GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Se spune că cine nu a făcut o plimbare cu vaporaşul şi nu a mers în Dam Square, degeaba a fost la Amsterdam. Aşa stând lucrurile, evident, ca nişte turişti cuminţi ce suntem, am urmat sfaturile de pe TripAdvisor (un site ca cel pe care vă aflaţi acum, dar ceva mai bătrân şi în limba engleză) şi primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns în zona Gării Centrale din Amsterdam, considerat kilometrul zero al metropolei, a fost să mergem să ne informăm despre posibilităţile de plimbare pe canalele Amsterdamului, la debarcaderul situat chiar în faţa Gării Centrale.
Am aflat că sunt mai multe companii (Lovers, Holland International, Canal Company) şi trei posibilităţi de plimbare organizată pe canalele Amsterdamului.
- Prima, cea mai simplă, este să faci un tur cu vaporaşul pe un traseu prestabilit. În general, preţul este acelaşi, 12 euro.
- A doua este mai sofisticată, de tipul "hop on, hop off", adică vaporaşul parcurge un traseu prestabilit, cu staţii unde poţi coborî pentru a vizita un obiectiv turistic. Între timp, vaporaşul nu te aşteaptă, dar îl poţi lua pe următorul şi asta ori de câte ori vrei, timp de 24 de ore, cât este valabil biletul, care, evident, în acest caz e mai scump, 20 euro. În timpul nopţii, aceste vaporaşe nu circulă.
Canal Bus oferă trei trasee între care poţi alege, toate având ca punct de plecare debarcaderul din faţa Gării Centrale:
- green line (traseul verde), cu durata de aproximativ 90 minute; acesta este traseul muzeelor, pentru că pe acest traseu se găsesc, în ordine, casa Annei Frank, Rijksmuseum, Van Gogh Museum şi Casa Rembrandt; evident, în Amsterdam mai sunt şi alte muzee, care nu se află însă pe acest traseu.
- red line (traseul roşu), cu durata tot de aproximativ 90 de minute şi pe al cărui traseu se află Sea Palace, Primăria, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Leidsplein şi casa Annei Frank
- blue line (traseul albastru), cu durata de aproximativ 75 de minute şi pe al cărui traseu se află Sea Palace, terminalul de pasageri al portului Amsterdam, Nemo, Artis Zoo, Tropen Museum, Hermitage, Primăria, casa Rembrandt.
- A treia posibilitate este cea la care, în loc de vaporaş, se poate alege o plimbare cu barca cu motor, condusă de un skipper (căpitan) care este, în acelaşi timp şi ghid. Canal Hopper oferă două variante de traseu, ruta plăcerilor istorice şi ruta comorilor ascunse. Într-o astfel de barcă încap maxim 12 persoane şi are avantajul de a putea intra pe acele canale, pe care vaporaşele nu au loc. Şi această variantă este de tip "hop on, hop off", biletul pentru 24 de ore costând 22 euro.
În afară de aceste variante, dacă vrei să faci şi puţin sport, poţi închiria o hidrobicicletă.
Deci, dacă ajungeţi la Amsterdam, în funcţie de timpul avut la dispoziţie, alegeţi varianta convenabilă.
Alăturat, vă prezint câteva fotografii, făcute în timpul sejurului nostru la Amsterdam. Ceea ce este de remarcat în acest oraş este faptul că fiecare casă are personalitatea ei, deşi toate sunt construite după acelaşi tipic.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ma uimesc toate aceste detalii prezentate in review-urile tale (cum ar fi, in cazul de fata, cele referitoare la posibilitatile de a vedea Amsterdamul pe apa). Informatii foarte utile, pe care altfel multi le-am afla doar cand am ajunge in locul vizitat si am incepe sa rasfoim pliante. Felicitari!
Foarte utile precizarile. Deja mi-am facut lectiile pt. Amsterdam (si nu numai), cu un asa profesor. Multumesc. (si pozele sunt pe masura). O sapt. reusita precum review-urile tale.
am avut sansa sa vizitez acest oras intr-o zi cu soare , mi-a ramas in suflet , a fost o zi de sarbatoare !!!
http://www.trilulilu.ro/doridor/6aac9fc53b7e3b
intradevar foarte exact review-ul tau, mi-am adus aminte de niste locuri superbe, dar care sper sa le mai pot vizita odata, am sa incerc sa revin si eu cu niste poze
Dar de mica Venetie a nordului ati auzit?
Localitatea se numeste Giethoorn iar denumirea i se datoreaza partii vechi a orasului care... nu are drumuri, accesul facandu-se exclusiv pe apa. Trebuie mers acolo pentru ca orice vorbe sunt de prisos.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2020 Amsterdam - martie 2020 — scris în 28.03.20 de melena din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Amsterdam, un vis implinit — scris în 23.11.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Muiderslot, cel mai vechi castel medieval olandez pe ape, în patrimoniul Unesco — scris în 03.02.20 de mireille din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Zaanse Schans – un sat cu mori de vânt (și nu numai) în apropierea Amsterdam-ului — scris în 29.05.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Ce am făcut 3 zile în Amsterdam — scris în 27.05.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Amsterdam: Senzatii prin mintea calatorului dezinvolt!!! — scris în 15.02.19 de Miseropia din DUBLIN - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Langa Amsterdam: Broek in Waterland, Volendam si Edam — scris în 02.01.19 de scotty din BUCURESTI - RECOMANDĂ