ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Când n-ai de unde alege, dar se nimerește să fie bine

TIPĂREȘTE

Tocmai se sfârșește o vară tumultuoasă, poate cea mai ciudată din viața mea... Pentru noi, ca familie, a fost o perioadă dificilă, cu multe încercări, cu trăiri amestecate, de parcă cineva și-ar fi pus în cap să vadă cât putem duce. De parcă treaba cu pandemia n-ar fi fost de ajuns... În fine, șifonați-neșifonați, mergem înainte, că înapoi oricum nu se poate! :)

Printre picături, de azi pe mâine, am reușit totuși de vreo 2-3 ori să ne rupem din cotidianul desenat în tușe tulburi și să respirăm un pic de aer... de vacanță. Una din aceste ieșiri s-a petrecut pe la mijlocul lui august, când fiica noastră ne-a anunțat că va ajunge câteva zile la mare, cu mica ei gașcă de prieteni. Din păcate, nu aveau a se abate pe la Galați nici la dus, nici la întors, din motive obiective. Of, iar atât de aproape de noi și iar n-o putem strânge în brațe!...

Ideea ne-a venit aproape simultan, mie și lui Tati: ce-ar fi să mergem noi la ea?! Cu ocazia asta, împușcăm 2 iepuri: vedem și fata, și marea! N-am fi avut decât câteva ore la dispoziție, dar tot e mai mult ca nimic. Ba, cu puțină organizare, am putea să rămânem o noapte prin zonă.

Odată decisă această ultimă variantă, mie mi-a revenit – ca de obicei – misiunea de a găsi cazare pentru o noapte, de sâmbătă până duminică. Mi-am frecat mâinile cu bucurie și m-am pus pe treabă, apelând la ajutorul prietenului booking. Condiții: să fie cât mai aproape de campingul din Corbu, să aibă parcare și un raport cât mai decent între preț și condițiile oferite. Grea, foarte grea misiune, mai ales că până la momentul plecării nu mai erau decât 3 sau 4 zile! În Corbu și Vadu n-am găsit absolut nimic, iar în Năvodari și Mamaia-Nord... aproape să-mi stea inima, când am văzut prețurile vehiculate! Ne-a trecut prin cap la un moment dat să ne repezim la un magazin de profil și să cumpărăm un cort și alte alea, dar nu prea eram în dispoziția necesară nici pentru shopping, nici pentru o astfel de experiență, pe care n-am mai trăit-o de ani buni.

Până la urmă, norocul mi-a surâs: am găsit o cameră liberă la Pensiunea Tito, situată în apropierea ecluzei Năvodari, pentru „numai” 264 lei, fără mic dejun inclus; un adevărat chilipir! Avea o notă foarte bună (9 din vreo 40 de comentarii), recenziile clienților accentuau atuurile locației: curățenia, mărimea camerelor, dotările ok, amabilitatea proprietarilor. Altceva nici nu ne trebuia, așa că am rezervat fără să clipesc! Evident, nu se punea problema anulării gratuite, ba chiar contravaloarea cazării a fost retrasă mintenaș de pe card.

... S-a nimerit să fie o zi semi-înnourată și cam vântoasă, dar pentru noi vremea era ultimul lucru care conta! Marea am regăsit-o însă splendidă ca întotdeauna, ne-am regăsit și fata sănătoasă și voioasă și ne-am bucurat mult de revedere. După o jumătate de zi pe care am petrecut-o în compania tinerilor, către seară ne-am luat rămas bun și ne-am îndreptat spre cazare. Din capătul sudic al satului Corbu, am continuat pe șoseaua cu 2 benzi, acceptabil asfaltată, având pe dreapta Lacul Corbu și Limanul Tașaul, iar pe stânga Rafinăria Petromidia. După vreo 10 km, după ce am trecut de o benzinărie Rompetrol, GPS-ul ne-a recomandat să virăm stânga, pe un drumeag alcătuit din plăci de beton, străjuit de niște stâlpi ciudați, în formă de T. Drumeagul dă fix în brațul dinspre mare al Canalului Dunăre-Marea Neagră, am cotit-o dreapta și după maxim 50 m am descoperit pensiunea noastră.

