REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Complex Turistic 'Cristal' - Slănic Moldova
Cum am ajuns la Complex Turistic "Cristal" din Slănic Moldova cred că este mai puțin important. E suficient să spun că minisejurul de 5 nopți petrecut aici a înlocuit vacanța de Paște 2020 (apoi pe cea amânată în 2021), pandemia de Covid-19 zădărnicindu-ne planurile atât anul trecut, cât și anul acesta.
Alegerea locației a revenit soțului meu, eu bucurându-mă doar pentru faptul că voi revedea Slănic Moldova, stațiunea în care - în martie 2017 - am participat la o frumoasă întâlnire AFA.
Complexul Turistic "Cristal" este situat pe Str. Nicolae Bălcescu, nr. 70, la câteva sute de metri de pârtia de schi Nemira, deci la o oarecare distanță de centrul stațiunii. Există aici și o bază de tratament unde se pot ameliora anumite afecțiuni, dar nu pot da nici un fel de detalii, noi venind doar pentru odihnă, relaxare și plimbări. Mai știu că, fiind un complex, Cristal include și câteva vile. Nici despre acestea nu pot da detalii.
Am ajuns la Complex Turistic "Cristal" aproape de ora 20. De menționat că pentru a ajunge aici, din șoseaua principală, în dreptul unui panou informativ, se virează la stânga, în pantă, și se trece apa Slănicului pe un podeț îngust. Parcarea din fața și din lateralul clădirii principale nu era ocupată în totalitate. În perioade mai aglomerate, parcarea se poate face și în afara porții, într-un spațiu destul de larg.
Recepția
Recepția - o cameră mică, în stânga intrării - era încuiată atunci când am ajuns noi acolo. Am străbătut salonul restaurantului - pustiu la acea oră - și am găsit recepționera la bucătărie. Formalitățile de cazare s-au făcut repede, fără nici un fel de probleme, iar după ce am preluat cheia, am urcat să vedem camera.
De menționat că locația de cazare are 3 etaje și nu este dotată cu lift. La parter, lângă scară, într-un fel de lobby, sunt câteva fotolii, cabinetul medical (cu costurile procedurilor afișate pe ușă) și intarea în restaurant. Foarte important și binevenit pentru noi, tot acolo sunt afișate numerele de telefon de la taxi. Le-am notat și le-am și folosit.
Și pentru că veni vorba de scară (despre care cei cazați la etajul 3 se cam plângeau), nu trebuie să uit a menționa că în lateral există o scară exterioară, din piatră, care duce doar până la etajul 1. Ne-a bucurat extraordinar această scară fiind aproape de camera noastră și scutindu-ne de a mai pune masca pe figură la fiecare ieșire din cameră. În afară de purtarea măștii în interior, în scop de protecție anticovid, la intrare și în multe locuri există recipiente cu dezinfectant pentru mâini și atenționări pentru purtarea măștii și folosirea dezinfectantului.
Mai trebuie spus că unele camere au balcoane, altele nu.
În spatele clădirii principale există o piscină, bineînțeles goală și oricum de neutilizat în această perioadă a anului. Cu toate acestea pe voucher se menționează "Acces piscină exterioară". Alături este locul de joacă pentru copii, un teren de tenis subdimensionat, cu iarbă artificială (din cea utilizată la terenurile de minifotbal), o terasă cu câteva mese, precum și o construcție anexă în interiorul căreia, prin geam, am zărit o masă de tenis.
În cele 5 zile în care am fost noi găzduiți la Complex Turistic "Cristal" internetul a funcționat jalnic. În prima zi a funcționat puțin, după aceea deloc. Ne-am rezolvat problemele prin telefon. În ultima zi, când a plouat o bună parte din zi, a "picat" și curentul electric, iar televizorul nu a avut semnal mai multe ore. Și telefoanele au funcționat foarte prost.
Camera
Ne-a fost repartizată camera 107, cu balcon și cu vedere spre intrarea în curtea complexului. Încăperea este suficient de mare și este dotată cu tot ceea ce este necesar: pat matrimonial cu noptiere de fiecare parte, cuier, suport pentru bagaje, sifonier (cu rafturi și bară cu umerașe), birou, două scaune capitonate, o masă rotundă.
Televizor și oglindă (ambele fixate în perete), un minibar, câte o veioză pe fiecare noptieră, alte două corpuri de iluminat fixate în pereți, calorifer, perdea și draperie, o tavă cu două pahare... cam acestea sunt dotările camerei 107. Mi-a plăcut zugrăveala peretelui de lângă pat. Nu există aparat de aer condiționat, dar cred că nici nu este nevoie vreodată de așa ceva la Slănic Moldova.
