ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.09.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 15 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Top10 din 15

TIPĂREȘTE

Începusem să uităm cât de frumoasă e ţara noastră, trecuseră ani de când n-am mai străbătut-o în lung şi lat, preferând excursiile pe alte meleaguri care ne fuseseră interzise aproape şaizeci de ani. Ni se făcuse dor de Bucovina şi Maramureş, de Moldova şi Transilvania cât şi de restul ţinuturilor pe care nu le văzusem de zeci de ani. Anul trecut am fost la mănăstirile din nordul Olteniei şi transalpina. Anul acesta în iulie şi august am făcut trei circuite şi ne-am cazat câte o noapte de tranzit de fiecare dată la alt hotel sau pensiune.

Din toate şi au fost vreo 14-15 cazări, nota zece le dau Casei Micu din Dumbrava Sibiului, Aparthotel Gutinului din Cluj şi pensiunii După apă la Răzvan din Sighet.

Cum am ajuns

Reţinerea am făcut-o pe booking.com de la care am luat şi coordonatele. Când te duci undeva pentru o noapte şi nu ai recomandări exprese de la altcineva, booking.com şi alte saituri de turism oferă o anumită garanţie a raportului calitate/ preţ. Pretul de 98 lei mi s-a părut absolut rezonabil pentru Dumbrava Sibiului. Acum, după 1 septembrie preţul a scăzut la 88 lei. M-a atras şi faptul că nu mi s-a cerut numărul cardului ca să mi se tragă o noapte în caz că nu venim cât şi comentariile a 50 de clienţi care au notat locaţia cu nota peste nouă.

Veneam dinspre Brasov şi dacă nu aveam GPS ar fi fost destul de greu să ne decurcăm în mulţimea de sensuri unice din Sibiu. Odată ieşiţi din Sibiu şi intraţi în Dumbravă, imediat după ce am depăşit hotelul Hilton care se vedea de la o poştă, îndrumătorul ne-a poruncit s-o luăm la stânga pe o alee de pământ. Până să ne dumirim cum e drumul şi cât am avea de parcurs, am auzit familiarul˝ Aţi ajuns la destinaţie˝. Coborâm din maşină şi în faţa noastră la numărul 14 era un bloc de apartamente cu interfoane. Unde o fi, care o fi? Strada era un şantier de vile aşa că nu ne-a fost greu să întrebăm un muncitor dacă ştie la care apartament e Casa Micu şi cum am putea intra? ˝No că-i a doua casă de aici şi scrie pe ea˝. Am aflat că strada era privată- aşa mi-a spus, aşa reproduc-, că încă nu are nume dar i se spune Pădurea Dumbravei şi casele n-au număr postal, singurul fiind acel 14 la care ne-a oprit GPS-ul. La 50m de noi se ridica o vilă cochetă, Casa Micu. Era vopsită într-un galben neţipător înconjurat de două brâuri înguste maronii, avea două etaje şi mansardă, balcoane cu fer forjat la camere şi încă din stradă mi-a făcut o impresie bună.

Cum a fost cazarea

Am intrat într-un coridor din care o scară ducea la etaj. Ne-a întâmpinat gazda, un tânăr amabil care ne-a arătat camera. Încă de la început am observat cât de mare este, cât de utilată şi cu cât gust este amenajată. Suprafaţa camerei era de 30 mp şi ceeace mi-a plăcut a fost că existau spaţii între piesele de mobilier. Ochii mi-au fost atraşi de o perdea superbă cu model pe verticală în două culori: crem şi portocaliu. Peste perdea două draperii bogate, cafenii puteau acoperi ferestrele şi uşa balconului de lumina soarelui Am întrebat de unde a luat perdelele şi mi-a spus simplu ˝ Din Bucureşti˝ Vezi Ariciule că şi Bucureştuil nostru pe care-l iubim şi hulim în acelaş timp e bun la ceva? Perdeaua era practic de aceeaşi nuanţă cu pereţii. Pe pereţii de culoare crem era un singur tablou mare, o litografie cu piaţa Sfatului din Sibiu.

Televizorul era un Orion mare amplasat la o distanţă şi înălţime suficientă pentru a nu-ţi face complexe că nu ştii să citeşti.

Două covoraşe ovale cu flori rotunde mari, crem şi maroniu lăsau destul spaţiu liber parchetului impecabil. Cuier, stativ de geamantane, dulap cu uşi de oglindă, noptiere monobloc cu patul, veioze, o masă mare pe care într-un platou erau câteva pietricele decorative şi două lumânărele tot decor, o altă masă, taburete capitonate iar pe pereţi discret, din loc în loc era câte o poliţă cu un vas mic cu flori. Culorile mobilierului erau un maroniu roşcat asortate cu parchetul. Pe margini, mobilierul avea căte o bordură metalică mată. Se vedea că întreaga garnitură a fost executat la comandă.

Aşternutul era de un alb strălucitor şi peste pat dea latul se odihnea o traversă maronie. Cel mai atractiv obiect mi s-a părut frigiderul care m-a scutit să întreb gazda ˝ unde pot ţine nişte cutii refrigeratoare? ˝, apoi ˝ dar niste salam şi unt? ˝. Baia. Baia era mare, aspectuoasă, cu cadă triunghiulară de colţ, cu cosmetice de tot felul şi seturi complete de prosoape albe. Se vedea că la spălat s-a utilizat emolient pentru că erau foarte pufoase nu aspre să faci peeling pe faţă cu ele. Pe plafon erau plafoniere la care toate becurile funcţionau. Urăsc pensiunile în care din meschinărie proprietarul lasă în cameră un singur bec funcţional şi acela chior. Uşa dintre cameră de baie şi dormitor, cât şi cea de intrare erau masive de culoare wenge.

Am întrebat gazda˝ De ce nu aţi trecut oferta la patru stele? ¨Mi-a răspuns˝ Mai bine mai puţin de la mai mulţi decât mai mult de la puţini˝. A fost foarte îndatoritor, ne-a spus unde putem mânca şi ce putem vizita în Dumbravă. Casa dispune de parcare, hi-fi, o bucătărie şi o sufragerie de servit masa, grătar şi în general toate facilităţile.

Unde am mâncat si ce am mai făcut.

La cca. 200m de vilă, mergând cu piciorul pe strada desfundată erau două restaurante vecine cu hotelul Hilton. Am ales pensiunea Vila Dumbrava. Am mâncat pe terasa plină de clienţi şi am fost surprinşi cât de repede am fost serviţi. Preturile au fost cu 10-20 % mai mici decât în alte părţi. Ne propusesem ca la întoarcerea din excursie, adică peste două zile să revenim şi să mâncăm tot acolo dar ˝l´ homme propose... ˝ am ajuns şi cu masa şi cu cazarea în altă parte a Sibiului.

Se scuturaseră puţin norii dar cum se făcuse frumos am vizitat grădina zoologică, splendidă ca întindere şi aranjament, cu un lac mare din care se ridica coloana înaltă a unei arteziene. Din păcate era cam penurie de animale. Am revenit de la zoo pe drumul principal şi am admirat vilele opulente care creşteau ca Făt- Frumos din lacrimă pe strada cu case fără număr postal.

A doua zi dimineaţa, înainte de a pleca spre Deva urma să vizităm muzeul în aer liber Astra.


[fb]
---
Trimis de Michi in 03.09.14 07:56:44
Validat / Publicat: 03.09.14 12:17:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3687 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Casa Micu din Dumbrava Sibiului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 15.30 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCasa Micu:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.21258997917175 sec
    ecranul dvs: 1 x 1