GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Aventura a inceput in Bucuresti, odata cu imbarcarea in autocarul care avea sa ne poarte spre cea mai nordica dintre insulele ionice.
Drumul a fost lung si obositor, aproximativ 22 de ore
Traversarea Bulgariei s-a facut fara probleme, iar mare parte din Grecia am strabatut-o noaptea. Dimineata pe la ora 6. 00 s-a facut un popas mai lung, de vreo ora, la Metsovo, pentru ca urma o portiune de vreo 200 km de serpentine fara posibilitati de oprire.
Cum am coborat din autocar am urcat la loc pentru afara erau maxim 6 grade, iar noi eram echipati cu tricouri si slapi.
Dupa echiparea corespunzatoare, un sandvich, o cafea sau un ceai fierbinte, am "atacat" zona de serpentine care ne-a demonstrat ca, prin comparatie, Transfagarasanul este o "glumita".
Drum fara peripetii pana la Igoumenitsa si traversarea cu ferry-boat-ul in Kerkyra, capitala insulei.
In jurul pranzului, ne-am cazat in localitatea Benitses, situata in estul insulei la 11 km de Corfu Town, la hotelul Corfu Maris care in poze arata extraordinar cu cele 45 de camere ale sale toate cu vedere la mare. Nici in realitate nu arata rau, cochet, curat, insa accesul in toate camerele se facea aproximativ din strada, pe niste pasarele lungi, iar geamurile bailor aveau vedere spre soseaua principala. Noi am avut camera la parter si dupa doua zile am fi putut sa ne angajam la control trafic.
Baia avea o configuratie foarte ciudata (evident fara perdea la dus) in sensul ca toata apa de la dus ateriza in chiuveta, in vasul de WC, iar daca presiunea era prea mare putea iesi pe geam.
Curatenia in camera a constat doar in golirea cosurilor. Asternuturile si prosoapele n-au fost schimbate niciodata, iar matura nu cred ca aveau in dotare, astfel ca la sfarsitul sejurului in camera si pe balcon se putea amenaja o mini plaja cu nisipul pe care il carasem inevitabil in gentile de plaja.
Pe dupa amiaza am decis sa exploram plaja care se intindea sub balcon. Daca n-as fi vazut oameni si sezlonguri, as fi putut jura ca am ajuns la o balastiera de la o margine de sat. Pietris cat vezi cu ochii si pe plaja si in apa.
Ne-am felicitat ca am descoperit "minunatiile" cand ceilalti inca nici nu terminasera de despachetat si am decis sa inchiriem o masina cu care sa bantuim cat se poate.
Am luat un Opel Corsa care arata de parca ar fi fost atacat de o haita de pisici, dar care si-a facut din plin datoria, si am plecat spre SV unde am descoperit plajele de la Marathias si Santa Barbara, capetele unui golf superb, cu nisip fin, de culoarea lutului auriu si cu o apa de cerneala.
A doua zi am vizitat Muzeul Scoicilor din Benitses, cu exponate extraordinare, fosile de vietati marine de tot felul. Scoici gigantice, pesti, serpi, crustacee. Am continuat cu Palatul imparatesei Sisi a Austriei in ale carui gradini am petrecut nu mai putin de 3 ore. Ziua am incheiat-o la Paleiokastritsa cu o minicroaziera la grote si la cateva plaje mici izolate la care nu se poate ajunge decat pe calea apei.
Doua zile le-am alocat croazierelor la Laguna albastra si pe insulele vecine Paxi si Antipaxi, iar serile plimbarilor in Corfu Town.
Trimis de almona in 18.06.09 12:52:02
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (almona); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.53952100 N, 19.91720800 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
In alta zi am facut o croaziera scurta cu Calypso Star, un vas cu peretii de sticla prin care am admirat fauna si flora subacvatica. ne-am bucurat deopotriva adulti si copii chiar daca unii dintre cei mici s-au speriat de crabii uriasii pe care i-au vazut si au dat putina apa la soricei. Ne-am continuat apoi drumul in Peninsula Kanoni si am vizitat Palatul Mon Repos, fosta resedinta britanica, locul de nastere al printului consort al Marii Britanii, Phillip.
Palatul gazduieste un muzeu arheologic, iar gradinile ofera prilejul unei plimbari printre dafini, leandri si chiparosi. Ziua a luat sfarsit in vestul insulei pe una dintre cele mai late plaje, Glyfada, dar din nefericire si una dintre cele mai murdare pe care le-am vazut pe insula.
Salut!
Te rog sa-mi spui de la ce agentie ai cumparat biletele?
Multumiri.
De la Christian Tour din Bucuresti, dar nu mai au hotelul in oferta si nici statiunea. S-au mai dat pe brazda.
Buna si multumiri pentru raspuns.
Poti sa-mi recomanzi o statiune din Corfu, un hotel/vila si o agentie?
Raluca
Agios Gordios - linistita, plaja de nisip. Buna de cartier general, ca doar n-o sa stai tot sejurul doar acolo.