Adresa oficială este Str. Ecluzei Năvodari (și cam atât, că oricum e singura construcție funcțională pe o rază de câteva sute de metri). Simțul meu estetic era deja crispat tot; de jur împrejur, cât vezi cu ochii, peisaj industrial dezolant, mult praf, puțină iarbă uscată, câteva clădiri dezafectate. Nici aceea ce avea să ne găzduiască nu părea cu mult mai arătoasă – un bloculeț cu 2 niveluri, termopane albe, gard de beton armat, curte acoperită cu ciment. A trebuit să recunosc că în condiții normale n-aș fi ales nicidecum acest loc posomorât, in the middle of nowhere!... Dar acum eram fericită că am ajuns la mare, că mi-am revăzut fata, că urma să avem un acoperiș desupra capului la noapte!

În fața pensiunii se află o mică parcare improvizată, să zic că încap 4-5 mașini (noi n-am văzut mai mult de 2-3 cât am stat acolo, dar la o adică se mai poate parca pe marginea drumului). Ne-am luat băgăjelul din portbagaj și am pătruns în curte. Clădirea are formă paralelipipedică, dar în dreapta se mai află lipit de ea un mic corp (nu știu exact ce adăpostește), totuși n-am avut niciun dubiu unde să ne adresăm, căci pe veranda închisă a corpului principal scrie clar „Recepție” .

Am intrat într-un holișor, am zărit un birou simplu în dreapta (recepția, desigur), pe el un copiator, un pachet de măști de unică folosință (noi eram dotați de acasă) și un recipient cu dezinfectant pentru mâini. Prima impresie – nota 10! În spate, clasicul dulăpior pentru cheile camerelor (7 în total); una singură atârna acolo, cea de la camera 2, pesemne că pe noi ne aștepta... Într-adevăr, simțind mișcare, un tânăr s-a ivit din spatele unei uși și, după ce ne-am prezentat, ne-a înmânat cheia, oferindu-se să ne conducă.

N-a trebuit să parcurgem decât 3-4 metri, camera 2 se află la parter, în față-stânga în raport cu holul recepției; în dreapta, am remarcat scările ce duc la etaj, spațioase și curate. Aspect general sobru și odihnitor, pereții văruiți în alb contrastând cu ușile maronii, decorațiuni puține – un covoraș și vreo 2 vaze cu flori artificiale.

„Domeniul” nostru era format dintr-un hol spațios, din care se făcea o baie spațioasă în stânga și o cameră spațioasă în față. De fapt, dacă mi s-ar cere să caracterizez Pensiunea Tito într-un singur cuvânt, acela ar fi „spațios” . Holul era acoperit integral cu o mochetă plăcută la călcătură și nu conținea decât un mic cuier pe unul din pereți.

Camera era mobilată clasic, cu mai multe piese funcționale: pat matrimonial cu noptiere și veioze, șifonier în 2 uși destul de încăpător (înăuntru ne așteptau 2 perne și o pilotă, pe care nu le-am folosit, desigur), măsuță de cafea, TV cu ecran plat, canapea, coș de gunoi, răcitor (model nou, silențios, în care am găsit 2 pet-uri mici de apă rece, din partea casei).

Patul avea să se dovedească unul dintre cele mai bune pe care le-am întâlnit, cu o saltea excepțională, acoperit cu lenjerie albă, de bumbac, perfect netezită. În mijlocul lui, ne-au întâmpinat câte 2 prosoape imaculate aranjate în forma unei duble inimi, decorate cu petale textile de trandafiri (unul din acele detalii menit să te înduioșeze). Un tablou cu flori, perdele diafane la ferestre, dublate de draperii maronii, AC-ul plasat nederanjant, într-un colț (nu-mi amintesc să-l fi pornit, totuși).

Balcon n-am avut și, deși camera noastră figura pe booking drept „cameră cu vedere la grădină” , m-a bușit râsul când m-am uitat pe fereastră. „Grădina” era de fapt o bucată lată de vreum metru de iarbă uscată, până la gardul de beton al proprietății, dincolo de care se profila peisajul industrial. Foarte romantic, ce să zic?! ???? A, am uitat de sârma de rufe ce defila prin fața ferestrei noastre, cu câteva cârlige înfipte ici-colo. În fine, nu pentru priveliștea din cameră eram noi acolo... Întreaga suprafață a camerei era acoperită cu gresie bejulie – o bună alegere la mare, din punctul meu de vedere.