Cârcoteli? În cameră nu există coș pentru gunoi, iar masa rotundă se cam clatină în unicul său picior. De asemenea, în cameră sunt doar trei prize, una fiind ocupată de televizor, iar celelalte două de veioze. Dacă ai ceva de pus la frigider, nu mai ai lumină la veioză. Pentru încărcarea aparatelor personale - telefoane, tablete, aparate foto, laptop - mai bine fii precaut și pune în bagaj un triplu ștecher, eventual un prelungitor!
Baia
Baia camerei 107 este suficient de mare. Gresie, faianță (inclusiv cu inserții decorative), chiuvetă cu oglindă, duș, uscător de păr, calorifer, coș pentru gunoi, perie pentru toaletă, suporturi pentru prosoape, două recipiente cu săpun lichid, două săpunele tip turist și două plicuri cu șampon, hârtie igienică (inclusiv rezervă). Observații? Hârtia igienică nu era pusă și nici nu se putea pune (noi am încercat) pe suportul ei deși acesta există. Sulurile stau pe marginea chiuvetei, destul de anevoios de ajuns la ele atunci când ești pe toaletă. Prosoapele nu sunt albite. Deși miros a proaspăt atunci când sunt schimbate, acestea au un aspect învechit, îmbâxit. Cu o singură excepție, prosoapele au fost schimbate în fiecare zi, atunci când se lua și gunoiul.
Și… am ajuns la partea cea mai neplăcută, motivul pentru care am scăzut nota locației cu toate că - în mare - sejurul a fost pe placul nostru.
Chiar de la sosire am remarcat funcționarea defectuoasă a toaletei. Nu se putea trage apa, iar butonul neavând capăcel era deosebit de greu de manevrat. Pe scurt, pentru că nu-mi face plăcere să relatez despre asta. Sesizat la recepție, chemat instalator. N-a rezolvat nimic. A schimbat o piesă, dar tot nimic. A declarat că presiunea mică a apei este de vină. De mirare pentru că la chiuvetă presiunea apei era cât se poate de bună. Miercuri dimineața (după două zile), când abia ne treziserăm și ne rânduiam la baie, bătăi în ușă. Camerista cu același instalator care a declarat că a venit să repare WC-ul. Soțul meu nu i-a primit motivând că a venit la odihnă nu să fie deranjat la ore matinale pentru reparații ce trebuiau făcute mai înainte. A anunțat că după ora 11 vom fi plecați până în seară și își pot face treaba în liniște, nederanjând pe nimeni. Cu scuze, s-au retras. Meșterul a revenit la ora 21.30. S-a mai străduit puțin, dar tot nu a rezolvat cum trebuie. Concluzia a fost că "apa are calamină". Și cu calamină a rămas.
În baie, pe ușă, sunt afișate reguli de utilizare a toaletei. Bine de știut, nu zic, dar cum tragem apa?
Balcon
Încă de la rezervare am specificat că dorim o cameră cu balcon (soțul meu fiind fumător). Dotat cu o măsuță și cu două scaune din plastic, balconul oferă o foarte frumoasă priveliște către Valea Slănicului cu munții bogat împăduriți, către intrarea în curtea complexului și mai ales către grădina în care liliecii înfloriți ne răsfățau cu mirosul lor amețitor. Pe măsuță exista o scrumieră. Fumătorul era singurul care avea grijă să o golească, să o curețe, camerista neajungând niciodată până în balcon.
Restaurant și terasă
Restaurantul și terasa complexului sunt folosite doar parțial, numai spații restrânse (în interior sau în exterior) fiind aranjate, gata să primească oaspeți. În rest, sunt scaune și mese înghesuite pe lângă pereți.
Am plecat din București hotărâți să luăm doar micul dejun (inclus în preț) la restaurantul complexului. Asta pentru că voiam să testăm și alte locuri de servit masa din stațiune. Cu toate astea, deranjați de ploaia din ultima seară a sejurului nostru, am servit și o cină la restaurantul complexului.
Micul dejun în regim bufet - un bufet mai restrâns pentru că nu era un număr prea mare de turiști - a fost, cu mici deosebiri, același în fiecare zi. Ouă (întotdeauna omletă), cremwursti, 3 tipuri de mezeluri, tobă (în două zile), brânză telemea (cam sărată), măsline, drob (foarte bun), legume feliate (roșii și castraveți), unt și gem (doze mici), pâine, cereale, iar ca băuturi lapte, ceai, cafea și apă cu lamâie proaspătă preparată într-un recipient special.
Cina - cel puțin pentru noi - a fost a la carte. Am comandat Păstrăv prăjit cu mujdei de usturoi și mămăligă, Frigărui de pasăre, Cartofi țărănești, Papanași cu smântână și dulceață și doar apă pentru că vin aveam în cameră. Prețuri? Prețurile la restaurantul Complexului Turistic "Cristal" sunt cam aceleași comparativ cu alte restaurante din stațiune. Păstrăv prăjit - 12 lei/100 g, Mujdei de usturoi - 2 lei/porția, Mămăligă - 3 lei/porția, Frigărui de pasăre - 28 lei/200 g, Cartofi țărănești - 9 lei/250 g, Papanași cu smântână și dulceață - 18 lei/porția, Apă minerală Dorna - 5 lei/0,5 l, Pâine - 0,3 lei/felia.
