ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Targu-Jiu
    ÎNSCRIS: 08.07.14
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    AUG-2016
    DURATA: 2 nopți
    familie cu copii
    3 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    96.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 29 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 7 MIN

    Casa ”Nelu Pescaru” Mahmudia o alegere inspirată

    TIPĂREȘTE

    În luna august am petrecut două zile în Delta Dunării și am ales să ne cazăm la Casa ”Nelu Pescaru” din Mahmudia, situată pe strada Tulcei, nr. 77. Trebuie să menționez că strada pe care este situată pensiunea duce spre Dunăre (brațul Sfântu Gheorghe), distanța până la aceasta fiind de doar 100 m. Pentru cei interesați coordonatele GPS ale pensiunii sunt N 45.088840; E 29.087732.

    Pensiunea este bine poziționată și față de centrul orașului (care fie vorba între noi e mic, mic), dar și față de magazine, restaurante, cafenele, le găsiți pe toate fără a fi nevoie să parcurgeți o distanță mai mare de 200 m.

    Rezervarea am făcut-o telefonic, din luna mai, după ce am citit impresii despre mai multe pensiuni, atât pe AFA, cât și pe alte site-uri de turism. Toate comentariile consultate de mine referitoare această pensiune erau pozitive și, în plus, nota pe booking era foarte bună: 9,5. Un alt criteriu pe care l-am avut în vedere la efectuarea rezervării a fost posibilitatea de a avea acces cu mașina până la pensiune.

    După convorbirea telefonică cu proprietara am trimis un mic avans pentru a garanta rezervarea.

    Imediat după ajungerea noastră la pensiune aveam confirmarea faptului că am făcut o alegere foarte bună. Pe de o parte aspectul îngrijit al pensiunii, iar pe de alta diploma primită de la AFA în anul 2016, care era înrămată și afișată la loc de cinste la intrarea în pensiune au fost primele indicii care mi-au întărit această convingere.

    Accesul

    Am venit dinspre Constanța și am mers pe E 87 până în Babadag pe un drum de o calitate foarte bună, de aici am continuat pe DJ 223 A până la Enisala, mai departe pe DJ 222 până la Agighiol, iar de aici pe DJ 222 C până la Mahmudia. Fac precizarea că și aceste drumuri județene au o calitate foarte bună întrucât au fost reabilitate de curând. De-a lungul drumului am trecut pe lângă câmpuri cu floarea soarelui, parcuri cu eoliene, mai multe lacuri, printre care și cel mai mare lac cu apă dulce din România, Razim sau Razelm.

    Pensiunea este o construcție relativ nouă, cu două niveluri, cu camere spațioase și foarte curate. La parter sunt camerele în care locuiesc proprietarii și două camere cvadruple, iar la etaj sunt cinci camere, din care patru duble și una cvadruplă.

    Camera noastră, cea cu nr. 1, este situată la etaj, foarte spațioasă, amenajată cu bun gust și curată. Am avut la dispoziție pat dublu cu saltea foarte bună, comodă cu televizor LCD, o măsuță, dulap pentru haine cu doar trei umerașe (e un neajuns dar poate fi remediat foarte ușor) și aparat de aer condiționat. Spuneam despre cameră că este foarte spațioasă, astfel întrucât se poate atașa un pat suplimentar și tot rămâne suficient spațiu să te miști în cameră. A fost și cazul nostru, deși inițial am făcut rezervarea pentru o cameră dublă, ulterior am sunat proprietarii pentru a solicita acest lucru, iar cererea noastră a fost acceptată. Rugămintea gazdelor a fost să sunăm cu o zi înainte de a ajunge pentru a le confirma prezența celei de-a treia persoane.

    Ferestrele aveau storuri, iar ușile de acces în pensiune și ferestrele aveau plase de țânțari, astfel că aceștia nu au pătruns în cameră și nu a fost nevoie să utilizăm aparatul de țânțari, deși ne aflam la o distanță de 100 m de Dunăre.

    Camera noastră nu a avut balcon, dar nu i-am simțit lipsa. Poate unii vor spune că ar prefera să servească cafeaua în balcon. Nu îi contrazic, dar aș spune că era la fel de plăcut să o servim la foișorul din curte. Am observat că două camere ”erau posesoare” de balcon, iar acestea erau împodobite cu mușcate multicolore.

    Semnalul wi-fi a fost foarte bun atât în cameră, cât și în foișorul unde se servea masa.

    Baia placată cu gresie și faianță, a fost spațioasă astfel încât să încapă o cabină de duș, chiuvetă, oglindă, vas de toaletă și să îți permită să te miști cu lejeritate prin ea. Faianța, gresia, dar și instalațiile sanitare îți creează impresia că totul este nou. Chiar dacă repet, voi spune că și aici a fost curățenie exemplară. Dintre consumabile am avut la dispoziție două săpunuri și hârtie igienică.

    Gazdele, doamna Vali și domnul Nelu sunt oameni ospitalieri, amabili, orientați spre satisfacția clienților care le calcă pragul. Acești oameni mi-au câștigat respectul și pentru faptul că trudesc de dimineața până seara. În ceea ce ne privește, le-am cerut sfaturi atât înainte de a ajunge la pensiune cât și după aceea și ne-au răspuns de fiecare dată cu plăcere.

