REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Slab in comparatie cu alte locatii din Hurgada
Impreuna cu sotia mea si inca o familie, sot si sotie am fost in vacanta in luna mai 2021 la Dana Beach Resort Hurgada. Am ales acesta locatie de pe Booking.
Drumul de pe aeroportul Henri Coanda pana in Hurgada dureaza aproximativ trei ore. Locatia este frumoasa.
despre SERVICII
Personalul necalificat, arogant, scarbit de ceea ce face si nu in ultimul rand cere tips pentru orice informatie, orice serviciu, incepand de la receptie pana la camerist (sunt numai barbati).
despre CAMERE & COND. CAZARE
Camera arata super, de asemenea baia si balconul, dotari noi si moderne.
In prima zi cand am vrut sa tragem (inchidem) perdeaua la balcon o soparla a fugit pe perete si a intrat in aerul conditionat.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mancarea foarte proasta. Paste, legume si oua prajite. Carne foarte rar si putina.
PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Abia pe la ora noua faceau curat pe plaja, in rest frumos.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Distractia ok, spa pe bani plus tips.
Trimis de andora89 in 19.05.21 15:35:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: Tropitel, Hurgada
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andora89); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 27.09776200 N, 33.83138300 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ux119706: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
-
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
-
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... d=103063&hid=30.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.
--
„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux119706 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020”) - folosind butonul schimbă username de aici
”In prima zi cand am vrut sa tragem (inchidem) perdeaua la balcon o soparla a fugit pe perete si a intrat in aerul conditionat.
Asta era un lucru bun, sunt soparle geko care se hranesc cu insecte. Sunt de preferat in locul tantarilor... ????
La servicii pot sa inteleg ca ai dat zero desi de multe ori 2-3 dolari fac minuni dar la bucatarie chiar nu ai mancat nimic?? Sau nu au pus nimic de mancare si baut? Greu de crezut mai ales ca stiu bine hotelul! Ca altfel nu inteleg de ce ai dat zero...
@Andox:
”La servicii pot sa inteleg ca ai dat zero desi de multe ori 2-3 dolari fac minuni
Eu unul ' ' gandirea asta ' ' asta nu o inteleg. De ce ar trebui sa dam tips ca sa primim ce am platit si ei sa-si faca treaba din proprie intiativa conform fisei postului si cu multa sirguinta ca sa primeasca o apreciere (tips) DUPA, NU INAINTE.
Stiu ca e mult de dicutat pe tema asta, asa cum la noi multi din horeca au impresia ca angajatul traieste din bacsis pesemne e si pe la altii ( din pacate angajatii nu realizeaza ca atunci cand ies la pensie ii apuca plansul).
Dar daca vrem sa schimbam ceva ar cam trebui sa renuntam la DAU CA SA PRIMESC (doar mergem in concediu nu la c....e) si sa mergem pe ideea DAU CA MI-A PLACUT CE AM PRIMIT!
@Nasshu: normal ca nu intelegi. Pentru ca nu intelegi cultura lor.
@Andox: Nu are legatura cu cultura, poate cu cutuma (prost inteleasa de multi)! Bacsis-ul se da de cand lumea, in toata lumea (nu ma refeream strict la egipteni)) - in domeniul horeca - pentru CALITATEA serviciului (deja platit si prestat), nu ca sa PRESTEZE serviciul.
@Nasshu: Eu, ieșean, nu am înțeles niciodată de ce în București bacșiș și șpagă sunt sinonime.
Pe la noi, bacșișul înseamnă ceva (cumva) meritat, în timp ce șpaga e, pur și simplu, mită. Avem și ciubuc, tot pentru bacșiș, dar unul mai substanțial (acesta e un cuvânt mai echivoc, poate avea și alte nuanțe, funcție de context). Mai mult, unui medic îi duci o atenție, nicidecum o șpagă.
Acum, văd că e mai simplu. Totul e tips. Termenul ăsta acoperă orice vrei.
De acord cu ce spuneți.
@Nasshu:
”Dar daca vrem sa schimbam ceva ar cam trebui sa renuntam la DAU CA SA PRIMESC (doar mergem in concediu nu la c... e) si sa mergem pe ideea DAU CA MI-A PLACUT CE AM PRIMIT!
Noi mai mereu avem opinii divergente , acesta fiind unul din puţinele cazuri în care suntem de acord.