Cum spuneam, terasa este și ea minimal amenajată, dar este locul ideal pentru a savura o cafea alături de o țigară. Este dotată cu scrumiere. Scaunele sunt metalice, cu perne pe care uneori ți le luai singur din salonul interior unde așteptau depozitate unele peste altele, lângă ușă.
Personal
Personalul este amabil, atent, dar uneori ineficient.
În rezumat...
despre SERVICII
Exceptând aspectele amintite mai sus, aspecte care au dus la diminuarea notei, la Complexul Turistic "Cristal" beneficiezi de servicii bune, putând avea uneori și surprize. După noroc!
despre CAMERE & COND. CAZARE
Cu bunele și cu mai puțin bunele aspecte pe care le-am sesizat și despre care am amintit mai sus, Complexul Turistic "Cristal" este - după aprecierea noastră - o locație demnă de luat în seamă.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Am plecat din București hotărâți să luăm doar micul dejun (inclus în preț) la restaurantul complexului. Asta pentru că voiam să testăm și alte locuri de servit masa din stațiune. Dar, despre asta în articole separate.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Cei care nu se mulțumesc doar cu plimbări în lungul stațiunii, în Parcul Central, pe Aleea Izvoarelor sau pe traseul celor 300 de trepte, pot face o deplasare la Târgu Ocna. Salina și alte obiective îi așteaptă.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Distracția și relaxarea au fost așa cum ni le-am făcut noi. Adică urmându-ne planul de odihnă, plimbare și vizite exact așa cum ni l-am făcut de acasă. Bineînțeles, nu am ignorat nici surprizele de la fața locului - obiective despre care nici nu auziserăm încă.
Trimis de iulianic in 30.05.21 16:55:27
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.21832100 N, 26.45319700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
@iulianic: Uneori detaliile fac diferența. Sigur că atunci când mergi în vacanță ignori în mod voit unele lucruri, ca să poți să ai liniște și apetit pentru relaxare. Sunt însă locuri în care gazdele parcă aranjează înadins mici chestii ca facă viața turistului mai picantă.
Dacă de exemplu, suportul pentru hâtie igienică este făcut pentru un alt model decât al sulurilor care stau pe chiuvetă ca să le poți uda, apa de la budă nu se trage din cauză că” cineva” bagă în ea” calamină” - un reziduu din motoarele cu ardere internă ????, folosești frigiderul dar îți pică veioza, vii cu triplu de-acasă... am ceva motive să-mi fac griji că poate eu, în altă cameră, dau de alte” mici surprize” . În plus, vizual așa, de prin poze, culorile camerei par să facă o atmosferă un pic încărcată.
Foarte bun și util articolul tău - poate să contribuie semnificativ în decizia de a alege această cazare, ținând cont de raportul preț/calitate a serviciilor. Felicitări!
Multă sănătate și toate cele bune!
@k-lator: Complexul Turistic "Cristal" - Slănic Moldova nu este o locație rea. Mă refer la hotelul sau pensiunea (ce o fi ea) de 4* unde am fost noi cazați. Peste toate micile surprize am trecut mai ușor pentru că știm că așa este în România, dar să tragi apa la toaletă cu așa o mare dificultate, să ai grijă inclusiv de intervalul dintre folosiri (pentru ca apa să se adune în bazin), asta mi s-a părut prea mult.
Cât despre calamină… da, m-am simțit depășită. Nu sunt o persoană prea tehnică, dar – crede-mă – am notat termenul și l-am căutat de îndată în dicționar. Acum știu ce înseamnă calamină, dar tot nu știu cum ar fi putut ea influența buna funcționare a toaletei camerei 107.
Mulțumesc pentru ecou, pentru aprecieri și pentru urări! Călătorii frumoase oriunde și oricând!
@webmasterX: Poziționarea pe hartă este OK!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2021 Dezamăgire Nu mergeți — scris în 30.05.21 de ux119884 din NEGREşTI [VS] - nu recomandă
- Dec.2018 [Vila Nela] O experienta de 5 stele! — scris în 04.01.19 de elpidia din IASI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 [Pensiunea Cristal] Tratament — scris în 24.08.15 de OtiliaV din ŞIMLEU SILVANIEI [SJ] - RECOMANDĂ
- Mar.2015 Jalnic — scris în 25.03.15 de costel_mcb din GALAțI - nu recomandă
- Aug.2014 [Vilă neprecizată] Conditii execrabile — scris în 11.08.14 de Anca Simona din BARLAD - nu recomandă
- Feb.2014 [Vila Cristal] Pe afară vopsit gardul... înăuntru... dezastru de 1* — scris în 16.02.14 de Erzsebeth din GALATI - nu recomandă