GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Villa Orchidea
Langa Comiso, spre Vittoria, doua mici orasele din sudul Siciliei, nu prea departe de Ragusa, se afla "Villa Orchidea". Nu, nu este o vila, ci un intreg complex, un sir de bungalow-uri amplasate intr-o mirifica gradina mediteraneeana, de aceea i se mai spune si "Orchidea Garden".
Nu stiu cum ar fi un sejur de cateva zile petrecut aici, dar pentru tranzit - asa cum eram si noi - este cum nu se poate mai nimerit. In tot circuitul "Sicilia - Toata Italia" nu a existat un alt loc de cazare mai frumos, mai odihnitor si mai relaxant decat acesta. Departe de traficul rutier si de forfota oraselor, "Orchidea Garden" ne-a fost gazda primitoare pentru ambele nopti petrecute in Sicilia. Cred ca pentru organizatori nu zona linistita si bine ozonata a fost criteriul alegerii acestei locatii. Intrucat urma sa facem o optionala de o zi in Malta (vezi impresii), sunt sigura ca mai curand au fost interesati de amplasarea la o distanta relativ mica fata de sudul insulei si portul de imbarcare pentru Malta.
Cu regretul ca nu am poze din interior, voi incerca sa-i fac o descriere cat mai amanuntita. Am spus si cu alte ocazii ca pe vremea cand nu eram membra AFA nu pozam paturi, bai sau farfurii incarcate cu mancare. Cei care vor sa vizualizeze mai multe imagini de la "Villa Orchidea", pot accesa site-ul pensiunii.
Receptia nu prea mare, se afla in cladirea principala. Nedezmintindu-si numele, "Villa Orchidea" sau "Orchidea Garden" avea la receptie - bineinteles - orhidee proaspete si frumoase. Zilnic, odata cu receptionera, ne zambea dintre fundele asortate cu care era decorata o Phalaenopsis cyclam pe care am fotografiat-o din mai multe unghiuri.
La "Villa Orchidea" nu exista lifturi pentru ca nici nu este nevoie. Cladirile sunt cu parter si doar unele au si un etaj. Probabilitatea mare a producerii unui seism, caracteristica intregii insule, precum si spatiul intins al gradinii, au impus dar au si permis construirea de spatii de cazare pe orizontala.
Restaurantul cu intrarea din exterior, de langa receptie, a fost vizitat de grupul nostru numai in doua randuri, la micul dejun, intrucat pe tot parcursul zilei eram in deplasari. Micul dejun tip bufet a fost indestulator si a cuprins cam tot ceea ce se serveste de obicei dimineata: croasante, chifle, felii de paine care se puteau si praji, unt, miere, gem, cascaval, sunca, omleta, oua fierte, cereale, iaurturi, iar ca bauturi - la alegere - cafea, lapte, ceai, suc, toate la dozator.
Gradina Plantele specifice zonei, ficusi, palmieri, leandri, yuca si multe altele necunoscute pentru mine, alcatuiesc un cadru luxuriant. Tunse, curatate si ingrijite de maini nevazute, acestea umbresc aleile, bucura cu florile lor si te fac sa te simti ca intr-o jungla. De la receptie, pentru a ajunge in camera treceam pe o alee, pe langa un foisor cu banci pentru relaxare.
Camera Spatiul generos este prima caracteristica a camerelor de la "Villa Orchidea". Din alee, cu cardul de acces primit de la receptie, am intrat direct in camera. Nu exista hol, nu exista balcon si nici terasa. Pana cand am tras draperiile, prin geamurile mari imi zambea un arbust inflorit frumos, cu flori roz, pufoase.
Doua paturi alaturate asteptau pregatite pentru oaspeti, cu aplice fixate in perete si doua noptiere cu telefon, notes si pix. Un sifonier cu doua usi, un birou cu scaun si minibar, precum si o masa mai mica, rotunda, cu doua scaune impletite, la nevoie bune de scos in gradina, completau mobilierul incaperii principale.
Deasupra biroului, langa suportul pentru bagaje, se afla o oglinda. Bineinteles, nu lipsea TV si aerul conditionat, doua facilitati de care eu nu am facut uz in putinele ore cat am ramas in camera.
