ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 9 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Israel. Iordania. Egipt. Israel

TIPĂREȘTE

Cineva ma intreba ce zeu m-a ajutat la o calatorie… da, cred ca cineva, acolo sus, ma iubeste. Iata ca dupa 24 de ani de la prima idee de a vizita Israelul, anul asta am ajuns acolo. Excursie. Agentie.

Si pentru destinatia asta planurile au inceput cu mult timp in urma, un an si jumatate, pentru ca agentia ofera discount la plata integrala in…. maaaaare avans. Deci pretul a fost simbolic, spun eu, pentru avion, 8 nopti la hotel cu mic dejun si cina, autocaaaaare, ceva intrari, ghizi… 555 euro, dupa reducere. Taxe de frontiera: 100 euro.

Asadar, Aventura a inceput intr-o dimineata de vineri, cand in RO se astepta ploaie. Pentru cei care nu stiu, formalitatile la compania israeliana El Al sunt diferite de restul lumii; daca te gandesti ca ei sunt o alta lume, nimic nu trebuie sa va supere pentru ca vigilenta este in primul rand in folosul calatorilor. Veti fi intrebati despre cum, cand ati facut bagajele; daca ati primit pachete de la cunoscuti sau necunoscuti si daca stiti ce cuprind; cand ati planificat calatoria si altele, de interes pentru ei.

Dupa aterizare a urmat coada la granita, unde am primit viza de intrare: un cartonas albastru, pe care se pune stampila; in felul asta veti putea calatori fara probleme in tari musulmane, care se lupta, de cand lumea si pamantul cu Israelul, pentru ca pe pasaport nu va aparea ca ati calatorit in Israel.

Ne astepta un autocar racoros, cu apa la frigidere: 1 $/sticla de ½. A urmat un tur scurt si un popas la Jaffa. Apoi drumul lung, mi s-a parut, spre Tiberiades, la Marea Galileii. Un drum prin desertul presarat cu palmieri din loc in loc si minunate flori sangerii. Am ajuns pe intuneric la hotelul de 3 *; camera curate, cu apa calda si strictul necesar, inclusive cu cana electrica si ness, cafea si ceai… Cina, buffet suedez. Incercati mancarea de limba de vita. Un deliciu. Va rog mult, nu faceti risipa de mancare. In grupul nostrum, multi au avut impresia ca trebuie sa-si puna in farfurie din fiecare fel; au plecat de la masa stambandu-se ca nimic nu e bun. Credeti-ma, mancarea era delicioasa, dar nu poti manca din tote; sunt multe feluri pentru a gasi fiecare cate ceva sa-I placa. Eu nu fac acasa decat un fel de salata de vinete, acolo erau 3 feluri si vinete la cuptor si multe altele. Am suferit in fiecare seara vazand farfurii pline cu mancare ramase pe masa. Afara sau in desert, multi copii nu au ce sa manance… Am poposit 2 nopti acolo; a doua zi a urmat un tur pe la locurile incarcate de minuni biblice si de energii positive.

In cea de a 3-a zi am plecat spre Iordania. Petra a fost tinta mea acolo; au fost si alte opriri. La iesire din Israel au fost probleme cu pc-ul din granita si am asteptat aproape 3 ore recuperarea ultimilor 12-13 persoane din grup, din teritoriul afectat. Transferul spre Iordania se face cu un autocar care circula in “no men land”; apoi inca aproape o ora pentru formalitatile de intrare. Un autocar ne astepta dincolo de granita, deci am plimbat bagajele dupa noi. Drumul prin noaptea desertica urcand spre Amman a fost aproape mistic. Am aflat toata povestea printilor desertului care au civilizat cateva triburi si au facut o tara aproape occidentala. Un hotel bun, cu cel mai interesant tapet: fulgi de gaini lipiti pe pereti! Nu puteam sa nu va spun asta! Mici minusuri in camera dar au fost remediate imediat. Cina si mic dejun bune. Tur de oras dimineata. Coplesitoare privelisti. In ce conditii pot trai fericite unele popoare. Pranzul, in desert la un popas: bufet suedez, cafenea arabeasca, suveniruri si snacks-uri….

