GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Era luna martie si noi, cei 4 muschetari, mergeam la agentie sa ne platim biletele de early booking. Am iesit de acolo cu buzunarul mult mai usor. Apoi stateam in fata agentiei si spuneam “in 5 luni plecam in concediu”. Acest gand nu ne prea incalzea la momentul respectiv (sa fi fost de vina si frigul de afara?).
In fine... am plecat fiecare cu treaba lui, am mers zilnic la serviciu cum este normal, ne-am bucurat de evenimentele si sarbatorile din perioadele respective (ziua mea, zilele de nastere ale mai multor prieteni, Pastile, Sfanta Maria etc.), am dat si disertatia si brusc au trecut cele 5 luni si ne aflam in microbuzul ce ne-a dus la Cluj pentru a ne lua avionul. Ne-am urcat in avion si asteptam sa treaca 1 ora jumatate sa ajungem in sfarsit la destinatie. Pe avion mi-a placut foarte mult faptul ca pe micile ecrane (la propriu) vedeam in timp real pe unde ne aflam si cat timp mai aveam pana la destinatia mult dorita.
In jurul orei 19:00 am aterizat in micul aeroport din Corfu Town (capitala insulei). Apoi am fost preluati de autocarele ce ne-au dus la unitatile de cazare. Dupa aproximativ 40-45 de minute am ajuns si in Agios Gordis. Deja de pe drum puteam vedea acel superb apus de soare de care vorbea toata lumea. Am tot citit pe AFA despre apusul din Agios Gordis, insa nu-mi puteam imagina cum poate fi asa deosebit si diferit de alte apusuri de soare. Insa dupa o saptamana petrecuta acolo, am inteles. Si sustin afirmatiile conform carora un apus de soare in Agios Gordis este ceva de vis!
Primul lucru pe care l-am facut dupa ce ne-am cazat la Niouris Marina a fost sa mergem pe plaja. Era deja seara si apusul de soare trecuse, insa am simtit nevoia sa vedem plaja si marea. Prima mea impresie despre plaja nu a fost una prea buna. Am vazut destul de multe mizerii si destule pietricele.
A doua zi am mers de dimineata la plaja cu foarte mult entuziasm. Toata lumea spunea ca Paleokastritsa este cea mai frumoasa plaja de pe insula, iar Agios Gordis este pe locul 2. Abia asteptam sa vad mult laudata apa. Am ajuns pe plaja si am revazut micile mizerii care nu mi-au placut deloc. Dar ma consolam cu gandul ca voi inota in apa cristalina si frumoasa. Din pacate nu a fost deloc asa. Apa era murdara si din cauza valurilor veneau foarte multe alge aduse de pe fundul marii. De aceea, pe mal se adunasera mormane de alge si in apa nu imi venea sa intru din cauza lor. Colac peste pupaza, intrarea in apa era cu pietre si fara papuci de apa parea imposibil de intrat. Cu totii am plecat suparati si dezamagiti inapoi spre cazare. Am mai mers si dupa-masa la plaja, insa din nou nu am intrat in apa.
In urmatoarele zile petrecute pe insula am fost tot plecati din statiune. Ce e convenabil la Agios Gordis este faptul ca are o statie de autobuz chiar in centrul statiunii si acolo venea green bus-ul care ne ducea in diverse locuri. Doar martea si joia era autobuz direct Agios Gordis – Paleokastritsa. In restul zilelor, trebuia mers pana in Corfu Town si de acolo trebuia luat alt autobuz pana in Paleokastritsa. Un bilet dus-intors pentru cursa directa costa 6 euro/persoana. Am plecat dimineata pe la 9:00 din statia de autobuz si ne-am intors cu ultimul autocar la ora 16:00. Credeti-ma ca acest timp a fost suficient pentru toate activitatiile planificate in Paleokastritsa.
