ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Casa Fecioarei Maria

TIPĂREȘTE URM de aici

Anul trecut, concediul l-am petrecut la Kusadasi, în Turcia. Unul dintre obiectivele turistice din zonă, pe care ne-am dorit să-l vizităm a fost casa Fecioarei Maria.

Într-una din zile ne-am pornit la drum. Casa Fecioarei se află în apropierea oraşului Selcuk. De la Kusadasi la Selcuk sunt aproximativ 20 de kilometri. Selcukul este un orăşel cu o populaţie de 20000 de locuitori. În apropierea lui se găsesc mai multe obiective turistice şi anume: Casa Fecioarei Maria, oraşul antic Efes, Templul zeiţei Artemis - una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, mormântul Sfântului Ioan.

Ca să ajungem la Casa Fecioarei Maria, am trecut centrul Selcukului apoi am urmat drumul spre localitatea Camlik, la ieşire din Selcuk am virat dreapta şi apoi am început să urcăm spre Casa Fecioarei Maria. Am trecut pe lângă cea de-a doua intrare în Efes, apoi am oprit în dreptul statuii din bronz a Fecioarei Maria, de pe dealul Privighetorii din apropiere, de unde am admirat priveliştea. Statuia are o înălţime de 3 metri şi este aşezată pe un soclu.

După ce am urcat câteva serpentine am ajuns în parcarea obiectivului turistic pe care urma să-l vizităm. Coordonatele GPS ale parcării sunt următoarele: N – 37.912941 şi E – 27.332604.

Parcarea este foarte mare, cu locuri amenajte atât pentru autoturisme cât şi pentru autocare. Înainte de a intra în parcare am plătit taxa de vizitare, 35 lire turceşti/persoană (în preţ este inclusă şi parcarea). Casa se vizitează între orele 8-18, în lunile de vară şi 8 -17 în lunile de iarnă.

Acest loc este considerat ca fiind ultima locuinţă a Fecioarei Maria. De pe un panou informativ, scris în limba română, am aflat cum a fost descoperită această casă „ În secolul trecut a apărut o carte, Viaţa Fecioarei Maria, scrisă după revelaţiile unei credincioase germane Caterina Emmerich, care fără să fi venit vreodată în aceste locuri descria cu o exactitate surprinzătoare casa de pe colina de la Efes unde ea vedea pe Fecioara Maria petrecându-şi ultimii ani.

Urmând aceste indicaţii s-au format două expediţii ştiinţifice în anul 1891, în urma acestor expediţii a fost descoperit locul şi ruinele aşa cum fuseseră descrise de către Caterina Emmerich”.

În penultimul capitol al cărţii aflăm că „După Înălțarea lui Isus, Maria a trăit timp de trei ani pe muntele Sion, trei ani în Betania și nouă ani în Efes, unde Sfântul Ioan a luat-o imediat după ce iudeii și surorile lui s-au îndreptat spre mare. Locuința Fecioarei Maria se află pe un deal aflat la trei ore și jumătate de Efes. ”

Am pornit din parcare spre casa Fecioarei Maria, drumul este umbrit de copaci. Am trecut pe lângă un mic monument unde era redată naştera lui Isus în iesle, apoi pe lângă o groapă din piatră, în care se presupune că erau botezaţi primii creştini din zonă. Apoi am trecut pe lângă panourile informative cu descoperirea casei, scrise în mai multe limbi, a urmat o statuie a Fecioarei şi apoi casa.

Pentru a intra în casă a trebuit să stam la rând. Casa este construită din piatră, are un plan sub formă de cruce. În urma cercetărilor din secolul XIX, casa a fost descoperită fără acoperiş iar zidurile stăteau să se prăbuşească. Aceasta a fost renovată cu bani din donaţii, este formată dint-un antreu şi două încăperi. După ce am stat la rând vreo 10 minute, am intrat în casă, ne-am închinat la icoana Fecioarei, apoi am ieşit. Din interior se pot cumpăra lumânări albe, care se aprind afară. Se vizitează doar partea centrală şi camera din dreapta, pe unde se află şi ieşirea. În interior este interzis fotografiatul.

În imediata apropiere a casei se află un izvor, de unde turiştii pot bea apă pentru a-şi potoli setea. Se presupune că apa izvorului are şi puteri tămăduitoare, de aceia mulţi turişti îşi umpleau sticlele şi luau apa acasă.

De la izvor am pornit spre „Zidul dorinţelor”. Acesta se află pe peretele de sub capelă. Este plin de dorinţe scrise pe hârtie de turişti. Se spune că dacă îţi pui trei dorinţe şi legi hârtia de zid, atunci când aceasta va cădea jos ţi se vor îndeplini dorinţele. Se pare că hârtia cu dorinţele puse de mine nu a căzut încă... :).

În zonă sunt magazine cu suveniruri şi un restauranat, unde puteţi servi masa. Zona este păzită de militari înarmaţi.

După această vizită am pornit spre oraşul antic Efes, despre care o să vă povestesc în alt articol.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zlatna in 26.03.19 08:57:03
Validat / Publicat: 26.03.19 09:31:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 3095 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 aici a locuit Fecioara Maria
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 81800 PMA (din 63 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[26.03.19 17:59:52]
»

@zlatna:

Se vizitează doar partea centrală şi camera din dreapta, pe unde se află şi ieşirea. În interior este interzis fotografiatul.

Cu ani în urmă fotografiatul era permis şi în interior şi nici aglomerat nu era.

De la izvor am pornit spre „Zidul dorinţelor”. Acesta se află pe peretele de sub capelă. Este plin de dorinţe scrise pe hârtie de turişti. Se spune că dacă îţi pui trei dorinţe şi legi hârtia de zid, atunci când aceasta va cădea jos ţi se vor îndeplini dorinţele. Se pare că hârtia cu dorinţele puse de mine nu a căzut încă...

Nici bileţelul pus de mine probabil nu a căzut încă Şi la toamnă se fac zece ani de când am fost la Meryemana.

Legenda mai spune că după îndeplinirea dorinţei/dorinţelor trebuie să revii la Casa Fecioarei Maria în semn de mulţumire.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[26.03.19 18:17:40]
»

@nicole33: Multumim pentru ecou. S-ar putea sa revenim la Casa Fecioarei Maria înainte de îndeplinirea dorințelor puse... ????

webmaster
[26.03.19 19:27:30]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

zlatnaAUTOR REVIEW
[26.03.19 19:48:14]
»

@webmaster: multumesc.

julienpopa
[04.01.22 17:32:06]
»

Panoul informativ in limba romana este gresit, Isus nu a murit, s-a inaltat la cer.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
julienpopa, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂCasa Fecioarei Maria (Meryem Ana):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085218906402588 sec
    ecranul dvs: 1 x 1