ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 20 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Un nou circuit - maraton

TIPĂREȘTE

În vara anului 2013 (când am făcut un lung, dar foarte frumos circuit în țările scandinavice până sus, la Cap Nord), o colegă de grup a propus o nouă călătorie spre țărmul Atlanticului, de astă dată în Irlanda. Mirificele peisaje ale Norvegiei, foarte proaspete atunci în memoria mea vizuală, m-au făcut să-mi doresc să ajung și în insulele britanice. Pentru că agenția care organizase atât de bine circuitul scandinavic a dispărut, un pic debusolată, am amânat proiectul. Am reușit să-l duc la îndeplinire abia în acest an, bineînțeles, cu altă agenție. De ce mereu cu agenții turistice? Pentru că eu călătoresc singură (adică neînsoțită de cineva din familie), pentru că mi-ar fi imposibil să rezerv cazare la 15-20 de hoteluri la care să și reușesc să ajung în timp util după ce am vizitat câte ceva, pentru că una este să fii "solo absolut" și alta este să mai ai conaționali în jur, pentru că am transport asigurat și încă multe alte servicii prevăzute în contract și plătite din țară.

Cu autocarul, am plecat din București și ne-am întors tot la București peste 20 de zile timp în care ne-am perindat - uneori cam în goană - prin Ungaria, Germania, Franța, Marea Britanie (Anglia, Scoția, Irlanda de Nord, Țara Galilor), Irlanda, Belgia, Olanda și din nou Germania și Ungaria. Nu știu exact câți kilometri am parcurs, dar știu că - deși nu atât de lung la cel din țările scandinavice - acest circuit a fost mai greu. Cel mai greu dintre toate circuitele pe care le-am făcut eu până acum și asta nu din cauza drumurilor lungi parcurse zilnic (la fiecare 2-3 ore se făceau popasuri pentru masă, relaxare sau toaletă), ci din cauza tururilor pietonale din orașe.

Am avut un ghid bine antrenat în deplasări pietonale, pe care cu greu puteai să-l urmezi. Am făcut un efort considerabil - eu care încă mă mai pot lăuda că am picioare bune. Nu este acum nici locul și nici momentul să povestesc cum și de ce am rămas de grup la situl arheologic Newgrange, cum m-am descurcat singură și care a fost reacția lui când a aflat, dar o voi face cât de curând. De asemenea nu vreau să povestesc despre alergătura prin Londra când ne-a purtat în grabă mare - pietonal, deși cu toții aveam card de călătorie pe toate mijloacele de transport pentru ziua respectivă - de la Victoria Station până la British Museum, pentru că el personal voia să meargă la Brighton, un obiectiv neinclus în programul nostru turistic. Despre ciuguleala de bani la care se pretează din ce în ce mai mult actualii ghizi români, despre faptul că nu se interesa de tarifele de grup la intrarea la obiective motivând că diferența este prea mică pentru a merita, nu are rost să detaliez. Menționez însă că în țările Marii Britanii, la intrările la obiective, doar persoanele peste 65 de ani fac parte din categoria seniori, dar că există tot felul de tarife (adulți, studenți, copii, seniori, grup). De asemenea, trebuie menționat că tarifele publicate de agențiile românești în programele turistice nu sunt actualizate. De exemplu, plimbarea cu vaporașul pe canale în Amsterdam figurează cu 10 euro/persoană, iar la fața locului tariful afișat este 16 euro/persoană - adult.

Grupul alcătuit preponderent din persoane mai în vârstă - excepție făcând doar câțiva tineri și 4 adolescenți - (în total 47 de persoane) a fost unul bun. Făcând abstracție de prima zi, când, la urcarea de pe traseu, cineva nu a fost mulțumit de locul rezervat și a vociferat vehement, nu au fost incidente. Ceva vociferări s-au mai înregistrat când s-a aflat că una dintre traversări neputându-se face din cauza unei furtuni pe mare, urma să întârziem mult la cazare (am ajuns la hotel după miezul nopții), iar a doua zi programul fiind dereglat nu mai puteam vizita Stonehenge. Până la urmă l-am văzut, dar numai de dincolo de gardul împrejmuitor.

