BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Vacanze Marconi 22 [Marone](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cea mai frumoasă priveliște de pe Lacul Iseo!
Când am căutat cazare pentru Lacul Iseo, am introdus aceleași filtre ca la Como: 5 adulți, parcare, anulare gratuită. Lacul fiind destul de mic, ne puteam caza oriunde de jur împrejur, nu prea conta. Booking, generos, mi-a returnat o listă de locații, pe care m-am apucat s-o perii conștiincioasă, deoarece mai aveam oarece cerințe: cel puțin 3 dormitoare și 2 băi.
Mi-a luat câteva ore bune, dar lista s-a scurtat considerabil și – culmea! – a câștigat la puncte cea care-mi ieșise „în cale” întâiași dată: Casa Vacanze Marconi 22. M-au convins review-urile excelente (nota 9,7 văd că se menține în continuare) și vederea spectaculoasă la lac de care vorbeau oamenii (deși din poze nu-mi dădeam prea bine seama de acest aspect). Poate și faptul că urma să avem o casă întreagă doar pentru noi!
Am rezervat pentru 2 nopți, de marți până joi, la prețul total de 362 euro (din care taxa de curățenie 60 euro); aș fi vrut să rezerv pentru 3 nopți, însă pentru cea de-a treia n-au mai avut disponibilitate, așa că ultima noapte aveam s-o petrecem în Bergamo (dar asta e o altă poveste).
Am beneficiat de posibilitatea de a anula gratuit până cu 30 de zile înaintea sejurului, după care banii au fost retrași automat după cardul cu care garantasem rezervarea. Dacă nu ne-am fi putut duce, am fi pierdut „doar” 302 euro (evident, taxa de curățenie n-ar fi avut de ce să ne-o impute), dar, din fericire, n-a intervenit nimic neprevăzut și-am putut onora cu brio rezervarea.
Când am plecat din Tirano (vezi impresii) stătea să plouă, dar ne-am strecurat cumva și-am reușit să scăpăm neudați; am lăsat norii dincolo de Alpii cei înalți (și-aici, la Iseo, îs munticei, dar mai mici), ne-am bucurat să revedem pe drum, pe măsură ce înaintam spre sud, petice de cer albastru care se întindeau din ce în ce mai tare. Astfel că în Marone (așa se numește satul) am ajuns pe vreme bună, ce „amenința” să devină tot mai bună în orele și zilele următoare (și chiar așa a fost!).
Comunicarea cu gazda (o domnișoară/doamnă pe nume Sara) se redusese anterior la minimul necesar, câteva mesaje de complezență, inițial prin booking, apoi pe WhatsApp (însă a doua zi avea să mă sune să mă întrebe dacă-i totul ok; am apreciat gestul). M-a rugat să-i trimit poze după actele noastre de identitate, iar ea mi-a trimis marți dimineață instrucțiunile referitoare la procesul de self check-in.
N-a fost deloc greu să găsim casa, setasem în gps adresa (22, Lungolago Guglielmo Marconi) și-am nimerit la marele fix. Ați înțeles ideea – în buricul centrului, pe faleză, la câțiva metri de micul debarcader al satului! ???? Chiar în dreptul casei sunt 4-5 locuri de parcare (mai sunt și alte astfel de „pâlcuri” răspândite la distanță rezonabilă), iar unul dintre ele parcă pe noi ne aștepta! ????
A propos de parcare (care dealtfel e gratis) , trebuie precizat faptul că în fiecare joi, începând cu ora 6, pe faleza din Marone se amplasează o piață volantă, așa că parcarea nu mai este posibilă în acest areal timp de câteva ore. Știam asta din comentariile de pe booking, ne-a avertizat și Sara, era și un panou pe locul respectiv; n-a fost mare bai, în ultima seară Tati a dus mașina în parcarea publică a satului (noaptea e gratuit, de asemenea), iar a doua zi dimineață a adus-o pe străduța laterală din spatele casei, am încăracat bagajele și asta a fost!
Am recunoscut ușor casa, o știam din pozele de pe site – o clădire văruită în galben-ocru, cu 2 niveluri, cu o formă ciudată, cumva lunguiață. Am urmat întocmai instrucțiunile gazdei și-am deschis caseta de lângă intrare, unde am găsit cheile. Ușa n-a întâmpinat rezistență și-am pătruns înăuntru.
