GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Odată ce am decis că vom avea nevoie de o oprire intermediară la întoarcerea din Turcia, undeva, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, am baleiat între mai multe variante. Și pentru că ne place mult să revenim pe unde am mai fost, dar și mai mult să încercăm noi experiențe, am ales Obzor. În plus, poziția lui era perfectă, aproximativ la jumătatea distanței dintre Istanbul și casă.
De fapt, ne-am mai abătut cândva prin Obzor... După o vacanță de 9 sau 10 zile petrecute în Sveti Vlas (până aproape să ni se termine banii????), am zis ca la plecare s-o cotim un pic spre sud, spre Sozopol; ne-a furat peisajul pe-acolo și ne-am trezit c-o pornim spre casă pe la 5 după-amiaza. Era clar că trebuia să mai înoptăm pe undeva, așa că am tot încercat să găsim cazare pe drum, inclusiv în Obzor. Țin minte că ne-au cam intimidat cele 3-4 hoteluri luxoase de pe malul mării, dar am întrebat totuși; nici vorbă însă, cred că de pe atunci erau exclusiv cu circuit închis. În vecinătate, un mare șantier și o mare de praf; satul – ca orice sat – în depărtare... (Până la urmă avem să găsim la un hotel din Varna, o cameră chiar lângă liftul zgomotos, ce ne-a deranjat toată noaptea :( ; a compensat însă din plin, a doua zi dimineață, superba piscină!)
În fine... Citisem că între timp lucrurile s-au schimbat radical la Obzor, că satul prăfuit s-a metamorfozat într-o adevărată stațiune, cu o ofertă turistică extrem de variată. Nouă ne trebuia un loc decent, nu prea scump, care să ofere parcare și mic dejun, de preferat lângă mare, să ne luăm rămas-bun de la Măria Sa cum se cuvine. L-am găsit destul de repede: Coral Hotel, clasificat la 3*, unde am rezervat un apartament pentru 3 persoane, cu vedere la mare, pentru 128 leva. Micul dejun era opțional și costa 4,95 leva de persoană, iar alte 6 leva trebuia să scoatem din buzunar pentru cazarea mașinuței noastre.
Am găsit destul de ușor hotelul, care se găsește în capătul sudic al localității, chiar acolo unde începe plaja; practic, la intrarea în Obzor am virat pe prima stradă la dreapta, am mers până în capăt și gata. Adresa din buletin: ul. Vasil Levski 44. Aici a fost singurul loc în care era să ne-o furăm: am lăsat mașina pe marginea drumului și am intrat cu toții la recepție; după 5 minute, când am ieșit, deja îi dădea târcoale un polițai local... (Până la urmă, aveam să parcăm pe unul din cele 2-3 locuri disponibile în curtea hotelului. În ultimă instanță, mai există o parcare în apropiere, destul de încăpătoare, ce deservește plaja; nu știu totuși în ce condiții poate fi lăsată mașina acolo peste noapte.)
Hotelul este găzduit într-o clădire alb-vișinie, de dimensiuni mai degrabă modeste, cu 3 etaje și 4 camere pe fiecare nivel. Parterul e împărțit între recepție, o zonă de relaxare și o mică bibliotecă; în trecere (căci timpul scurt cât am poposit la acest hotel nu ne-a permis decât aprecieri sumare), atmosfera mi s-a părut intimă și aerisită, ca un living de familie. Traversând toată această zonă (dar și ocolind pe afară), se poate ieși în curtea interioară. Și aici e un mic loc de socializare, foarte drăguț, într-un fel de foișor decorat cu uriașe eșarfe albe. În apropiere se află locul de joacă pentru copii, acoperit și el, dotat cu tot felul de jucării, precum și un cuptor-grătar. Cea mai mare parte a spațiului este ocupată însă de terasa unde se servește micul dejun sau se poate sta seara la o băutură, deservită fiind de un mic bar. Totul decorat frumos – alei pietruite, mici spații verzi, ghivece cu flori...
