GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru vacanta din februarie am dorit pe langa balaceala clasica sa avem parte si de putina zapada. Din acest motiv am cautat cazare in zone care ne puteau asigura acest lucru, dar totusi sa fie la maxim 400 km de casa. Am exclus din start Valea Prahovei, datorita preturilor care in acea perioada nu par corelate cu conditiile oferite. De asemenea nu ne doream o statiune clasica de schi noi nefiind practicanti. Mi-am amintit ca prima noastra iesire la munte in “formatia de trei” a fost la Tusnad si nu a fost chiar rau. Prin urmare am cautat tot acolo sa gasesc ceva.
Din pacate in Tusnad nu prea ai multe optiuni de cazare cu piscina, sunt de fapt doar doua hoteluri: O3zone si Ciucas, hotelul Tusnad fiind inchis. La O3zone am fost acum 5 ani, a fost bine dar piscina a fost cam rece si nu era foarte mare. Am zis sa incercam Ciucas. Avand ceva “cartonase” de la guvernul nostru cel darnic, am contactat direct hotelul sa vedem daca le accepta. Raspunsul a venit repede ca e ok si a fost insotit de o oferta pentru 5 nopti cu DP. Totul a decurs bine asa ca am achizitionat sejurul.
Am plecat dimineata devreme tocmai pentru a ajunge in jurul pranzului si a ne putea bucura de o jumatate de zi de relax. Drumul nu a fost foarte lejer, desi era sambata dimineata. Am mers pe Rucar-Bran si drumul e din ce in ce mai prost, astfel ca la intoarcere am zis sa o luam pe Valea Prahovei pana la Sinaia si apoi spre Targoviste. Proasta decizie! Am facut Predeal- Sinaia intr-o ora si 45 minute! Sa te tot plimbi prin tara noastra in astfel de conditii. Pana sa ne apropiem de Tusnad nu am vazut zapada, dar cum am ajuns in zona ne-am linistit, a aparut si covorul alb.
Hotelul l-am gasit usor existand indicatoare din sosea, practic, nu este chiar accesibil. E situat mai sus pe munte, iar strada, pe care se afla si posta din localitate, nu era curatata de gheata. Sus, parcarea, (de fapt sunt doua- dar si asa sunt insuficiente locuri) era un adevarat patinoar, si asa a ramas pe tot timpul sejurului nostru. Desi am ajuns la 13.30 parcarea de langa hotel era plina, am lasat masina blocand alte doua si am mers la receptie. Erau 8 persoane acolo si o singura receptionera. Cu toate astea in 10 minute, timp in care am completat si fisele de cazare, aveam cartela de la camera.
Prima impresie, trecand peste partea cu gheata, a fost buna. Receptia larga, cu un lobby destul de generos. Din lobby se putea vedea piscina, era conforma cu descrierea care spunea ca este semiolimpica. Pentru a ajunge la etaj erau 2 lifturi, unul mare de 10 persoane care cobora pana la nivelul -1 unde era parcarea si unul mai mic de 4 persoane. Desi hotelul cred ca era destul de plin nu au fost probleme cu functionarea lifturilor.
Am avut camera la etajul 2 cu vedere la munte, de pe balcon chiar vedeam marcajul traseului1, spre Turnul Apor, pe care l-am incercat fara succes. Camera era micuta, stiam acest lucru, fiind vorba de un hotel vechi care a fost renovat. La intrare un holulet din care in stanga era baia, mica si ea, iar in fata camera. Pe hol era un cuier si un mic dulap pentru haine destul de prost conceput, era inalt pana in tavan partea de sus fiind practic inutilizabila neasigurandu-se o scarita sa poti urca la el ). In dulap era un seif care insa nu l-am utilizat deci nu stiu daca era cu sau fara plata. In camera in afara de patul matrimonial, format de fapt din doua paturi lipite (dar nu exista spatiu deranjant intre ele) mai era o masuta cu doua fotolii, o servanta, racitorul, televizorul LCD cu diagonala destul de mare comparativ cu dimensiunea camerei, un taburel, o oglinda pe perete. Mobilierul este din pal, destul de nou dar realizat fara atentie la detalii (ericsoanele nu aveau capacele, erau gauri date gresit si nu au fost astupate).
Camera are si balcon, nu era nici masa nici vreun scaun acolo. Lumina in camera buna (deja a ajuns o problema iluminarea camerelor in hoteluri), patul era flancat de doua noptiere cu veioze pe ele. Prize pentru incarcatoare cam lipsa, le-am folosit pe cele de la veioze. De asemenea exista un AC care insa nu avea telecomanda. In camera parea un pic cam rece cand intrai de pe hol, dar nu pot sa ma plang (mie imi place sa fie cam 22 grade, mami vrea 27 asa ca ei i-a fost cam rece =)) ).
