ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.10.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

O vacanță începută cu dreptul

TIPĂREȘTE URM de aici

„Nu știu alții cum sunt” , dar eu când citesc sau aud despre un loc unde mi-ar plăcea cândva să ajung, îl caut pe harta virtuală și îi înfig un steguleț în creștet, spre aducere aminte vitoare. Harta mea e plină de stegulețe verzi, inimioare roșii și steluțe galbene, ar trebui de-acum să le șterg măcar pe cele deja bifate, dar nu prea mă-ndur... Când proiectez o vacanță, nu trebuie decât să arunc o privire: ia să vedem, ce-avem noi aicea?!... Aha, asta, asta, și asta. Egal x zile. Și unde ar fi mai bine să ne stabilim baza?! După principiul compasului, mă orientez asupra centrului aproximativ. Pe urmă cer ajutor prietenului booking. Simplu, nu?!

Cum vacanța de vara aceasta a cam stat sub semnul pandemiei, criteriile obișnuite de căutare s-au modificat un pic. Am optat pentru pensiuni micuțe, cu cât mai puține camere, unde să se poată respecta noile reguli de distanțare și curățenie. Că oferă sau nu mic dejun, acest lucru n-a fost mandatar. Dacă da, cu atât mai bine, ne vor fi scutit de-o grijă; dacă nu, atunci musai să existe mâncătorii prin preajmă, ceea ce înseamnă că locația resprectivă trebuie să se situeze în/foarte aproape de un oraș.

Pentru prima parte a sejurului în Ținutul Secuiesc am ales drept sediu Odorheiu Secuiesc, în care aveam să poposim pentru 4 nopți. Am remarcat câteva pensiuni bunicele în zona centrală, dintre care m-am oprit la Castle Garden Guesthouse – Adults Only; notă 9,6 pe booking din aproximativ 80 de comentarii, 210 lei/noapte camera dublă, cu posibilitatea de a cumpăra separat micul dejun direct de la proprietate pentru 24 lei/persoană (cel puțin așa scria pe site). Am beneficiat și de anulare gratuită, parcă până în preziua sosirii. N-a fost nevoie să garantez cu cardul rezervarea, iar de plătit, aveam să plătesc cash direct la proprietate. Pe GoogleMaps, veți găsi pensiunea sub numele de Várkert Vendégház.

Am comunicat cu proprietarul telefonic de pe drum, am anunțat ora probabilă când vom ajunge. A rămas să-l mai sun o dată, eventual, din fața porții. Cred că ar fi fost util să ne spună că proprietatea are de fapt 2 porți situate pe străzi diferite... (Nu știu de ce n-a făcut-o, altfel comunicarea ulterioară s-a dovedit perfectă, omul fiind extrem de drăguț și serviabil; în fine...) Ideea e că ne-am învârtit un pic. Am sunat, dar n-a mai răspuns nimeni... Am lăsat mașina, ne-am foit pe jos în sus și-n jos, ne-am uitat peste gard (știam de pe booking cum arată casa, aproximativ) și până la urmă ne-am prins.

Proprietatea este construită pe un teren în pantă, între 2 străzi ce se întâlnesc într-un unghi ascuțit. Trebuie s-o urmezi pe cea de sus, Eőtvős Jósef (care e cu sens unic) până la capăt, lăsând în urmă frumoasa poartă secuiască a pensiunii, apoi să virezi strâns pe cea de jos, str. Lacului, care se înfundă în parcarea cu pricina. Când am ajuns în fața porții de jos, a apărut și proprietarul, scuzându-se pentru întârziere. Ne-a deschis poarta dublă (care nu se încuie, are doar un sistem de fixare în sol, i-am prins imediat șpilul), am intrat cu mașina și am parcat-o în unul din cele 5-6 locuri goale (în descrierea de pe booking sunt menționate 12, dar – sincer – nu prea văd cum ar putea încăpea atâtea mașini acolo).

Am fost invitați apoi să ne urmăm gazda, am urcat împreună cele câteva trepte ce se fac din parcare, a deschis o portiță și am ajuns în micuța curte pietruită a pensiunii, în care este amenajată o mică terasă exterioară, cu doar 2 mese, cu o vedere splendidă asupra grădinii vecinilor și asupra ruinelor vechii cetăți secuiești.

