ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 21.09.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 2 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
89.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Revederea

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Mai da-mi o ora-n bar la Miorita,

Minutul de dupa un examen luat,

Savoarea unui Cabernet cu pizza

Si-o noapte cu iubita la hotel „Banat”.

Mai lasa-mi sansa unui chef in sesiune,

S-adorm mahmur intr-un tramvai de noapte

Si sa-mi las bursa in geanta unei fete brune

Pentru-un sarut sumar si restul soapte...

Mai vreau o bere cu baietii la „Turist”.

Mai da-mi un ultim, scuturat „Carpati”

Mai lasa-mi dreptul sa mai fiu... o clipa trist...

Si ma voi duce inginer unde ma dati!

Poezii pe AFA cred ca ati mai vazut doar atunci cand @Costi a scris un review in memoria poetului Adrian Paunescu.

Daca totusi cititi acum poezia studentiei noastre (cu scuzele de rigoare pentru balbaieli ca e scrisa doar din memorie) inseamna ca echipa de moderatori a hotarat ca, ceea ce a inceput cu o poezie a studentilor de prin anii 1985, prezinta cat de cat valoare turistica.

Vorbim aici despre Complexul turistic Luminita din Moeciu de Sus, loc unde cativa dintre colegii de scoala ai partenerului meu de viata au hotarat sa se intalneasca, prima data de la absolvire, dupa douazeci si un pic de ani.

Colegul Mugur (multumim Mugur!), care s-a ocupat de organizare ne-a povestit ca a ales acest complex din mai multe motive: asezarea superba, in jur de 60 de locuri de cazare in trei corpuri de cladire diferite adica fix de cat avea nevoie pentru gasca mare de colegi cu neveste si copii, o sala de mese tot cam de atatea locuri, spatii verzi in curti la fiecare corp de cladire in parte (ceva mai putin la cel principal unde erau salile de mese), foisoare cu gratare, banci si mese din lemn asezate pe malul unei ape repezi pe nume Bangaleasca.

Nu in ultimul rand, pretul bun pe care l-a negociat cu proprietarii pentru cazarea pentru doua nopti, mic dejun, cina si masa festiva pentru toata gasca de aproape 60 de persoane.

Urmeaza cateva date despre Complexul Luminita, pe care le-am obtinut abia dupa ce am ajuns acolo, gandind ca nu are rost sa mai trezim GPS-ul (avem unul care se trezeste greu) pentru un satuc precum Moeciu. Lene pe care am platit-o ratacind drumul de vreo trei ori (el) si intreband trecatori de vreo cinci ori (eu). Se pare ca n-am fost singurii, majoritatea colegilor sunand de pe drum sa le spunem cum ajung la pensiune. Ca mergi si tot mergi... numai printre vile si pensiuni.

Noroc ca ajunsesera primii colegi inaintea noastra si unul dintre ei recunoscand ceva din trasaturile soferului meu schimbate totusi in cei peste 20 de ani, ne-a facut semn timid cu mana. Soferul meu zice: ” parca l-as cunoaste pe cel inalt, nu-i mai stiu numele dar il porecleam TAROM ca avea aproape de 2m inaltime si cand ne imbatam ii furam papucii nr. 46, faceam curse cu ei pe hol sa-i trezim pe toti si sa vedem care cade primul „. Intalnire, lacrimi barbatesti ascunse in coltul ochilor sau pe dupa ochelari... bucuria revederii.

Deci, daca vreti sa ajungeti fara probleme la pensiunea Luminita, coordonate GPS N 45.4329 E 25.3583, adresa Moeciu de Sus, strada Bangaleasca nr. 183.

Cele trei corpuri de cladire sunt asezate ca oile din bancul sec cu ciobanul care avea trei oi: una alba, una neagra si una ceva mai incolo.

Adica, cladirea in care am stat si a carei curte a devenit ad-hoc sediul central al intalnirii, vis-a –vis corpul de cladire unde se aflau salile de mese, bucataria centrala si o parte din camere iar ceva mai incolo, mai la vale, un alt corp de cladire unde au fost cazati colegii care au intarziat dintr-un motiv sau altul (GPS, sotie sau copii care se trezec greu).