Câteva cuvinte despre hoteluri. În cele 20 de zile ale circuitului - 19 nopți - am fost cazați la 15 hoteluri. Doar în Londra și în Glasgow am rămas câte trei nopți la rând în același hotel, în rest, în fiecare seară (uneori ajungeam foarte târziu) transportam bagajele sus, în cameră, pentru ca a doua zi, dimineața devreme, să coborâm cu ele pentru a le îmbarca în autocar. E adevărat, cele mai multe hoteluri aveau lifturi. Atunci când camera repartizată nu era mai sus de etajul 2, decât să aștept la lift, preferam urcatul pe scară.

Unele dintre hotelurile alese de agenție erau foarte izolate, mai aproape de aeroport și de autostradă decât de centrul orașului. Nu mă plâng de acest aspect pentru că sosind atât de târziu la cazare, tot ceea ce îmi doream era un duș și un pat bun.

Unele hoteluri erau mai vechi, dar renovate, altele foarte moderne. Am avut și un hotel care era în renovare, total îmbrăcat în schele pe exterior (Köln - EHM Hotel Cologne Airport Troisdorf) și un altul care avea în desfășurare lucrări de reamenajare în interior (Nürnberg - Hotel IBIS Nürnberg Centrum).

În toate hotelurile din Marea Britanie, dar și din Germania, Belgia și Olanda, nu a lipsit serviciul de ceai/cafea din cameră. Trebuie menționat că prizele britanice necesită un adaptor dacă dorești să-ți încarci propriul telefon sau aparat foto. Să fi văzut cu ce frenezie alergau colegii noștri de grup (doar cei neavizați) să-și facă rost de adaptoare… În zilele reci sau ploioase (am avut parte și de așa ceva în Marea Britanie), camerele ne așteptau cu caloriferele călduțe sau se încălzeau în timpul nopții. N-am prea văzut aparate de aer condiționat pentru că la temperaturile de acolo ar fi fost o investiție inutilă.

Toate hotelurile au acces la internet. Parola trebuie solicitată la recepție, dar uneori o găsești afișată în cameră, la vedere.

La micul dejun n-a lipsit niciodată fasolea boabe în sos și nici cârnații prăjiți, sortimente pe care noi nu le agreăm dimineața. Asta nu înseamnă că am suferit de foame. Nenumăratele sortimente de alimente cu care noi suntem obișnuiți, înlocuiau cu succes fasolea și cârnații englezești.

Cât despre mese…, în costul circuitului era inclus doar micul dejun, cu celelalte urmând a se descurca fiecare cum putea. Autogrilurile din țările Europei continentale au fost de un real folos, ele oferind mâncare caldă și tot felul de salate, deserturi, fructe și băuturi. Insulele britanice sunt însă deficitare la acest capitol. Acolo nu există așa ceva. Supermarketurile ofereau în schimb felurite sandwich-uri la prețuri de 2 până la 5 lire. Cu un fruct sau cu o băutură după preferință, problema era rezolvată.

Per total, drumul a fost lung și uneori obositor, dar cel mai neplăcut a fost a-i aștepta la autocar pe întârziați, pe cei pierduți printre rafturile magazinelor în căutare de chilipiruri. Înțeleg nevoia achiziționării unui souvenir, a unui cadou pentru cineva drag sau a unei jucării pentru nepoțelul rămas acasă, dar nu pot înțelege achiziționarea de detergent (Ariel și Persil), cafea, ciocolată, sucuri de mere la cutie și chiar ketchup, toate în cantități foarte mari, suficiente pentru a aproviziona un butic. Kik Textil Diskont, un magazin de haine ieftine situat pe Valea Rinului, undeva între Koblenz și Bingen, ne-a făcut să-i așteptăm pe chilipirgii în soarele torid al amiezei fără a avea măcar o toaletă la îndemână. Doar Lidl, supermarketul din apropiere, ne-a oferit - ospitalier - răcoarea aerului condiționat din interior.