    Curtea pensiunii nu este foarte mare, dar frumos amenajată. Trebuie să precizez că aceasta are două părți. În partea din față este o zonă cu flori și o alta cu pavele unde sunt parcate autoturismele turiștilor. O alee îngustă ne conduce în partea din spate. Aici găsim o mică porțiune cu gazon pe care este amenajat și un loc de joacă pentru copii.

    Pe o latură a gardului împrejmuitor este dispus un grătar zidit. Noi nu l-am folosit, dar au fost alți turiști care își preparau fripturi la grătar. Chiar dacă costurile vor fi mai mari, eu vă recomand să încercați preparatele din pește pregătite de doamna Vali. Acasă puteți să vă pregătiți câte grătare doriți, însă aceste preparate delicioase nu le veți avea.

    În parte din spate a curții pensiunii mai există un corp de clădire mai mic, care are destinația de loc de preparat și servit masa. Acest corp de clădire are trei camere care servesc drept bucătărie, sală de mese și loc de depozitat alimente. În sala de mese sunt trei mese de câte șase persoane, o combină frigorifică, una muzicală și un televizor LCD. În prelungirea acestui corp de clădire este amenajat un foișor cu trei mese de câte șase persoane, acesta fiind locul preferat de turiști pentru a servi masa în perioada caldă, pentru a încinge o partidă de table sau pentru a sta la ”un pahar de vorbă”.

    Masa am servit-o la pensiune și pot spune cu mâna pe inimă că am făcut alegerea potrivită. I-am cerut proprietarei să ne servească preparate doar pe bază de pește și cererea ne-a fost îndeplinită. Probabil că dorința noastră a coincis și cu cea a altor turiști și pot spune că în cele două zile am făcut o cură cu pește. Doamna Vali este o gospodină desăvârșită și ne-a gâdilat papilele gustative cu preparate delicioase precum: borș, plachie, crap la grătar, chiftele, scrumbie și crap afumat, icre de știucă.

    Nu numai că preparatele de aici au fost gustoase și în mare parte naturale, dar și cantitatea lor a fost... impresionantă. La nicio masă servită aici nu am reușit să ”dovedim” tot ce ne fusese adus. Pentru ca tacâmul să fie complet, gazdai sau o doamnă care o ajuta pe aceasta la bucătărie ne întreba în dese rânduri dacă ne mai aduce ceva.

    Parcarea autoturismelor se poate face atât în curtea pensiunii unde încap doar trei, cât și pe stradă, în fața pensiunii. Întrucât am ajuns ceva mai târziu eu am parcat mașina pe stradă, după ce gazdele m-au asigurat că nu sunt probleme, și nu au fost.

    Posibilități de recreere / petrecere a timpului liber

    În primul rând trebuie să precizez că dl. Nelu este posesorul unei bărci cu o capacitate de patru persoane și vă poate plimba pe canalele și lacurile din proximitatea brațului Sfântu Gheorghe. De asemenea, cei pasionați de pescuit au posibilitatea ”să dea cu bățu-n baltă”, iar proprietarul pensiunii, care este pescar cu experiență, îi poate ajuta în acest sens, atât cu undițe, cât și ducându-i la locuri de pescuit. Noi nu avem acest hobby, dar alți turiști cazați la pensiune au beneficiat de aceste facilități.

    O altă modalitate de a petrece timpul la pensiune este să jucați rummy, șah sau table.

    În fine, puteți vizita ruinele cetății Halmyris și mânăstirea cu același nume, situate la 9-10 km de pensiune.

    Casa ”Nelu Pescaru” oferă condiții foarte bune de cazare și masă, este un loc unde noi ne-am simțit foarte bine și o recomand cu căldură.

    Să aveți parte drumuri bune și călătorii frumoase!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de costy69* in 26.09.16 16:36:24
    Validat / Publicat: 26.09.16 20:16:57
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAHMUDIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2597 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P13 Imagine din foișorul pensiunii
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38450 PMA (din 41 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 29.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    mishu
    [26.09.16 20:25:41]
    »

    @costy69: Felicitari, totul minunat asa cum ai sperat, pozele foarte frumoase, dar preferata mea e P15, foarte clar.

    costy69*AUTOR REVIEW
    [26.09.16 20:40:09]
    »

    @mishu: Ca să ”răsucesc cuțitul în rană” trebuie să spun că preparatele din P15 aveau un gust foarte bun. Doamna Vali se pricepe.

    Când ajung într-o zonă renumită pentru preparatele din pește, nu ratez ocazia de a le gusta. pot spune că am mâncat pește în multe locuri /zone, inclusiv în Serbia, la Dunăre, dar preparatele de aici sunt pe primul loc în top.

    Casa Nelu pescaru e un loc de ținut minte.

    O seară frumoasă!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mishu
    [26.09.16 20:43:17]
    »

    @costy69: ????????

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    costy69*, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂCasa 'Nelu Pescaru':


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048893928527832 sec
    ecranul dvs: 1 x 1