Roda si Acharavi - sate mici, tot cartier general sa poti dormi noaptea.
Paleiokastritsa - frumoasa de vazut (nu trebuie ratata croaziera cu barca inchiriata 8 euro/pers), dar nu sa stai acolo. Aglomerata, plaja de piatra, apa f. f. rece.
Kavos - british hooligans tambalau 24/24.
Ce pot sa-ti spun este ca daca a-i trasa o linie imaginara pe mijlocul insulei de la Nord la Sud, partea de vest este cu nisip si parte de est este cu piatra. pe est este mai multa distractie, pe vest mai multa liniste si peisaje vis.
Mie mi-au mai placut Corfu Town, Lefkimi, Marathias.
Agentii: Colibri din Timisoara, Christian Tour.
Hoteluri n-as putea recomanda ca n-am stat decat in cel descris mai sus. Din ce povestesc altii ar fi Golden Nests din Agios Gordios.
Multumiri, multumiri! Cata promptitudine. Foarte multe informatii si f utile.
Am fost in Corfu de 2 ori si as recomanda statiunea Moraitika pentru ca plaja este f. buna si in plus ai ce face acolo (multe terase, magazine, discoteci...), nu te plictisesti.
In Benitses plaja este mica, are f mult pietris si malul este abrupt si mai sunt si multe alge. Hotelurile de aici nu sunt prea bune, insa in Moritika gasesti hoteluri de toate categoriile (inclusiv vile=curate, dar nepretentioase).
Trebuie retinut ca excursiile oferite romanilor sunt mai scumpe decat pt alte natii (vinovate pentru preturi sunt agentiile cu colaboratori romani). De aceea recomand sa mergeti cu agentiile in croaziere si, eventual, in marele tur al insulei. Croaziera care merita banii este cea de la "laguna" albastra"" (pt ca este mai mult un golf decat o laguna - vezi definitiile, dar grecii stiu sa-si vanda bine marfa), insa croaziera spre insulele Paxos si Antipaxos nu prea merita decat daca vreti plonjari de vapor pe 31E, iar in portul Gaios si sa respiri este scump (de fapt mai scump decat in alte parti).
In marele tur sunt multe locuri de vizitat subliniez ca plimbarea cu vaporasul face toti banii, iar la fabrica Mavromatis nu ratati lichiorul de cocos, susanul si lichiorul de kumquat.
In Benitses, de vizitat ar fi muzeul de scoci (al doilea ca marime din Europa) si atat, deci...
In Kerkira va puteti duce cu autobuzul verde (2E) si acolo sa vizitati cam tot ce se poate si musai plimbarea cu Calipso Star (pe acest vas vi se fac si poze=10E asta daca nu sunteti inspirati sa vi le faceti singuri; daca il rugati pe capitan va lasa sa calatoriti in partea din fata si privelistea este superba) Atentie bilete pentru calipso se pot rezerva la telefon sau direct in port (daca nu sunteti prea multi). Eu am fost in tabara cu liceeni si am facut rezervari la telefon si in loc de 28E ne-a costat 16E (cu tot cu transport).
Tot aici se poate vizita si biserica sf Spiridon, moastele aceluiasi sfant (protectorul insulei), noi am avut noroc si am gasit racla deschisa. Nu mai stiu in ce perioada are loc in oras o procesiunecare merita vazuta datorita unicitatii... Daca va duceti cu familia (incluzand copii atunci va recomand hotelurile cu AI isi merita banii, nu cala turci dar este bine), insa daca nu aveti copii va recomand HB in statiuni gasiti la tot pasul terase si magazine si nu veti suferi. ATENTIE grecii dau cartofi prajiti la orice fel de mancare (inclusiv lasagnia).
Ar mai fi un aspect de discutat: romanii au renume de hoti, betivi, sarlatani si iar hoti, dar daca grecii descopera ca sunteti bine crescuti atunci se poarta cu voi ireprosabil. La inceput sunt banuitori, sceptici si nu ii condamn (in fiecare saptamana ei au de pirdut de pe urma compatriotilor nostri: fura din magazine, distrug in hoteluri, fac foarte multa galagie...) Din fericire in Grecia, Politia chiar isi face datoria.
Trebuie mentionat, deasemenea, ca drumurile in Corfu sunt f. f. f. inguste si ca aici multe masini sunt inchiriate de catre straini si prin urmare nu prea ii intereseaza cum se strecoara sau cum isi parcheza masina...
Pentru plaja acolo toata lumea poarta papuci (haiosi).
In rest... grecii sunt ospitalieri, nu prea mana larga, vorbareti si simpatici. Eu as merge in Grecia in fiecare saptamana.
Nuj inchei fara a spune ca m-as muta si maine la Salonic. Vacanta placuta oriunde v-ati duce si va rog sa-mi scuzati greselile din redactare.
mihutza, ai fi putut foarte bine scrie un review consistent din aceste 3 ecouri.
Apreciez informatiile furnizate, le consider chiar utile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)