Pentru Corfu Town, pretul biletului era 4.8 euro/persoana dus-intors. Orarul era urmatorul:
Ag. Gordis - Corfu
- Zilnic: 07:30,09:00,10:00,11:45,14:00,15:15,18:15,21:15
- Sambata: 09:00,10:00,14:00,15:15,18:15,21:15
- Duminica: 12:15,18:15
Corfu- Ag. Gordis
- Zilnic: 06:45,08:15,09:15,11:00,13:00,14:30,17:30,20:30
- Sambata: 08:15,09:15,13:00,14:30,17:30,20:30
- Duminica: 11:30,17:30
Prin urmare, itinerariul nostru a fost urmatorul:
● Miercuri am stat in Agios Gordis
● Joi am mers in Paleokastritsa
● Vineri am ales excursia Paxi-Antipaxi
● Sambata ne-am relaxat in Corfu Town
● Duminica am inotat la Laguna Albastra
● Luni am ramas in Agios Gordis din nou.
Spuneam mai devreme ca in prima zi de plaja am fost foarte dezamagiti de apa. Ei bine, luni dimineata ne-am echipat pentru baie si am plecat cu inima stransa spre plaja. Am ramas uimita de cat de curata era apa!!! Nu mi-a venit sa cred ce transformare uriasa avusese loc. Am vazut o alta statiune decat cea din prima zi. Am vazut o statiune care, intr-adevar, isi merita locul in topul plajelor de pe insula. Ba chiar plaja merita sa fie pe locul 1, nu 2. De ce? Pentru ca statiunea Paleoastritsa se lauda cu ape frumoase, dar plaje mici si cu pietricele. Agios Gordis are apa cristalina, plaja cu nisip fin (gunoaiele nu le punem la socoteala), activitati pe apa (plimbari cu barca etc) si cel mai frumos apus de soare de pe insula. Are foarte multe plusuri.
Daca nu am mai fi apucat o zi de plaja in aceasta statiune, mi-ar fi parut foarte foarte rau. As fi venit acasa suparata si dezamagita si v-as fi scris cat de urata poate fi statiunea Agios Gordis. Nu as fi aflat niciodata care sunt asii din maneca acestui mic paradis. Am stat in apa (si sub apa) ore intregi. Daca priveam sub apa, vedeam o apa limpede si nisip fin pe fundul marii. Regret faptul ca nu am o camera foto subacvatica. Ar fi iesit niste poze pe cinste!
De asemenea, am vazut si mai multe tipuri de pestisori. Am ochit 3 care erau chiar mari si inotau destul de aproape de tarm. Cu toate acestea, nu se lasau ei pacaliti de oamenii care incercau sa-i prinda.
Daca aveti ocazia, mergeti in Agios Gordis! Este un colt de paradis minunat. Mi-a placut la nebunie totul. De la strada principala unde se gasea absolut orice pana apa superba in care am inotat cu placere, totul a fost excelent.
Statiunea se invarte in jurul unei stradute lungi pline de magazine, supermarketuri si restaurante. Preturile la supermarket erau chiar acceptabile. Noi ne-am facut cumparaturile tot de la Alex’s supermarket deoarece preturile sunt un pic mai mici decat la supermarketul de vizavi. Pe un bax de apa plata dadeam 1.35 euro. Asta in conditiile in care daca mergeam oriunde altundeva (in alte statiuni), doar o sticla de apa plata de 2 litri costa 1 euro. Preturile din Agios Gordis au fost chiar acceptabile comparativ cu Corfu Town sau Paleokastritsa. Un carton de 15 oua costau 1.90 euro, iar pe o doza de bere dadeam 1,35 euro.
In prima seara am mancat la Sebastian’s Taverna (sebastians-taverna.gr). Taverna arata foarte frumos, avand o bolta cu struguri ce acopera localul si ii da un aspect de vis. Ca si locatia are nota 10. Si mancarea a fost destul de buna, insa portiile au fost mai mici decat ne asteptam. Eram siguri ca vom primi portii mari de mancare asa cum era la Taverna Irene din Thassos. Cu toate acestea, o portie de mancare era suficienta pentru un om.
Eu am mancat o musaka buna. Mi-a fost dor sa mananc una ca la greci acasa. Unul din baieti a mancat un calamar umplut, dar nu a fost incantat de el. Pe langa faptul ca a fost foarte micut, nici gustul nu era cel pe care il tineam noi minte din Thassos. (nu puteam sa nu comparam). Per total a fost frumos ca atmosfera si ca locatie, insa ca si mancare am preferat alte localuri.
