ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.08.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ţăndărei [IL]
ÎNSCRIS: 17.07.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 6 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Biserica Sfintii Constantin si Elena - Balcic

TIPĂREȘTE URM de aici

Biserica Sfintii Constantin si Elena se afla situata in varful unei pante pe strada Pevo Iavorov, iar turla ei se zareste din toate vecinatatile, incat pana o descoperi este singurul indicator turistic. Din acest punct de vedere, Balcicul, este slab aspectat. M am aflat langa Galeriile de arta fara sa stiu, am plecat de langa ele in cautatrea lor. La fel si cu muzeele din centrul orasului. Nimic nu arata ca peste strada se gasesc doua muzee. Harta turistica a Balcicului are obiectivele simbolizate cu minuscule cerculete.

Biserica Sfintii Constantin si Elena, este o biserica fara cupola, construita in anul 1384. Lacasul de cult are forma cu trei nave, o absida, un naos si plafon semicilindric fara fresce. Chiar daca nu este impodobita (fara monumente, picturi, fresce), zestrea bisericii sta in acustica speciala. Acest lucru face sa fie o locatie preferata pentru concerte.

Coloane corintice decoreaza ferestrele arcuite de la nivelul superior al fatadelor bisericii. Ferestrele au vitralii cu frize geeometrice. Stucaturile formeaza un brau median sau unesc arcadele ferestrelor de la nivelul superior. Portalul din lemn, care asigura accesul in biserica, este incadrat intre coloane care sustin un timpan triunghiular, incat tot ansamblu da aparenta de templu.

Biserica este iluminata natural prin cinci ferestre mari pe fiecare fatada.

Frontonul trapezoidal pune in evidenta zveltetea si delicatetea turnului cu clopotnita, de dimensiuni modeste, construit din piatra alba slefuita. In mijlocul frontonului se afla o ferestruica circulara, ca un ochi magic, parca.

Daca exteriorul pot sa l prezint vizual, cu prisosinta, interiorul in schimb, nu. Abia am putut “ fura” o fotografie (interzis foto)

La interior biserica este spatiata de patru coloane de culoare alba, dispuse pe doua randuri (deci opt in total), unite prin arcade in trei nave. Culoarea peretilor interiori si exteriori este ocru. Singura piesa de decor interior este iconostasul.

Biserica se afla intr o incinta, care are o gradinita cu flori si doua cai de acces: una din strada principala care se desfasoara in panta si o alta din strada laterala, care se afla la nivelul marii, Pana la biserica se urca ceva trepte. Portalul principal de acces in curtea bisericii este din piatra cu un crucifix si usi din fier forjat.

Aveam sa descoper ca biserica se bucura de vecinatatea Muzeului de arta, cu al sau alb electric la fatade, cu gradini terasate pe platforme zidite cu piatra de calcar, presarate cu monumente deosebite din marmura. Seara locatia este iluminata de felinare electrice, care fac ca locul sa fie magic.

Cum ajung ?Adresa: strada Peyo Iavorov, Balcic, vis a vis de Galeria de arta a orasului.

p.s.

text original pentru acest site


[fb]
---
Trimis de ile57b in 14.08.13 22:00:59
Validat / Publicat: 15.08.13 05:17:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3143 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ile57b); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 "Biserica Sfintii Constantin si Elena" / Portal de acces in curtea bisericii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4050 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Balcic și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041377067565918 sec
    ecranul dvs: 1 x 1