Câte ceva despre toalete. În Austria, Belgia, Olanda, intrarea la o toaletă publică se plătește (0,50 - 0,70 euro/persoană). Aparatul în care introduci o fisă știe să dea și rest dacă trebuie, apoi eliberează un bilet cu cod de bare care îți folosește să treci prin turnicheți și să ajungi la cabine. Demn de reținut este faptul că aceste bilete trebuie păstrate pentru că la cumpărăturile din autogrilul respectiv (un souvenir, o apă pentru drum sau preparatele pe care le consumi acolo, la masă) valoarea lor se scade din suma totală de achitat. Citiți cu atenție ce scrie pe verso! Unele dintre aceste bilete sunt valabile 3 luni, altele chiar un an și pot fi folosite și în alte magazine din rețea. Considerând probabil că aceste lucruri sunt știute, ghidul nu ne-a informat. Eu cunoșteam aceste amănunte pentru că m-am mai întâlnit cu așa ceva și prin alte părți. Ceea ce nu știam și m-a amuzat un pic descoperind, este că toaletele din parcarea Muzeului Național din Amsterdam au ușile din sticlă, persoanele care așteaptă la rând putând asista la ritualul ușurării celei care a avut norocul să între mai înainte. Au fost necesare câteva secunde până când s-a descoperit că încuindu-te, adică răsucind butonul din interior, ușa de sticlă devine opacă, iar cea care a intrat acolo rămâne în intimitate, doar cu sine însăși.

Despre obiectivele turistice vizitate, precum și despre frumusețile naturale care ne-au încântat, sper să pot povesti în viitor. De astă dată am vrut doar să fac cunoscute unele aspecte mai plăcute și mai puțin plăcute ale unui circuit de asemenea anvergură. Nu am prețenția de a da sfaturi cuiva, dar dacă cineva găsește cât de cât util ceea ce am scris eu, atunci mă bucur.

În aceeași notă, vreau să fac cunoscut un fapt care nu a avut legătură cu grupul nostru decât tangențial, din relatarea căruia sper să se poată trage concluzii folositoare.

Pe drumul de întoarcere, la Căciulata, în dreptul Mănăstirii Cozia, acolo unde sunt tarabe cu suveniruri și multă înghesuială umană mai ales duminica, șoferii autocarului nostru recunosc și salută un coleg de breaslă aflat lângă un alt autocar, staționat. Acesta din urmă le face semn alor noștri să oprească și-i roagă să ia o doamnă care rămăsese la Cozia, pierdută printre tarabe, în timp ce autocarul cu grupul și cu bagajele ei plecase mai departe spre București. Alertă mare, telefoane… Noroc că șoferii se cunosc între ei și se ajută. Au preluat "oaia rătăcită" și au readus-o la "turma" care o aștepta la Dacos - benzinăria din Râmnicu Vâlcea. Fără comentarii!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 01.09.16 09:37:02
Validat / Publicat: 01.09.16 11:34:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.

VIZUALIZĂRI: 3328 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Pe ruta Perth-Aviemore-Invernes - Popas la Fort William.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67901 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

mishu
[01.09.16 11:51:52]
»

@iulianic: Foarte util si bine de stiut tot ce ai povestit aici. Un astfel de tur de forta este foarte placut insa extrem de solicitant, astfel incat ca sa nu fie nimeni sacrificat merita facut cu autocarul. Insa dezavantajele sunt date de ceea ce ai povestit tu aici.

In rest m-am delectate cu avanpremiera astept filmul care sunt convinsa ca va fi unul minunat.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[01.09.16 11:57:51]
»

@iulianic:

Superb articolul, foarte bune informatii si de retinut dar mai ales mie imi pare si putin a fi educativ, doar pentru persoanele care vor sa invete ceva din greselile altora. Problema turistilor ce uita sa respecte ora de intalnire la autocar este aceeasi cu a acelora din benzinarii care blocheaza cate o pompa din simplul fapt ca vor sa faca un inventar al rafturilor din magazinul statiei iar cand vin la masina stau sa-si mai aseze si produsele, in loc sa traga in parcare.

Votat cu placere un articol atat de util.

Michi
[01.09.16 12:52:42]
»

Foarte util reviewuri cu sfaturi şi atenţionări pentru cei care fac un circuit cu autocarul.