Și în baie am avut tot ce ne-a trebuit, într-un spațiu excedentar, precum am mai pomenit: chiuvetă, oglindă, cabină de duș, vas de toaletă, coș de gunoi. S-a acordat suficientă atenție detaliilor: deasupra chiuvetei erau fixate 2 suporturi, unul pentru recipientul cu săpun lichid, celălalt pentru paharul în care să-ți pui periuțele de dinți; cabina de duș avea scurgerea perfect funcțională și era dotată cu suporturi pentru cosmeticale, sulul de hârtie igienică poziționat optim în raport cu vasul de toaletă. Aerisirea băii se face printr-o ferestruică.

Am dormit ca puii, nu ne-a deranjat nimeni și nimic, ne-am trezit odihniți, într-o dimineață veselă și mult mai senină decât precedenta. Tati s-a trezit înaintea mea, a purces a studia (virtual) împrejurimile și a constatat că relativ aproape se găsea un Lidl. Gata, problema micului dejun era rezolvată! Până am făcut ochi, cumpărăturile erau făcute, cafeaua preparată, masa aranjată pe terasa acoperită din spatele pensiunii (cu o seară înainte nu ne mai arsese de explorat și nici n-o observaserăm). Turiștii au spre folosință câteva mese cu scaune, precum și o mică bucătărie, cu aragaz, chiuvetă, espressor, veselă și consumabile. Am observat și o zonă de grătar (din cel mai simplu, dar există), table, rumy și o masă de ping-pong.

După ce ne-am restabilit nivelul nutrienților din corp, ne-am strâns lucrușoarele, am tras ușa după noi și ne-am grăbit să ne întâlnim din nou cu copiii. Înainte de plecare, am vrut să verificăm că-i totul ok referitor la plată; cum tânărul care ne cazase nu se afla la recepție, am sunat la numărul afișat. A apărut imediat și ne-a dat undă verde, apoi ne-am urat unii altora toate cele bune, alea-alea...

... Surpriza-surprizelor avea să sosească peste vreo 2-3 săptămâni, acasă, sub forma unui aviz (pe numele meu) în cutia poștală. Sincer, am o strângere de inimă de fiecare dată când mă duc la poștă cu un aviz în mână, niciodată nu s-a întâmplat să primesc în loc o scrisoare de felicitare-ceva!... Ba, din contra; de obicei, se lasă cu dat bani la satul român. Acum, citind pe undeva „Ovidiu” , am crezut c-om fi luat vreo amendă de viteză pe la Ovidiu... Ei, bine, ce credeți că am ridicat de la poștă?! Nici mai mult, nici mai puțin decât factura fiscală de la Pensiunea Tito! Așa ceva nu mi-aș fi imaginat în veci! Multe locații nu știu cum să facă să nu-ți dea factură, d-apoi să ți-o mai trimită și prin poștă ulterior!

În concluzie, Pensiunea Tito s-a dovedit o experiență care s-a pretat perfect nevoilor noastre de moment, depășindu-ne cu mult așteptările! Un loc curat, spațios, echipat corect, destinat celor ce vor să se odihnească bine, fără să-i intereseze ce se află dincolo de gard, dispuși să acceseze plajele din zonă doar cu mașina personală.

Pentru aprovizionare, există Lidl-ul despre care v-am vorbit și chiar și benzinăria, pentru o apă sau o bere. Cel mai apropiat restaurat este Cherhanaua Tașaul pe țărmul limanului omolog (în linie dreaptă, sunt cam 500 m de pensiune; cu mașina se fac totuși 10-15 minute, căci trebuie ocolit destul de mult). Până la Plaja Năvodari – tot 10-15 minute, până la Plaja Corbu – cam 20. Personal amabil și extrem de corect. Evident, recomand locul și l-aș alege din nou fără să clipesc dacă m-aș afla într-o situație asemănătoare.


despre SERVICII

Personal amabil și foarte corect.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Plajele destul de departe (de mers cu mașina proprie), un Lidl la maxim 1 km, o stație Rompetrol la vreo 500 m, Cherhanaua Tasaul la 10-15 minte de șofat. Peisaj dezolant, zonă industrială.


