GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Călătorie fără probleme
Am ales să scriu pe mobil un review rapid, fără foarte multe detalii, tocmai pentru că știu cât de mulți dintre voi plecați în următoarea perioadă și căutați informații mai repede decât ajungem noi înapoi acasă din Antalya.
Am plecat aseară din Târgoviște, aproximativ la ora 18:00. Am ales centura Bucureștiului, cu puțină teamă de ce știam din anii trecuți însă am avut o surpriză plăcută. Gropile sunt cârpite sau chiar dat un nou strat de asfalt. Am ieșit rapid din București spre Giurgiu.
La podul prieteniei am plătit taxa de pod (doar ne fac pod nou și rapid, sperăm noi). Imediat ce am ieșit din ghișeul de taxare ne-am blocat în coloana de mașini. Eram pregătiți spiritual de acasă și de pe AFA. Nu a fost însă nevoie. În 5-7 minute au dat verde la sensul nostru de mers și cu puțin noroc am fost penultima mașină care a trecut. Dacă nu, mai asteptam o tură.
Am cumpărat 2 vignete de câte 7 zile pentru că depășim săptămâna. Am continuat drumul către Veliko Tarnovo. Țin să spun încă de la început că am avut parte de un drum lejer, fără prea multe mașini, fără porțiuni mari de gropi sau denivelări.
Traseul a fost următorul: Veliko - Gurkovo - Stara Zagora (îndreptându-ne spre Maglizh, fără a ajunge în oraș însă) - Opan - Sredets - Kapitan Andreevo.
Pentru prima oară în 5 ani de trecut Bulgaria nu ne-am rătăcit nici măcar o secundă. Sunt tare mândră de această performanță. :)
Veliko - Gurkovo este porțiunea muntoasă, care, după experiența pasului Shipka de anul trecut, a fost floare la ureche. Șoferii s-au declarat foarte mulțumiți de porțiunea de drum, nefiind blocați în depășiri pe porțiuni mai lungi de 1-2 km. Da, spre rușinea mea (oare?) trebuie să recunosc că nu respectăm în totalitate regulile de circulație, grăbindu-ne cam mult. Am avut noroc de stații pe mașini, am comunicat cu tiruri în mare parte și nici urmă de poliție nu am văzut.
Am setat GPS-ul din localitate în localitate, pentru a nu avea probleme cu încadrarea. Porțiunea Stara Zagora - Opan - Sredets și până se iese în autostradă spre vamă, apare pe GPS ca drum fără nume. Este într-adevăr cam pustiu drumul. Am întâlnit doar câteva mașini. Însă drumul în mare parte a fost ca în palmă. Mici porțiuni cu denivelări, dar viteza de croazieră a rămas în 70-100 km/h.
Autostrada ca în palmă, fără probleme ca întotdeauna. Am intrat pe ea undeva la kilometrul 65. Ne-am oprit la kilometrul 92 la benzinăria Shell. Am alimentat cu 56 litri de motorină la 140 leva (Aproximat).
În vamă la Kapitan Andreevo am stat cam mult. Aglomerație destul de mare și se mișcau destul de greu vameșii. Primul control: pașapoarte plus acte mașină. Nota bene: am ieșit din țară cu mașină împrumutată. Am avut talonul, asigurarea (cartea verde cum o cer vameșii), contract de comodat autentificat la notar (200 lei taxa notarială), traducere legalizată la secția consulară a ambasadei Turciei (150 lei). Dacă doriți numărul doamnei care mi-a tradus și legalizat actul. Numărul dânsei este și pe lista traducătorilor autorizați pusă la ușa ambasadei. Soțul ei lucrează în secția consulară așa că totul decurge foarte rapid și... în familie. :) NU am avut nevoie de apostilă! Am avut ștampila cu T. C. de la ambasadă și totul a fost în regulă.