Şi noi preferăm comodităţile grupurilor organizate acolo unde traseul cuprinde mai multe locaţii. În oraşe individuale mergem pe cont propriu şi de acolo vedem obiectivele din jur.

Îmi închipui cum v-a alergat ghidul pentru că şi nouă ni s-a întâmplat în Elveţia - ghida era ca o căpriţă, alerga tot timpul aşa că am rămas împreună cu alţi câţiva, reîntâlnindu-ne la autocar.

Primăvara asta în Toscana în majoritatea oraşelor construite pe coline, anunţam de la început ghida că ne vom întâlni la autocar. Asta nu înseamnă că nu am văzut la fel dar în ritmul meu.

Te felicit Iulia pentru performanţă şi abia aştept să-ţi citesc reviewurile.

Noi plecăm mâine dimineaţa în Muntenegru şi cum am mai scris avem de străbătut 600 km în prima zi până la Belgrad şi 600 în ultima, de la Tirana. Sunt îngrijorată de glezne care de câtva timp se umflă şi dor tare. Mi-am luat în geantă papuci de casă, unguente, iau antiinflamator dar mi-e teamă ca asta să nu fie o piedică serioasă în excursie. Doamne Ajută!

elviramvio
[01.09.16 13:08:54]
»

@Michi:

Drum bun, vreme pe masura dorintelor si glezne ascultatoare!

cristina47*
[01.09.16 15:53:01]
»

Si eu calatoresc singura, merg un pic la risc, dar decat sa stau dupa grup, mai bine ma organizez sau dezogarnizez eu insami.

Am aflat informatii foarte utile din articolul tau, un articol scris bine, cu simtul umorului. Citit si votat cu placere.

Costi
[01.09.16 19:39:11]
»

@iulianic:

Chiar nu știam de un astfel de circuit-maraton, deși mă uit și eu la traseele și programele circuitelor de la diferite agenții, nu pentru altceva, dar cândva mă mai inspiram din ele și mi-a rămas în obicei.

Am vaga senzație că ești puțin masochistă, având în vedere că ești perfect conștientă de neajunsurile excursiilor de acest fel și totuși călătorești astfel. Știu, mi-ai spus și personal, ai explicat și în review motivele ce te determină să procedezi așa, dar am multe contraexemple, unul fiind chiar al colegei de sait, cristina47, la care mă gândeam când citeam review-ul tău. Și uite că a scris chiar ea un ecou. Dar mai sunt și alte exemple printre membrii AFA.

Cunosc o doamnă care, după ce a ieșit la pensie, pentru că a lucrat la CFR, a decis să beneficieze de reducerile la care are dreptul și a văzut toată Europa călătorind cu trenul. Și trebuie să-ți spun că nu știe nicio limbă străină!

Eu zic să încerci totuși și varianta pe cont propriu, nu fi prea comodă. Nu mereu, dar din când în când merită să schimbi obiceiurile. Uite și noi mai mergem câteodată în excursii organizate (probabil tot dintr-o pornire masochistă... ).

Problema este însă, în cazul excursiei tale, că ea a fost mult prea lungă. Trei săptămâni, din care o bună bucată de timp petrecută în autocar și alta alergând de la un obiectiv turistic la altul mi se pare că asta este prea mult.

Noi am ajuns la concluzia că durata optimă a unei călătorii de acest fel este o săptămână, maxim 10 zile, motiv pentru care preferăm mai multe ieșiri scurte, în locul uneia lungi, la finele căreia ești cu nervii în piuneze și cu picioarele praf.

În sfârșit, știu că e greu să-ți schimbi obiceiurile, așa că nu mai insist. Te admir și te invidiez pentru că reușești să faci față acestor încercări.