Formalitățile de cazare au durat un pic mai mult decât de obicei ????, aici fiind singurul loc în care domnișoara care ne-a primit (foarte drăguță și zâmbitoare dealtfel) ne-a solicitat completarea în amănunt a foilor de cazare. Și cum Tati și Milena s-au cam dat loviți în aripioară, vă dați seama că pe mine a picat măgăreața, chestie care m-a cam iritat pe moment... În fine, m-am descurcat onorabil în final, motiv să primim apartamentul 304, aflat la ultimul etaj. L-am accesat pe scări, desigur, hotelul nu are lift. Ocazie cu care am remarcat că există o ușă pe palierul dintre parter și primul etaj, ce dă direct afară, în mica parcare (observație ce ne-a fost de mare folos atunci când am cărat bagajele). Am mai remarcat și un mic spațiu în care erau depozitate tot felul de chestii pentru plajă (umbrele, saltele, colaci), puse la dispoziție de către gazde, spre folosință comună. Și pe fiecare palier se află câte un aspirator și o masă de călcat cu fierul aferent. Gresie pe jos, decorațiuni simple, câte un tablou sau oglindă pe pereții văruiți în culori palide, în contrast puternic cu maroul închis al ușilor. Totul simplu, modern și foarte curat.
O impresie asemănătoare avea să ne lase și apartamentul ce ne-a fost repartizat, format din două camere, hol, baie și balcon. Spațiu suficient, fără a fi excedentar. În hol am avut un cuier cu oglindă, fixat pe perete și un dulap în două uși, spațiul interior fiind împărțit: o parte cu rafturi, cealaltă jumătate pentru agățat hainele pe umerașe. În dulap am găsit și 2 pilote ușoare de rezervă.
Livingul are o canapea, pe care am găsit-o desfăcută și echipată deja pentru somn, o măsuță, un scaun într-un colț și încă un corp de mobilier format din 3 părți: o zonă pentru bagaje, alta ce ascunde răcitorul (scos din priză) și încă una cu 3 sertare mari. Pe comodă se aflau televizorul cu ecran plat, telecomenzile (de la TV și AC) și câte un pet cu apă plată pentru fiecare oaspete, din partea casei. Deasupra canapelei, pe perete, un tablou înfățișând un desen abstract, în culori vii, precum și aparatul de aer condiționat (ce avea să-și dovedească utilitatea din plin).
Dormitorul conține un pat dublu, dotat cu noptiere de-o parte și de alta și un alt corp de mobiler integrat: suport de bagaj, apoi măsuță-birou, apoi încă un dulap în două uși, compartimentat la fel ca celălalt. Taburet sub birou, iar deasupra, pe perete, o oglindă simplă. Și un tablou asortat cu celălalt. Aspect general plăcut, odihnitor – pereți acoperiți de tapet în tonuri gălbui sau cognac, podea din parchet laminat asortat, mobiler din pal în diverse nuanțe de maro, perdele albe și draperii portocalii... În plus, aplice luminoase, prize suficiente și întrerupătoare așezate strategic. Un spațiu funcțional, corect dotat, dar și destul de estetic. Mi-a plăcut.
La fel și baia, acoperită integral cu gresie și faianță crem-gri și echipată cu vas de toaletă, chiuvetă, oglindă, coș de gunoi, cadă de colț. Cu spațiile de depozitare să zic că stau mai prost, în sensul că nu-i decât o etajeră fixată deasupra chiuvetei. Și nici la capitolul „consumabile” nu excelează; am avut doar un recipient cu săpun lichid și doar un sul de hârtie igienică; ne-a ajuns la mustață! :) Prosoape da, câte 2 de fiecare, albe, mirosind plăcut.
Ambele camere au vedere spre mare (pe lângă vecinul Hotel Biser și peste acoperișurile cărămizii ale restaurantului acestuia), dar în balcon se iese doar din living. De o formă ușor ciudată, poligonală, terasa e destul de spațioasă, cuprinde o masă cu 4 scaune și un suport de rufe cu cârlige și oferă vederi ample, către mare, parcarea ce deservește zona aceasta de plajă și către casele vecine. Și, desigur, în jos, către terasa din curtea interioară. Fideli obiceiurilor noastre, aici aveam să ne încheiem seara, la un pahar de bere și de vorbă, acompaniați de ritmul molcom al valurilor, pândiți dintre norișori de luna aproape plină... Și tot aici aveam să ne începem ultima zi de vacanță, bucurându-ne de aerul limpede, de marea albastră și de razele soarelui!