Petra. Un loc ce nu poate fi descris. Maret. Inaltator. Divin. Protejat de un trib frumos. Lasati-va impresionati de dorinta copiilor de a face negot, e mijlocul lor de trai. In pretul intrarii era inclus un drum pe magarusi dar nu s-a incumetat nimeni. Aveti posibilitatea de a merge calare, pe cai sau camile; sau cu trasura... Sau poate doar la intoarcere. Cumparati smirna, santal-alb si negru si alte arome mirifice de la ei, la “boutiq-ul” de la intrarea in defileu, chiar bijuterii: sunt sinceri si va vor spune care sunt din argint si care nu, care sunt piatre adevarate si care sunt sticla sau plastic. Si nu ezitati sa le priviti ochii.

O noua bucata de drum pana la Aqaba, la granite cu Israelul; o noapte frumoasa pe malul Marii Rosii. Dimineata, trezita de muezin: nu a fost asa sinistru ca in filme. Am auzit in cantecul lui si a celor ce se rugau impreuna cu el slava lui Dumnezeu. Un tur de oras pe lumina si privit in zare spre Egipt si Arabia Saudita, peste mare.

Trecerea prin Israel a fost meteorica: trebuia sa intram si sa iesim foarte repede: se sarbatorea Yom Kipur si urma sa se inchida granita intre orele 14 si 22 in ziua urmatoare. Asadar, noi formalitati de iesire din Iordania spre Israel, cu controale de bagaje prin filtru, ca la aeroport. Apoi drumul prin frumoasa statiune Eilat, spre granite cu Egiptul. Iar iesire din Israel, cu minunatul cartonas roz, la iesire. Intrare in Egipt. Pauzaaaa. Diferenta de ora locala, autocarul a venit dupa aproape 2 ore; timp de povestit spus bancuri…. in grup. Timpul aproape a zburat. Doar foamea si setea ne mai zburleau…

Ei, autocarul egiptean era… altfel! Jumatatea din spate era “imbracata” in folie protectoare impotriva soarelui. Buun. Umbra. In fata, cald. Arzator. In jur, piatra, nisp si praf. Uneori, aerul conditionat avea miros de praf. Pentru comparatie, in autocarul israelian, din cand in cand, aerul era improspatat cu aroma de grapefruit… roz! Sa te tot relaxezi. Ne asteptau 3 ore si un pic pana in zona turistica Sf. Caterina, locul de plecare spre frumosul rasarit de pe minunatul munte Sinai. A fost o oprire pe la jumatatea drumului pentru improspatare, ceai, cafea, gustare si suveniruri. Din nou o familie cu copii care isi dezvolta de mici abilitati mercantile. Asa traiesc ei: datorita turistilor. Chair si amaratele de capre nu au de ros decat pietre…. In Egipt am fost insotiti de... politia… ”turistica”; un frumos ambalaj de Securitate. Ghidul local, vorbitor de franceza, cum altfel, foarte amabil si recunoscator pentru bacsisul oferit cu mult drag de grupul nostrum, la final.

O oaza in mijlocul desertului. Mi s-a parut magnific faptul ca am putut sa fac dus cu apa calda. Cina a fost minunata. Oboseala ne-a doborat usor. Un alt grup de romani, mult mai mic, a ajuns noaptea, putin inainte de plecare pentru urcarea pe munte. Plecarea a fost in jurul orei 2, cu autocarul pana in locul de unde ne-a preluat ghidul din tribul beduinilor. Urcarea in intuneric, cu lanterne, cumparate sau inchiriate cu 1 $. Se puteau inchiria de la un magazine din curtea hotelului si bete pentru urcat pe munte. Se poate negocia urcatul pe camila, cam 10 $ dus- 10 $ intors…. Cativa spun ca nu ar fi reusit altfel. Camilele te urca pana la cararea de trepte; ele merg doar pe pietris si nisip… Din cand in cand ai senzatia ca nu mai poti. Sunt popasuri din 20 in 20 de minute de urcus poti bea un ceai- ceea ce va recomand cu drag. Cel mai bun ceai baut! pana la ultimul popas nu am baut strop de apa, doar ceaiul, inainte de final. La popasuri gasesti apa, snacks, ciocolate, orice-1 $. Merita, pentru ca ai nevoie de energie, iar marșul e fost divin.