Aștept să citesc, mai ales despre Irlanda și Scoția!

dorgo
[01.09.16 20:46:50]
»

@Costi: Cred ca @Costi are ceva dreptate, eu de la varsta de 64 de ani, n-am mai suportat autocarul... n-am facut niciodata circuite cu autocarul, pentru ca esti la discretia unui ghid, care vrea sa-ti arate totul in nimica de timp si s-ajunga mereu seara la un alt hitel si sa bifeze, tot ce are pe lista... "hai, hai, sus, v-ajunge cat ati stat aici (vai, iar asteptam dupa Popescu, ce greu se mai misca!), haideti odata, ca-ntarziem la hotel si la masa". Si-apoi ti se-ngramadesc la informatii in cap ca nu mai stii pe ce lume te afli. Pentru mine un circuit e o crima la adresa turrismului. Circuitul e pentru tinerii care n-au vazut inca nimic din lumea asta si vor sa-si faca o parere cat mai repede despre Europa. Eu cred ca fiecare obiectiv turistic trebuie admirat, mirosit, ascultata pe-ndlete poveste lui, trebuie sa ie se acorde cel purin o jumatate de zi daca nu mai mult. Dar asta nu inseamna ca eu am dreptate. Eu expun doar parerea mea. Eu si cand plec pana-n Thassos, 10-12 ore de voiaj nocturn, strans intre scaunele alea stramte ca-ntr-o menghina, plec mereu cu picioarele de caprioare si ajung la Keramoti cu ele de elefant si o jumate de ora fac mersul piticului pana la ferry pana ma destzelenesc si-apoi stau cu ele inca o jumatate de ora-n sus, ca sa-si revina la normal... noaptea dorm cu perna sub picioare si cu nimica sub cap... injur mereu in gand "de ce nu si-au construit thassosienii aeroport? ". Nu mai folosesc decat avionul. E atat de ieftin, odihnitor, comod, ba mai vezi si niste posterioare minunate de strewardese, incat gata! am jurat sa nu mai merg "never de ma vie" cu autocarul, decat prin insule, unde faci o jumate de ora pana oriunde. Sau mai bine merg cu masina proprie dar si atunci ma postez pe locul din drepata ca sa pot admira peisajul si sa fac poze. E o vorba... "Non multa, sed multum" (adica nu mult si obositor ci putin si bine, relaxant), pe care o respect... eu nu suport o avalansa de imagini ci doar cateva dar acelea sa fie mult timp admirate, asta-mi face mie placere acum la batranete... de aceea te adimir... pt ca rezisti la stresul acesta informational-turistic al circuitelor...

Michi
[01.09.16 21:04:58]
»

@dorgo:Circuitul e pentru tinerii care n-au vazut inca nimic din lumea asta si vor sa-si faca o parere cat mai repede despre Europa

...dar şi pentru bătrânii care au văzut multe în lumea asta, nu mai au în faţă mult timp şi nu s-au săturat încă de călătorii. La bătrâneţe ai o anumită lentoare în privinţa cazării, ajungerii cu trenul sau cursa de autobuz la obiectivele propuse aşa că accepţi a priori şi unele dezavantaje ale excursiei în grup. Nu ştiu cum ne-am fi descurcat singuri în Japonia, Mexic, Tailanda chiar şi în SUA sau Egipt, Armenia sau tările nordice, Rusia. Ele sunt altceva şi la unele ai bariera de limbă. Noi de multe ori, odată aduşi de autocar la un obiectiv , anunţăm ghidul că vom fi la ora precizată la autocar şi parcurgem singuri traseul, ghidându-ne după hartă, pliante, albume. Asta n-o fac din snobism ci din cauză că eu nu pot ţine pasul. Numai dacă este un ghid competent şi care nu te aleargă ca pe hoţii de cai, rămânem cu grupul.

Am mare admiraţie pentru performanţa Iuliei şi pentru faptul că scrie în continuare reviewuri deşi odată cu titulatura de Augusta a obţinut maximum de apreciere din partea saitului. Pentru mine e un model şi încerc s-o urmez.

dorgo
[01.09.16 21:22:09]
»

