GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Se dau urmatoarele date si cerinte ale problemei:
- grup de aproximativ 40 de persoane, format din 23 adulti si 17 copii
- locatie cu partie, derdelusuri, posibilitate de o balaceala, ceva obiective turistice, maxim 300 km de Bucuresti (fara Valea Prahovei, Bran – Moeciu sau alta destinatie care presupunea aglomeratia de pe A1)
- necesar de camere triple si cvadruple sau apartamente (familii cu cate 1 sau 2 copii)
- restaurant propriu pentru cel putin mic dejun
- preturi prietenoase
- pretentii medii spre inalte :D
- curte generoasa pentru derdelusie
- proprietar amabil si (mai mult decat) intelegator cu un grup numeros de copii zgomotosi si poznasi
Dupa ceva cautari, ne-am oprit la Slanic Moldova. Dupa cateva cereri adresate fara succes unor unitati de cazare (ba nu aveau capacitatea dorita, ba nu indeplineau criteriile de cazare legate de structura camerelor, ba nu aveau restaurant, ba era prea scump), m-am oprit la complexul Poiana Verde. Recunosc ca in prima faza am fost placut impresionata de proptitudinea si concizia raspunsurilor venite pe e-mail din partea d-nei A. C, proprietara/administratorul complexului. In general, imi formez o parere despre oameni si locurile pe care le administreaza si in functie de promptitudinea, claritatea si amabilitatea raspunsurilor pe care le primesc.
Fiind un grup numeros si relativ pretentios, am incercat inca de la inceput sa punctez anumite aspecte la care tineam neaparat: curatenie, caldura, mancare proaspata. Am fost asigurata ca toate cerintele imi vor fi indeplinite, fapt care s-a si confirmat.
Complexul este situat la intrarea in Slanic, inainte cu 2 km de centru si este format dintr-un corp de cladire (pensiunea) de 4 stele si un corp de cladire (vila) de 3 stele.
Noi am fost cazati in pensiune, pentru ca indeplinea conditiile de cazare solicitate de grupul nostru, respectiv camere triple, cu posibilitatea de a fi transformate in cvadruple. Camerele sunt generoase ca suprafata, au aproximativ 30 mp, contin in forma standard un pat matrimonial+un pat single sau o canapea cu 1 loc sau o canapea extensibila cu 2 locuri. Camerele sunt calduroase, au mocheta pe jos, un sifonier dublu incapator, TV LCD, 2 noptiere cu veioze, o baie spatioasa dotata cu uscator de par, prosoape suficiente si consumabile.
La cererea noastra, camerista intra zilnic, lua gunoiul si completa consumabilele. Daca doreai, schimba si prosoapele.
Punctul forte al locatiei il constituie suprafata generoasa, de 10 hectare; fiind iarna, noi ne-am bucurat doar de o plimbare pe aleile deszapezite si luminate colorat, de saniusuri pe pantele transformate ad-hoc in derdelusuri si de cele cateva animale din ferma proprie.
Mic-dejunul era tip bufet suedez si continea: oua in diverse forme, lapte+unt+brinzeturi+un tip de dulceata productie proprie, legume proaspete, 2 tipuri de mezeluri, cafea, ceai, cereale.
Restul meselor le-am luat in regim a la carte, anuntand totusi ceea ce dorim cu cateva ore inainte, pentru a reduce timpii de asteptare. Desi este a la carte, oferta este relativ restrinsa, pentru ca ei gatesc pentru in general pentru clienti pensiunii si mai putin pentru cei din exterior. Insa chiar si asa, gaseai intotdeauna ceva pe gustul tau: 2 feluri de ciorbe, carnuri la gratar (carnatii si fripturile de porc erau din productia proprie si erau o minunatie!!), 2-3 feluri de mancare gatita (sarmale, tochituri, varza sau fasole cu ciolan etc), mamaliga cu brinza si smintina, salate insotitoare (muraturi, de varza etc)
Pentru ca am avut in grup niste sarbatoriti, intr-o seara am organizat la ei si o cina mai festiva, compusa din cateva aperitive produse de ei (toba, sunca, lebar, brinzeturi) si un purcelus la protap. Ne-a placut, totul a fost bun, proaspat si bine pregatit
Pentru ca am fost un grup mare si galagios, nu am vrut sa deranjam eventualii clienti ai restaurantului, asa ca am solicitat si am obtinut fara costuri sala de conferinta a pensiunii, unde ne-am stabilit “cartierul general”, unde mai ramaneam pana seara tarziu la sprituri. Restaurantul se inchidea dupa ce terminam cu totii de mancat cina, aproximativ ora 21.00. Nu a fost o problema sa ne lase ceva vesela (farfurii, pahare, tacimuri etc)
In plus, am fost lasati sa venim cu bauturile proprii; probabil ca aceste concesii se aplica doar in conditii speciale, asa cum a fost cazul nostru, de grup numeros.