Evident, eram curioși să vedem ce s-a mai întâmplat prin Obzor de la scurta noastră vizită de acum câțiva ani ????. Avusesem în gând și o ultimă baie în mare, dar briza ceva mai susținută și apropierea serii ne-au cam deturnat de la planul inițial... Am ieșit totuși pe plajă și am stat o vreme pur și simplu, urmărind zborul pescărușilor peste zbaterea mării... Apoi am pornit-o de-a lungul țărmului și ne-a plăcut ce-am întâlnit. Plaja e foarte frumoasă, destul de lată, acoperită cu nisip auriu și curat, iar intrarea în apă pare lină. Sunt zone libere, dar și zone organizate, cu șezlonguri și umbrele de plajă ce se pot închiria (n-am remarcat prețurile); am văzut și vreo 2 sau 3 baruri de plajă, foarte drăguț decorate, nimic ostentativ. Spre centru, un centru sanitar, toalete publice și dușuri. Și un punct turistic, de unde ne-am apovizionat cu ceva broșuri; dintr-una am aflat pentru prima oară despre un obiectiv foarte interesant, pe care aveam să-l vizităm a doua zi, la plecarea spre casă – un sit arheologic descoperit absolut întâmplător nu de mult, la capătul unui mic promontoriu din apropiere, cu ocazia ridicării unui nou hotel; e vorba de cetatea antică Sveti Atanas, despre care n-o să vă mai povestesc, căci a făcut-o magistral colega @nicole33! ????
Plaja este mărginită de o frumoasă faleză de promenadă, dublată la rândul ei de un șir de hoteluri, pensiuni, magazinașe și restaurante. La unul din acestea am vrut să ne oprim la întoarcere să luăm o gustare. Nu prea ne era foame, căci mâncaserăm pe săturate la Burgas, în port, dar ne-a plăcut atmosfera... Se pare că și altora, căci n-a fost chip să ne apropiem, totul era rezervat. Locul se cheamă Morska Perla și am văzut ulterior că are cotații bune pe site-urile de specialitate; deci, dacă vă aflați în Obzor pe cont propriu...
Până la urmă am împărțit cu Tati o pizza (fata a zis pas) pe terasa vecinului Biser, pe care de asemenea v-o recomand, măcar pentru atmosfera rustică, micile separeuri vegetale și priveliștea spre mare. Și pentru pizza, desigur. (Pe Biser ăsta îl tot urmărisem pe booking, de fapt; dacă aș fi găsit acolo cameră cum voiam eu, renunțam la Coral fără niciun regret.)
Micul dejun se servește zilnic între 8:30 și 10:30 și, chiar dacă rezervarea noastră nu-l includea, n-a fost nicio problemă să-l achiziționăm la fața locului. Ai de ales între 5 variante fixe (bulgăresc, franțuzesc, continental, sănătos, dietetic), la care se adaugă cafea/ceai/ciocolată caldă și suc/apă. Voi pune o poză cu mai multe detalii la final. Ca idee, nu e risipă, dar e un bun început de zi; clar merită cele aproape 5 leva!
Ne-am reglat socotelile la final, am putut plăti cu cardul. Am aruncat o ultimă privire frumoasei mări și am plecat, promițându-ne că vom reveni – la Obzor sigur, poate chiar la Coral! ????
Trimis de crismis in 03.11.19 21:20:39
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 42.81662000 N, 27.88446600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster45: Da, e perfect!
Am fost isi noi la Coral acum cativa ani (review postat). Am parcat masina in fata hotelului pe str. Vasil Levski insa nu ne-a deranj nimeni. Probabil ca intre timp regulile s-au schimbat.
Micul dejun era mai putin variat si oarecum nu prea generos.
In rest ma bucur ca hotelul nu a scazut dpdv al calitatii serviciilor.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@savin512: Am citit articolul aseară, când căutam rubrica în care să-l postez pe al meu . Da, cât pe ce să ne trezim cu amendă (sau poate cu mașina săltată?); lucrurile s-au schimbat în acest sens prin multe din stațiunile bulgărești.
În rest, totul a fost ok, singurul nostru regret fiind, ca de obicei, că am stat atât de puțin! Chiar și micul dejun; eram avizată din comentariile de pe booking, iar acasă, spre exemplu, eu mănânc dimineața un iaurt și un măr de obicei, așa că ăla a fost chiar răsfăț!
@webmaster: Mulțumesc frumos!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2011 Curatenie, amabilitate, zambet! — scris în 02.09.11 de Visan125 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