GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Alaçatı:
O prietenă mi-a propus să mergem în Alaçatı, o locație despre care se știau destul de puține în România pe vremea aceea, un fel de Ibiza a Turciei, un loc preferat exclusiv de vedetele locale și de către turiștii britanici :).
Cum ajungi? Am cumpărat biletele de avion cu 2 luni înainte (Turkish Airlines), cu escală la Istanbul și cu destinație finală la Izmir. Tot atunci am pus în topul companiile aeriene Turkish Airlines, atât pentru promptitudine cât și pentru servicii (la puțin timp după aceea a fost aleasă ca fiind cea mai bună în Europa). De la Izmir am închiriat mașini – ceea ce este soluția cea mai potrivită dacă îți dorești să descoperi Alaçatı & ÇESME.
Înainte de a vorbi despre ceea ce ai putea face în Alaçatı, aș vrea să îți spun despre cazare: zona e împânzită de boutique hotels (mici căsuțe romanțate, cu piatră albă și cu multe flori), ceea ce am ales și noi. Alacati este renumit pentru design-ul special al hotelurilor sale, pentru galeriile de artă dar și pentru magazinele de modă, cu haine în ediții limitate.
Ceea ce vreau să îți spun e că, Alaçatı a fost un secret extrem de bine păstrat al turiștilor turci, un fel de oază de liniște pentru a se proteja împotriva turismului invaziv.
Abia în anii 90, cei care făceau windsurfing au descoperit această zonă și au început să scrie din ce în ce mai mult despre frumusețea și eleganța sa rafinată (departe de a fi sălbatică). Ceea ce o să te șocheze este asemănarea orbitoare cu orașele grecești de la malul mării, ceea ce este normal dat fiind că mulți greci au fost aduși de pe insula Chios să populeze această zonă a Turciei, la mijlocul secolului al XIX-lea, după invazia malariei.
Alege în fiecare zi o altă plajă cu nisip alb și fin:
Plaja din Alaçatı este paradisul celor care fac surfer dar este un loc minunat și pentru cei e își doresc doar să savureze peisaje impresionante.
Dar înainte de ne opri la plaja de pe lângă hotel, să o vizităm pe cea de la Iilicca, cea care nu e doar cea mai lungă din Cseme dar e și printre puținele care nu percepe taxa de admitere :).
Plaja de la Alaçatı nu este atât de frumoasă pentru simplul turist dar este magică, așa cum am mai spus, pentru cei care doresc să facă windsurf, având un vânt prielinic pentru acest sport aproape tot timpul anului.
Există o fâșie de nisip care se extinde la aproximativ 700 de metri de tărm, creând o linie de coastă mai ușoară, deci perfectă pentru începătorii de windsurfing. O gamă largă de echipamente sunt disponibile pentru închiriere, cu instructori profesioniști, toate ajutându-te să poți aveaa amintiri de neuitat a acestei vacanțe.
Cazare:
Un boutique hotel, aflat pe o străduță liniștită, cu un propietar care ne-a primit cu cea mai mare familiaritate din prima zi și care, pe parcursul vacanței, ne-a integrat în propria să familie :). M-aș întoarce oricând acolo, la frumosul și liniștitul Radika Hotel (radikaotel.com), locul unde micul dejun era servit fix la ora când ne trezeam, special aranjat pentru grupul gălăgios :), unde mâncarea era proaspătă, unde la ora 5 (când știa că ne întorceam de la plajă) ni se pregătea cafea, ceai și prăjiturele (din partea casei), unde propietarul stătea treaz până în zorii zilei, cu fructe proaspete și zâmbete :).
Da, de puține ori îți voi recomada cu atât de multă căldură un hotel că radikaotel.com
[...]
Trimis de georgiana27 in 05.07.17 11:29:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Radika Hotel (http://radikaotel.com/)
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Cesme și împrejurimile, CESME" (deja existentă pe sait)
--
@georgiana27, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
--
”M-aș întoarce oricând acolo, la frumosul și liniștitul Radika Hotel (radikaotel.com), locul unde micul dejun era servit fix la ora când ne trezeam
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@webmasterX: Multumesc frumos, Voi scrie o sesiune noua pentru cazarea la Alacati. O zi faina.
@georgiana27: Oarecum off-topic, prima data am aflat despre Alacati dintr-un serial turcesc ce a rulat recent la KanalD. In film apar imagini superbe din aceasta localitate, acum ca ai scris si tu, este clar, e o minunatie de destinatie.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Alacati» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Alaçatı, o bijuterie turcească cu farmec grecesc — scris în 10.10.19 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