Casa are formă de L și 2 niveluri, pereții sunt văruiți în albastru-intens, pridvorul de la parter și balcoanele de la etaj sunt din șipculițe traforate de lemn vopsit în maro, asortate cu ușile și cercevelele ferstrelor. În camerele de jos se intră direct din pridvor, în cele de sus pe o scară, prin spate. În pozele de pe booking, casa e decorată din abundență cu mușcate roșii, sporind efectul coloristic; am remarcat ghivece cu desene tradiționale secuiești fixate pe alocuri, însă goale, fără flori (în cel din dreptul ușii noastre aveam să „plantăm” , după prima dimineață de hălăduială, un superb buchet de flori de câmp cumpărat de la o bunicuță, de pe stradă).

Ocolind casa, gazda noastră (Tibi, după cum s-a recomandat) ne-a invitat să-l urmăm pe o scară exterioară ce ne-a condus într-o cămăruță, la mansardă. Acolo am găsit amenajată o mică sală de mese, locul e drăguț, dar destul de strâmt, motiv pentru care oamenii au decis să sisteze servirea micului dejun în perioada aceasta pandemică. Am primit însă invitația de a bea împreună cafeaua în fiecare dimineață între 8 și 10, acolo sau la cele 2 mese din curtea pensiunii. În plus, omul ne-a oferit informații despre ce-am putea vizita prin împrejurimi, precum și despre restaurantele cele mai bune din oraș; ne-a spus că e o patiserie prin zonă, de unde ne putem lua ceva „pentru de dimineață” , un supermarket și câteva cafenele.

Ne-a sugerat mai apoi să coborâm pentru a ne lua în primire facilitatea rezervată. Am primit 2 chei prinse într-un breloc, una de la cameră, cealaltă de la poarta de sus. Am avut camera nr. 3, prima din stânga, la parter. O încăpere spațioasă, întunecoasă (un avantaj când vrei ca primele raze de soare să nu-ți tulbure somnul), aranjată în stil tradițional. Pereții văruiți în alb, podeaua pavată cu o gresie dură ce imită lemnul lăcuit, plafonul brăzdat de grinzi uriașe de lemn. Mobilier nesofisticat și practic: un pat dublu și încă unul de o persoană, un scrin cu sertare pe care tronează TV-ul cu ecran plat, încă unul-suport pentru tava cu pahare și un pet mare de apă, cadou de bun-venit din partea gazdelor. A, și un scaun, pe care l-am mutat lângă pat, pe post de noptieră.

Pe toată lungimea peretelui din dreapta, au fost construite mai multe compartimente, unul lângă altul, primul închis cu ușă (adăpostind WC-ul plus un coș de gunoi cu capac), celelalte gen open space: dușul (separat de restul camerei printr-o perdea), lavoarul (încastrat într-un blat de lemn, acompaniat de o savonieră și 2 căni decorate tradițional, precum și de o oglindă pe peretele de deasupra) și zona cu șifonierul (în care am găsit agățate câteva umerașe).

Ciudat acest mod de compartimentare, inedit, generator de posibile cârcoteli... Pe noi nu ne-a deranjat deloc; singurul lucru despre care aș putea spune că nu-i chiar ok este faptul că tot aburul de la duș se duce în cameră. Vara nu-i problemă, că poți aerisi ușor, dar în sezonul rece... Cămăruța cu WC-ul beneficiază de un ventilator pentru aerisire, genul ce pornește când aprinzi lumina.

Drept consumabile, am avut hârtie igienică (când s-a terminat, am semnalizat și am mai primit) și un săpun mare, ambalat. Pe pat ne așteptau câte 2 prosoape; și aici aș da o mică bilă neagră, pentru că au lipsit prosoapele mari, de duș, am avut doar din cele mici și mijlocii. În fine, n-a fost un capăt de lume, ne-am făcut treaba cu ele.

Se cuvine să amintesc și frumoasa ferestruică, gătită cu perdea din in, cu dantelă, precum și cele câteva decorațiuni: farfuriile și ulcioarele tradiționale, corpurile de iluminat gen lămpi țărănești, pernuțele alb-roșii cusute în motive populare, preșurile vărgate. Wi-fi-ul a funcționat ok. Curățenie nu s-a făcut, pe principiul (probabil) de a intra cât mai puțină lume în camera ta. Nici n-am simțit nevoia, oricum am stat foarte puțin pe-acolo și am păstrat cum am găsit.