Rasaritul. Nu e orice rasarit, e rasaritul care acum vreo 5777 de ani a arata drumul unui popor ales. Un drum plin de provocari, de dejnadejde si de invataminte. Un rasarit care te umple si te goleste in acelasi timp.

Apoi a urmat coborarea. Si vorba poetului:” mai lunga-mi pare calea… ” e cat se poate de adevarat. Munti, lumina, umbre si un pamant graitor. La fiecare pas vezi umbre si forme delicate… Din grupul mare de 50 de turisti, 30 am plecat la drum spre Sinai si am ajuns toti sus! Un grup extraordinar! E greu la urcat dar si la intors; beduinii se ofera sa te jute sa te sprijini de bratul lor sau iti ofera o camila; am fost sfatuiti sa negociem inainte de a a ccepta orice serviciu, asta pentru ca dupa, va fi greu sa scapi de ei. Pe drumul de intoarcere am intalnit un beduin care urca cu doi magarusi pe care erau cate 2 bidoane de 30 de litri cu apa; pentru cafea si ceai. A, se plateste si toaleta, 1 $; exista la fiecare popas….

La hotel, timp doar pentru mic dejun si dus, apoi drumul spre Israel. Cu aceasi oprire de improspatare; am fost singurul grup in 4 zile, care a trecut pe acolo. Noaptea la Hilton, in Taba. Retineti va rog ca lanturile hoteliere au camera de diverse preturi; turistii le catalogheaza cu stele. Acces la piscine, a doua zi dimineata; la cazare, deja spalau piscina. Seara ne-am spalat picioarele in Marea Rosie si caaaldaaa. Am ratat shopingul …

O noua zi. Pentru ca hotelul e chiar langa granita, ne-am tras bagajele pe roti pana acolo. In Israel ne astepta minunatul autocar cu miros delicious. Prima oprire: Aqvariul din Eilat; intrarea a inclus vizionarea unui filmulet si pranzul la autoservire. Bauturile de orice fel contra cost. A urmat un tur al minunatei statiuni si o oprire la bursa de diamante… Hahaha! Si cumparaturi de bijoux sau cosmetice de la Marea Moarta.

Drumul spre Jerihon- Jericho. La rasaritul lunii am oprit pentru imbaierea in Marea Moarta: o senzatie fina si uleioasa, de intinerire. Apoi cumparaturi la magazinul aferent plajei. Daca vi se par bune preturile, cumparati; in alta parte s-ar putea sa nu regasiti aceleasi produse. Un pont: in aeroport, la plecare sunt preturi excelente, dar nici acolo nu aveau ce cautam eu, comanda de la mama. In final, am gasit pe net, zilele trecute, de acasa... Hahahaha.

Noaptea la Jericho a fost in conditii excelente! Piscina hotelului minunata; din pacate, doamnele si domnisoarele din grup s-au cam expus, in costume de baie “traditional” romanesti, intr-o oaza … palestiniana…... Araba, musulmana. Spun aste pentru ca piscina s-a umplut de barbati dupa ce le-au vazut asa …... costumate. Doamnele lor stateau la mese, invelite in “uniforma” lor traditionale, si savurand narghilele…. Se poate consuma bere; cea locala este excelenta, 4 grade... Suficient. 4$.

O noua zi, o noua minunatie: Masada, cetatea cucerita de romani dupa 3 ani de asediu. Un monument de inginerie si determinare, de rezistenta si supravietuire.

Apoi drumul spre Bethleem…. Ultima noapte pe drumuri grele dar care iti usureaza sufletul.

Ultima zi: Ierusalim. Cu toate ale sale. Cu toata piosenia si maretia sa. Locuri de nepovestit dar care iti soptesc ca trebuie sa revii. Si poate atunci, lumea va fi mai buna.

Periplul nostrum nu a fost neaparat un pelerinaj, nefiind organizat de biserica; a atins insa, toate locurile sfinte din cele 3 tari. Momentele au fost sustinute de marele nostru ghid din Israel, al agentiei partenere, domnul Leon Cosma, un teolog si istoric remarcabil. Un roman dorit departe de tara lui draga si iubita. Un om minunat!

