasagerii care circula in picioare. Din vagonetul rosu am zarit un parc de joaca pentru copii, daca nu ma insel, e parcul cel mai sus situat din lume.

Si acum, cu ajutorul informatiilor de pe net sa va zic citeva date tehnice ale telecabinei:

- a fost construita de germani si inaugurata in 1965

-statia se afla la 650 metri deasupra nivelului marii

- lungimea cablului are in jur de 1,5 km

-poate prelua 480 vasageri / ora/ sens

-viteza de deplasare e de 3,15 m/ secunda

Se mai zice ca nu au fost niciodata reclamatii in ceea ce priveste transportul cu cabinele, ca serviceul local se face saptaminal iar o data la 2 ani vin si inspectorii internationali ca sa verifice si sa reinnoiasca certificatul de functionare.

Ca o picanterie, telecabina aia trece razant cu blocurile de locuinte si poti avea parte de surprize inedite in timp ce treci pe linga casele oamenilor. Unii stau la masa, altii in dormitor... cum o fi cu intimitatea la ei?

La 5 si 20, de frica sa nu ne ramina oasele pe acolo, ne-am dus fuguta la funicular. La coborire peisajul se facuse si mai feeric. Lumini pe plaja, lumini pe la cladiri, soarele care facea un joc de lumini pe luciul apei...

Recomand celor tari de inima plimbarea cu telecabina pina sus pe munte. E ceva minunat!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adri-nico in 15.02.16 21:40:32
Validat / Publicat: 16.02.16 00:00:13
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU

VIZUALIZĂRI: 2919 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 inca o privire spre mare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

adri-nicoAUTOR REVIEW
[15.02.16 22:47:41]
»

rog webul de serviciu sa ataseze acest videoclip reprezentativ

https://www.youtube.com/watch?v=M2Zgrgi-YDM

webmasterX
[15.02.16 23:53:34]
»

@adri-nico -

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Beirut și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047724008560181 sec
    ecranul dvs: 1 x 1