În primele 2 nopți am fost singuri în pensiune, iar următoarele am împărțit-o cu 2 cupluri de tineri; nu ne-am intersectat decât la cafeaua de dimineață, noi la o masă de pe terasa cu flori și albine, ei la cealaltă. A propos de cafea – excepțională! Chiar dacă acasă suntem obișnuiți să mâncăm un pic înainte de cafeluță, de data asta am făcut o excepție. Și a propos și de mic dejun: n-a fost complicat deloc. Am identificat ușor patiseria de care amintise Tibi, o cheamă Izlike, mergi pe strada de sus până în capătul dinspre spital, pe dreapta este CEC Bank, traversezi Str. Bethlen Gábor și ai ajuns. Atâta doar că la sfârșitul săptămânii e închisă. Altfel, în fiecare dimineață poți cumpăra tot felul de sendvișuri proaspete, pateuri calde, dulci sau sărate; foarte bun tot ce am încercat, și nu scump deloc. În prima dimineață (duminică), am mâncat la cafeneaua-pizzerie Pomodoro, a fost bine și acolo. Altă variantă ar fi micul dejun „din traistă” ; la maxim 5 minute de mers, înspre centru, se găsește un supermarket destul de bine aprovizionat.

Nici pentru celelalte mese nu trebuie să vă faceți probleme; restaurante sunt cu duiumul în zonă, mai aproape sau mai departe de pensiunea noastră; oricum, la distanțe măsurabile în pași. N-am folosit mașina decât pentru obiectivele turistice mai îndepărtate.

... În dimineața plecării, după ce am savurat aromata cafeluță a domnului Tibi și câte un sendviș de la Izlike, am decartat contravaloarea cazării (avusesem grijă să scoatem bani de la bancomat cu o seară înainte), ne-am luat rămas bun de la ospitaliera noastră gazdă și am pornit mai departe, către alte orizonturi... nu prea îndepărtate, dar la fel de primitoare! ????


despre SERVICII

Gazdă super-amabilă.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Cameră curată și spațioasă, frumos decorată în stil tradițional secuiesc.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pensiunea se află în centrul orașului, aproape de multe obiective turistice, restaurante, cafenele și magazine. Zona abundă și ea în chestii de vizitat sau de făcut.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 21.10.20 19:48:19
Validat / Publicat: 21.10.20 20:45:25
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ODORHEIU SECUIESC

VIZUALIZĂRI: 589 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Camera noastră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 58500 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.10.20 20:43:53]
»

Excelentă și această recomandare

Mutat în rubrica "Castle Garden Guesthouse / Varkert Vendeghaz, ODORHEIU SECUIESC" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

​​​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.10.20 20:44:58]
»

@webmasterX:  Da, localizarea e perfectă! Mulțumesc!  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterPHONE
[21.10.20 20:47:52]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.10.20 20:48:28]
»

@webmaster:  Mulțam!  

krisstinnaPHONE
[21.10.20 21:03:06]
»

@crismis:  Și nu ai întrebat de ce lipsesc mușcatele? Oare ce s-a întâmplat, de ce nu s-a mai ocupat nimeni de floricele? ​​

​​Frumos buchetul cu carciumărese, sunt adevărate regine,  am zâmbit când l-am văzut in pridvor ​​

​​Inedită și zugrăveala, gâlmele alea sunt tare caraghioase, îmi plac, sunt unice, n-am mai văzut până acum. ​​

​​Ce frumos ai aliniat valizele ​​

Inspirată alegere, bravo! ​​ Și tare frumos ne-ai prezentat-o

​​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.10.20 21:16:03]
»

@krisstinna:  Hmm... N-am întrebat de mușcate... Bănuiesc că a fost an "de criză", toate s-au făcut "mai din sărăcie"...

Frumos buchetul, bunicuța s-a bucurat tare mult, cred că era primul vândut în dimineața aceea! Noi abia ne începuserăm plimbarea prin oraș, Tati a cumpărat florile, eu am gândit: "Na, că acum trebuie să trambalez prin tot ​​orașul florile astea! " Tati parcă mi-a citit gândurile: "Mami, le țin eu până acasă! " 

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052925109863281 sec
    ecranul dvs: 1 x 1