Citesc tot mai multe impresii în care autorii chiar se laudă, mândri nevoie mare , de cum au plasat ei bani în paşaport la momentul cazării în speranţa, adeseori deşartă , de a primi o cameră mai bună, mai cu vedere, mai scumpă decât cea plătită de acasă. Amuzant este faptul că respectivii nu au nici măcar curiozitatea de a vedea ce ar fi primit dacă nu cotizau.
”asa cum la noi multi din horeca au impresia ca angajatul traieste din bacsis pesemne e si pe la altii (din pacate angajatii nu realizeaza ca atunci cand ies la pensie ii apuca plansul).
Din păcate nu doar la noi angajaţii din acest domeniu sunt plătiţi cu salarii minime, completându-şi veniturile cu ajutorul bacşişurilor. Cred că acest lucru ţine şi de mentalitate, dar şi de nivelul de trai din ţara respectivă.
Este trist, dar şi deranjant atunci când disperarea angajaţilor pentru a primi bacşiş nu-i determină să ofere servicii mai bune pentru a fi ulterior recompensaţi de către clienţi, aşa cum ar fi normal, ci, din contră, cerşesc pe faţă şi condiţionează prestarea serviciului de bacşişul dat înainte şi în mod repetat
Singurele ţări din cele vizitate de mine în care angajaţii ofereau servicii corecte turiştilor, fără a părea că aşteaptă ceva în schimb, au fost Spania şi Bulgaria. În rest...
@gpopa:
”Eu, ieșean, nu am înțeles niciodată de ce în București bacșiș și șpagă sunt sinonime.
Într-adevăr, în limbaj colocvial cei doi termeni ajung aproape să se confunde.
”Mai mult, unui medic îi duci o atenție, nicidecum o șpagă.
Sincer, mie chestia asta cu "atenţia" îmi pare mai degrabă un eufemism cât timp medicul este tot un bugetar, dar recunosc că nu am avut curaj să nu fiu "atentă" atunci când a fost cazul.
”Acum, văd că e mai simplu. Totul e tips. Termenul ăsta acoperă orice vrei
Corect, tips este suficient de acoperitor, dar pentru "mită, şpagă" englezii au bribe, nici pentru ei bacşiş şi şpagă nefiind sinonime.
@nicole33: Nu sunt un prea bun cunoscător de engleză, chiar nu știam cuvântul "bribe".
Dar nu la engleză mă refeream, ci la romgleză. ???? Aici nu avem decât "tips", clar.
În privința ecoului dvs de mai sus: inclusiv în USA, politica era, până nu demult, aceeași: tinerii se angajau în cum s-o numi acolo Horeca tot pe salariul minim, depinzând de bacșișuri. Mai mult, erau forțați sa le împartă și pe acestea cu șefii direcți, pentru a li se aloca o zonă de servire mai bună în restaurant, sau etajele hotelului ocupate de cei mai bogați - generatoare de câștiguri mai bune.
Existența ciubucului în turism nu ține, neapărat, de țară. Cred că, mai curând, depinde de genul de turism. Cel de lux, sau cel de ralaxare (la mare, de exemplu), presupun bacșiș. Cel activ, sau cel de afaceri - mai puțin.
Cumva, contează dacă omul folosește cu adevărat camera hotelului vs. stă în cameră strict pentru somn. Dacă se răsfață cu o masă bună vs. mănâncă doar pentru a avea energie.
În primul caz, va fi "penalizat", mai agresiv sau mai finuț. În cel de-al doilea, cel mai probabil nu va da nimic peste ce a plătit inițial, în afara situației în care chiar simte nevoia de a fi recunoscător.
PS. Ce spun mai sus se referă strict la turism. În rest, e clar că în unele țări există cultura bacșișului într-o mai mare măsură decât în altele.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 Vacanta de vis — scris în 20.09.21 de ux122584 din ARAD - RECOMANDĂ
- May.2021 Sejur reusit — scris în 14.06.21 de Simona L din ORADEA - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Super locație, angajații incompetenți, scârboși și mâncare groaznică — scris în 24.05.21 de ux119797 din SATU MARE - nu recomandă
- Apr.2021 De evitat!!! — scris în 03.05.21 de fb119443 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jan.2021 Dana beach resort — o locatie super — scris în 03.02.21 de simonabrasov din RASNOV,BRASOV - RECOMANDĂ
- Dec.2012 O vacanta de vis... un Craciun altfel — scris în 10.09.13 de clau_pisi22 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Un loc de vis... Dana Beach Resort, Egypt... Hurgada — scris în 18.01.14 de Tonia Sara din AVRAM IANCU [BH]