Sfaturi care va pot fi utile: mergeti cu dolari si lei. In cele 3 tari $= euro, deci pierdeti cu euro. In Israel se poate cumpara la comercianti si ambulanti in lei. Cardul este excelent la magazinele- magazine. Cele 32 de lumanari se aprind la Mormantul Sfant, se si sting imediat; le aduceti acasa, sau le aprindeti pe unde va opriti, daca ati inceput cu Ierusalim. Acasa le puteti aprinde la rugaciuni nevoiase.

Va mai recomand geamantane rezistente; nu folositi lacate sau folie pentru ca vor fi verificate la Securitate si veti fi nevoiti sa va cumparati altele in excursie- cheltuieli nepravazute… La hotelurile unde vi se duc bagajele la si de la autocar se da cam 1 $ de bagaj pentru cel care le cara; e umilitor sa I se traga cu putere bagajul din mana; am auzit spunandu-se ca “uite cum vor sa ne jumuleasaca” de catre personae care aveau pretentia ca sunt la hotel de 4 *. Of! Nu va stresati de grija mirosurilor: datorita caldurii si lipsei umezelii, gunoaiele se deshidrateaza, nu fermenteaza si nu miroase urat. Va fi o placere sa te plimbi seara spre mare, iar containerele de gunoi sa nu se simta… doar sa se vada…

Cea mai mare suferinta a mea, a fost sa indur turul nesfarsit de poze al catorva personae! Fara respect pentru ghid, dupa ce acesta termina de spus, iar respectivele de pozat si filmat, se trezeau sa intrebe despre ce era vorba. Nesimtire! Mai mult, filmau pe toata lumea cand se inchina, fara respect; se asezau in fata, cu aparatul in mana intinsa, cat sa nu mai poata nimeni fotografia. Nesimtirea, imensa! Am refuzat de fiecare data cand voiau sa le ajut cu poze in biserici: cum sa te fotografiezi cu toate icoanele???

Atunci cand sufletul este pregatit, fiecare ajunge la locurile Sfinte.


[fb]
---
Trimis de Millana in 27.10.16 18:07:03
Validat / Publicat: 28.10.16 08:34:31

VIZUALIZĂRI: 6353 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Millana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Petra. Pe drum
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

elviramvio
[28.10.16 09:55:00]
»

@Millana:

Interesant si util prin informatiile oferite, placut la citit, felicitari!

Urmeaza sa imi fac timp pentru poze, nu pot trece rapid peste ele, soarele la Sinai insa deja m-a fermecat.

monaca
[28.10.16 15:54:34]
»

Frumos povestit, imi doresc mult sa vad locurile astea! Felicitari!

Radu Tudoran
[28.10.16 17:27:49]
»

O astfel de calatorie este ceea ce astept de mult. Poate anul viitor.

Asa ca review-ul tau imi este nu doar placut, ci si necesar.

Vacante frumoase.

mprofeanu
[28.10.16 17:52:21]
»

@Millana: Frumos scris și frumoase poze!

Votat cu plăcere și de ce nu cu interes pentru destinație! Cred că voi trece spre lumea arabă, cu vizita acolo unde se poate merge și nu este riscant încă: Iordania, Maroc, Iran.

MillanaAUTOR REVIEW
[29.10.16 15:27:30]
»

@elviramvio: Mulțumesc! Spor la planuri!

MillanaAUTOR REVIEW
[29.10.16 17:00:07]
»

@Radu Tudoran: Mulțumesc! Voiaj plăcut oriunde, oricând!

MillanaAUTOR REVIEW
[29.10.16 17:21:24]
»

@mprofeanu: Călătorii minunate și planuri frumoase!

MillanaAUTOR REVIEW
[30.10.16 10:43:29]
»

@monaca: Multumesc. Voiaj placut!

Aurici
[31.10.16 13:09:11]
»

@Millana: Ex-ce-lent!

mishu
[01.11.16 17:26:55]
»

@Millana: Incepusem in urma cu cateva zile articolul tau si nu stiu de ce am interrupt. Acum din fericire am ajuns din nou la el si ma bucur nespus deoarece ai scris frumos totul si ai dat si informatii utile iar pozele sunt minunate.