Următoarele controale: asigurarea mașinii și talonul, poza mașinii, verificat bagaje (și declarat bunuri, bani... dacă aveți ce). Noi neavând nici cash, nici bunuri de declarat, am trecut mai departe ușor. Aveam alcool în sticle de pepsi (adică vin roșu), dar nici nu le-am declarat și nici nu le-a văzut vameșul în cele 5 secunde cât s-a uitat în portbagaj.
Drumul Edirne Istanbul pe O3 fără probleme, pe 3 benzi, ca întotdeauna. La ora 4 dimineața am intrat în Istanbul, unde unul dintre GPS-uri (adică al nostru, cap de coloană) nu a mai funcționat. Sunt mici lucrări pe Kennedy Cadessi și s-a încurcat. Cu o oprire și consultarea altei navigații, am ajuns pe Kucuk Ayasofya unde aveam cazarea și unde suntem acum.
Îmi pare rău că nu pot edita și structura recenzia mai eficient, însă mobilul nu îmi permite. Sper că informațiile să vă fie de folos însă.
Drum bun!
Trimis de cloverina in 06.07.15 00:01:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cloverina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@cloverina -
”
Veliko - Gurkovo este porțiunea muntoasă, care, după experiența pasului Shipka de anul trecut, a fost floare la ureche.
Bine măcar că ai renunțat la coșmarul numit Shipka.
” Traseul a fost următorul: Veliko - Gurkovo - Stara Zagora (îndreptându-ne spre Maglizh, fără a ajunge în oraș însă) - Opan - Sredets - Kapitan Andreevo.
Te-aș întreba ce te tot atrage mereu la Stara Zagora. Dacă tot ai ajuns la Gurkovo, de ce nu ai continuat spre Nova Zagora pe drumul 55? Traseul descris de tine mi se pare ocolitor.
”
În vamă la Kapitan Andreevo am stat cam mult. Aglomerație destul de mare și se mișcau destul de greu vameșii.
Deși este mult mai mare decât vama de la Lesovo, întotdeauna a fost mai aglomerată.
Tot de la Gurkovo puteai lua direcția Sliven și apoi Yambol și ieșeai din Bulgaria pe la Lesovo-Hamzabeyli, o vamă mereu mai liberă.
Vacanță plăcută!
@nicole33: Ne ducem spre Stara Zagora la sfaturile unor utilizatori care vorbesc despre o porțiune îngrozitoare cu multe gropi în jurul Nova Zagora Zagora. Nu am experimentat traseul niciodată recunosc. Am mers pe mâna oamenilor.
În ceea ce privește vama, anul trecut nu știu dacă am avut 3 mașini în față și toate procedurile au mers extrem de repede. Anul ăsta mi s-a părut că erau mai lenți sau mai grijulii vameșii.
@cloverina - Buna. In Istanbul unde ati avut cazare?
Ne poti da detalii privint conditii, pret, distanta fata de centre comerciale? Tesekkurler!
@andy. cta: Am stat la Tashkonak Hotel, dar și în studios. Poți citi recenziile mele despre cele două locații, aparținând aceluiași patron și foarte apropiate una de cealaltă. O cazare excelentă din punctul meu de vedere!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Pentru prima data in Istanbul [transport cu autocarul] — scris în 06.10.23 de nelik_l din SLOBOZIA (IL) - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Cu trenul la Istanbul — scris în 22.09.22 de dianamea din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2019 Impresiile unui calator de-a latul Turciei... partea 1 — scris în 05.07.19 de dragosh2* din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- May.2019 Drumul cu mașina până la Istanbul — scris în 08.05.19 de sebigeanina din PăTâRLAGELE [BZ] - RECOMANDĂ
- Oct.2018 O placere sa conduci din Bucuresti pana la Istanbul. Nu si in Istanbul :) — scris în 01.11.18 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Cu autocarul la Istanbul — scris în 04.05.18 de angela_tudose din TULCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Cum am ajuns cu mașina la Istanbul — scris în 17.07.17 de deeahalap din BUCUREşTI - RECOMANDĂ