Baia mica mica, cabina de dus izola bine astfel ca nu intra apa in restul baii. Exista un calorifer care insa nu se incalzea, am uscat lucrurile pe caloriferul din camera. Prosoapele albe, halate de baie de doua dimensiuni (un XL si un M), sapunul si samponul, casca pentru par erau prezente.
Curat nu pot spune ca s-a facut cu insistenta. La intrare camera era curata, s-au schimbat prosoapele si lenjeria dupa 3 zile, s-a luat zilnic gunoiul si s-a completat in baie, dar cu aspiratorul s-a dat numai in ziua in care au schimbat asternuturile.
Cum am spus pachetul era cu DP. A fost a doua oara dupa Aurum in Ungaria cand am avut cina in regim bufet suedez. Si aici s-au descurcat cu brio. Oricum eu nu pricep de ce aveau atatea optiuni la masa: exista DP cu bufet, pensiune completa cu meniu fix, mic dejun cu meniu fix (care era diferit de cel de la pensiunea completa) in sfarsit exista si posibilatea mic dejun bufet completat cu fisa de cont pentru restul meselor. Chiar nu stiu cum reuseau sa gestioneze acest amalgam.
La micul dejun nimic spectaculos, poate partea de foietaj care era fierbinte, dar se termina repede si probabil cuptorul nu facea fata astfel ca existau momente cand lipseau de pe masa. Sucul era santal, cafeaua bunicina. In rest: branza, cascaval, legume, unt, gem, mezeluri, zacusca, salata de vinete, salata de legume cu maioneza, carnaciori, oua. Produsele de calitate medie-superioara.
La cina exista un fel de ciorba sau supa, friptura de pui si porc, garnitura de legume, orez, cartofi. Salate proaspete sau muraturi. Au avut in doua seri o salata de morcovi cu mere, care amestecata cu varza proaspata a iesit ceva de vis. Prajiturile nu prea grozave dar comestibile. La cina erau sticle de 500 ml cu apa minerala sau plata si din nou santal. Chelnerii se straduiau sa completeze cand se termina ceva, de asemenea sa debaraseze mesele cu promptitudine. Am remarcat ca personalul era destul de in varsta fata de ce se intalneste in alte parti (chelnerii, cei de la bar, chiar receptionerele aveau cam toti peste 45 ani). Din nou o problema cu asezarea meselor mai ales in zona in care se servea cina in regim bufet, erau mese de 10-12 locuri si apareau momente cand nu erau locuri disponibile pentru cei ce soseau.
Am mancat si la pranz tot la restaurantul hotelului, asta si pentru ca nu am gasit alte optiuni in statiune. Servirea a fost buna, preturile rezonabile, cateva exemple: ciorba de fasole 12 lei, ciorba de burta foarte buna 15 lei, cascaval pane 11 lei. La partea de bar preturi la fel mai mult decat rezonabile: apa la jumatate 3 lei, sucuri la jumatate 5 lei, cafea Iulius Mainl 5 lei, ciocolata calda aceasi marca 7 lei.
De la partea de spa am folosit doar piscina. A fost conforma cu descrierea: apa calda (30 grade), adancime de la 1.10 m la 2.10m, in incapere cald. Intr-un capat al piscinei era zona de jacuzzi care nu functiona tot timpul dar in momentul cand se ducea cineva acolo supraveghetorul pornea jeturile. Noi am fost in fiecare seara de la ora 20 si nu era inghesuiala. Singurul lucru care lipsea era putina muzica ambientala. Exista instalatia de sonorizare.
Un alt punct cu minus: la sala de jocuri consolele nu functionau, dartsul la fel, singurele optiuni fiind biliardul si tenisul de masa.
In rest personalul serviabil, curatenie peste tot, pe scurt o vacanta reusita. Hotelul va fi printre optiunile noastre cand vom exersa din nou coborarea pe schiuri (printesa a invatat in aceasta vacanta sa coboare cu schiurile si asta fara profesor).
Trimis de nrs † in 09.03.19 13:05:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE TUȘNAD.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nrs †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.14806900 N, 25.86054500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2022 Încercați ca merita! — scris în 03.01.23 de Creola din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Toamna la Tușnad. Relax la Spa. — scris în 17.11.22 de marival din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Fara caldura, fara apa rece si fara apa calda — scris în 04.10.22 de calcris din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2021 Relaxare si tratament la munte — scris în 11.07.21 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Satisfăcător — scris în 16.05.21 de ux119638* din IAşI - nu recomandă
- Jan.2020 Ne-a placut, am revenit! — scris în 26.01.20 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- May.2019 Un sejur minunat — scris în 06.05.19 de Bubu74 din SUCEAVA - RECOMANDĂ