Un alt loc pe care il recomand este restaurantul Delphi. Aici am mancat musaka si pizza foarte buna. Cred ca daca as face un top al locurilor de mancat in Agios Gordis, Delphi ar fi fruntas.
Locul nostru preferat pentru desert a fost Fast food-creperie massa. Am mancat aproape in fiecare seara waffles care au fost delicioaaase. Tot aici am mai mancat si pizza intr-o seara. A fost destul de bunicica, dar nu e punctul lor forte. Cu siguranta dulciurile sunt la putere la acest fast-food.
Trebuie sa mentionez ca am fost surprinsa de un aspect. Citisem pe internet ca grecii au obiceiul de a aduce la masa paine si/sau unt atunci cand oamenii merg sa manance la restaurant. Noua nu ni s-a intamplat asta la niciun restaurant unde am mancat (nici in Agios Gordis, nici in Paleokastritsa, nici in Corfu Town).
De cum am ajuns, am inceput sa ne interesam de excursiile optionale. Initial am vrut sa inchiriem o masina sa ne plimbam prin celelalte statiuni, insa ni s-a recomandat sa nu facem asta deoarece insula este destul de maricica si incurcata, iar drumurile sunt inguste. Sunt multe serpentine si multe dealuri. Mergand cu autocarul in fiecare zi pana in Corfu Town, am avut multe momente in care mi-a fost teama pentru masinile care ne ieseau in cale. Si nu pentru ca soferul autocarului conducea prost (din contra, toti soferii au condus exemplar), ci din cauza ca fiind asa multe serpentine, nu stiam niciodata ce vine de dupa curba.
Ca sa nu mai spun ca inchiriatul unei masini costa 45 euro/zi + cheltuielile cu benzina. Ne-am mai gandit la scuter, dar ni s-a spus ca e mai periculos sa inchiriem un scuter decat o masina din cauza drumurilor. Un alt “pericol” este faptul ca multi englezi inchiriaza masini si ei cum sunt invatati sa conduca invers decat noi, se panicheaza usor.
In final am renuntat la ideea de a inchiria masini si ne-am resemnat in a circula cu autobuzul. Asa nu am avut niciun stres si ne-am bucurat de peisaje.
Miercuri dupa-masa am avut o intalnire cu un ghid al agentiei de turism prin care am achizitionat pachetul. Aceasta ne-a prezentat ofertele de excursii impreuna cu preturile lor. Fiecare excursie costa 45 euro/una. Daca se cumparau mai multe excursii, scadea pretul tot cu cate 3 euro la fiecare excursie. Ni s-a spus ca pretul este mai mare decat cel obisnuit deoarece au inchiriate vapoare mai bune si mai mari si acest lucru costa. In fine... nu o sa dezbat acest subiect foarte mult.
Noi am ales sa mergem printr-o agentie locala in excursii deoarece pretul a fost mult mai mic si negociabil. Am achizitionat 2 excursii si am platit 34 euro/persoana/excursie. Prin urmare am economisit 11 euro, iar conditiile din vapoare au fost foarte bune. Ca sa nu mai spun ca in excursia de la Laguna Albastra cei de la agentia noastra au venit cu vaporul cu care am fost si noi deoarece vaporul lor “mai mare si mai luxos” mergea in alta excursie in ziua respectiva. Am fost putin amuzati de situatie, dar ne-am bucurat de ghid roman pe toata durata excursiei fara sa fi platit nimic extra:).
M-am bucurat de alegerea facuta de a merge in Agios Gordis. Cu toate acestea, noi ne-am gandit ca in viitor cand mai alegem cazarea, sa tintim spre capitala deoarece oricum ne place sa ne plimbam dintr-un loc in altul si sa vizitam cat mai multe obiective turistice. Iar capitala oricarei insule este cel mai bun punct de plecare spre toate celalalte statiuni.