Ajungand ceva mai devreme am putut sa ne alegem camera, am ales una la parter cu ferestre care dadeau in curtea din spate a cladirii. Gandind noi ca poate nu vom auzi „live” chiuiturile din timpul chefului care s-a intins pana la sase dimineata in curte si in foisorul de pe malul apei.

N-am gandit bine. In afara de toate zgomotele de afara: muzica, barfele, hohotele de ras, sticlele, lemnele, tipetele baietilor incinsi pe langa gratar, pe langa pahare si sticle cu licori din toate zonele tarii ca si cum aveau din nou 20 de ani, declaratiile de dragoste tardive si pupaturile zgomotoase ale baietilor (Vasile, mi-a fost dor de tine mai baiete!), una din tevile de apa calda scotea un zgomot infernal ori de cate ori cineva folosea apa calda in cladire. Aveai impresia ca dintr-o intreaga orchestra, solistul de la fagot avea cel mai mult de repetat. Si repeta si tot repeta...

Iar peste toate astea, usa de la intrarea in camera, din lemn, nu se inchidea bine si auzeam fiecare pas al celor care intrau pe hol sa mearga in camerele lor, usile lor trantindu-se si apoi scarile scartaind. Aveam impresia permanent ca unul din cei de afara ametiti (de oboseala) care tranteau usa de la intrare sa intre in bucatarie sa mai aduca cate o sticla sau cine stie ce, greseste usa si vine la mine. Am avut noroc.

Lemn, mult lemn peste tot. Geamuri termopan.

Camera destul de mare cu o baie cu cabina de dus, apa calda (cea zgomotoasa), la baie sapun, prosoape si hartie igienica. Toate de nivelul celor doua stele de pe AFA (pe site-ul pensiunii sunt trei). In ultima zi, deja imprietenindu-ma cu cateva din sotiile care eram pe post de... - sotii de colegi care nu se vazusera niciodata-, am auzit cateva plangeri legate de baile din celelalte corpuri de cladire, ceva gandacei, apa calda mai greu, usi de lemn care nu se inchid. Ma gandesc totusi, ca doamnele poate erau obisnuite pe la patru cinci stele si aici era mai greu de facut raportul calitate-pret tocmai pentru ca baietii erau atat de bucurosi de revedere incat bucuria lor devenise si a noastra iar in asemenea conditii, greu te mai deranja ceva.

Aproape toti, desi aveam masa platita, am adus cate ceva. Mici, peste, pui. Am fost lasate la bucataria centrala a restaurantului si chiar ajutate sa preparam pentru gratar pui si doi crapi imensi pentru care am facut si saramura.

Proprietarul, plin de solicititudine (a cantat si a dansat cu baietii pana la sase dimineata) ne-a adus orice i-am cerut. Carbuni pentru gratar, lemne, pahare si farfurii de unica folosinta, termos cu cafea in foisor, cutiute de lapte si zahar la cafea. Cine dorea putea merge in restaurant si comanda orice.

Am stat o dupa amiaza in soare, pe bancute de lemn la masuta, sau pe leagan, pe malul apei, privind dealul abrupt din fata noastra care parca se pravalea peste curte, cu capite de fan ce imi aminteau de desenele tatalui meu. Singurele pe care stia sa le faca pentru orele mele de desen. Pana cand invatatoarea i-a transmis ca nu-mi mai da note pe capite de fan inconjurate de garduri. Sa incerce macar niste flori de camp. Fara capite.

Nu am vazut bazinul cu pastravi despre care se spune pe site dar nu am fost pana la al treilea corp de cladire. In curtea noastra, in foisor era un bazin cu apa, in curs de umplere unde baietii au racit lazile cu bautura. Este posibil ca acolo, la un moment dat sa fie adusi niste pastravi. Crapii nostri nu mai puteau inota decat in saramura.

Seara tarziu ne-am strans cu totii in sala de mese de la etaj, sala de mese cam de 55-60 de persoane, cu mese asezate in U, cu lambriu din lemn pe pereti. Mi-a amintit de restaurantul unei cabane din varf de munte. Suficient pentru cei putin pretentiosi, cam prea simplu si rustic pentru cei invatati cu 5 stele UAI.