Felicitari, votat cu mare placere.

MillanaAUTOR REVIEW
[02.11.16 19:45:50]
»

@Aurici: Așa a și fost: ex-ce-lent! Merci!

MillanaAUTOR REVIEW
[02.11.16 19:51:24]
»

@mishu: Mulțumesc! Așteptam votul tau!

florina9
[05.03.17 09:35:29]
»

@Millana: Minunat! am citit cu multa placere, mai ales ca vom merge in acest circuit si sper sa-l avem tot atat de reusit ca dv!

gabdanz
[11.04.17 12:40:38]
»

Am citit articolul inainte de plecare in acelas circuit si cred cu aceiasi agentie a fost foarte instructiv si ma simt dator cu informatii in plus.

La plecare fiti relaxati la interviul partii Israeiene si daca aveti trecute pe pasaport iesiri spre tari musulmane veti avea parte de intrebari suplimentare si suportati cu stoicism daca sunteti priviti de sus ca asa va fi in Israel si sunteti in pelerinaj .

Puneti in bagaje macar 2 litri de apa (daca nu vreti sa dati 1 dolar =1 euro= 4 lei pe 1/2 apa) pentru ca nu veti primii apa decat la masa (nu aruncati sticlele, la masa de dimineata va puteti inprospata proviziile) restul cu bani si nu puneti lamai (detectoarele sunt sensibile la lamai??!) daca nu vreti sa fie verificate.

Hotelurile din zona Tiberias sunt de tipul " Afara vopsit gardul si inauntru... " dar nu am venit sa stau in hotel, orasul fiind pustiu ca pietoni dupa ora 20, taxi nu-i.

lumanarile sunt mai calitative in Nazaret si mai ieftine .

La intrare in Iordania nu afisati aparate foto cu obiective mai mari si trepiede ca va fi solicitat pt inspectie suplimentara un expert???!

La imbarcare in autocar am primit cate o sticla de 1/2 apa GRATIS la fel si a doua zi si in Egipt, desi sunt mai mari probleme cu apa decat in Israel.

Hotel AL Fanar din Aman totul ok, daca doresti sa vizitezi orasul sunt probleme cu trecerile de pe un sens pe celalalt trecerile facandu-se doar pe pasarele si la departare, traficul fiind intens.

Nu schimbati in dinari ca nu aveti ce sa faceti cu ei mai alaes in vama (comision mare), cumparaturile in dolari sunt mai ieftine, in Egipt in nici un caz nu schimbati.

Negocierea in bazare (Petra- iodania, Egipt, Palestina, ierusalim - orasul vechi) poate scadea pretul cu mult.

La plecare aeroport Israel interogatoriul de rigoare, la care este bine sa nu cunoasteti limba engleza... si nu inchideti bagajele pt ca aleatoriu pot fi deschise si verificate fara a fi de fata. Prima oara in Israel si ultima.

MillanaAUTOR REVIEW
[30.04.17 16:19:07]
»

@gabdanz: Imi pare rau ca nu ai ramas relaxat pana la capat. Trebuie sa-ti amintesti tot timpu ca o tara pe care o vor toti, se va apara in toate felurile posibile. Eu am apreciat paza si prezenta armatei peste tot. Ba da, trebuie mers singur, ca sa te poti bucura de toate minunatiile.

doinel_sv
[27.07.18 18:24:48]
»

@Millana: Informatii deosebit de utile chiar si dupa ce a trecut o perioada mai lunga de cand ati fost in acest circuit. Puteti va rog sa ma ajutati cu numele agentiei cu care ati mers? Suntem si noi interesati sa ajungem in zona anul viitor si incep culegerea de informatii. Multumesc.

MillanaAUTOR REVIEW
[24.09.18 19:43:49]
»

@doinel_sv: Din pacate agentia nu mai exista dar va recomand[...], ca acolo este acum ghidul cu care am fost... Daca nu se supara administratorul...

webmaster45
[24.09.18 19:54:49]
»

@Millana:

ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, doinel_sv, elviramvio, florina9, gabdanz, Millana, mishu, monaca, mprofeanu, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂCircuit Israel-Iordania:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079744100570679 sec
    ecranul dvs: 1 x 1