Costurile au fost:
- camera tripla: 170 lei/camera/noapte, doar cazare
- camera 4 persoane: 190 lei/camera/noapte, doar cazare
Costul de mic dejun bufet suedez: 20 lei/zi/adult, 10 lei/zi/copil.
Pentru cina festiva:
- antreuri traditionale 0.050 gr - cas, urda, branza burduf, toba, muschiulet, caltabos, slaninuta, ceapa rosie, masline - 24 lei/pers.
- Purcelus la protap - aprox 30-35 kg - 1000 lei/total (aici am mai adaugat fara costuri, mamaliga si cartofi la cuptor, mujdei, salata de varza acra)
- Foc tabara – 210 lei (focul nu l-am mai facut, a fost mai complicat, nu aveau lemne asa mari, ce aveau erau ude etc)
Personalul nu este foarte numeros, dar este amabil si indatoritor. Au mai fost sincope si lipsuri, dar au fost remediate indata ce le comunicam.
Ca peste tot, sigur ca sunt aspecte care ar putea fi imbunatatite, dar cum ne-am dus la relaxare, nu in inspectie, au mai fost si trecute cu vederea
Mi-ar placea sa-i mai vizitez si in sezonul cald, pentru a ne bucura si de facilitatile complexului care nu sunt disponibile in sezonul rece: terenul multifunctional de sport, plimbari cu poneii, vizitarea tuturor animalutelor si pasarilor din ferma, iazul cu pesti, terasa exterioara a restaurantului
Ce poti face in zona iarna:
- ski pe partia Nemira
- sanius
- balaceala la piscina hotelurilor Nemira sau Perla din Slanic Moldova sau la Creanga spa in Tg Ocna (15 km)
- plimbari prin statiune si imprejurimi, pe jos sau cu masina (izvoarele minerale, cazinoul din Slanic – monument istoric, cascada, manastirea si muzeul din Borzesti, manastirea Bogdana, salina Tg Ocna)
Vremea a fost grozava, a nins frumos si linistit cate putin in fiecare zi, suficient cat sa avem tot timpul zapada multa si proaspata, de care ne-am bucurat cu totii, de la mic la mare.
Site-ul este bine construit si contine toate detaliile care v-ar putea interesa poiana-verde.ro/index.html
 
Rog un WEB sa “link-uiasca” toate articolele mele despre Slanic Moldova; urmeaza si o recenzie despre locurile de luat masa din Slanic si imprejurimi
Trimis de Chloe in 17.02.19 19:42:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.22356400 N, 26.47730700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Chloe: Rog sa-mi spuneți dacă se poate intra la spa la nemira sau perla sau teleconstructia și ce costuri au? Nu știu dacă primesc clienți din afară complexului! Va mulțumesc! ALINA B.
@alina buzatu: noi am fost la piscina hotelului Perla, pe care n-o recomand. Desi aparent arata bine, in apa era mult par si niste personaje dubioase si galagioase faceau baie in piscina imbracate in tricouri si pantaloni scurti. Nu era in zona nicio persoana din partea hotelului, iar la receptie era un tip scarbit de viata si neinteresat, asa ca am plecat in graba si nu am mai semnalat nimanui aceste aspecte neplacute
LA Nemira si Teleconstructia stiu ca am sunat si nu primeau la piscina persoane care nu erau cazate la ei; dar mai bine dai un telefon, ca poate nu au asa multi turisti cazati si permit si accesul altora
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2020 Cazare ok, la servicii mai e de lucru... — scris în 16.08.20 de istvana din SFâNTU GHEORGHE [CV] - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Se putea si mai bine... — scris în 27.02.19 de anadutu din TULCEA - nu recomandă
- Sep.2018 Am fost acolo — scris în 15.09.18 de goposapiens din CONSTANțA - nu recomandă
- Aug.2017 Complex Poiana Verde — scris în 29.08.17 de LaurentiuTM din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 O locatie superba — scris în 17.08.16 de Prisacaru din BACăU - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Sejur la Poiana Verde — scris în 05.07.16 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Feb.2016 [Drept la replică] Criterii de clasificare privind unitățile turistice — scris în 19.02.16 de Poiana Verde din SLANIC MOLDOVA