Ca structură generală, casa se prezintă astfel: la parter sunt 2 camere de-o parte și de alta a micului hol plus o baie; etajul conține livingul, încă o baie și bucătăria; deasupra este cel de-al treilea dormitor mansardat și – cireașa de pe tort – terasa cu superba priveliște spre lac, sat și munți.
Dezavantajele o să le menționez de pe acum, de fapt toate îs legate de faptul că mansarda e destul de scundă și cam trebuie să umbli aplecat; fiecare dintre noi a tras 2-3 căpățâni în plafon sau de pragul de sus de la ieșirea spre terasă (probabil că dacă mai stăteam o zi sau 2 ne obișnuiam și învățam să fim mai atenți????). În plus, dormitorul de sus nu are ferestre.
În rest, totul a fost perfect și-o să încerc să vă dovedesc! ???? Camerele de jos au paturi matrimoniale, cel de la mansardă 2 paturi twin. Există noptiere și veioze, câte-o comodă și televizor în fiecare dintre ele, precum și niște impovizații de dulăpioare; oricum, n-am suferit din motiv de spații de depozitare. Pe holul central se află un cuier și o băncuță pe care să-ți fie comod să te încalți/descalți. Am avut climatizare separată în fiecare cameră, a funcționat fără rateuri. Saltele confortabile, lenjeria albă, de bumbac, pilote călduroase, câte 2 prosoape pe fiecare loc de dormit.
Băile sunt dotate cu toate cele necesare, într-una se afla și o mașină de spălat rufe. Cabină de duș închisă cu plexiglas în ambele. Totul strălucind de curățenie, perfect funcțional, apa încălzită de un boiler uriaș. Culori discrete și luminoase, în general nuanțe de bej. Consumabile ambalate în recipiente mici, hârtie igienică suficientă (oricum, nu mai aveam stres cu asta, cumpăraserăm rezerve cât am stat la Como, ăilalți se dovediseră mai zgârciți).
Livingul e destul de spațios, dar dispus cumva pe lung; n-am făcut prea mulți purici pe-acolo (deși apreciez când întâlnesc pe booking expresia „cu living spațios, pentru toată lumea” ). Mobilat destul de sobru, cu un colțar, o măsuță de cafea și un TV cu ecran mare, precum și cu o masă înconjurată de multe scaune (casa poate primi până la 8 oaspeți, cică). Pe masă ne așteptau mai multe pliante cu informații utile – parola wi-fi, în ce zile se ridică diferitele categorii de gunoi, cum să comandăm mâncare acasă, relații despre punctele unde, la nevoie, am putea primi ajutor medical.
Se vede treaba că livingul a fost gândit inclusiv ca loc de servit masa, însă noi am preferat să mâncăm în bucătărie, deși masa de acolo îi doar de 4 persoane. Dimineața oricum mâncăm pe rând, pe măsură ce ne trezim, iar pentru ultima cină (pe care-am dorit-o oarecum festivă) am rezolvat mutând un scaun din living în bucătărie. Cafeaua – pe terasă, evident! ????
Bucătăria mi s-a părut cam mică pentru atâta hectar de casă, dar trebuie să ne gândim că e vorba de o clădire istorică reabilitată și că probabil s-au gândit că mai bine taie spațiu de la bucătărie decât de la alte încăperi. Și, în fond, într-o casă de vacanță sigur nu-i gătitul activitatea principală... Altfel, excelent echipată, nici acasă n-am atâtea scule! Și desigur, totul modern și de calitate: plită cu inducție și cuptor electric, dar și cu microunde, hotă, mașină de spălat vase, combină frigorifică, tot felul de neamuri de vase și tacâmuri.
Foarte apreciat a fost aparatul de făcut cafea din pastile (mai ales de copii, noi, „babacii” suntem mai conservatori și-o preferăm pe cea la ibric sau... infuzată). Iar în frigider am găsit „ca cadou” un pet mare cu apă rece – ne-a prins bine. Erau și oarece accesorii, precum șervețele de hârtie, șervete de pânză, soluții de curățenie și chestii pentru spălat vasele. Sub fereastră, 3 recipiente în care să colectăm selectiv gunoiul; nu garantez că am făcut tot ce trebuia în acest sens, dar ne-am străduit... Greu cu civilizația asta, vă zic...