@cristina47: Corect!... in ultimul deceniu, am organizat su eu asa, de capul meu, excursii in Franta, din 6 excursii, 5 au reusit de minune, una n-a mers, ca s-a destramat grupul. Fidel distonului meu, ca cel mai bun ghid al tau trebuie sa fie tu insuti (cu mintea ta, uneori si cu picioarele tale), ne-am fixat mereu noi obiectivele turistice pariziene inca de-acasa, (lasand o zi libera pentru shopping, care era invariabil Lafayette), mergand mereu ca sa prindem prima duminica din luna, ca muzeele Luvru si Orsay sa fie gratis, alegand un hotel, mereu acelasi (hotel du Globe), a carei patroana ne cunostea si rezervarea se facea doar prin simplu telefon, (venim pe data de x sau y, 4 sau 6 persoane) mergand mereu in gruo "cu sotz" adica 2,4 sau 6 persoane, ca sa luam 1-2-3 camere duble de 38-42 euro/dubla si sa-mpartim banii, hotel aflat langa o gura de metrou, aproape de Place Maiilot (unde ne lasa naveta de la aeroportul Beauvais) si intre doua mini-marketuri si un restaurant chinezesc, unde mananci cu 3 euro pana crapi. Mai aveam avantajul ca din Tg. Mures, Wizzair-ul, cu bilet cumparat cu 3-4 luni inainte, ne costa putin, si amicul Pierre ne astepta la aeroport si ne facea sa vizitam mai intai 4-5 zile Normandia si Bretania (partea asta era gratis)... si iac-asa... pe mintea si puterile noastre, ieseam cu un total de 250-280 de euro/persoana pentru 10 zile de Normandia+Bretania plus 4-5 zile Paris (Parisul costa ceva mai mult). (Bine-nteles ca mai dadeam si noi ceva bani cand aparea si Pierre pe la noi cu cate un grup). Dar apoi, a aparut pe "harta Europii"... Grecia si gataaa... intreg visul parizian, chiar daca era ieftin, a cazut in desuetirudine...

Michi
[01.09.16 21:31:50]
»

@dorgo: Nici nouă nu ne plac excursiile scumpe şi la un hotel luxos sau restaurant de fiţe consider că sunt bani aruncaţi. Cu ei ai putea vizita muzee, palate sau ai putea sta mai mult. În general când mergem singuri ne orientâm spre trei stele dar mai ales spre apartamente situate la o gură de metrou sau staţie de autobuz.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[03.09.16 17:58:05]
»

@All: Vă mulțumesc tuturor pentru ecouri și aprecieri!

@cristina47: În orașe sau la punctele turistice unde avem liber și o oră stabilită pentru întâlnirea la autocar, mă îndepărtez de grup și vizitez de una singură cam tot ceea ce se poate. Nu știu dacă aș fi capabilă să plec singură de acasă, cu bagajul după mine și să fac un traseu ca cel pe care l-am făcut acum.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[03.09.16 18:20:42]
»

@dorgo:

Circuitul e pentru tinerii care n-au vazut inca nimic din lumea asta si vor sa-si faca o parere cat mai repede despre Europa.

Oare de aceea sunt atrași tinerii de MiniEuropa - Bruxelles, un muzeu în aer liber în care sunt expuse machete ale celor mai importante edificii din capitalele europene? Acolo, într-un sfert de oră, cu un singur bilet, poți vedea toată Europa, dar… e joacă de copii. E drept că ai o tresărire când vezi acolo - mic și chinuit - Palatul Mogoșoaia din București.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[03.09.16 18:34:40]
»

@Costi: Eei, agenția nu-l consideră circuit-maraton și nici nu-l numește așa. Îl consideră un circuit normal și poate chiar ar fi fost normal dacă aveam un ghid normal. Mă tot întreb de ce nu mi s-a părut la fel circuitul din 2013 când ne-au trebuit 23 de zile pentru a ajunge la Cap Nord și apoi din nou acasă. Mi s-au împuținat mie puterile chiar atât de mult în 3 ani? Nu! Am avut un ghid interesat mai mult să vadă el ceea ce încă nu văzuse (pentru a duce acolo următoarele grupuri și a le percepe suplimente de plată). Și nouă ne propunea mereu câte ceva suplimentar, în schimb obiectivele trecute în program parcă erau făcute numai ca să nu poată spune cineva că nu s-au făcut. Doamne, ce-a fost în autocar când a anunțat că nu mai vizităm Stonehenge! Și când a mai spus că nu sunt decât niște pietre ude (plouase puțin de dimineață) …