Baia Grupul sanitar, cel putin in camera repartizata mie, era alcatuit din trei incaperi separate, insirate una dupa alta, pe toata lungimea laturii celei mai mari a camerei. Printr-o usa se intra in spalator (cu chiuveta, oglinda, foeun, prosoape si consumabile cosmetice), din care apoi, la stanga, se intra la toaleta. La sfarsit se afla camera de baie cu dus, cada, prosoape si cosmeticele necesare.
M-am simtit foarte bine la "Villa Orchidea", in confortul si gradinile ei luxuriante. Dupa cele doua nopti petrecute in aceasta gradina a raiului, am plecat spre Siracuza, apoi spre Muntele Etna (vezi impresii).
Abia la plecare, la predarea camerei, am vazut ca la receptie exista si pliante de prezentare. Am luat si eu unul si pentru ca l-am regasit recent printre amintirile mele de calatorie, rasfoindu-l, sunt in masura sa dau mai multe amanunte despre "Villa Orchidea", amanunte pe care - personal - nu le-am descoperit in scurtul rastimp in care am ramas acolo.
Complexul turistic "Villa Orchidea", care are si o sala de conferinte bine inzestrata, poate gazdui intalniri de afaceri si petreceri ocazionale. In afara de parcul care inconjoara complexul, cu foisoare si locuri de relaxare, exista posibilitatea petrecerii timpului la terenurile de tenis, la bar, sauna, masaj, piscina sau internet.
Pe langa parcarea mare, gratuita, exista si loc de joaca pentru copii.
De asemenea, demn de mentionat este ca la "Villa Orchidea" sunt camere pentru nefumatori, camere cu facilitati pentru persoane cu handicap, seif si camera pentru bagaje, iar animalele de companie sunt acceptate.
Desigur, pentru noi care eram mereu pe drumuri, aceste facilitati nu au prezentat interes. Le-am mentionat pentru ca am remarcat ca despre "Villa Orchidea" de langa Comiso, un loc deosebit de placut si agreabil, nu exista pe AFA nici o referire. Sper ca aceste randuri sa fie de folos candva, cuiva!
Trimis de iulianic in 09.01.13 10:00:59
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.98289300 N, 14.59102500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte utilă recomandarea.
Am schimbat denumirea in "Complex Villa Orchidea" (deşi numele oficial este doar "Vila Orchidea"), pentru a evita ambiguitatea.
Am înlocuit, în plus, pagina de la rubrica "sait web oficial" cu adresa corectă şi am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici
@webmaster: Eu insami am fost putin derutata stiind ca vom ajunge la "Villa Orchidea", iar la intrare am gasit scris "Orchidea Garden".
Cat despre ambiguitatea in care s-ar putea afla cel ce citeste pentru prima oara despre aceste locuri…, desigur, trebuie sa se inteleaga faptul ca nu este vorba doar despre o vila, ci despre un intreg complex de spatii de cazare (nu neaparat vile in sensul in care suntem noi obisnuiti), amplasat intr-un parc intins, "Orchidea Garden".
Multumesc si pentru adresa corecta a site web-ului oficial, precum si pentru completarea coordonatelor GPS.
F. frumoase fotografiile cu vegetatie. Multumim. O zi buna.
In pozele 13 şi 22 este arbustul numit Callistemon, este originar din Australia face parte din familia Myrtaceae, florile au forma periei de sticle şi aşa mai este în general cunoscut sub denumirea de ˝ bottlebrushes˝ se găseşte şi la noi de vânzare în hipermarket-urile de bricolaj, înfloreşte în valuri succesive de 4/5 ori pe an, este răspândit in bazinul mediteraneean, la noi din păcate este crescut ca plantă de ghiveci,
mi-am achiziţionat şi eu o astfel de plantă din Grecia acum câţiva ani şi vara este o piesă de senzaţie în curtea mea .
Chiar nu stiu ce poate fi planta din poza 18 nu am mai văzut aşa ceva!!!
@Cristian_h: Multumesc pentru informatie si pentru detaliile privind Callistemon - "bottlebrushes".
Sper ca exemplarul tau sa-ti bucure ochii si sa-ti infrumuseteze curtea multi ani de acum inainte!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)