Trimis de AleDia in 28.10.15 00:23:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AleDia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”ne-am cazat la Niouris Marina
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
Felicitari pentru vacanta reusita, Corfu este intr-adevar o insula minunata, in care as reveni cu mare bucurie. Frumoasa si convingatoare relatare, ati fost cam zgarciti cu pozele inteleg, eu nu am prins apusul in Agios Gordios ci undeva mai sus, ar fi interesant de vazut. Si despre cazare asteptam ceva informatii, de exemplu cu cat mai usoare au devenit buzunarele la iesirea din agentie. Multumim pentru impresiile impartasite, adaug si eu un vot binemeritat. Vacante frumoase!
@calatorul50 - Multumesc pentru vot. Poze am cu carul, dar trebuie sa selectez din ele. Promit ca ma ocup de asta cat mai curand. Am platit 422 euro/persoana cazare 7 nopti si transport cu avionul. In pretul acesta este inclus si transferul Sibiu-Cluj dus-intors (18 euro) oferit tot de agentie.
@AleDia - Si eu multumesc pentru raspunsul rapid. Rezulta ca pretul nu e rau daca include si transportul dus-intors, in plin sezon. Avem rabdare cu pozele, asteptam un semnal, cu interes.
dragut
mi-am amintit de minunata vacanta din vara aceasta in Corfu minunata insula de care ne-am indragostit la prima vedere.
tare dor imi e sa ma plimb prin Kerkira.
"Iar capitala oricarei insule este cel mai bun punct de plecare spre toate celalalte stațiuni "
Eu nu aș generaliza la modul ăsta. Dar pentru ca ai vizitat doar Thassos și Corfu ai senzația că, în orice insula, capitala este undeva la mijloc (deși în Thassos nu este așa). Nu este cazul nici în Lefkada, unde capitala e chiar în nord, la intrarea pe insulă, nici în Zakynthos, unde Zante o fi mai pe la mijloc, oarecum, dar până ajungi în nord mai e ceva drum... În fine...
Felicitări oricum pentru serialul Corfu, fii mai generoasa cu pozele, și încearcă să le postezi împreună cu review-ul, altfel nu prea mai revine lumea să le vadă. Și e păcat!
@luciaoradea - Cand spun ca orice capitala este un bun punct de pornire, ma refer la faptul ca din acel loc sunt cele mai multe legaturi de mijloc de transport cu alte statiuni. Noi neavand masina, am depins de autobuz. Si, de exemplu, daca vroiam sa vedem alte statiuni, trebuia sa mergem pana in capitala sa luam un autobuz pana in Sidari (de ex), apoi din Sidari in Corfu Town si Corfu Town-Agios Gordis. Deja erau 2 ore pierdute doar pe ruta Ag. Gordis-Corfu Town. Nu trebuie sa fie capitala in mijlocul insulei, dar de acolo se pleaca cel mai usor in alte parti.
@AleDia - da. înțeleg ce vrei sa spui, ai dreptate, am greșit eu.
Buna. Ma poti lamuri cu ceva, te rog? Urmeaza sa plecam la acest hotel peste 2 saptamani. Sunt necesari acei aquashoes (pantofi de apa)? Unii spun ca nu, de la agentie ni s-a spus ca ar fi bine sa avem. Numai cineva care a fost acolo ne poate spune sigur
@Ralucamih - In Agios Gordis nu e nevoie de papuci de apa. Chiar la intrarea in apa sunt cateva pietre, dar odata ce treci de ele este nisip fin. Doar in Corfu Town am folosit papucii de apa pentru ca am gasit o plaja cu pietre. In rest, va puteti descurca fara. Arici de mare n-am vazut pe nicaieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2013 Pentru noi a fost cea mai bună alegere — scris în 26.07.13 de baby eyes din ORășTIE [HD] - RECOMANDĂ
- Sep.2012 O alegere inspirata! — scris în 12.09.12 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Liniste si relaxare - villa Niki, statiunea Agios Gordios — scris în 29.07.11 de alex16ss din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Agios Gordis, detalii utile — scris în 07.07.11 de bitza din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Plaja, marea si... mancarea in Agios Gordis — scris în 28.08.10 de liviadavidescu din CRAIOVA - nu recomandă
- Aug.2010 Agios Gordios — scris în 24.08.10 de pink_gabi* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2009 Agios Gordios - Statiune superba — scris în 12.01.10 de ionescunic din BUCURESTI - RECOMANDĂ