Nu vreau să se înțeleagă faptul că nu era un ghid bun din punct de vedere al documentării și al modului în care își făcea prezentările în autocar. Din acest punct de vedere… jos pălăria! Era în schimb prea interesat de chilipiruri, ciupea tot ceea ce putea și ne alerga dacă nu era mulțumit de ceva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo
[04.09.16 21:24:51]
»

@iulianic: Mai e si "France - miniature" en.parisinfo.com/paris-mu ... rance-miniature, unde sunt prezentate cele mai importante atractii turistice din Franta, la o scara mult mai mica. Turnul Eiffel e, spre exemplu, cat cel din Slobozia.

tata123 🔱
[13.09.16 15:58:39]
»

@iulianic: Felicitări... este un circuit încărcat dar care aduce multă bucurie prin trăiri și imagini.

P. S. De unde 1 în coadă la punctaj?

iulianicAUTOR REVIEW
[13.09.16 17:27:07]
»

@tata123: Mulțumesc pentru aprecieri!

Nu știu nici eu ce înseamnă "1 în coadă la punctaj". Dar, ce mai contează?

tata123 🔱
[14.09.16 09:43:49]
»

@iulianic: Eram doar curios cum s-a adăugat 1 PMA la 5 articole la rând... probabil o eroare de sistem

În rest, citesc asiduu din urmă... se adună atât de multe articole în câteva zile...

webmaster
[14.09.16 10:04:52]
»

votul respectiv ("+1 PMA") provine din transformarea (automată) a voturilor acordate de un user GOLD sau superior la care programul detectează fie "voturi la foc automat" (către acelaşi beneficiar), fie "voturi anormale ca frecvenţă" (depăşirea unei frecvenţe prestabilite de voturi acordate *aceluiaşi* beneficiar)

iulianicAUTOR REVIEW
[14.09.16 12:28:25]
»

@webmaster: Aaa, dar pentru mine ăsta este un fapt îmbucurător! Înseamnă că ceea ce scriu eu încă mai prezintă interes.

Și pentru că veni vorba, vreau să spun că în ultimul meu circuit am cunoscut o doamnă din Constanța care mi-a mărturisit că a auzit de AmFostAcolo și că a citit mult din @iulianic. Mi-a spus că și ea a scris cândva - deci este o colegă de a noastră - dar de vreo doi ani n-a mai scris nimic. Este @paula mirela.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[14.09.16 12:54:58]
»

@webmaster: Mulțumesc pentru lămuriri...

mprofeanu
[15.09.16 19:46:50]
»

@iulianic: Votat și citit mai târziu și citite și ecourile.

Fiecare simte și este liber să procedeze cum crede el. Mie mi se pare preferabil un circuit cu multe cazări făcut prin agenție și un circuit pe cont propriu cu mai puține cazări.

Am fost și în circuite prin agenții și în circuite pe cont propriu și fiecare are avantajele și dezavantajele lui. Cel mai important este că vezi lucruri noi, cunoști alte culturi și civilizații și că te încarci sufletește.

Voi citi cu plăcere și celelalte impresii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[16.09.16 09:42:52]
»

@mprofeanu: Într-adevăr, prin agenții sau pe cont propriu, orice circuit are avantajele și dezavantajele sale. Am fost și în unele și în altele (cu diferite mijloace de transport) și am experimentat acest adevăr. De aceea consider că foarte important este a analiza bine programul propus de agenție sau de a gândi cât se poate de bine propriul program (eventual cu variante în caz de surprize) în funcție de tot ceea ce are legătură cu noi și cu cei care ne însoțesc. Abia după aceea se poate lua o hotărâre.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
bogumil
[24.09.16 19:54:21]
»

Măi să fie. Am prins și eu un Zuperbonus

Mai bine mai târziu decât niciodată...

iulianicAUTOR REVIEW
[28.09.16 14:33:47]
»

@bogumil: Mulțumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bogumil, dorgo, elviramvio, iulianic, Michi, mishu, mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂCu autocarul prin Europa - circuite diverse:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069653034210205 sec
    ecranul dvs: 1 x 1