Am fost serviti de catre trei domnisoare (una sau doua dintre ele fiicele doamnei Luminita) cu mancare gatita, bine gatita si prajituri de casa foarte bune. Noi abia venisem de la gratarul cu mici si saramura de crap dar daca asa a fost facut programul, doar nu ne puteam impotrivi...

A doua zi dimineata (vorba vine ca era de fapt cam ora 12 pentru ca petrecerea se terminase la 6), am venit pe rand care cum se trezea si se putea tine bine pe picioare la micul dejun care a fost servit pe platouri cu: branza, gem de casa, salam, cascaval, muschi file, masline, ceai si cafea. Iar surpriza a fost ca fiind aproape de pranz era gata ciorba de burta. A fost destul sa ceara unul ca s-a intins apoi o ditamai masa de pranz cu ciorba, smantana, ardei si paine calda.

Seara ne-am intors. Pentru cina festiva. Am facut deja un efort de memorie sa va spun atatea amanunte pana acum (am fost cuminte, n-am dat lectii, nu v-am spus cum e bine sa faceti) asa ca, din seara festiva va spun ca mancarea gatita a fost foarte buna. Gazdele s-au straduit sa ne faca o seara frumoasa desi n-a fost usor deloc. Eram o gasca de 55-60 de persoane care, dupa 20 si ceva de ani nu mai aveau prea multe in comun. Aveam gusturi diferite, traiam diferit, ne dezvoltasem personal, profesional diferit. Fiecare dintre noi cerea cate ceva, copiii aveau varste intre 5 si 16 ani, aveau dorinte si preocupari diferite. Pe cei cu varste peste 18 nu-i adusese nimeni. Despre ei doar noi, mamele, povesteam ore intregi. In concluzie, gazdelor nu le-a fost usor cu noi.

Ne-am adus muzica pe care chefuiam in camine iar gazdele ne-au pus la dispozitie laptopul si boxele.

Si va mai spun ca emotiile fiecaruia cand i-a venit randul sa spuna ce a facut in toti acesti ani au fost mari, hohotele de ras cand s-au vazut in poze din camin de acum 20 de ani au fost puternice iar exprimari de genul” ce-ai fost si ce-ai ajuns „urmate de alte hohote de ras au fost dese.

Am dansat pana spre dimineata pe muzica studentiei noastre. Gazdele ne-au supravegheat discret din salonul de la parter, servind fiecare doritor cu orice altceva in plus fata de menu. Toate acestea s-au platit separat la sfarsit.

Dimineata am plecat la plimbare pe jos grupuri grupuri catre iesirea din localitate care era neasteptat de aproape. Am intrat in padure, am mers pe langa apa depanand amintiri (ei) si vorbinde despre copii (noi), am incercat chiar sa urcam pe un traseu marcat catre o cabana. Ne-am dat seama dupa primele minute ca avem o varsta si mai ales doua nopti nedormite in care baietii incercasera sa dea gata niste lazi cu sticle asa cum faceau in camin acum 20 de ani (pusca si cureaua lata...). Asa ca ne-am intors. La gratar, ca mai aveam niste peste si niste pui pe care le-au dichisit baietii cu simt de raspundere, pe trezie ca doar trebuia sa ne intoarcem acasa.

Am plecat aproape ultimii pentru ca am inghesuit masina undeva in spatele curtii sa incapa celelalte care tot veneau. Nu as fi crezut ca era atat de mare curtea. Au incaput toate. Iar noi, in poarta ne luam ramas bun de la fiecare familie in parte. Toti credeau ca faceam parte din comitetul de organizare/primire/ramas bun si ne multumeau pentru tot ce am facut... De fapt, noi nu putem scoate masina. Dar m-au imbratisat toti colegii...

Pe site-ul complexului, pretul unei camere duble este de 80 lei/zi. Cat am platit noi este irelevant cred, calculul fiind facut de catre organizatorul nostru Mugur in functie de multe alte criterii. Nu va pot spune cat a negociat camera si toate mesele dar ne-a spus ca proprietarii au fost deschisi negocierilor.

Daca m-as intoarce la Luminita?

Da.

