GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am vizitat Cisnădioara impreuna cu niste prieteni. Am stat timp de 5 zile in Centrul de Agrement pentru Tineret. Raportul pret calitate a fost ok.
Pensiunea e pozitionata in mijlocul campului si are vedere la cetate. Camerele sunt relativ decente. Pentru cei care se asteapta la curatenie deplina... nu recomand. Eu sincer nu am avut pretentii.
Mancarea: Aveam 3 mese pe zi. Noi schimbam ora mesei in functie de cum ne trezeam sau cum ajungeam din drumetii.
Dimineata mancam paine cu gem, unt, niste salam si parizer si beam ceai.
Dupa amiaza avem deobicei piure, care de pui sau porc si salata.
Seara pilaf si carne ca dupa amiaza.
Camerele sunt spatioase (sunt de 2,4 si 6 persoane) si majoritatea au paturi supraetajate.
Dezavantaje: Dusurile sunt cam murare si de preferat ar fi sa intri cu papuci inauntru.
Paharele de unica folosinta din bucatarie erau refolosite (erau negre la baza).
Iarba era pana la brau (cel putin cand am venit noi) deci nu aveai loc unde sa joci un tens, football etc. Dar cum am mai spus... pentru banii pe care i-am dat... nu ma plang.
Este un chiosc aproape de pensiune, deci aprovizionarea cu "bunatati" nu ar trebui sa fie o problema.
Am vizitat: Sibiu (Biseria negra si imprejurimile), Turda (Salina), Paltinis (Aka park), Alba Iulia (Orasul) si Curtea de Argeş iar la intoarcere am trecut pe la Brasov.
Pe langa obicectivele turstice pe care le-am vazut... cel mai mult s-a remarcat Biserica fortificată.
ISTORIC: În partea a doua a secolului XII a fost construită o bazilică romanică. La începutul secolului XIII, bazilica a intrat în posesia regelui Andrei al II-lea pentru ca, mai târziu, să fie donată abaţiei cisterciene de la Cârţa. Biserica este compusă din trei nave şi e înconjurată de un zid de incintă care se desfăşoară de-a lungul platoului dealului Mihail (de aici îi provine şi numele în germană al localităţii - Michelsberg - Dealul lui Mihai). Ceea ce diferenţiază biserica de altele de acest fel din Transilvania este că nu a suferit prea multe modificări ulterioare).
Impresie: Peisajul a fost superb. Cetatea aflata pe deal impreuna cu padurile ce o inconjurau constituiau un tablou pictat in nuante de verde crud cu o alura istorica. Inauntrul canstructiei se aflau o serie de placute cu numele celor care au decedat (majoritatea neavand mai mult de 20 de ani...).
A fost interesanta sederea aici. As mai reveni in zona sibiului, dar la pensiune, clar, nu.
Trimis de loryxx* in 07.08.17 17:06:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (loryxx*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.70627800 N, 24.11252900 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@loryxx: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
--
@loryxx, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
--
IMPORTANT din câte-mi dau seama, contul Genifar42 este TOT al tău - sau e cumva al altui membru al famileii tale?
--
Suspendat până la clarificare.
Autoarea ne-a comunicat că dorește păstrarea contului ”actual” - «loryxx». Contul «genifar» a fost astfel ”absorbit” în cel curent.
Review-ul va fi publicat în scurt timp.
@loryxx: Cred că peisajul natural merită într-adevăr notă mare... și cam atât. Restul inconvenientelor le-ai enumerat mai sus...
Am stat acolo cu mulți ani în urmă, cazat gratuit ca participant la o conferință în Sibiu; venea în fiecare dimineață microbuzul și ne ducea în oraș. Condițiile de cazare au fost „nasoale”, cum se zice: mai multe paturi în cameră, mizerie, în sobă erau aruncate prezervative (da, avea sobă de teracotă în cameră) etc.
Mi-a plăcut în schimb aerul răcoros de dimineață și peisajul pe care îl aveam sub ochi de pe verandă + clopotul bisericii din sat care bătea orele și jumătățile de oră.
Te mai așteptăm și cu alte impresii și articole.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)