[fb]
---
Trimis de crismis in 21.09.20 19:45:40
Validat / Publicat: 21.09.20 20:19:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.

VIZUALIZĂRI: 487 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Plaja Vadu într-o zi înnorată
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52700 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.09.20 20:18:05]
»

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Casa Tito [ecluza Năvodari], MAMAIA" (nou-creată pe sait)

Am preferat acest nume pentru că unitatea nu pare să ofere PENSIUNE = mâncare (inclusă în preț sau la cerere, contra cost)

AFA va modifica - cf acestei cerințe, care ar trebui să fie oficială! - în timp denumirile tuturor unităților.  

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

​Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.09.20 20:20:01]
»

@webmasterX:  Da, localizarea e corectă.  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaPHONE
[21.09.20 20:36:32]
»

@crismis:  Și noi la fel, mai mult "nebune" decât bune...

​​Dar, "mă bucur că văd răsăritul", e foarte important acest "amănunt"​​

​​Fix in august am căutat și eu o cazare urgentă, prețurile nesimțite mă forțau să renunț, dar am făcut un compromis: am ales un preț mic la o distanță mai mare față de locul in care aveam treabă. ​​

Vorba ta: doar dacă aș fi forțată de împrejurări aș alege acest colț de lume, peisajul e dezolant, cazarea drăguță.

​​Toate cele bune vă doresc, o toamnă liniștită și frumoasă!

webmaster
[21.09.20 20:59:38]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.09.20 21:01:44]
»

@krisstinna:  Of... Să sperăm că s-au terminat "nebunele", și la noi, și la voi... Măcar pentru o vreme... Și da, să ne bucurăm de fiecare răsărit, e foarte important!

... Deși nu-i chiar "genul meu", voi rămâne mereu cu o amintire frumoasă referitoare la această pensiune. În primul rând, o s-o leg de emoția reîntâlnirii cu fata noastră, apoi chiar ea, pensiunea, s-a dovedit un loc plăcut și odihnitor. Una peste alta, n-a fost rău deloc!

Toate cele bune vă doresc, să auzim numai de bine! ​​

Aurici
[21.09.20 21:15:32]
»

Să dea Domnul ca pensiunea asta să aibă viață lungă și frumoasă că merită.

Cât privește Năvodari-ul eu am rămas fără cuvinte week-end-ul trecut când am fost la o bălăceală de o zi. Nu fusesem în viața mea la plajă la Năvodari. În afară de revelionul când am mâncat la Tașaul nu am mai trecut vreodată pe acolo. Nici acum n-a fost alegerea noastră. Noi voiam la Modern, unde mai fusesem în vara asta, dar am fost cu niște prieteni care au îmbinat utilul cu plăcutul și am mers pe mâna lor la plaja Nuvela. Eiiii, șantierul ăla total necontrolat din Năvodari m-a dat gata. Blocurile făcute fără nici un cap, unele în altele, fără un spațiu minim elementar între ele, praful, nebunia aia... groaznic. Autoritățile noastre sunt duse cu capu... nu știu ce să mai zic...

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[21.09.20 22:10:01]
»

@Aurici:  Sunt întru totul de acord cu tine! De fiecare dată când tranzităm Năvodari, mă minunez cât prost gust poate să fie adunat într-un spațiu atât de mic!

Noi am avut ca obiectiv principal întâlnirea cu Milena, care se stabilise într-unul din cele 2 mici campinguri din Corbu. Sâmbătă i-am găsit pe plaja din Vadu și i-am dus la masă la Vadu Pescarilor, o cherhana ​boema care vara trecută ne-a plăcut foarte mult (și a reconfirmat și anul ăsta, din fericire). Pentru duminică am rezervat la Tașaul (care a reconfirmat și el, Doamne ajută!), iar la plecare, soțului meu nu știu ce i-a venit s-o cotească spre Năvodari. Am parcat (cu greu) undeva, în apropierea plajei, am traversat un șantier și am ajuns... într-un balamuc de nedescris! Lume multă, muzici întretaiate, tiribombe, porumb fiert etc... Și mastodontii ăia de blocuri cu apartamente de închiriat, unul în altul! Noi, care veneam de la susur de val și țipăt de pescăruș... N-am știut cum să plecăm mai repede!!!  

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, crismis
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073513031005859 sec
    ecranul dvs: 1 x 1