Pentru locul de poveste in care este asezata, pentru mancarea buna si in primul rand pentru amintirile pe care le am eu dar mai ales partenerul meu legate de aceasta pensiune. Am mai vorbit despre asta. Cand ai starea si atitudinea potrivita, atata timp cat nu gasesti probleme majore, cat incerci sa faci un raport corect pret –calitate, cat vezi stradania gazdelor chiar daca nu are intotdeauna rezultatul asteptat, nu merita sa-ti consumi din neuroni.

Asa s-au simtit si majoritatea colegilor la REVEDERE. S-au despartit cu promisiunea sa se reintalneasca cat de curand. Foarte probabil, tot la Luminita.

Pana atunci... din nou inginer unde m-ati dat.

Fara „Carpati”. Nu cred ca mai exista. Si face rau la tensiune.


[fb]
---
Trimis de TEOANCA in 21.07.11 10:30:50
Validat / Publicat: 21.07.11 13:56:58
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2706 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TEOANCA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

TEOANCAAUTOR REVIEW
[21.07.11 10:43:05]
»

Wm, te rog Voltaj. De aici: http://www.youtube.com/watch?v=Qb7m97j0yzc

Tanar vreau mereu sa fiiiiiiiiiiiiiiiu,

Sa traiesc asa cum stiiiiiiu,

Ca la 20 de ani

Fara griji si fara bani!

Multumesc

Admin
[21.07.11 13:55:45]
»

Adaugat ilustratia muzicala propusa.

raoulp55
[21.07.11 16:02:55]
»

O intalire frumoasa, Anca!

Cunosc destul de bine partea aceea a Moeciului de Sus. Paradoxal cand intri pe soseaua aceea ce duce in sus de fapt o iei la vale, derutandu-te binisor. Care sus c-o luam in jos... ? Cred ca-i facuta de unul care incurca susul cu josul...

zapacitu
[22.07.11 12:06:41]
»

Gaudeamus igitur!

Sarut mana!

TEOANCAAUTOR REVIEW
[22.07.11 15:02:49]
»

@raoul, nu prea imi mai amintesc cum curgea apa aceea cu nume complicat. Dar daca este asa cum spui, cea de-a treia cladire a doamnei Luminita este mai la deal si nu mai la vale asa cum am spus.

Stimate Z,

Juvenes dum sumus. Nu scapam nici o ocazie.

webmaster15
[22.07.11 22:06:01]
»

@TEOANCA

Felicitari pentru un review, dupa citirea caruia am devenit melancolic (chiar daca n-am nici o treaba cu ingineria, am fost si eu student, o data, am fumat prea mult Carpati, etc...)

Cu toate astea, chemarea datoriei m-a facut sa introduc (cu mare intarziere ce-i drept), coordonatele GPS ale Complexului, rezultand urmatoarea pozitionare pe harta. Te rog arunca o privire sa vezi daca-i ok., nu de alta, da' sa nu ne ratacim, cand mergem pe acolo, ca n-avem pile la TAROM

Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
TEOANCAAUTOR REVIEW
[22.07.11 22:43:18]
»

E in regula wm15, acolo este.

Mi-am amintit ca atunci cand am plecat pe jos spre padure, chipurile sa mai facem ceva miscare dupa atata mancare si bautura, unii dintre noi s-au pierdut pe drum.

La intoarcere i-am gasit frumos instalati pe terasa complexului MISTRAL care era in drumul de intoarcere, cu cate o bere in fata. Ne-au spus ca era soarele prea puternic si li se facuse sete...

Iti multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
bessondm
[30.07.11 21:04:30]
»

Romanul s-a nascut poet, Anca, indubitabil.

Imi lipsesc intalnirile cu fostii colegi de liceu, nu am avut parte de niciuna pana acum. Parca atunci totul era mai usor si mai simplu.

Ma bucur ca v-ati simtit bine si ca ati reusit o asemenea performanta, sa va strangeti mai bine de 30-40 de colegi. Fie si numai pentru doua zile.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bessondm, raoulp55, TEOANCA, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂComplex Turistic Luminița [Moieciu de Sus]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051302909851074 sec
    ecranul dvs: 1 x 1