Terasa!... O, ce frumusețe! Pur și simplu, n-ai mai fi plecat de acolo! Mulțumesc Domnului că am avut parte de vreme bună, cu soare și temperaturi blânduțe, căci aproape tot timpul petrecut „acasă” , cu excepția celui dedicat somnului, l-am petrecut în acel decor de poveste! Cu siguranță, unul dintre cele mai bune view-uri de care am beneficiat de când colindăm prin lume!
Ca mobilier, am avut un colțar din imitație de ratan și o măsuță scundă. Într-un dulap, pe holul de la mansardă, am găsit pernuțe (pe care trebuia să avem grijă să le strângem la plecare; nu se știe niciodată când se stârnește ploaia!). Erau și 2 șezlonguri strânse, n-am avut timp să le întindem. Și era și un mic grătar portabil, nici lui n-am avut ocazia să-i dăm de treabă. Pentru sezonul cald, sunt disponibile o umbrelă mare de soare și un uscător pliabil de rufe. Mi-e dor de terasa aia, de susurul lacului, de zumzetul străzii, de bătăile ritmice ale clopotelor bisericii din vecini!...
Marone este un sat pitoresc și liniștit, convenabil dispus față de principala atracție a lacului Iseo (Monte Isola) , nu cred că puteam să aleg mai bine! Din păcate, timpul a fost scurt și n-am putut să ne dezmeticim decât parțial, dar tot am remarcat că, în caz de ședere mai lungă, ai la dispoziție la distanță de mers pe jos un supermarket CONAD, farmacie, câteva restaurante, cafenele și gelaterii. Micul debarcader face legătura cu restul localităților de pe țărm, iar munții înconjurători par și ei plini de surprize, după câte am văzut pe hartă.
În mod sigur lacul Iseo poate fi o destinație pentru mai multe zile de vacanță, iar Casa Marconi, desigur, cea mai bună alegere de cazare! ????
despre CAMERE & COND. CAZARE
Mansarda cam joasă, iar dormitorul de sus fără ferestre.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Lacul Iseo - o zonă excepțional de frumoasă!
Trimis de crismis in 15.07.22 18:14:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.73812467 N, 10.09120868 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Casa Vacanze Marconi 22 [Marone, Lago Iseo], BRESCIA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@webmasterX: Da, e ok.
@crismis: Incercam sa ma gandesc la avantajele si dezavantajele acestei locuinte si in final mi-a dat cu plus . Da, mai dificil cu dormitul la mansarda, dar terasa e de milioane, bucataria micuta? da, dar in felul acesta ati for mai apropiati unii de altii , glumesc, insa aceste lucruri atipice vietii de zi cu zi fac farmecul vacantelor petrecute impreuna, si asa cum am vazut, v-ati descurcat de milioane.
Oraselul este minunat, si cateva dintre poze imi aduc aminte de Halstatt. O cazare minunata intr-un loc super placut, era de stat intradevar mai mult acolo.
Felicitari, votat cu mare drag.
@crismis: Superb loc, bravo!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mishu: A fost drăguț, că deja stabiliserăm cum dormim; din păcate, Tati a fost exilat singur în dormitor în vacanța asta pentru că era răcit și sforăia îngrozitor. Așa că am intrat cu voioșie (noi ceilalți, în timp ce șoferul a rămas să mai verifice una-alta la mașină), ne-am repartizat imediat camerele de la parter și am pornit să explorăm restul casei. Ocazie cu care am văzut ce i-a rămas lui Tati - camera de la mansardă. Eram dispuși să facem oarece compromisuri dacă ar fi strâmbat din nas, dar n-a făcut-o, a zis că pentru dormit e foarte bine, cu siguranță nimeni n-o să-i audă sforăiturile. Așa că... lucrurile se aranjează întotdeauna cumva... Cazare fără măcar un defect cât de mic n-am întâlnit până acum; dacă mă gândesc bine, și acasă am o sumedenie de "defecte", dar m-am obișnuit cu ele și le tolerez.
Cât despre asemănarea dintre Marone și Halstatt... La Halstatt n-am ajuns încă, dar am văzut celebra foto și cred că ai dreptate. Și mai cred că n-ai cum să dai greș niciodată cu combinația munte-lac! Oricum, recomand din suflet lacul Iseo, poate mai mult chiar decat pe Como - e mai puțin turistic și mai puțin comercial, pur și simplu un colț de Rai!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)